lördag (18/8) klockan 13.00 är det alltså seriefinal i division 3 Nordvästra Götaland. Serieledarna Qviding FIF beger sig till Ruddalen för att ta sig an tvåan Västra Frölunda IF.

Bloggen har pratat med Qvidings tränare Robert Vilahamn inför matchen:

På lördag smäller det med seriefinal mot Västra Frölunda där Qviding har chansens att rycka ordentligt i toppen! Hur är känslan inför mötet och hur är din relation till just Frölunda?

Vi ser fram emot matchen och alla i truppen är rejält laddade att ta sig an Frölunda som är ett bra och talangfullt lag! Jag har ingen särskild relation med Frölunda mer än att jag har mött dem ett antal gånger som spelare i diverse olika serier. Allsvenskt kval, Superettan, division 1 och nu i våras då i division 3. Har alltid tyckt att Frölunda har varit bra på att utveckla fram bra spelare och Ruddalen är en charmig arena så jag tror och hoppas att Frölunda ligger ett par steg högre upp i seriesystemet inom några år!

I våras krossade ni Frölunda med hela 6-0. Är det risk för underskattning från er sida och vilken matchbild tror du att vi får se?

Ett av de viktigaste sakerna för mig i mitt ledarskap är att alltid vara så professionell som möjligt. Strävar man efter att vara det hela tiden så skall det inte existera något som heter underskattning. Jag tror och hoppas på en match med högt tempo där vi har mycket boll och får spela mycket anfallsspel!

Qviding inledde hösten med en 5-0 seger mot Ahlafors. Vad tar ni med er från den segern?

Vi gjorde en väldigt bra match mot Ahlafors och skapade många målchanser och gjorde flera fina fotbollsmål. Försvarsspelet stämde också riktigt bra och vi har nu bara släppt in ett mål på de fem senaste matcherna vilket känns bra då vi släppte lite väl enkla mål i början av serien!

Vad är några anledningar till att Qviding toppar division 3 Nordvästra Götaland med imponerande 12 segrar, en oavgjort och endast en förlust efter 14 spelade matcher?

Största anledningen är att vi fått ihop en trupp där alla är ambitiösa, träningsvilja och talangfulla. Vi tränar mycket och vi tränar bra vilket gör att spelarna utvecklas hela tiden. Vi har många målfarliga spelare som är skickliga i en-mot-en lägen och det är viktiga egenskaper när man skall vinna matcher. Vi har en bra centrallinje med spelare som har bra karaktär kombinerat med bra passningsfötter. Detta har gett oss en bra stabilitet i matcherna. Sedan är såklart Robin Erikssons målskytte en annan bidragande orsak till att det gått så bra.

Hur viktigt är det för Qviding som förening att herrlaget ta sig upp till division 2 direkt?

För Qviding som förening är det nog inte jätteviktigt just nu. Klubben håller precis på att börja om och främsta fokus just nu ligger på ungdomsfotbollen och att sätta en vision och struktur där. I framtiden är det dock viktigt att Qvidings a-lag ligger högre upp i seriesystemet så att ungdomarna i Qviding har en bra nivå att satsa mot och inte väljer att gå till andra klubbar i Göteborg om de talangfulla!

Till sist. Hur slutar lördagens match?

Jag hoppas och tror den slutar med vinst för Qviding!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Robert för att han tog sig tid och önskar både honom och Qviding lycka till på lördag!

 

/Rasta