Fyrorna är igång igen och igår, söndag, rullade även 7A igång efter sommaruppehållet.

 

Men innan vi tittar till gårdagens action så har bloggen fått lite mer från fredagens match i 4B mellan Göteborgs FF och Eriksberg. En match som EIF till slut kunde vinna med 3-2.

EIF:s Anton Efraimsson sa så här om den sköna segern:

”Riktigt skön trepoängare mot ett alltid svårspelat GFF. Vi lyckas tidigt få in ett ledningsmål via vår man of the match, Martin ”Bagge” Andréasson, som även gör ett riktigt klassmål till 3-1 senare. Anser det vara en stabil insats överlag, trots att GFF har mer boll än oss under stora perioder av matchen men lyckas samtidigt inte ta ikapp underläget vi skapat. Vilket vi även kan tacka vår målvakt Tobias Johansson mycket för, som gjorde några riktigt grymma räddningar. Helt klart stabil insats från alla i Eriksberg, väldigt få misstag. Sammanfattat, grymt bra att ”Sippa” kört lite extra hårt med oss dem senaste veckorna, var garanterat det som gjorde skillnaden till vinst!”

 

SÖNDAG 12/8

4B

Donsö IS – IF Mölndal Fotboll 6-6 (3-2)

Det blev ett riktigt målkalas igår när Mölndal åkte till Donsö för att spela match. Hemmalagets Albert Hansson inledde målskyttet direkt med gästernas Ackim Mumba svarade omgående. Innan paus drabbades dock Mölndal av en utvisning och Hansson satte 2-1 på straff. Erik Kristensson gjorde sedan 3-1 innan Mumba reducerade precis innan paus. Ö-laget ryckte sedan ifrån med tre raka mål i den andra halvleken där Olle Backman gjorde två innan Hansson fullbordade sitt hattrick. Allt annat än seger för hemmalaget i detta läget verkade helt osannolikt men Mölndal stod för en sjuk upphämtning när de gjorde fyra raka mål under matchens sista 18 minuter. Filip Nilsson och Zephania Phiri satte två mål vara och Phiris 6-6 mål kom i 93:e matchminuten!

DIS anfallare Olle Backman hade följande att säga om målfesten:

”Ja du. Vi börjar matchen starkt, springer för varandra och skapar många chanser. Bägge lagen hotar i djupled och bägge lagen gör mål på de. I andra halvlek lägger vi in en till växel och drar ifrån till 6-2, vi spelar riktigt bra. Sen så vet jag inte vad som hände, kan inte riktigt sätta ord på de. Vi tappar de helt enkelt. Billiga misstag och nervositet eller nåt. Borde definitivt fått med oss tre poäng men Mölndal hade andra tankar. Allt kan hända i fotboll.”

Mölndals Filip Nilsson sa så här:

”Haha ja vad ska man säga? Sjukaste matchen i år helt klart. Inledningen kändes helt okej, sen får vi rött kort och straff emot oss och de gör 2-1 i minut 25 tror jag. Då är det tungt men vi spelar på och det står 3-2 i paus. Vi går in med gott mod till andra halvlek men det visar sig inte alls i spelet och åter i denna matchen har vi problem med deras djupledshot som de använder matchen igenom. Vi tappar till 2-6 och man tror nästan att det kan rinna iväg ännu mer men sen vet jag inte riktigt vad som hände. Vi gör 3-6 och då verkar de skakiga fram till slutsignal och vi kan göra både 4-6, 5-6 och till slut 6-6 i matchens sista spark. Skönt! En poäng som kändes som tre och vi tar med oss en go känsla inför kommande matcher till hösten. Skönt också att ha alla bortamatcher mot ö-lagen avklarade. Hoppas att publiken på Donsö uppskattade ett målkalas också.”

Donsös matchrapport hittas HÄR.

Bilder från matchen återfinns på Skärgårdsfotbolls hemsida (HÄR) där bloggen även har lånat bilden till inlägget (Phiri’s 6-6 mål).

Lagen behöll sina placeringar i 4B:s bottenskikt där Mölndal är nia och DIS tia.

