Fler och fler serier börjar komma igång efter sommaren och nu börjar även sexorna att röra på sig!

Så här har det gått hittills i veckan:

 

MÅNDAG 13/8

6D

Hisingen FC – Diseröd SK 3-7 (1-3)

Diseröd inledde hösten med en fin seger borta mot HFC och tog ett fint kliv mot nytt kontrakt. Tuffare för Hisingen som i nuläget är nia. Det blev en målrik match på Backavallen där gästernas Kim Olsson inledde målskyttet innan Samir Taha kvitterade på straff för hemmalaget. Innan paus hade dock DSK gjort både 2-1 (Erik Nordenborg) och 3-1 (Gustav Fuxling Thorsson). Fuxling Thorsson såg till att DSK behöll greppet om match i andra med sitt 4-1 mål och HFC kom aldrig ifatt i en match som slutade 7-3 till Diseröd. Fuxling Thorsson blev tremålsskytt efter att han satte det avslutande målet från elva meter. Taha blev tvåmålsskytt för HFC.

Just Taha sa så här om förlusten:

”Många spelare borta och sen blir det inte lättare när vi bjuder på så många mål, för första gången är det många spelare som underpresterar (om inte alla).”

Hisingen alltså nia och i nuläget på nedflyttningsplats. DSK är på en fin sjätteplats.

 

TISDAG 14/8

6C

Azalea BK – Pushers BK 4-2 (2-0)

Formstarka nykomlingen ABK inledde hösten som de avslutade våren, alltså med en seger. Det blev 4-2 i derbyt på Majvallen mot Pushers SK. ABK hade grepp om matchen efter den första halvleken efter mål av Sebastian Kristiansson Bäregård och Frej Agelii. Pushers kom dock in i matchen tidigt i andra genom en reducering av Samuel Michaelsson. Slutet blev sedan spännande, först utökade Agelii till 3-1 innan Eric Ahlberg reducerade för PBK. Azalea kunde sen dock avgöra helt med ett 4-2-mål i 83:e genom Alessandro Quintanilla

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Vi såg allt lite ringrostiga ut efter sommaren vilket gjorde att vi inte fick något vidare driv i spelet. Vi hade ganska klart för oss hur Pushers rutinerade garde skulle spela och de gjorde det genomgående bra under matchen. De backade hem, låg kompakt och slog långt på sin kvicke nia i anfallet. Vi hanterade den ganska väl även om de stack upp med farligheter och då främst på fasta situationer. Vi själva var som sagt lite ringrostiga men Bäre hittade rätt via stolpen. På en måltjuvs vis snodde sedan Frej Agelii bollen och satte tvåan. En första halvlek som var ok men inte mer. I andra halvlek spelar vi genomgående stressat, hittar inte alls rätt och det är bara våran ork och fem gubbar på bänken som gör att vi löser trean. Släpper två onödiga bollar men när Alle och Frej gör varsitt löser det sig. Godkänd insats med en del guld här och var. Nobbe riktigt bra på vänsterbacken. Gurra pålitlig och kul att Frej är tillbaka med två mål. Nu siktar vi på fortsatt jobb och match på Klingkärr den 25/8.”

ABK är sexa i tabellen medan Pushers är nia.

 

7A

Lövet/Johannebergs IF – Angered SK 3-2 (1-2)

Hemmalaget Lövet/Johanneberg inledde hösten med en trevlig trepoängare på Mossen IP när gästande Angered besegrades med 3-2. Mohamed Oog inledde dock målskyttet i matchen när han satte 1-0 för ASK. Rutinerade Henrik Larsson höll sig dock framme och kvitterade men innan paus hade Angered återtagit ledningen (målskytt Siciid Abdiqadir på frispark). Den andra halvleken tillhörde dock Lövet och Olof Eklund kvitterade innan Ahmed Mohamadi satte segermålet med kvarten kvar!

Lövets Rino Wiger sa så här om segern:

”Riktigt gott att starta hösten med en seger, efter två träningar och några som kom direkt från semester till match, mot ett lag som senast sprang kopiöst mycket. Så man var lite nervös innan matchen, men det var inte befogat. Vi testar en ny formation och efter lite kommunikationsproblem första fem, så sitter det perfekt och vi mal på riktigt bra och skapar galet mycket chanser. Det är helt otroligt att det står 0-0 så länge som det gör. Det är dock bortalaget, som på sin första chans lyckas sätta matchens första. En snabb kontring efter en frispark, där vår back oturligt missar tillbakaspelet till mål sätter dem fri mot Payam och ett bra avslut förbi han. 1-1 är allt annat än orättvist, och det är så klart rutinerade Henrik Larsson (återigen som forward, för första gången i år) som är framme med en fot efter en bra slagen frispark och stöter in den. Angered pumpar dock på och får en frispark på kanten, de sätter den mitt i mål men Payam lyckad inte plocka den. Bra slagen, men den tar Payam 9 av 10 gånger. Känslan i halvlek är att detta har vi, Emir på bänken räknade 12 chanser till oss, mot 3 till bortalaget. Vi mal på och andra halvlek är som första, vi spelar fint och skapar chanser men har svårt att få in den. Tills Olof Eklund är snabb i djupled efter en långboll, rundar målvakt och sätter in den. Efter detta fortsätter chanserna komma och vi har klart mest boll, det är 100% rättvist när Ahmed Mohamadi snyggt drar sig fri på högerkanten och viker in för att elegant sätta den i borta hörnet. Angered har en jättechans i stolpen efter en hörna, men utöver det har Lövet relativt bra kontroll ut matchen och tar en välförtjänt vinst. Riktigt gott och kul! Ska också nämnas att de fick en spelare utvisad rätt sent, efter att han skrek könsord, högt tre gånger. Frustrerande för Angered så klart, men har man den regeln är det solklart rött. Tråkigt att det avslutas med tjafs och spelare som hotar domare med media, även fast domaren tog det på ett föredömligt sätt. Angered är ett bra lag, men måste lägga av med tjafset.”

Lövet är nu sexa men har ändå sju poäng upp till femman, som är just Angered SK.

 

/Rasta