Så här gick det i 7A & 7B i helgen:

 

FREDAG 17/8

7A

Angered SK – Lekstorps IF 2-3 (1-0)

Lurig omstart för topplaget Lekstorp när svårspelade Angered SK stod för motståndet. ASK hade dock inlett med en lite oväntad förlust mot Lövet/Johannberg (2-3). ASK hade med sig 1-0 in i pausvilan efter mål av Siciid Abdiqadir. Gästande LIF höjde sig dock i andra och William Mellingsäter kvitterade strax efter paus. Med dryga kvarten kvar kom 2-1 (Morteza Yousefi) och bara minuter senare utökade lagkaptenen Nissan Svensson ledningen till 3-1. Abdiqadir reducerade sedan på straff i 89:e men ASK kom inte närmare. 

LIF:s segerskytt Svensson sa så här om segern:

”Vi kommer till spel med ett bra lag denna fredag kväll. Vi vet att vi kommer möta ett snabbt tekniskt lag som gärna går framåt med hela laget och är sårbara bakåt. Första 45 är vi helt vilse stundtals där vi bara springer och jagar boll och inte kommer rätt i positionerna. Angered får utdelning ocj gör 1-0. Vi har två fina på två fasta situationer annars kommer vi väl inte till mer avslut i första. Vi har ett gott snack i halvlek och kommer ut med bättre attityd till andra halvlek. Vi lyfter laget högt och pressar dem högt och de gav obalans i deras lag då målvakten fick slå ut dem och då vinner vi mer och mer dueller på mitten och går till snabba omställningar och får till slut utdelning 10 minuter in i andra där William sätter dit den efter ett fint anfall. Vi fortsätter och vinna boll på mitten och ställer om fort. Sen så gör vi 2-1 genom en totalt orädd junior som gör debut i laget med en riktigt kanon i bortre krysset. Angered lyfter upp mer i jakt på kvittering men hela våran backlinje gör en gedigen insats och håller de tät framför Carl. Mitt i deras anfall rensar Hedström en boll i blindo som blir en perfekt boll till mig som gör mig fri från halva plan och jag kan enkelt placera in 3-1 till oss. Och där dödar vi väl matchen. De skapar inte jättemycket mer men får en straff och reducerar till 2-3 men sen är matchen slut. Kul att vinner trenden håller i sig och vi visar stark karaktär som reser oss i halvlek och vänder detta mot ett bra tekniskt lag. För övrigt en väldigt schysst match endast ett gult kort men annars fint spel rakt igenom. Nu laddar vi om för match nästa onsdag.”

Lekstorp är tvåa på sämre målskillnad än ettan Inter Linné IF men har två matcher mindre spelade. ASK tappar nu mot toppen med de inledande förlusterna och är femma.

 

Hermansby IF – Santos Cruz Azul IF 3-0 (WO)

Tyvärr lämnade jumbon Santos Cruz Azul WO mot Hermansby i fredags och vi får väl se om det bara gällde den matchen eller om vi får se ännu ett lag dra sig ur seriespel. Santos har ju haft det tufft resultatmässigt under våren med tolv raka förluster.

 

LÖRDAG 18/8

7A

Rödbo IF – Croatia Göteborg 1-6 (1-4)

Ett lag som definitivt vill blanda sig i toppstriden är Croatia och de inledde hösten med en storseger på Rödbovallen. Croatia dödade matchen direkt och ledde med 3-0 efter sex minuter efter mål av Vllaznim Ibishi, Mikail Sepahi och Eldiiar Esenbekov. Magnus Hall reducerade för Rödbo men Croatia hann även med 4-1 innan paus (målskytt Ashraf Hamzeh). Croatia hann med två mål till i den andra halvleken och tog alltså en komfortabel seger.

RIF:s målskytt Hall sa så här om förlusten:

”Är man tio man på träningarna så blir det så här och det lär fortsätta, kommer bli tung höst för Rödbo IF. Vi får hoppas att folket börjar dyka upp igen på Rödbovallen. Croatia kommer bli att räkna med i höst, önskar dem lycka till.”

Croatia är fyra i tabellen och det ska bli riktigt intressant att se vad de kan göra i mötet med Lekstorp på onsdag. RIF är nia.

 

Gothenburg Celtic FC – Gunnared KIF 1-0 (1-0)

Ett annat lag som är med i toppen är Gunnared KIF men de föll mycket oväntat mot Celtic i sin första match efter sommaren. Matchens enda mål kom i mitten av den första halvleken genom Joris Le Coq och räckte alltså till seger för Celtic. Förlusten var Gunnareds första i årets 7A. 

Gunnareds Bijan Ghaderi sa så här om matchen:

”Oväntad men välförtjänt förlust. Adjökens till serieledning också vilket svider än mer. Celtic var helt enkelt mer taggade idag. De spelade kompakt, disciplinerat och visade mer hunger över 90 minuter. Vi kom inte upp i nivå, detta trots att vi tränat 2-3 gånger i veckan sedan månadsskiftet. Så Celtic skall ha en stor eloge för en väl genomförd match. För vår del handlar det om att tagga till ordentligt till nästa match och hitta den inställning som var bortblåst idag.”

Gunnareds matchrapport hittas HÄR.

Gunnared är fortfarande med i toppstriden ordentligt och är trea. Celtic återfinns på en åttondeplats.

 

7B

Solväders FC – IFK Hindås 4-3 (0-0)

Helgens enda 7B-match var mållös efter de första 45 innan den exploderade i en målfest efter paus. Ali Farah satte både 1-0 och 2-0 för hemmalaget nästan direkt i andra och Hindås kom aldrig ifatt efter det. Piotr Soltys reducerade visserligen men Mohammed Jelil utökade till 3-1 och hemmalaget fortsatte att hålla avståndet och till slut vinna med 4-3

Hindås tränare Björn Klafver sa så här om förlusten:

”En sur förlust där Solväder är klart bättre men vi ändå är där och nafsar efter poängen. Med tanke på att vi hade 18 (!) spelare borta och tänkte lämna WO i måndags när matchen inte gick att flytta så är jag väldigt stolt att vi kunde ställa ett lag på benen.” 

SFC är tvåa i tabellen. Hindås återfinns på en niondeplats.

 

SÖNDAG 19/8

7A

Geesguud UF – Inter Linné IF 0-5

Topplaget Inter Linné inledde hösten med en stabil seger när Geesguud besegrades med klara 5-0. Matchrapporten är inte inne ännu men Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Vi kommer till första matchen efter uppehållet med en stark trupp. Braulio och Armando spelade i princip första matchen tillsammans i anfallet. Addo var tillbaka efter litet uppehåll och Foday gjorde debut. Vi startade bra första tio och spelade vårt spel men tyvärr tappar vi spelet och första halvlek är relativt jämn. Vi hinner också med en oturlig/onödig utvisning precis innan halvtidsvilan. I andra halvlek spelar vi upp oss. Armando och Braulio hittar varandra fint i anfallet. Vi gör några snygga mål och lyckas vinna med 5-0 tillslut. Stor eloge till hela laget och roligt att se nyförvärven och återkommande spelare prestera direkt.”

Linné toppar 7A men har några matcher tillgodo på lagen bakom. Geesguud är tia.

 

/Rasta