Igår spelades det en enda match i lokalfotbollen och så här gick det:

 

MÅNDAG 20/8

6B

Hällesåker IF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 2-0 (0-0)

För hemmalaget Hällesåker var det första matchen efter sommaren men Sjövalla-Mölnlycke kom från en 1-2 förlust mot topplaget Landala. Det var en mållös första halva av matchen men direkt i andra satte Johan Gunnarsson 1-0 på straff för hemmalaget och i mitten av den andra halvleken kom 2-0 (målskytt Christofer Hermansson). 

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om segern i omstarten:

”Vi fick inte igång mycket till spel under dagens match. Stundtals funkar en del av kombinationsspelet, men det leder inte till några jättechanser. Vi är inte tillräckligt bra i sista tredjedelen, men det är bara att jobba vidare med det så kommer det att lossna snart. Får försöka hitta tillbaka till vårens effektivitet. Jag tycker dock att vi är det bästa laget och vinner matchen rättvist. Dock ska jag ge Sjövalla-Mölnlycke en eloge för väl genomförd match. De var betydligt mycket bättre än när vi mötte dem i första matchen och kommer ta en del poäng i höst.”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här om förlusten:

”Hällesåker stod för ett bra motstånd, dock talar inte siffrorna sanning, Hällesåker fick en straff som alla blev väldigt förvånade över, domaren var tydligen bestämd på vad som egentligen borde varit en frispark för oss. Visst var Hällesåker bollförande i första halvlek men missade sina chanser, i andra halvlek tar vi över med flera i stort sätt öppna målchanser som vi tyvärr missar. Återigen gör samtliga killar en fin insats och vi tackar de killar som ställer upp som målvakt när vi saknar en! Fin gräsplan och skönt väder! Väldigt tråkigt bara att en fel dömd straff kan ändra en match som denna. Vi tar nya tag!”

Hällesåker är fyra och Sjövalla-Mölnlycke är elva och jagar fortfarande sina första poäng.

 

/Rasta