Vi fortsätter med torsdagens matcher och betar av division 6 och 7!

 

TORSDAG 16/8

6A

Bergsjön SK – Sveakurd FC 3-4 (2-3)

Serieledarna Sveakurd inledde hösten med en seger men det var lite skakigt stundtals mot Bergsjön SK. Det började dock med två snabba mål för SFC genom Granit Zenuni och Pasar Sulaiman (på straff) redan under matchen första tio minuter. BSK fick dock också en tidig straff som Mahad Awil Mohamud förvaltade på bästa sätt. Innan paus hade lagen gjort varsitt mål till. Denis Osmanovic ökade på till 3-1 för Sveakurd innan Mohamed Jimale svarade för BSK precis innan halvtid. I mitten av andra kom även kvitteringen (Mohamed Hassan Mohamed)! Sveakurd kunde dock knipa alla tre poängen när spelande tränaren Behar Tahiri avgjorde matchen:

Just matchhjälten Tahiri sa så här om segern:

”Vi visste på förhand att detta skulle bli en tuff match. Med endast tre träningspass innan matchen, mot ett löpstarkt lag och flera spelare som inte är tillbaka efter semestern – däribland målvakten, ja ni förstår. På grund av detta bestämde vi oss för att ligga lågt och köra på kontringar, vilket vi inte är vana att göra. Att lämna taktpinnen till motståndarna. Bergsjön SK kvitterar i andra halvlek och ännu en gång reser vi oss. Otrolig lagmoral. Sista kvarten springer vi ihjäl oss för varandra. En fröjd att se att vi visar enormt hjärta när det behövs. Detta är skillnaden på förra årets Sveakurd och årets. I år ångar vi på som en tysk maskin och vinner även när spelet inte stämmer.”

Sveakurd leder 6A, sex poäng före Gamlestaden FF. BSK är åtta.

 

6B

Fässbergs IF – Göteborgs City FF 2-0 (1-0)

Även 6B:s serieledare, Fässberg, inledde höstsäsongen med en seger. Det blev 2-0 hemma på Åbyvallen mot City efter mål av Albin Dahlin strax innan paus och Tommy Olsen med bara minuter kvar.

FIF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om segern:

”En match som vi på förhand visste att vi skulle föra. Vi har stundtals bra spel men vår bollbehandling idag är långt ifrån godkänt. Vi gör 1-0 genom en blixtsnabb omställning. Det blir även halvtidsresultatet. I andra halvlek börjar vi värdera lite bättre men vi har fortfarande lite för bråttom fram. City börjar bli trötta samtidigt som vi i fortsätter skapa lägen. Vi gör 2-0 i matchen slutminuter. Otroligt skönt! Så många lägen som vi missar idag (3-4 st ramträffar) och den dåliga bollbehandlingen gör att vi ändå inte är helt nöjda. Tre poäng är dock riktigt skönt. Måste även nämna att försvarsspelet är fortsatt felfri. Nu är höstsäsongen igång, det här kan bli kul om vi gör det vi ska göra.”

Citys Anders Hultberg hade följande analys av matchen:

”Sommaren bjöd på för lite träning för att orka med Fässbergs unga löpvilliga grabbar. Var ju bortrest i vårmötet men tycker de var extremt bra när vi mötte dem för ett år sedan, idag var de inte lika övertygande. Men de för ju spelet mer än oss och skapar fler chanser även om det inte känns direkt farligt. De har någon boll som dansar på mållinjen innan de kontrar in 1-0 strax innan pause. I andra är Fässberg inte lika benägna att gå framåt och vi har mer boll. När båda lagen tröttnar på slutet blir de lite Hawaii, och med lite tur hade vi kunnat få in en boll. Istället har Fässberg några heta inspel i straffområdet och det blir ett riktigt trassligt mål när vi tappar en gubbe som får ensam stå och nicka framför mål. Bollen går i ribba och ner på hans fötter och in i mål. Tråkigt sätt att släppa det på men 2-0 är väl inte direkt orättvist. Med lite fler marginaler på vår sida hade vi kunnat vaska fram en poäng. Men inte idag. Fässberg lär ju vinna serien och vi får ta nya tag nästa vecka. Nu ska poängen in!”

Vill man läsa Fässbergs rapport från matchen hittas den HÄR.

FIF är fyra poäng före tvåan Landala i 6B-toppen. City återfinns på en niondeplats.

 

FC Härlanda – Solängens BK 6-0 (3-0)

Härlanda fick en flygande start på hösten då de krossade Solängen med hela 6-0 Heden 3 i torsdags! Toni ”Tonigol” Micevski fick verkligen göra skäl för sitt smeknamn då han svarade för alla målen i den första halvleken. 1-0 kom precis i inledningen och tvåan och trean precis innan paus. Målen fortsatte att trilla in i andra och Emil Johansson satte 4-0 och Joel Enerås 5-0 innan Gabriel-Marcel Wehling avslutade målskyttet i 90:e. 

”Fångarnas” Andreas Berglund sa så här om storsegern:

”Skönt att vinna mot lag som jagar. Tycker vi startar matchen bra sen tappar vi lite i mitten men i slutet av första halvlek får vi två straffar som Tonigol dunkar dit. Då gick luften ur dom lite. Sen i andra kör vi bara på och vinner helt rättvist. Gött att börja hösten med en seger och att vara igång. Även gött för målvakt Sås att hålla nollan.” 

Härlandas rapport hittas HÄR.

Härlanda är på en fin tredjeplats, bara en poäng bakom tvåan Landala och fem bakom Fässberg i toppen. SBK är sexa.

