Många av serierna i lokalfotbollen har inte riktigt tuggat igång ordentligt ännu så bloggen har haft lite tid att kolla in division 3 Nordvästra Götaland.

lördag (18/8) är det seriefinalRuddalen klockan 13.00 då tvåan Västra Frölunda IF tar emot serieledarna Qviding FIF!

Bloggen har tagit ett snack med Frölundas Bryan Johansson (bilden är lånad från Frölundas hemsida) inför matchen:

Seriefinal nu på lördag mot serieledarna Qviding, ett lag som du representerade förra säsongen. Hur är känslan inför matchen och blir det speciellt att möta ditt gamla lag?

Det känns bra nu inför matchen mot Qviding. Vi kommer från en seger nu senast och vi har en go känsla i laget. Vi är hyfsat revanschsugna också med tanke på hur det gick senast och även att vi kan krympa avståndet mellan oss och de vid en eventuell vinst. Visst känner jag några spelare fortfarande från när jag var där men det mesta är väldigt nytt i den föreningen så jag känner väl inte att det är något extra att möta de mer än att det är ett bra lag som man gärna vill slå pga placeringen i tabellen!

I våras blev det hela 0-6 mot Qviding! Vad tar ni med er från den matchen och vad väntar du dig för matchbild?

Det enda jag kan tänka mig att ta med mig från den matchen var spelet vi hade första 20’ innan vi fick det röda kortet. Utöver det så har vi lagt den matchen bakom oss och blickar fram mot den som kommer. Lördagens match lär bli en händelserik och jämn match som jag tror kan sluta nästan hur som helst!

Ni har inlett hösten med 2-2 mot FK Kozara och nu senast 3-1 mot Lerum. Vad har varit bra och dåligt med de matcherna?

Jag var själv inte med mot Kozara men fick till mig att vi inte vann den matchen på grund av att vi inte var skärpta i 90 minuter tyvärr och därför lät vi de kvittera i minut 90.. Sen senast mot Lerum tycker jag att vi egentligen styr matchen under 90 minuter och vinner rättvist med 3-1! Det som har varit bra nu i höst är väl att vi har spelat vår fotboll och gjort 5 mål framåt på 2 matcher och det sämre är väl koncentrationen som inte är på topp i slutet i matchen mot Kozara.

Ni är som sagt riktigt bra med i serien. Vad är den största anledningen till att det gått så bra i år?

Finns många anledningar till varför det har gått så bra som det har gått för oss men de främsta anledningarna är nog dels för att vi har en bred och väldigt bra trupp med både äldre och unga spelare och för att vi har en grym lagsammanhållning där alla spelare drar åt samma håll och där alla verkligen spelar för varandra!

Du kommer möta en hel del gamla lagkompisar. Vem tunnlar du helst och varför?

Behövde inte ens betänketid på denna frågan. Arvid Bergman hade jag valt alla dagar i veckan. Han är en väldigt fin spelare och jag hade behövt det för mitt självförtroende, därför väljer jag honom!

Till sist. Hur slutar matchen?

Jag hoppas och tror på att vi håller tätt där bak och skapar en del framåt, så 2-0 till oss!!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Bryan för att han tog sig tid och önskar honom och Frölunda lycka till på lördag!

 

Bloggen återkommer imorgon med en intervju med Qvidings tränare Robert Vilahamn.

 

/Rasta