Nu börjar lokalfotbollen trumma på ordentligt igen och vi tittar till hur det gick igår!

 

ONSDAG 15/8

5B

Masthuggets BK – FC Heden 0-2 (0-2)

Intressant möte på den undre halvan av 5B där nykomlingen Heden hade en oväntad svag vår. Masthugget hade det ännu tuffare även om de höjde sig lite mot slutet. I gårdagens möte blev det iallafall en 2-0 seger för bortalaget Heden efter dubbla mål av Daniel Reitz.

Hedens Peter Reitz sa så här om segern:

”Jodå den segern smakade gött. Alltid speciellt skönt att börja vinna direkt på hösten. Speciellt i de läget som vi befinner oss i tabellen. Och Hugget har vi ju bakom oss, och så även efter denna match. Så det var en viktig trepoängare. Skönt även att min bror har hittat målet igen med två kassar. Även Daniel Fathi gör debut i Hedentröjan. Och så fick vi se två combacker idag, Mourad och Ceesay. Så det finns mycket gott att ta med sig denna matchen!”

Huggets Behzad Kurdali hade följande att säga om matchen:

”En match som Heden öppnar bäst där vi mest får fokusera på vårt försvarspel. Heden får också in ett tidigt ledningsmål! Vi försöker men när vi väl kommer upp med bollen så är Love alldeles för ensam och det är ganska enkelt att försvara sig då för heden. De hinner också göra 2-0 innan halvtid! I andra lyckas vi ha lite mer boll än i första, men kommer aldrig till något riktigt farligt! Närmaste vi kommer är en frispark som Robin slår där jag kommer högst och nickar i ramen! Närmare än så kommer vi tyvärr inte och förlorar väl matchen rättvist ! Önskar Heden lycka till i fortsättningen och vi tar nya tag inför Mossen nästa torsdag!”

Hedens referat hittas HÄR.

Heden är nu åtta på en jämn undre halva. MBK är fortfarande sist i tabellen.

 

6B

Landala IF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 2-1 (0-0)

LIF var en av vårens stora överraskningar i lokalfotbollen och de inledde även hösten med en seger. Men det satt långt inne mot tabelljumbon Sjövalla-Mölnlycke! Efter en mållös första halvlek var det nämligen gästerna som tog ledningen efter att Sebastian Ordonez satt en straff med en halvtimme kvar. Patrik Larsson kvitterade dock för Landala och med fem minuter kvar kom segermålet, signerat Rasmus Johansson!

Landalas Theo Widmark sa så här om segern:

”Det var en riktigt tuff match där vi inte fick igång vårat spel och Sjövalla med en del tekniska spelare kunde hota oss. Det blir en match där vi får slita och göra extrajobbet när inte bollen går våran väg men lyckas trots allt plocka med oss tre pinnar och med lite flyt får vi till en målchans i slutminuterna som nickas in och vi kan pusta ut med en vinst i ryggen!”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte hade följande att säga om förlusten:

”Trevlig match på en hemsk plan! Vi tog ju ledningen som vi tyvärr inte lyckades hålla! Tycker att vi förtjänade en pinne eller tre! Samtliga spelare gjorde en riktigt bra insats idag! Roligt att serien är igång igen!”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

LIF är tvåa i tabellen med fyra poäng upp till ledande Fässberg. Sjövalla-Mölnlycke är kvar som jumbo.

 

6C

FC Linné – AIF Göteborg 6-1 (1-0)

Toppen mot botten på Gröna Vallen när serieledarna Futsal Club Linné tog emot bottenlaget AIF. Trots att det slutade med tennissiffrorna 6-1 så var det jämnt ganska länge. Linné hade 1-0 i paus efter mål av Robert Lundström och i början av andra satte Anton Zetterström 2-0. AIF kommer dock in i matchen lite med en reducering på straff (målskytt Jesper Larsson). Linné kunde dock gå ifrån igen när Andreas Palmquist satte 3-1 och Andreas Martini Linger gjorde 4-1. Jesper Strand avslutade sedan målskyttet med två mål i matchens sista minuter. 

Just tvåmålsskytten Strand sa så här om segern:

”Vi gör en rätt så bra match rakt igenom, förutom en liten dipp i början av andra halvlek. Vi bränner som vanligt en del lägen, men när vår notoriske målskytt Robert Lundström byts in och dunkar upp en boll stenhårt i nättaket känns matchen redan klar där, efter c:a 20 min. Sen rinner det iväg i slutet av andra halvlek, och undertecknad får komma in igen de sista 10’ och lägger in två bollar, och storsegern var ett faktum!”

Linnés Marcus Comé som hjälpte laget från bänken hade bara en kommentar till bloggen:

”Coachseger.”

