6D-laget Västkurd BK jobbar på en motion till förbundet angående problemet med otillåtna spelare. Detta publicerade VBK på bloggens Facebook-sida:

 

Västkurd BK Informerar Angående Användandet Av Otillåtna Spelare I Lokalfotbollen!

Hej alla lokalfotbollsälskare!

Efter vårt inslag under våren gällande användandet av otillåtna spelare så hade vi ett väldigt givande möte med representanter från tävlingskommitten i Göteborgs Fotbollsförbund. De var väldigt lyhörda och backade upp oss till 100% med att försöka få bort fusket, om det förekom.

Vi fick en hel del information om vad som gäller och hur man skriver en motion. I oktober så har tävlingskommitten ett möte där de går igenom motioner som skickas in till dem. Med andra ord så måste motionen skickas in om senast några veckor. De var väldigt tydliga med vissa saker som man måste tänka på när man skriver en motion:

– Att man skriver förslag på ändringar
– Att domaren inte skall inte belastas allt för mycket (t.ex. som att gå igenom samtliga legitimationer)
– Att man aldrig får neka någon att spela en match, även om det är en otillåten spelare (det är först efter att matchen är igång som man behöver ha bevis på att spelaren ifråga är otillåten)

Sist vi skrev om detta så fick vi otroligt stort gehör och stöd från många föreningar i Göteborg.

Nu behöver vi er hjälp. Vi kommer här nedanför presentera förslag på hur vi i Västkurd BK hade tänkt oss. Är det så att ni vill komplettera eller rentav ändra på allt så hör av er. Ju fler som ”brainstormar” desto bättre lösningar. Vi vill gärna samla in namn på så många föreningar som möjligt för att få större slagkraft. Så hör av er som sagt.

Så här hade vi i Västkurd BK tänkt oss:
1. En ledare från respektive lag går igenom motståndarlagets spelare, som ska deltaga i matchen, med giltiga spelarlegitimationer

2. Spelarlegitimationerna SKALL styrka respektive spelares identitet (t.ex. inga bilder som togs för typ 15 år sedan)

3. Är det så att legitimationen inte styrker spelaren så ska domare meddelas och han i sin tur antecknar detta (om det är så att spelaren är otillåten så kan domaren gå in och styrka att det var problem med spelarens legitimation i efterhand till förbundet).

4. Ledare från motståndarlaget ska ha rätt att ta en bild på berörd spelares ansikte och tröjnummer
5. samtliga spelare som finns med i laguppställningen SKALL vara på plats innan matchstart. Med andra ord inga sena ankomster accepteras

6. Är det så att det bevisas att ett lag har använt sig av en otillåten spelare så ska spelaren ifråga stängas av och föreningen betala böter på 10.000kr. (idag så är det böter på 150kr om man skulle ”råka glömma” sitt leg).

7. Avbytarbänkarna SKALL enbart bestå av spelare som är uppsatta i laguppställningen. Är det så att det inte efterföljs så måste domaren påpeka det. Händer det igen under matchens gång så påpekar domaren det en andra gång. Och händer det en tredje gång så avbryts matchen och vinst delas ut till motståndarlaget.

Vi tror att om informationen om samtliga ändringar inför säsongen 2019 går ut till alla föreningar så blir det inga problem.

Så här tycker vi. Som sagt tycker ni att vi har missat något eller att ni vill att vi ska ändra på något så hör av er.

Västkurd BK

 

För den som har några funderingar om detta går det bra att skriva här i kommentarsfältet, i bloggens Facebook-grupp (det finns redan en tråd om detta) eller maila rastaochdalla@rastaochdalla.se (så ser bloggen till att det når VBK)!

 

/Rasta