 

7A

Rödbo IF – Hermansby IF 3-3 (2-3)

Det var ett svängigt derbyRödbovallen när 7A drog igång igen efter sommaren! Gästerna Hermansby tog ledningen nästa direkt genom Joakim Zärnblom men Marcus Hasselblom kvitterade bara minuter senare. HIF:s målvakt fick sen lämna efter att domaren bedömt att han tagit bollen utanför straffområdet med händerna. På den följande frisparken kunde sedan Christian Throlin sätta 2-1 för RIF. Trots en man mindre kunde HIF göra både 2-2 (Johan Henrysson) och även 3-2 (Marco Strandberg) innan paus! I början av andra sätter dock Hasselblom sitt andra mål när han gör 3-3 och det blir inga fler strutar utan derbyt slutar oavgjort!

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”En rolig match med derbykänsla. Där det händer massvis direkt i matchen: Tre mål och ett rött kort första 15! Vi gör 1-0 ( Z:a) redan i tredje minuten via ett motlägg med målvakten som vi vinner. Fem minuter senare kvitterar Rödbo genom åldermannen Hasselblom (dock ej äldst i dag). I nästa anfall för Rödbo så går vår målvakt ut för att ta bollen, men är tydligen utanför straffområdet och där kommer det röda, väldigt tungt att åka på det där. Frisparken efter skruvar Throlin rätt i mål, 2-1 till Rödbo, dock på en utespelare som fått ta på sig målvaktströjan. Vi tar tag i spelet och här spelförande med en man mindre och är riktigt hungriga och aggressiva, vilket ger utdelning i slutet på halvleken då vi gör både 2-2 (Henry) och 3-2 (Marco) i sista fem minuterna av halvleken. Ledningen i halvtid känns rättvis och vi spelar riktigt bra med en man mindre. Vi trummar vidare i andra och tar tag i spelet, Rödbo ligger och kontrar och får utdelning efter fem minuter, än en gång Hasselblom som gör det. Vi viker inte ner oss efter detta utanför kör på, styr spelet kommer till några heta chanser där vi kan göra 4-3 men ribban och en del avslut tätt utanför gör att det slutar 3-3. Dock väldigt positivt att vi kan föra spelet och vara det bättre laget matchen igenom, trots en man mindre i 80 minuter. Sedan är det helt underbart att säsongen har dragit igång igen!”

Rödbos tvåmålsskytt Hasselblom hade följande analys av matchen:

”Vi gör väl egentligen en rätt medioker insats. Vi börjar hyfsat första 20, men när de får en utvisning och vi gör 2-1 så går vi ner oss totalt tycker jag. Fastän chanser det skapar vi i mängder. Lyckas dock inte sätta dit något mer i första halvlek. I stället låter vi Hermansby föra spelet som i och för sig inte skapar jättemycket men tillräckligt för att utjämna och ta ledningen. I andra ser det väl ut ungefär som i första men vi gör halvlekens enda mål. Alltså inga bra 90 minuter i en match som jag känner att vi borde ha vunnit ganska enkelt. Men tar man inte jobbet blir det inga segrar. Nu tar vi Croatia på lördag istället.”

RIF är sexa i tabellen och HIF är nia.

 

Santos Cruz Azul IF – Gothenburg Celtic FC 0-13 (0-3)

Santos gick hela våren utan poäng men inför omstarten spekulerade bloggen i om det kanske skulle komma mot Celtic, som inte heller hade rosat marknaden innan uppehållet. Det skulle dock visa sig bli ännu en tung förlust för Santos och ett riktigt målkalas för Celtic. Efter 3-0 i paus rann det iväg i andra halvlek, särskilt i slutet. Matchens sista 15 minuter bjöd nämligen på inte mindre än åtta mål!

Celtic hade inte mindre än fem tvåmålsskyttarJoao Carlos Koling NetoJoris Le CoqPavel MartynenkoKahlam White och Mohammed Hassen Issa.

Celtic är tia i tabellen och Santos är kvar som jumbo.

 

Kareby IS – Geesguud UF 3-0

Kareby IS inledde höstsäsongen med en fin trepoängare hemma mot Geesguud. Det blev 3-0 efter mål av Gustav Nilsson, Hugo Backman och Jakob Berntsson.

KIS ena tränare Ulrik Gustafsson sa så här om segern:

”Vi vann välförtjänt. Stabil målvakt och mittbackspar. Mycket spel genom mittfältet när vi kom förbi deras höga press. Vassa framåt där vi har några riktigt snabba spelare.”

Kareby är nu elva men med lite kontakt med lagen framför. Geesguud är åtta.

 

/Rasta