FC Linné leder 6C sex poäng före Tynnered FC. TFC har dock en match tillgodo. AIF är numera sist efter att Proletären dragit sig ur. Bilden till inlägget är lånat från FC Linnés Facebooksida.

 

7B

Menisken IF – BK Skottfint 2-3 (1-2)

7B inledde sin höstsäsong med det fina lokalfotbollsmötet mellan Menisken och Skottfint. Johan Karlsson gav BK Skottfint ledningen redan i den sjunde minuten men Pontus Cronholm satte kvitteringen lite senare. Skottfint skulle dock koppla grepp om matchen. Innan paus kom 2-1 genom Jonas Taube och i början av andra även 3-1 (Donatien Byankuba). Menisken kom inte närmare än en reducering i slutminuterna av spelande tränaren Robin Wickins

Just Wickins sa så här om förlusten:

”Ja det var surt, vi var värda en poäng. Alltid svårt att göra en bra match direkt efter uppehållet, speciellt när inte alla tränar ihop. Vi blir lite ängsliga i spelet och då har vi en tendens att få för stora ytor mellan lagdelarna. Skottfint har en central linje som är duktiga och det avgjorde tyvärr idag. Vi hade våra lägen för en poäng men dessvärre stolpe ut denna matchen. Extra plus för Victor i mål som höll oss kvar i matchen.”

Skottfints tränare Daniel Åman hade följande att säga om segern:

”Först och främst stort cred till dig som knappt haft någon sommarledighet med bloggen och är ständigt aktiv med allt runt lokalfotbollen. Det behövs i en tid där många lag drar sig ur serierna och tugget runt matcherna blir ännu viktigare.

Som du skriver i din förfrågan om en matchkommentar. Seger i omstarten och det var väl egentligen det viktigaste för oss i denna match. Väldigt osäkert läge inför match där vi knappt får ihop fullt lag. Närmare 10 spelare är på semester eller hade andra förhinder. I matchtruppen hade vi fem spelare födda 1996 och ni som känner till Skottfints historia kan säkert räkna ut att det är klubbrekord. Det mesta inför match var annars katastrof. Sen ankomst med material till Heden. Vi får stå och vänta minst 15 minuter för att komma in i omklädningsrummet och kommer in där med 55 minuter kvar till match. Det leder till att vi kommer till plan med knappt 20 minuter kvar till matchstart och hinner inte våran vanliga uppvärmning. Allt blev stressigt! I den här matchen saknade många spelare från hela centrallinjen som var med i våras. Målvakt Dahl som stod alla matcher samt att inga av de som spelat mittbackar under våren fanns tillgängliga. Fokus i denna match var just att klara balansen samt rulla runt på vår spelidé. Vi gör en förstahalvlek som verkligen överraskade mig. Vi gör tidigt 1-0 efter ett fint inlägg på frispark från André där vår bästa spelare för dagen och lagkapten Johan Karlsson relativt ostört kan nicka in ledningsmålet. 1-1 kommer efter en frispark med, men är ett misstag från vår sida då vi sätter muren fel vilket leder till att målvakten hamnar fel med. Fin individuell prestation från Menisken dock. Vi har sedan så många lägen att jag tillslut tappade räkningen. Vi gör lite senare 2-1 och det är Jonas Taube som gör målet efter fin djupledsboll från Elias Lamptey. Vi borde dock gjort minst 4 mål i första halvlek, men vi får skylla på sommarledigheten. En annan av våra bättre spelare för dagen är vår äldsta spelare Jakup Jakupovic, 39 år som varit med i föreningen sedan 2000. Han får sjukt mycket smällar i denna match, men beskylls av hemmalaget att han filmar vilket bara gör det till parodi. Speciellt när Jakup varit domare själv i 15 år. Alldeles för mycket fokus på fel saker i hemmalaget och inte riktigt det Menisken man alltid i alla år pratat så gott om. Det var nästan så man saknade tiden med Sture och gubbarna. Stort cred till ”Bolivia” dock som alltid ser till att fokus är på rätt saker. Andra halvlek och förhoppningen från vår sida var att ta igen alla missade lägen från första halvlek. Samtidigt går vi runt på det lilla manskap vi hade på bänken. 3-1 till Skottfint kommer via ett skott som hemmalaget lyckas skjuta på Dona i ryggen. Kanske inte det snyggaste målet, men väl motiverat efter första halvlek. Resten av matchen känns som en transportsträcka där båda lagen mest har några halvchanser. Menisken får ett sent tröstmål när vi i Skottfint har lagt ner jobbet hem på kanterna och ett skott som målvakten hade tagit ändrar riktning på täckning framför mål. Matchen slutar 3-2 till Bra Killar och det var väl bara poängen som var viktigt ifrån denna match så här mitt i semestertider. Over and out!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint är tvåa i tabellen men har hela nio poäng upp till Järnbrott. MIF är sexa.

 

/Rasta