Så här gick det i helgens 6D:

 

FREDAG 17/8

IF Vardar/Makedonija – Bosna IF 7-2 (3-0)

Serieledarna IF Vardar/Makedonija hade inga bekymmer att besegra bottenlaget Bosna och inledde alltså hösten med en storseger. Laget har även fått tillbaka sin skyttekung Mario Atanasovski. Atanasovski öste ju in mål för Vardar under den första halvan av vårsäsongen innan han återvände en sväng till Makedonien. Nu var han tillbaka med besked så han satte 1-0 redan efter fyra minuter. Stany Lokamba och Sladjan Ilievski gjorde Vardars andra mål i den första halvleken innan Atanasovski svarade för fyra raka mål i den andra halvleken och blev alltså femmålsskytt! Bosna fick in två tröstmål på slutet men var aldrig nära.

Vardars tränare Dime Angelovski sa så här om storsegern:

”Ja, det är skönt att börja med en vinst efter sommaren. Marjan och jag är nöjda med hur matchen spelades. Killarna var samspelta och humöret var på topp. Nu fortsätter vi med detta tempot resten av säsongen.”

Vardar leder 6D, fem poäng före Neutrala och Västkurd. Tuffare för Bosna som är tia.

 

Västkurd BK – Hälsö BK 4-1 (3-0)

Bakom Vardar jagar bland annat nykomlingen Västkurd och de inledde med en trepoängare hemma på Sälöfjordsvallen mot Hälsö BK. Segern grundlades i den första halvleken efter mål av Roni Kurdali, Dilér Deveci och Kebba Njie. HBK fick in ett mål i andra genom Mattias Friess men Kurdali stängde matchen med sitt andra mål.

VBK:s kapten Pa Majai ”Pamma” Njie sa så här om segern:

”Härligt att säsongen drar igång igen. Märktes att många i laget var sugna på match och det visade vi i första halvlek . Vi bjöd inte på mycket samt att vi tryckte på framåt med bra gemensam press . Vi vinner allt på mitten och det avgör allt . Hälsö stack fram lite då och då men inte mycket . Det farligaste de hade var straffen som de fick efter det kontrollerade vi matchen till matchens slut . Ett riktigt snyggt mål av Dilér igår också #watchhimgrow”

HBK:s tränare Johnny Svensson hade följande att säga om förlusten:

”En tuff match mot ett bra lag som är speciellt vassa i sina snabba kontringar. Vi var bra med i början på matchen men Västkurd var bättre än oss och vann rättvist. Vi tar nya tag och siktar på att ta revansch mot Backatorp nästa vecka på hemmaplan.”

Västkurd är trea i tabellen, fem poäng efter ledande Vardar. HBK är femma.

 

LÖRDAG 18/8

Nödinge SK – Neutrala IF 0-4 (0-3)

Många lag är svårscoutade precis efter sommaren och särskilt ett lag som Neutrala som bloggen tyvärr har ganska dålig koll på året runt. Laget inledde iallafall hösten med en seger och leder jakten på Vardar i toppen. Abdikaafi Mahamud Diiriye inledde målskyttet på Vimmervi och även Salih Köse och Qasim Sayid-Ali Furie hann göra mål för gästerna innan paus.  Sayid-Ali Furie gjorde även den andra halvlekens enda mål. 

Neutrala alltså tvåa i tabellen och NSK är nia.

 

Knippla IK – Diseröd SK 0-2 (0-2)

DSK har inlett hösten riktigt fint och följde upp 7-3 segern mot Hisingen FC men en 2-0 seger borta på Tranbärsvallen mot Knippla IK. Tobias Ingemar Bengtsson och Emil Kanefur blev målskyttar för Diseröd.

DSK:s tränare Eskil Nordenborg sa så här om segern:

”En härlig seger! Det är alltid svårt att åka ut till öarna för att spela boll. Den hårda vinden gjorde det inte enklare. Vi gör en bra första halvlek och får med oss 2-0. I andra har vi motvind och lägger oss medvetet lågt och backar hem. Det funkar bra och håller Knippla utanför straffområdet och kan bärga en trea.”

KIK:s Isak Torgersson hade följande analys av förlusten:

”Inför match hade vi avstängningar och skador som gjorde att vi endast kunde ha en man på bänken. Tufft efter en solig sommar med många kilometer löpning…nåväl det var 12 bra killar som kom till spel iallafall! Vinden var stark så man kan sammanfatta det hela med att Diseröd hade medvind i första halvlek som de ägde stundtals och fick in två kassar. Andra halvlek hade vi medvind och brände minst två givna kassar och förde spelet. Men vi har haft problem med målskyttet länge och behöver ändra på det för att klara kontraktet. Lite tuff start men nån gång vänder vinden och vi får vind i seglen (kunde inte hålla mig)!”

DSK:s fina poängskörd har skickat upp laget till en fjärdeplats. KIK är sjua.

 

/Rasta