Vi kollar in helgens action i 4A:

 

FREDAG 17/8

4A

FC Komarken – Nol IK 1-0 (1-0)

Derby och intressant mittenmöte när Komarken och Nol möttes på Kongevi i fredags. Det var första matchen efter uppehållet för båda lagen och det skulle bara bjudas på ett enda mål. I slutet av den första halvleken kunde FCK:s kapten Jafet Menghestab sätta dit matchen enda mål och ge hemmalaget tre poäng.

Komarkens spelande assisterande tränare Alen Grozdanic sa så här om segern:

”Vi spelade riktigt bra, gjorde det svårt för Nol som inte hade ett avslut på mål under matchen förutom två frisparkar som Filip i mål hade bra kontroll på. Vi satte bra press på dem och gav dem ingen tid att spela det spelet som de annars är bra på. Det kändes som att de inte visste hur de skulle göra för att komma fram till vårt mål. Vi skapade ett par chanser och borde vunnit med kanske tre mål men vi är nöjda med vinsten oavsett för jag vet hur bra Nol är egentligen.”

Nols Rahel Faraj hade följande att säga om förlusten:

”Vi var inte alls bra, vi fick inte spelet och funka till sista 15 då vi behövde få in ett mål och satte press på dem. Men det lossnade inte helt enkelt, de hade bättre spel och hade en del chanser att döda matchen men vår ytterback som stod i mål räddade oss ett par gånger.”

Segern gjorde att Komarken närmade sig Nol i tabellen och är nu sexa. Nol är tre poäng före och således femma i 4A-tabellen.

 

Guldhedens IK – Lunden Överås BK 1-1 (0-1)

Topplaget Guldheden inledde höstsäsongen med en uddamålsseger mot Kortedala och när just Kortedala besegrade serieledarna Gårda i torsdags öppnade det upp sig för GIK att ta in viktiga poäng på Överåslaget. Det blev dock inte tre poäng tian bara en när ett annat Överåslag, nämligen Lunden Överås BK, stod för motståndet. Det var gästerna Lunden som tog ledningen efter dryga halvtimmen genom Mårten Widén och den ledningen stod sig till paus. Den andra halvleken var sen bara sex minuter gammal när Isac Boukachabia satte 1-1, vilket också blev slutresultatet. 

Lundens lagkapten Mattias Alfredsson sa så här om matchen:

”Skönt att spela match igen, älskar höstsäsongen. En jämn tillställning där Guldheden har mest boll. Chansmässigt tycker jag att det känns ganska jämnt. Guldheden känns giftiga på fasta situationer, trots detta drar Lunden på sig lite för många enkla frisparkar på egen planhalva. Åt andra hållet tycker jag att vi har bra omställningar där vi med lite mera skärpa kanske kunde kommit till fler avslut. Sett över 90 min ett rättvist resultat.”

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall hade följande att säga om matchen:

”Ett av de mest rättvisa och självklara kryss som spelats på länge. Det hade varit ett hån mot fotbollen om något lag fick tre poäng idag. Dagens match är nog något av det värsta ur kvalitet och underhållningsvärde jag upplevt på väldigt länge. Det positiva idag är första 25 minuterna då vi rullar boll bra och hittar varandra med fina kombinationer. Bollinnehavet är 90-10 till oss men vi lyckas inte skapa mer än några halvchanser. Sen händer något och matchen byter skepnad totalt. Lunden gör ett billigt ledningsmål på sitt första skott efter halvtimmen spelad och har något läge till innan paus. Vi kvitterar på nick strax efter paus genom Isac Boukachabia. Sen gör vi nog knappt ett rätt sista 40 minuter och ligger så fel på plan. Lunden har en handfull långbollar som ger dem jättelägen. Tur för oss har vi bra mittbackar och Lunden noll kvalitet så de schabblar bort alla lägen. Vi har några halvchanser på fasta men förtjänar ingenting idag. Vi saknade en del tunga pjäser idag och det avslöjade oss lite. Vi får hoppas att detta var botten och tar nya tag mot United Africa nästa vecka. Då räknar jag med ett helt annat Guldheden på plan.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är trea i tabellen, åtta poäng efter ledande Gårda men med en match tillgodo. Lunden Överås är nia.

