Det var en ganska fullspäckad torsdags i lokalfotbollen och vi inleder med matcherna i division 4 och 5:

 

TORSDAG 16/8

4A

Kortedala IF – Gårda BK 4-2 (2-0)

Serieledarna Gårda BK förlorade bara en match under våren och det var mot Kortedala. När vårsäsongen inleddes så ställdes GBK mot Kortedala igen och även denna gången fick topplaget ge sig! I mitten av den första halvleken kunde KIF ta greppet om matchen genom mål av spelande tränaren Mouhammed Omeirat och Idiris Ahmed. Ahmed satte även 3-0 tidigt i andra. Det blev även ett fjärde KIF-mål (Jihad Nashabat) innan Gårda kunde putsa siffrorna genom mål av Maksim Pajovic och Viktor Ryberg

KIF:s tränare Omeirat sa så här om segern:

”Underbar seger! Gårda har bara förlorat mot oss och nu är det andra gången de gör det, det visar att vi är ett grymt lag när vi vill och idag visade vi det genom att inte låta de ha ett ordentligt spel genom att vi sprang ihjäl oss idag och stressade deras spelare hela tiden! Äntligen så gör vi mål på våra chanser men även om vi gjorde fyra så kunde vi gjort fler än så!”

Gårdas tränare Stefan Runeman hade följande analys av förlusten:

”Vi möter ett lag som är hetare än oss från start. De sätter hög press och spelar med stor vilja och intensitet. Rak och enkel fotboll som är väldigt effektiv med tanke på planens kvalité. Jag blev i ärlighetens namn förvånad över att Kortedala hade den här fysiska nivån i sig. Jag var och såg dom förra veckan mot Guldheden och då såg dom ut som ett helt annan typ av lag. Vi kommer själva inte alls upp i nivå och vi saknar en tydlighet i både vårt försvarsspel och anfallsspel. Finns bara ett lag på planen första 60. När de börjar tröttna och vi tar över matchen är det redan försent. En tuff läxa för oss och förhoppningsvis kan vi ta med oss detta och på lång sikt ha nytta av denna förlust.”

Gårda leder fortfarande 4A och fick med sig resultaten ikväll fredag då de tre jagande lagen bakom alla kryssade. Kortedala är sexa.

 

4B

Dalen/KFF – KF Velebit 0-0 (0-0)

Ett riktigt intressant toppmöte i 4B där serieledarna Dalen/KFF tog emot jagande KF Velebit. Det blev en mållös tillställning och det skiljer fortfarande tio poäng mellan ettan Dalen/KFF och fyran Velebit, men då har Velebit en match tillgodo. Känslan är ju att Velebit hade behövt en trea här för att spetsa till toppstriden.

Dalen/KFF:s tränare Joakim Ahlgren sa så här om matchen:

”Velebit är bättre än oss i första halvlek. Vi lyckas hålla 0-0, men de är med lite tur. I andra halvlek får Velebit en utvisad och då tar vi över matchen fullständigt. Vi har många lägen och en straff men lyckas inte få in bollen idag. Jag tycker ändå vi gör en bra match då vi rullar mycket boll inom laget och 0-0 var ett resultat vi ville få med oss. Ett extra plus till vårt tremanna mittfält som tar jobbet genom hela matchen!”

Velebits nyförvärv Emilio Rossi sa så här om matchen:

”Jag tycker att seriefinalen var välspelad och med lite bättre fokus i sista tredjedelen så borde vi gjort ett par mål i första halvlek! Tyckte vi spelade komplett som helhet och det pratade vi om mycket innan, deras långa bollar hade vi oftast full koll på, men vi blev bestraffade på den solklaraste straff jag någonsin varit med och sett istället får de straff och vi rött kort! Summerar denna match till att vi borde avgjort tidigt men oavgjort är okej med tanke på rött kort med 30 kvar! ”

Dalen/KFF leder alltså 4B, fem poäng före GFF. Velebit är fyra.

