Så här gick det i 4B i helgen:

 

FREDAG 17/8

Mölnlycke IF – Donsö IS 2-0 (1-0)

Donsö inledde sin höstsäsong med att spela 6-6 mot Mölndal i en galen tillställning men för Mölnlycke IF var det första matchen efter vilan. MIF fick också en fin start med 1-0 redan efter åtta minuter genom Robert Reutherborg. I början av den andra får sedan hemmalaget straff och DIS får även en spelare utvisad i situationen. Markus Landén sätter straffen säkert och MIF kan spela av matchen och kamma hem tre pinnar.

MIF:s Sudo Sulejmanovic sa så här om segern:

”Första matchen under året som vi får ihop en hel trupp av a-lagspelare. Vi har har haft en bra kontinuitet i tre veckor med träningar och det kändes direkt att vi fortsatte spelet där vi avslutade det i våras. Alla var taggade och revanschsugna med tanken på att vi förlorade på Donsö rätt rejält. Vi får in 1-0 hyfsat tidigt i matchen där Robert Reutherborg gör sitt första mål för säsongen mot sitt gamla lag. Sedan slappnar vi av resterande del av halvleken och Donsö har lite mer boll men vårt försvar står rätt varje gång. I andra halvlek så skapar vi målchanser rätt omgående men missar innan vi får en straff som Landén sätter säkert och de får även en man utvisad i straffsituationen. Resterande del av matchen har vi ca fem riktigt bra lägen som vi inte får in pga oskärpa i avsluten. Vår defensiva uppställning idag är klockren Isak, Robban, Bengan och Tobbe gör en kanonmatch!”

DIS anfallare Albert Hansson sa så här om förlusten:

”En besvikelse, vi fick inte till något spel och inte heller några farliga målchanser. Mölnlycke var helt enkelt bättre idag även fast vi kämpade på tills matchen var över.”

Mölnlyckes matchreferat hittas HÄR.

Donsös referat hittas HÄR.

MIF är sjua i tabellen men har bra marginal neråt. Värre är det för Donsö som är tia, en poäng före Björkö, som är på fel sida strecket.

 

Eriksbergs IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 2-0 (2-0)

EIF har inlett hösten riktigt starkt och tog i fredags sin andra raka seger efter sommaren. Laget följde upp den fina 3-2 segern mot GFF med att besegra Mölnlycke-Sjövalla i hemmapremiären på nya Rosenhill! Matchens båda mål kom i den första halvleken där Blerim Peci satte 1-0 och Omar Bah svarade för tvåan.

EIF:s Peter Johansson sa så här om segern:

”Stabil seger som aldrig riktigt var hotad. Vi har alltid haft svårt för dem och dem är tunga att möta så skönt att bryta den fula trenden. Vi hade vi lärt oss vår läxa och spelar stundtals riktigt bra. Vi gör två mål i första halvlek på skott utifrån där Blerim och Omar visar kvaliteter. I andra så blir vi kanske lite bekväma men segern var aldrig hotad. Segertåget rullar vidare. Vi tackar Mölnlycke-Sjövalla, domartrion och publik. På återseende”

Mölnlycke-Sjövallas Niclas Williamsson sa så här om förlusten:

”Första matchen efter uppehållet. Båda laget känner varandra väl efter otaliga möten genom åren. Vi börjar matchen bra första 10-15, sen så blir lite passiva samtidigt som Eriksberg snäppet upp sitt spel. 1-0 kommer till dem genom en dönare vid stolproten och 2-0 kommer via en kontring precis innan halvlek. Besvikna i halvlek kommer vi ut och ger oss en chans i andra med bra jobb och aggressivitet. Dock kommer vi inte till så vassa lägen och 2-0 står sig matchen ut. Eriksberg vinner rättvist över 90 minuter. Segt med fredagsförlust och tacosen smakade inte lika bra som den brukar göra. Bara ta nya tag till nästa fredag då GFF vill dansa med oss, hoppas tacosen smakar bättre då (stark sås).”

EIF, som ofta slåss på den nedre halvan, är femma med bra häng på ett par placeringar till högre upp. Lite längre ner hittas Mölnlycke-Sjövalla som är åtta. Bilden till inlägget är från nya Rosenhill (lånat från EIF:s hemsida).

 

Kärra KIF – IFK Björkö 1-0 (1-0)

Med några matcher tillgodo ligger Kärra KIF och smyger lite i mitten av tabellen. I fredags inledde laget hösten med att besegra bottenlaget Björkö med 1-0 hemma på Klarebergsvallen. Kevin Karlssons mål i 19:e minuten räckte till tre poäng.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Skönt att starta hösten med tre poäng. Jag var själv inte närvarande, men nåddes av rapporter att det var Kärra KIF som tog ledningen efter ca 15 minuter och även hade bud på ett par mål till. Björkö skall ha haft några lägen att kvittera under matchen utan att lyckas och vi kunde hålla undan 1-0 hela vägen. Målskytt Ica-Kevin”

Kärra är sexa i tabellen men har en eller två matcher tillgodo på lagen framför och är med i racet om iallafall kvalplatsen. Tuffare för Björkö som är näst sist.

