Lokalfotbollen rullar vidare och vi tar oss an det som hände igår!

 

ONSDAG 22/8

5B

FC Heden – Sandarna BK 1-3 (1-1)

Sandarna BK är verkligen i förarsätet i 5B och inledde höstsäsongen med en stabil seger över Hovås Billdal. Igår var det dags för nästa hinder i vägen mot serieseger, nämligen FC Heden. Ett Heden som vann sin uppstart mot Masthugget med 2-0. Det var enligt rapporterna en jämn första halvlek där SBK kunde ta ledningen (målskytt Martin Bergvall) men innan paus kunde Heden kvittera rättvist genom Peter Reitz. I den andra halvleken var Sandarna snäppet vassare och kunde göra både 2-1 på straff (Tobias Gottfridsson Petersson) till slut även 3-1 (Christoffer Olsson).

SBK:s Ted Madjar sa så här om segern:

”Det kändes trögstartat för oss, Heden startade med ett rejält tryck och gillade att slå långa bollar. Tycker att vi kommer mer och mer in i det ju längre matchen går. Får in 1-0 i och sedan efter lite påtryck från Hedens sida så gör de 1-1 och är nära att sätta ditt 2-1. Men i halvtid gör vi lite byten och vi tar över helt och hållet i andra halvlek tycker jag. Men det var en fin och bra match med bra humör från båda lagen. Och det var en bra kamp i 90 minuter om vem som skulle plocka hem tre pinnar!”

Hedens Robert Vöks sa så här till bloggen om förlusten:

Matchbilden såg lite olika ut i de två halvlekarna. I första tycker jag att det är klar fördel oss. De får 1-0 efter ett inkast som egentligen är deras enda chans i första. Vi stressar fram flera chanser och får 1-1 av Peter Reitz efter att vi lyckats nypa bollen högt upp i planen. Vi borde nog fått in en boll till men det är 1-1 i halvtid. Till andra ändrar Sandarna om en hel del genom 2-3 byten och en del positionsändringar. Det ger utdelning för deras del medan vi inte får tag på dem på samma sätt. 2-1 kommer på vad som sägs vara en tveksam straff. Jag står för långt bort för att bedöma. Domarteamet gjorde för övrigt en fin insats. Vi flyttar upp och försöker få till en kvittering men istället rinner de igenom på en omställning och gör 3-1 med ca 10 kvar. Vi fortsätter att gå för det men har nog inte den sista lilla kraften och orken som behövs för att trycka in någon boll. Sandarna har ett bra lag och vinner inte oförtjänt men partisk som jag är tycker jag nog att ett oavgjort resultat speglat matchen bättre. Vi gjorde en bra match och kände trots besvikelsen över förlusten att hösten startat bra för oss spelmässigt. Om vi bara håller i detta så kommer tillräckligt många poäng trilla in som gör att vi håller oss kvar.”

Hedens matchrapport hittas HÄR.

SBK leder nu 5B med sju poäng och då har hela den övre halvan lika många matcher spelade. FC Heden är nia.

 

6A

Bergsjö IF – Götaholm BK 2-1 (1-0)

Efter en svag vår har Bergsjö IF börjar hösten piggt. Seger i omstarten mot Partille (3-0) och igår även tre pinnar mot topplaget Götaholm hemma på Bergsjövallen gräs. BIF tog ledningen efter en kvart då spelande tränaren Valon Hetemi satte en straff. I mitten av andra kunde sen Iljir Krakoveti utöka till 2-0 innan GBK reducerade sent på straff (målskytt Fenan Zemui). För Götaholm var det första matchen efter semestern.

BIF:s Victor Calming sa så här om segern:

”Andra raka segern ikväll! Och de var välförtjänt. Vi sätter hög press på Götaholm som såg lite skärrade ut i början! Där borde vi kunnat utnyttja våra lägen lite bättre då vi hade en del klara chanser! Götaholm körde mycket långbollar på deras duktige anfallare men våra mittbackar Hama/Momo löste de galant! Vi leder välförtjänt i halvlek med 1-0. Andra halvlek börjar vi bra med vår press och skapar i början några riktigt fina lägen! Ett friläge från mig där bollen bara ska sitta, riktigt dåligt av mig (får skylla på att jag varit borta ett tag haha) sen gör vi ett jättefint 2-0 mål av Ilir som snurrar upp deras back och trycker upp bollen i krysset! Därefter tappar vi matchen lite och Götaholm får lite tryck på oss, tycker vi ändå löser de bra där bak, sen får vi lite olyckligt en straff emot oss med kvarten kvar och Götaholm får lite energi av det, men vi reder ut de tillslut och vinner rättvist tycker jag! Jättebra laginsats där alla verkligen krigar för laget. Riktigt kul och spela i BIF nu! Nu lämnar vi de jobbiga bottenträsket och siktar uppåt!”

GBK:s nya tränare Rickard Petersson sa så här om förlusten:

”Bergsjö IF gör en stark öppning på matchen och vi är inte riktigt med då. Vi kommer fel in och det tar oss tid att rätta till saker och ting. I andra halvlek är vi bättre även om det fortfarande finns en hel del saker vi måste sätta för att bli effektivare och farligare i vårt spel. Med lite tur hade vi kunnat komma hem med 2-2 men jag får nog säga att jag tyckte hemmalaget vann matchen rättvist denna afton. Vi jobbar på med både formen och nya spelsättet framöver. Nya tag nästa vecka helt enkelt.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Götaholm tappar mot toppen och är nu fyra. För BIF:s del har den fina starten på hösten fört upp laget till en sjätteplats.