 

6C

SK Argo – Fröjdens FK 3-1 (1-0)

Efter en riktigt svag avslutning på våren och med fyra lag som åker ur hade SK Argo en riktigt tuff utmaning i omstarten när Fröjdens FK kom på besök. Särskilt med tanke på att det blev 10-0 till Fröjden i vårmötet! Trots ett rejält spelövertag och flertalet solklara målchanser för Fröjden var det Argo som tog ledningen i slutet av den första halvleken. Magnus Andersson serverades ett friläge av Kristoffer Jonsson och den gamle måltjuven gjorde inget misstag. Fröjden var bollförande även i andra men fick inget riktigt tryck utan istället kunde Albin Caspersen nicka in 2-0 på hörna! Även 3-0 kom när Andersson igen höll sig framme och petade in bollen. Victor Bäckström reducerade dock omgående för FFK men närmare än så kom inte gästerna.

Argos matchrapport hittas HÄR.

En riktigt skön seger för Argo som är sjua i tabellen och som nu fick lite arbetsro. Fröjden är sexa.

 

6D
Hisingen FC – Backatorp IF 2-1 (1-1)

Hisingen har redan hunnit spela två matcher i 6D efter sommaren och storförlusten mot Diseröd (3-7)  tidigare i veckan följdes upp av en fin 2-1 seger mot Backatorp i torsdags! Lagen gjorde varsitt mål precis innan halvtidsvilan då först Rebin Rada satte 1-o för BIF och Samir Taha kvitterade minuten efter. Segermålet för Hisingen kom sen med bara två minuter kvar. Matchhjälte blev Ibrahim Abdi Salah.

BIF tappar mot toppen och när nu sexa men då ska det tilläggas att det är extremt jämnt bakom ledande Vardar och det skiljer bara tre pinnar mellan BIF och tvåan Neutrala (och då har även BIF en match tillgodo).

Hisingen är åtta och det var en viktig seger i jakten på nytt kontrakt.

 

7B

BK Björåsen – Järnbrotts IF 1-10 (1-4)

Toppen mot botten och det blev en väntad seger för serieledarna Järnbrott som därmed tog sin elfte seger på lika många matcher! JIF hade 4-0 redan efter en halvtimme efter ett hattrick av Petter Fagerlund och ett självmål. Visst fick Fadi Mikheil in en reducering för BKB men i andra rann det iväg ordentligt och Fagerlund blev till slut sexmålsskytt och har nu gjort otroliga 28 mål! 

JIF:s ena tränare David Lönnbark sa så här om matchen:

”Trots ett gäng bortfall så kommer vi till spel med 14 bra lirare, de visar vilken bredd vi har i år. Vår andrakapten visar både i omklädningsrummet och på planen att han gärna inte släpper ifrån sig binden. Kul. Vi har även lyckas göra några bra värvningar i sommar, vilka blir viktiga i höst. Första 15 spelar vi väldigt bra och skapar ett gäng vassa lägen. Lite oskärpa och dålig sommarträningen gör att det tar 15-20 innan första målet kommer, men därefter är det proppen ur. Spelmässigt från 20e minuten i första halvlek är det ganska jämt, skillnaden är att vi är lite vassare i sista tredjedelen. I andra halvlek blir det väldigt mycket hawaii, vilket egentligen passar oss med snabba och offensiva spelare, men spelet blir ganska tråkigt. Kan ju inte annat än nämna att vår skyttekung stänker dit sex baljor ikväll, imponerade.”

JIF leder självklart 7B utan förlust. BKB är sist utan seger.

 

Hjuviks AIK – Elisedals IS 3-7 (2-4)

Elisedal går mot sin bästa säsong på ett bra tag och inledde hösten med en imponerande 7-3 seger mot Hjuvik. Det var målrikt direkt och redan efter 17 minuter ledde EIS med 3-1. Jan Matuszczyk såg till att Hjuvik kom närmare men precis innan paus satte Henrik Magnusson 4-2 (på straff) och precis efter paus även 5-2. Hjuvik fick även en spelare utvisad precis innan halvtid. Matuszczyk satte sitt andra lite senare men det hjälpte inte utan Elisedal kunde till slut vinna med 7-3 där Magnusson svarade för fyra fullträffar.

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här om segern:

”Precis som när vi mötte Hjuvik vid seriestart var det lite premiärnerver även idag. Vi ledde med 3-0 efter 13 minuter, men släppte sen in två mål tyvärr. Stundtals lite slarvigt och nervigt och lite svårt att komma in i matchen, men också ett par riktigt fina mål. Hjuvik fick en man utvisad i andra halvlek, men kämpade på bra. När vi lugnade ner spelet och spelade så som vi ska fungerade det bra, och till slut blev det ett riktigt målkalas.”

Hjuviks Kalle Svensson hade följande att säga om förlusten:

”Elisedal var bra. Inget snack. Men vi hade bjudit upp till dans om vi hade vart mer disciplinerade och satt våra chanser. Surt att få två, i våra ögon mycket billiga straffar emot oss så tidigt.”

EIS är fyra i 7B-tabellen. Hjuvik är näst sist.

 

Högaborg Kärralunds FC – Käringöns FC 1-3 (1-3)

Även Käringöns FC går mot en bra säsong. Förra året spelade laget ihop 12 poäng på 20 matcher. Efter seger mot Högaborg står laget redan på samma poäng men med bara nio spelade matcher! Segern grundlades direkt under matchens första 20 minuter då KFC:s alla tre mål kom då. Axel Norderyd satte 1-0, Ole Kristian Tveit gjorde 2-0 och Gustaf Lorén svarade för 3-0. Christian Karlsson gav HKFC lite hopp men hela den andra halvleken blev mållös. 

KFC är sjua och segern gjorde även att laget passerade just HKFC som nu är åtta.

 

/Rasta