 

Finlandia/Pallo AIF – Öckerö IF 1-6 (1-2)

Nykomlingen Finlandia/Pallo AIF hade det tufft under våren och det blev inte roligare när serien drog igång igen. Laget föll hemma på Tuvevallen med hela 1-6 mot Öckerö. Det var dock jämnt till en början även om Christian Karlsson gav ÖIF ledningen redan efter sju minuter! Emil Pettersson kvitterade dock för hemmalaget men innan paus hade ö-laget återtagit ledningen genom Ture Widestrand. Det var inte förrän sista halvtimmen som det rann iväg ordentligt. Finlandia fick André Kapella utvisad i den 62:a minuten och efter det så kunde ÖIF göra fyra raka mål, bland annat två av Fredrik Hansson.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Bra genomförd match från oss. Startar matchen bra och får ett tidigt ledningsmål när Christian Karlsson mycket snyggt chippar in bollen över målvakten från 25 meter. Finpa kvitterar i mitten på halvleken på en inläggsfrispark och får lite ny energi efter det samtidigt som vi börjar spela med lite för små marginaler. Vi tar tillbaka ledningen innan paus efter att ha kunnat trycka in bollen i efterspelet till en hörna. I andra halvlek kommer vi ut på ett mycket bra sätt där vi har väldigt fin kvalité i passningsspelet vilket gör att Finpa får jaga mycket boll och känns ganska snabbt trötta. En av deras killar tar ett rött kort efter en mycket ful kapning där det är rena turen att vår spelare klarar sig från skada. När vi blir en man mer blir övertaget ännu större och målen ramlar in trots att vi som vanligt bränner ett antal frilägen. Sammantaget en bra start på hösten för oss. Vill tacka Finpa för god match och ett alltid fint bemötande samt en fantastisk naturgräsmatta.”

Finlandias tränare Kenneth Lindfors hade följande att säga om förlusten:

”Vi har återigen väldigt svårt för Öckerö. Vi väljer till denna matchen att ligga lågt och försöker att ha spelet framför våra lagdelar och lyckas hyfsat till en början. Öckerö har det mesta av spelet tack vare vår taktik fast ganska men ganska omgående gör dom ett mål som man inte ofta på denna nivån. En chip över vår målvakt från ett långt avstånd där deras spelare uppfattar att vår målvakt står en bit från mål. Vi försöker att lyfta spelet men som sagt har vi väldigt svårt att etablera något eget spel och Öckerös övertag är ganska massivt. Vi lyckas reducera på en fast situation men Öckerö tar ledningen bara kvarten senare. Även om Öckerö leder i halvlek med 2-1 så är vi bara ett mål för att kunna ta poäng men i mitten halvleken åker vi på ett rött kort, som enligt oss kändes hårt dömd, ett gult absolut men rött kändes hårt. Därefter är det kört för oss och vi har inget att hämta mer i matchen. Öckerö gör 3-1 ett par minuter efter utvisningen och sedan rinner iväg på slutet till 6-1.
Känslan efter matchen var naturligtvis bedrövlig men efter det sedvanliga snacket så känns det ändå som att vi vet som krävs för att vi ska lösa de poängen vi behöver för att klara kontraktet. Det är tight i botten och det krävs inte många poäng för att klättra ett par placeringar och det ska vi lösa och se till att vara på rätt sida strecket när säsongen är färdigspelad.”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR.

Öckerö är trea med fyra poäng upp till tvåan GFF. Finlandia återfinns sist i tabellen men har bara två poäng upp till tian Donsö.

 

IF Mölndal Fotboll – Göteborgs FF 3-4 (1-3)

Båda lagen gjorde sin andra match efter sommaren där Mölndal kom från en galen match mot Donsö där laget hämtade upp 2-6 till 6-6! GFF å sin sida kom från en tung 2-3 förlust mot Eriksberg. Det var gästerna som började hetast och hetast av de alla var Jonas Tingberg! Han svarade för ett äkta hattrick när han satte 1-0, 2-0 och 3-0 inom loppet av 20 minuter i den första halvleken! Mölndal fick dock in ett tröstmål innan pausen genom Filip Nilsson. GFF:s kapten Carl Aldebert ökade sen på till 4-1 precis i inledningen av andra. Med upphämtningen mot Donsö i färskt minne gjorde Mölndal ett bra försök men närmare än två nick-reduceringar från Lowe Osla kom de inte.

GFF:s Aldebert sa så här om segern:

”Vi är effektiva i första halvlek där vi följer matchplanen till fullo. Går ifrån till 3-0 efter ett fint hattrick av Tingberg. Mölndal får lite häng när de reducerar i slutet av första. Direkt i andra halvlek gör vi 4-1 och det känns där och då ganska lugnt och bekvämt. Svänger dock snabbt efter minut 80 när Mölndal reducerar gånger två inom loppet av ett par minuter. Vi lyckas dock hålla emot resterande tid och tar en skön trea. Mölndal har ett par riktigt duktiga lirare offensivt och dominerar bollinnehavet matchen igenom. Tyvärr för deras del behöver defensiven steppas upp rejält. Skulle de lyckas med det är de förmodligen seriens bästa lag som dessutom bjuder på trevlig fotboll!”

Viktigt för GFF att studsa tillbaka direkt i kampen om kvalplatsen och jakten på ledande Dalen/KFF.

Mölndal är nia och får kämpa vidare om nytt kontrakt. Det är iallafall målgaranti när Mölndal spelar. Nio mål framåt och tio insläppta på två matcher efter sommaren!

 

/Rasta