Lokalfotbollen rullar vidare och snart är alla lag igång igen! Så här gick det igår:

 

TISDAG 21/8

5A

Partille IF FK – FC Bosona 4-2 (2-1)

En viktig seger som gav Partille lite utrymme i tabellen ner till bottenstriden, en bottenstrid som gårdagens motståndare FC Bosona är rejält inblandade i. Lagen följdes år i den första halvleken där hemmalaget slog till först genom ett tidigt mål av Farhad Ariyaeeravesh. Bosona svarade med mål av Isa Sacic men innan paus hade Samuel Wesley gett Partille ledningen igen. I andra kunde sedan Partille trampa ifrån och avgöra matchen. Tio minuter in i andra kom 3-1 (Thomas Allerbrand) och sen spiken i kistan när Ariyaeeravesh gjorde sitt andra. Velid Hankic putsade siffrorna lite med sitt 2-4 mål några minuter från slutet. 

Partilles Daniel Thorsén sa så här om segern:

”Ja, vad kan man säga. Det var väl lite anspänt från vår sida i första halvlek men vi tog ledningen efter ett snyggt anfall som avslutades med ett inlägg från höger och nick i borte. De hade inte så mycket framåt men lyckades nicka in en hörna efter lite slarv från vår sida. Just då var vi nog i en liten svacka och lyckades inte hålla i bollen speciellt länge i anfallsspelet. Men vi jobbade på och lyckades trycka in en boll efter ca 30 minuter och gick till halvtidsvila med 2-1. I andra blev det lite större ytor då vi trummade på rätt så bra och de orkade inte riktigt hänga med. Två fina mål från vår sida, ett ytterligare inlägg + nick samt en fast situation som gick ut till vår spelare som tar emot den på låret och skjuter in den med vänstern i borte krysset. Resten av matchen handlar mest om att bevaka ledningen. Vi stressar dem ganska högt så de har svårt att få till något ordnat spel. Dock så gör de ett riktigt snyggt tröstmål där deras spelare ganska ensam drar ett skott snett utanför straffområdet upp i närmsta krysset. På det stora hela så tycker jag det var en gedigen laginsats där alla bidrar och tre sköna poäng att starta hösten med.”

Bosonas Samir Abaz gav bloggen följande analys:

”Nej, Bosona har det tufft nu! För mycket ”baklava” (Bosniskt national efterrätt) och ”čevapcici” (Bosniskt national rätt) under sommaren med redan dåligt fysiskt tränad gäng är ren katastrof. Laget med många duktiga fotbollsspelare men med mycket dåligt kondition har svårt att åstadkomma något bra spel överhuvudtaget. Vi får jobba i uppförsbacke redan efter 10-15 minuter. Lyckas reducera på en hörna men lyckades inte hålla ut. 2-1 i halvek. Vi har bra snack i pausen men vi gör inte alls som vi kommit överens under pausen och det slutar med två snabb mål i baken. Partille gör det de ska, springer mycket, höjer tempot i passningsspelet med snabba förflyttningar. Vi orkar inte med helt enkelt och det resulterade med 4-2 förlust. Vi har några ny unga spelare på gång som vi hoppas ger stabilitet i laget och förhoppningsvis orkar springa mer en nuvarande startelva. Gäller att snabbt ladda om med nya tag redan nu på fredag mot samma motstånd.”

Segern gör att Partille är åtta. Bosona är kvar som tia. Lagen möts som sagt igen redan på fredag då gårdagens match tillhörde omgång 4 men flyttades.

 

6B

Göteborgs City FF – Chalmers Studentkårs IS 1-4 (0-3)

Båda lagen gjorde sin andra match efter uppehållet. City kom från en hedersam 0-2 förlust mot serieledarna Fässberg medan Chalmers föll med osannolika 1-8 mot bottenkämpande BK S:T Jakob! Chalmers skulle dock få revansch och de kopplade ett grepp om matchen i den första halvleken som de aldrig släppte. Marcus Berghamn Claesson satte 1-0 efter en dryg kvart, Jeremias Karlsson satte tvåan och precis efter en halvtimme stod det 3-0 (målskytt Gustav Burman). Mot slutet av matchen kunde sedan Berghamn Claesson göra sitt andra för kvällen innan City fick in en kasse genom mål av Moutassem Rafeh.

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om förlusten:

”En typisk sexpoängsmatch. Här pratade vi mycket om full fokus på vårt och naturligtvis 110 % ge och ta. Vi var inte där första halvleken, vi var inte med alls. Här fick Chalmers lätt springa i väg till 3-0 tyvärr. Det gav oss en rejäl uppförsbacke till andra. Här blev det annan bild. Vi håll i pinnarna denna halvlek med många bra chanser men fick inte in den. I stället gör Chalmers 4-0, spiken i kistan. Ett tröstmål fick vi från Moutassem. Vi måste jobba alla i 90 minuter för att vi skall få några poäng, inget gratis. Vi får jobba vidare och kriga på här nu. Vi skall spela om 24 poäng till så vi kör på.”

Chalmers tvåmålsskytt Marcus Berghamn Claesson sa så här om segern:

”Ja, vi hade ju en väldigt risig start mot S:T Jakob där vi inte haft en enda träning innan matchstart. Konditionen lämnade mycket att önska då men i söndags mot City så var vi som där vi slutade i våras. Tre killar, däribland vår spelande coach, var tillbaka och vi hade en plan för hur vi skulle spela matchen. Det var väldigt roligt att spela vilket gjorde det lättare att springa!”

City är nia och börjar få en hel del poäng upp till närmaste laget framför. Chalmers klev upp till lite säkrare mark och är sexa.

 

Göteborgs SIF – Fässbergs IF 1-3 (1-1)

Serieledarna Fässberg hade på pappret en lite lurig match på Guldheden Södra mot ”Studenterna”. Visst har GSIF inte varit lika stabila som vi är vana vid men ändå tuff motstånd. Det var också hemmalaget som tog ledningen efter dryga kvarten genom Mattias Wångblad. Precis innan paus fick dock FIF in en boll, målskytt Erik Jonasson. I mitten av andra kunde sedan  John Lindergren nicka in 2-1 för Fässberg och fem minuter senare fastställde Henric Johansson slutresultatet med sitt 3-1 mål.

GSIF Mattias Dotevall sa så här om förlusten:

”Första matchen för höstsäsongen, kul att vara igång igen! Första halvlek har vi rätt bra kontroll på matchen, stundtals bra spel och skapar chanser. 1-0 kommer efter en kvart, vi har bud på mer men deras målvakt spikar igen genom ett par riktigt svettiga räddningar. Fässberg hinner tyvärr med en kvittering innan domaren blåser av de första 45. Andra halvlek faller vi ihop och Fässberg gör två baljor som fastställer slutresultatet.”

FIF:s Tommy Olsen hade följande att säga om segern:

”Första halvlek är inte alls bra från vår sida. Mycket felpass och felbeslut som leder till att Studenterna tar ledning rättvist. De har även 2-3 bra lägen att utöka sin ledning men Erik i målet gör ett par kanonräddningar. Sista 10 minuterna i första halvlek tar vi över och lyckas kvittera genom Lill-Erik med ett drömskott. I andra halvlek är vi mycket bättre och gör både 2-1 och 3-1 och vinner ganska komfortabelt.”

Fässberg leder 6B, fem poäng före ”Fångarna” från Härlanda. GSIF är åtta.

 

/Rasta