Vi kollar till sexorna och inleder med 6A, 6B och 6C:

 

FREDAG 17/8

6A

Bergsjö IF – Partille IF SC 3-0 (2-0)

Bergsjö IF fick en fin omstart på 6A när de besegrade bottenlaget Partille hemma på Bergsjövallen i fredags. Victor Calming var tillbaka efter skada och satte 1-0 redan efter fem minuter och spelande tränaren Valon Hetemi ökade på till 2-0 lite senare. Tio minuter från slutet fastställde Jimmy Sjöblom slutresultatet 3-0.

Nye tränaren Pelle Lagerqvist sa så här om segern:

”Lurig match där vi kände att vi behövde vinna men samtidigt kände jag att Partille knappast skulle vara sämre än under våren heller. Det har varit bra fart på träningarna med 18-20 man varje gång men det skulle återigen visa sig att träning och match är två olika sporter! Vi börjar väldigt starkt och pressar Partille högt och första 30 minuterna får de knappt låna bollen. Sen börjar vi mattas men har ändå med oss 2-0 i paus. I andra får vi dock betala priset för vårt hårda arbete i första där entusiasmen sen länge tankat energin ur våra division 6-kroppar. Partille kan lyfta upp spelet och vi har ett lemmeltåg med spelare som lufsar ut mot bänken helt utpumpade. De är spelförande andra halvan av andra halvlek men vi lyckas göra 3-0 genom evigt unge Jimmy med sina imponerade 49 unga år! Skönt att höstpremiären är avklarad men vi har en hel del att jobba på!”

Partilles Farid Runklint hade följande att säga om förlusten:

”Bergsjö IF är det bättre laget. Vi låter dem rulla i backlinjen för att slå långa uppspel och stänga mitten, vilket vi lyckas bra med. Dessvärre får de två enkla mål i första som gör att de kan rulla boll i lugn och ro. Vi kontrar några gånger, har våra lägen men kommer aldrig riktigt nära. Rättvis seger för motståndarna som utan tvekan gott kunde satt ett par kassar till.”

Segern gav BIF lite arbetsro och laget är nu sjua. Partille alltjämnt sist i 6A-tabellen.

 

LÖRDAG 18/8

6A

Real Maskin BK – Bjurslätts IF 0-1 (0-1)

Real Maskin har varit aktiva på transfermarknaden under sommaren och behövde verkligen en seger i den GP-sända omstarten på Bravida. Det var dock gästerna Bjurslätt som gjorde matchens enda mål. Benny Brunberg blev matchhjälte med sitt frisparksmål efter en kvart! Det var dock fler chanser år båda hållen där Real hade en boll i ribban men även Bjurslätt var ytterst nära med bollar som räddades på linjen och frilägen.

Reals Andres Monar sa så här om förlusten:

”Tycker vi gör en bra match, första halvlek dominerar vi större delen. I andra trycker vi upp lite för att kvittera och då tappar vi spelet lite och Bjurslätt får ta över mer och mer. Men vi har det tufft nu och har verkligen inte marginalerna på vår sida. Det är bara att fortsätta kriga så kommer poängen snart börja trilla in!”

Bjurslätts Patrik Freter hade följande att säga om segern:

”Ett resultat som inte speglar matchen. Vi ska åtminstone få in 3-4 mål till men bakåt är vi stabila och håller nollan. Viktigt att börja hösten med en seger och det gör vi. Vi spelar stabilt idag och speciellt i första halvlek för vi matchen och får den dit vi vill men får inte in bollen. Nu ser vi framåt mot matchen på torsdag.”

Real är tia och får jaga vidare efter nytt kontrakt. Bjurslätt återfinns på en femteplats i tabellen.

 

6C

Ösets BK – Tynnered FC 2-7 (1-2)

Topplaget Tynnered FC hade inga problem med att besegra Ösets BK i sin första match för hösten. TFC:s nyförvärv Robert Smolander inledde målskyttet redan efter två minuter och Sam Emami Fard ökade på till 2-0 lite senare. Visst fick ÖBK in en kvittering (Florian Zuta) men fick även en spelare utvisad innan paus. TFC rivstartade i andra med ännu ett mål av Smolander och två av Korosh Hatami innan Talat Limani reducerade för hemmalaget. Hatami var dock inte klar med målskyttet utan fullbordade sitt hattrick innan ÖBK fick en till spelare utvisad. Mohammed Ali Khan avslutade sedan målskyttet med sitt 7-2 mål. 

Tremålsskytten Hatami sa så här om segern:

”Våra första 20 minuter är riktigt bra. Vi vinner rättvist och vi skulle gjort mer mål men kunde släppt in fler också. Trevlig stämning på plan. Vi spela bra idag förutom efter en bit in första så styr vi matchen.”

TFC är tvåa, tre poäng efter ledande FC Linné. ÖBK är nia. Bilden till inlägget är från detta 6C-möte (tack till Samer Daher).

 

Vrångö IF – Slottsskogen/Godhem IF 1-4 (0-2)

Nykomlingen Slottsskogen/Godhem avslutade våren starkt och de inledde hösten på samma sätt när de lämnade södra skärgården och Vrångö med tre poäng! SG fick en flygande start på Klingkärr när Joakim Eriksson satte 1-0 i första minuten! Isac Wedin Gluhic ökade sedan på till 2-0 bara minuter senare. Ledningen stod sig till paus men då hade även SG åkt på ett rött. VIF fick kontakt när Rasmus Andréasson reducerade med dryga kvarten kvar men istället för fler hemmamål kunde SG göra både 3-1 (Patrik Salomonsson) och 4-1 (Felix Gustavsson)! 

SG:s Albin Westerlund sa så här om segern:

”Match ute på öarna är såklart känt för att vara tufft och svåra att vinna. Det började dock bra för oss med två ganska tidiga mål. Ett rött kort senare på en i vårt lag gjorde att Vrångö kunde ta över ganska kraftigt. De skapade en hel del målchanser men var inte lika effektiva som oss och det gjorde att vi vann denna oerhört tuffa match. Vi är såklart väldigt glada att komma därifrån med tre poäng.”

SG:s matchreferat hittas HÄR.

SG är på en fin fjärdeplats medan Vrångö IF får kämpa vidare för nytt kontrakt från sin åttondeplats.

 

SÖNDAG 19/8

6B

Chalmers Studentkårs IS – BK S:T Jakob 1-8 (1-4)

Nykomlingen Chalmers svarade för en stabil vår medan BK S:T Jakob hade det riktigt tufft med bara en seger på hela våren. I omstarten svarade dock S:T Jakob för en rejäl överkörning då laget krossade Chalmers med hela 8-1! S:T Jakob fick en flygande start med 3-0 redan efter nio minuter! 4-1 i paus blev till slut alltså hela 8-1 till slut.

Hampus Rönnberg blev tremålsskytt för S:T Jakob och sa så här om matchen:

”Hela laget var väldigt revanschsugna efter första halvan av säsongen, vilket märktes väldigt tydligt. Inga skador under sommaren heller, så vi kunde ha en riktigt bra trupp. Förhoppningsvis blir vinsten idag den första på en lång trend 😊

S:T Jakob fortfarande i botten som tia men tog in lite poäng på lagen framför. Chalmers är åtta.

 

/Rasta