 

Stenkullen GoIK – SKIF Semberija 1-1 (0-0)

Serieledarna Gårda förlorade som sagt sin första match för hösten och öppnade upp för de jagande lagen att ta in värdefulla poäng. Varken tvåan Semberija eller fyran Stenkullen tog dock riktigt tillvara på detta då de spelade oavgjort i fredagens möte.    Det såg dock ut som gästerna Semberija skulle ta en viktig trepoängare. Efter en mållös första halvlek så gjorde Ali Gateh 1-0 för Semberija tidigt i andra. Den ledningen stod sig hela vägen in på övertid innan Erik Lundström kvitterade på straff!

Stenkullens sportchef Ingemar Holm sa så här om matchen:

”En ganska jämn match där Semberija var det klart bättre laget i första halvlek och borde tagit ledningen men tack vare Melle våran målvakt håller vi nollan. I andra är jämnar spelet ut sig utan några större chanser, däremot har Semberija ett par bra chanser och gör 0-1 och sen bevakar de ledningen mest och vi har svårt att skapa chanser. Det blir mycket tillläggsminuter pga av att Semberija har mycket skador som tar tid sista kvarten. Men sen i 101 minuten tror jag, drar Ivan Milosovic ett inlägg som tar på handen i straffområdet och domare dömer straff och efter mycket protester från Semberija så sätter Erik Lundström iskallt straffen i ett pressat läge. En viktig poäng för oss i jakten på en kvalplats och tungt för Semberija såklart och vi är väldigt tacksamma för den vunna poängen, och idag hade vi tur men samtidigt jämnar sånt alltid ut sig då vi haft riktigt otur i många matcher .”

Semberijas tränare Marko Babic hade följande analys av matchen:

”Det  är svårt att säga nånting. Tycker att vi har kontroll i stort sett hela matchen och skulle mycket tidigare stänga matchen. Ändå en match utan stora avbrott och den ska inte spelas i 101 minuter tyvärr.  I 99:e minuten fick vi en straff emot oss (assisterande domaren hade sett att bollen träffade vår spelare på handen). Fotboll är så orättvist ibland.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. På bilden syns GoIKens målvakt Fredrik Mellberg och målskytten Erik Lundström.

Semberija fortfarande tvåa och de tog alltså in en poäng på Gårda men är fortfarande sex poäng efter. Stenkullen är fyra, tre pinnar efter Semberija.

 

Kode IF – Floda BoIF 7-1 (2-0)

Bloggens tippade topplaget Kode IF återfinns på den nedre halvan efter en svajig vårsäsong men hade iallafall inga problem att köra över bottenlaget Floda i omstarten. Hemmalaget chockstartade och Markus Anderberg målade redan i första minuten! 2-0 kom efter fem spelade genom Oscar Gustafsson! Målkalaset pausade sedan till sista halvtimmen men då blåste Kode på rejält igen och gjorde fem raka mål. Anderberg och Rasmus Haraldsson blev tvåmålsskyttar. Floda fick iallafall göra matchens sista mål när Axel Järgenstedt tröstmålade.

Kodes Haraldsson sa så här om storsegern:

”Skönt att spela match igen! Höstsäsongen har väldigt få matcher och ett intensivt schema så det var skönt att starta det schemat med tre poäng direkt. Matchen i sig startade bra i vår favör där vi har 2-0 med oss redan innan fem minuter är spelat. Istället för att fortsätta trumma på i det läget så släpper vi på strukturen lite och bjuder in Floda i matchen samtidigt som vi blir ineffektiva framåt. 2-0 står sig halvleken ut och trots att vi spelat en längre period utan utdelning så kändes det bra. Andra halvlek hittar vi tillbaka till den struktur som vi hade när matchen började och det trillar in några bollar framåt samtidigt som smolket i bägaren inträffar och vi släpper in ett bakåt. Resultatet i sig är inte det minsta orättvist och siffrorna hade kunnat vara på ytterligare en högre nivå om vi haft skärpan där, framåt och bakåt. Heder åt Floda som står upp hela matchen och trots att resultat faller ur deras händer så är det ingen spelare som tappar befattningen och spelar vårdslöst. Som tidigare nämnts så har dem ett ungt som kommer att växa till sig rejält med den erfarenhet dem skaffar sig nu.”

Flodas Hjalmar Holgersson hade följande att säga efter förlusten:

”Vi släpper in en boll i första anfallet och sedan en till några minuter senare. Efter det tar det till andra halvlek innan de går nästa men då rinner det på. Vi får låta många juniorer spela. De kämpar på och jobbar.”

Kode är åtta och har fått lite luft till lagen bakom samtidigt som de har kontakt med lagen framför. Floda är kvar som elva.

 

/Rasta