 

5B

IF Väster – Kungsladugårds BK 2-2 (1-0)

Sandarna BK leder 5B och alla de närmast jagande lagen var i farten igår torsdag. Närmast bakom är Dalla’s IF Väster men de fick nöja sig med en pinne i det GP-sända mötet med Lagår’n på Önneredsplan igår. Hemmalaget Väster hade bud på några strutar innan rutinerade Robin Axéll till slut prickade in bollen från en snäv vinkel med tio kvar av första. Efter en timmes spel var det dock kvitterat efter att August Jörnvik stött in en boll från nära håll. Axéll satte dock även 2-1, denna gången på straff, med dryga kvarten kvar och det såg att bli tre poäng för de orangeklädda. Även KBK fick dock en straff och Christopher Ulvdalen skickade upp den otagbart högt i målvaktens vänstra hörn! Innan matchen var slut fick dock Väster jubla igen då de hade en boll inne men detta dömdes, lite oklart, bort för offside. 

Västers Nozad Kurdali sa så här om matchen:

”En match där bägge lagen har en halvlek var som resulterar i ett ganska rättvist resultat 2-2. Vi gör en väldigt bra första där vi även tar ledningen via Robben efter två fina prestationer innan. Sedan kommer KBK ut som ett annat lag i andra samtidigt som vi går ner oss. KBK kvitterar. Sedan lyckas vi ändå resa oss och får en straff som Robin förvaltar på bästa sätt, 2-1. KBK ger inte upp utan förtsätter att trycka på som sedan resulterar i straff till dem och 2-2 är ett faktum. Vi lyckas resa oss igen och gör 3-2 som blir bortdömt, helt sjukt enligt alla! Linjeman och huvuddomarn står i linje med varandra. Huvuddomarn blåser mål medans linjeman vinkar för offside. Utan att de diskuterar eller liknande väljer domarn att inte godkänna målet. KBK som deppade ihop i tio sekunder var ju givetvis gladast och var närmst 3-2 efter den situationen. Otroligt surt men krysset är rättvist.”

KBK:s Danny Höglund-Field hade följande kommentar om resultatet:

”Ett hett derby mellan IF Väster (Fiskebäck i våra ögon) och oss, vi vet att de kommer rulla boll mycket, vilket dom är skickliga på så vi ligger rätt och satsar på omställningar vilket resulterar i ungefär lika många målchanser i första halvlek. Dock gör de 1-0 i första vilket egentligen var rättvist vid den tidpunkten. I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag, och tar tag i det mer vilket snart resulterar i rättvisa 1-1. Kort därefter får de en tveksam straff efter att ha sprungit in i vår stillastående försvarare, 2-1 väster. Men Lagår’n ger aldrig upp och våra intensiva attacker mot deras ytterbackar fortsätter och efter en inspelning i mitten rivs vår gubbe ner i deras box, som också leder till en ganska tveksam straff (?) 2-2. Efter detta har vi resten av de återstående minuterna och ett 2-2 resultat var fullt rättvist då bägge lagen äger varsin halvlek.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

Väster fortfarande tvåa i tabellen men har fyra poäng upp till Sandarna och då har SBK även en match tillgodo. KBK är sexa. Bilden till inlägget är lånat från Västers hemsida.

 

Balltorps FF – IF Warta 3-3 (1-0)

BFF jagar också i toppen och även de fick nöja sig med en poäng. Den målrika tillställningen hemma på Förbovallen mot Warta slutade nämligen 3-3. Hemmalaget hade dock ledning 1-0 i paus efter mål av Max Olsen Fagerberg och tidigt i andra visade Mathias Pringle att målskyttet inte försvagats under sommaren då han satte 2-0 med sitt elfte mål för säsongen. Warta svarade dock riktigt fint med tre raka mål! Edson Lima reducerade till 1-2, Faysal Ahmed Adosh satte 2-2 och med bara tre minuter kvar gjorde Peter Larsen 3-2! Spänningen var dock inte över då BFF fick sista ordet med ett 3-3 mål (Fredrik Litzén) på övertid!

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”Blev en konstig match där vi började bra första 30. Vi har bra tempo i passningspelet och kan rulla runt. Vi hittar ofta ytan bakom deras ytterbackar. Vi tar ledningen med 1-0 genom ett fint anfall där till slut Pringle slår ett inlägg som Max nickar in. Efter det kommer vi i anfallsvåg efter anfallsvåg och borde gjort både två och tre mål till. Men plötsligt efter 30 minuter tappar vi vårt spel och Warta börjar äta sig in i matchen och tar över mer av spelet. Wartas kanter är snabba och giftiga. I andra börjar vi bäst första 15 och vi gör 2-0 där Parosh passar Pringle som gör ett av dom värsta skott jag sett. Sen händer det igen och vi tappar allt samtidigt som Warta spelar bra och tar över helt. De får en straff, vet inte var domarn hittade den, som de gör 2-1 på och efter det så är det bara Warta. De gör 2-2 och 3-2. Vi får en straff i sista sparken, känns inte som en straff den heller om jag ska vara ärlig. Matchen slutade 3-3 där vi borde ha avgjort matchen tidigt men där Warta tillslut tog över. Max och Felix på kanterna plus Parosh gör en bra match. I Warta tycker jag deras stora mittback var bra samt deras kanter.”

Wartas Daniel Svensson kommenterade matchen såhär:

”Skönt att vara igång igen! Extremt sugna på revansch och taggade inför dagens match. Såg inte ut att bli så mycket utdelning för vår del när vi vid flertalet tillfällen missade friläge och Balltorp stänkte in 2-0 på ett otroligt hårt skott. Men vi fortsatte kriga och kämpa, i en ganska så grisig och sur match. Tillslut hade vi vänt till 3-2 vilket kändes rättvist, iallafall för oss. Dessvärre blir det en konstigt dömd straff för Balltorp i 92:a minuten och kvitteringen var ett faktum. Det var ett gäng hängande huvuden som fick åka hem till Hisingen igen, kändes mer som en förlust än lika. Men så är väl fotboll! Jag hoppas att vi kan bli vassare i avsluten och få med oss mer utdelning framöver.”

BFF är trea i tabellen och Warta är nia.

 

Näsets SK – Mossens BK 1-2 (0-0)

NSK är ju också med i toppen men till skillnad från Väster och Balltorp så kammade laget noll i hemmamötet med Mossens BK. Det såg dock bra ut när Victor Kalasho satte 1-0 en bit in i den andra halvleken. Axel Sandquist kvitterade dock för gästerna och sedan kom segermålet via ett självmål med nio minuter kvar!

NSK:s ena tränare Zaya Kalasho sa så här om matchen:

”Första matchen för säsongen och det märktes. Vet inte om det var nervositet eller om semestern är kvar i huvudet. Mossen gör det bra och ligger bra i försvar, vi rullar och rullar i tanke om att vi ska rulla ut dom och det gör vi ett par gånger men får inte till det den sista biten. Vi leder med 1-0 och gör det hyfsat bra efter målet men sen börjar vi slappna av. 1-1 målet är ett självmål och 2-1 målet är solklar hands på en Mossenspelare som får bollen på armen och den hamnar framför Mattias i målet helt öppet för dem att trycka in den. Men som sagt, Mossen gör en bra match. Vi gör en sämre. Det är bara att gå vidare. Vi är ett bättre lag och det vet vi. Vi behöver bara ta fram det nästa match igen.”

Mossens Staffan Qvarfordt sa så här om segern:

”Long story short: Matchen börjar försiktigt och lagen känner lite på varann. Näset är spelförande och vi ligger redo på kontring. Det blir en del halvchanser år båda hållen. I ett framspel halkar vår back och bollen går fram till deras gubbe som gör 1-0. I andra halvlek har vi två fasta situationer som vi gör mål på och vänder matchen till 2-1. Det kändes som att deras målvakt inte riktigt var på tårna, lite ur form så att säga. Ruskigt härlig vinst hur som helst och man får nog säga att nyckeln var att vi kämpade för varandra och krigade stenhårt.”

En väldigt viktig trea för Mossen på den undre halvan och laget är tia. Jobbig förlust för Näset som nu är hela nio poäng bakom Sandarna (som även har en match tillgodo). Tur i oturen för NSK var väl dock att både Väster och Balltorp kryssade.

Men omgångens vinnare var helt klart Sandarna BK som i kvällens match slog Hovås Billdal med 4-0 och nu har ett rejält grepp om serieseger.

 

/Rasta