 

6B

Landala IF – FTU 0-0 (0-0)

Intressant möte på den övre halvan av 6B när Landala och FTU möttes på Guldheden Södra. Det blev dock en match utan mål och båda lagen tappade alltså lite mark mot serieledarna Fässberg.

FTU:s kapten Oguzhan Yilmaz sa så här om matchen:

”Återstart av serien där vi i och med det tråkiga beskedet om Eritreanskas avhopp ”tappat” några mentalt viktiga placeringar i tabellen. Den mentala uppladdningen blir inte som vi har hoppats med två avhopp pga sjukdom under matchdagen som gör att vi får stuva om lite i uppställningen i sista sekund. När domaren väl blåser igång matchen har Landala total kontroll första 20-30 där vi inte alls är fokuserade och brister i kommunikationen. Vi släpper till ett farligt läge där Tahsin i mål står för en fenomenal benparad men annars är det ganska händelsefattigt. Sista kvarten av första börjar vi tugga oss in i matchen när vi tillslut börjar kombinera lite inom lagdelarna istället för att slå långbollar på en blåsig plan. Andra halvlek ser det bättre ut för oss och vi tar över mer och får lite mer etablerat tryck på motståndarna men det mynnar tyvärr inte ut i något. Vi tar med oss årets första hållna nolla och att vi inte släpper till så många lägen, men får gå hem och få igång spelet igen.”

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Vi gör en av årets bästa matcher mot vad i mitt tycke är seriens bästa lag. Defensiven är så gott som 100%-ig, offensivt saknar vi lite kyla och effektivitet. Riktigt bra 0-0 match med mycket kamp och fin fotboll. Grädden på moset hade varit om Patriks volley i minut 89 suttit men någon meter över. En vecka eller två med bra träningar så är vi i toppform. Grym laginsats där samtliga ger allt men där det fortfarande finns mer att plocka fram.”

Landalas matchrapport hittas HÄR.

LIF tappade andraplatsen och är nu trea. FTU återfinns på en femteplats.

 

BK S:T Jakob – FC Härlanda 0-3 (0-1)

Härlanda går från klarhet till klarhet och tog in andra raka seger efter sommaren och är nu tvåa i 6B-tabellen. 6-0 krossen av Solängen följdes upp av en stabil 3-0 seger mot BK S:T Jakob. Toni Micevski inledde målskyttet efter dryga halvtimmen och i andar kunde Tallal Moustahssine göra både 2-0 och 3-0. 

FCH:s coach för kvällen, Sebastian Malcus, sa så här om segern:

”Vi kontrollerar matchen från minut 20 och framåt. Innan dess behövde vår helt nykomponerade innermittstriangel spela ihop sig. Två baljor av Talle med bud på hattrick. ”Jonas” och ”Ellis” gör riktigt starkt ifrån sig på mitten. Coach Hooch kan fortsätta semestern! 9-0 på två matcher talar sitt tydliga språk.”

S:T Jakobs Isak Widmark hade följande analys av matchen:

”Tre starka mål emot oss, förutom det en jämn match. Vi är trots allt stabila och gräver inte ner oss. Känslan är från förra storvinsten att vi har det i oss mot vilket lag som helst, dock måste vi locka fram det igen. Vi ger oss aldrig.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

Härlanda klev alltså upp till en andraplats och frågan är om det är ”Fångarna” som ska bli den stora utmanaren till Fässberg under hösten? Fem poäng skiljer iallafall lagen i skrivande stund. S:T Jakob är tia.

 

7A

Lekstorps IF – Croatia Göteborg 3-2 (1-0)

Finfin möte ute i Gråbo mellan de två klassiska 6A-lagen Lekstorp och Croatia, med den lilla skillnaden att lagen numera huserar i 7A. Det var två lag som hittills spelat riktigt bra i årets 7A. LIF hade inför matchen tio segrar och ett kryss på elva matcher. Croatia avslutade våren med sex raka segrar och inledde hösten med stabila 6-1 på Rödbo IF. Matchrapporten är inte inne ännu men det var LIF som tog ledningen och behöll den till pausen. Hemmalaget utökar sedan till 2-0 innan Croatia vaknar till och gör både 1-2 och 2-2. I slutet kunde dock Jonathan Valli Pätsi peta in en retur till 3-2 för de grönklädda!

Just matchhjälten Valli Pätsi sa så här om segern:

”Vi visste att det skulle bli en tuff match på förhand eftersom Croatia fått en del nya gubbar sedan senaste mötet samt vunnit många matcher på slutet. Tycker vi spelar bra första 30. Hotar i djupled och en del på kanterna. Lucas gör 1-0 genom ett skott strax utanför straffområdet. Sedan tar Croatia över mer och har en del farliga inlägg men lyckas inte göra mål. Croatias bollinnehav fortsätter i andra men det är vi som gör 2-0 på nick av Patrik Tall. En stund efter detta får vi en gubbe utvisad och Croatia gör då 2-1 och 2-2. Tungt då! Men med några få minuter kvar kommer Lucas förbi backen och får iväg ett avslut som målvakten inte lyckas hålla. Returen petar jag in. Gött med tre poäng, extra skönt eftersom vi spelar mot ett bra lag med en man mindre stora delar av andra! Tackar Croatia för en bra match och önskar dem lycka till i fortsättningen.”

LIF leder 7A och ser ut att återvända till 6A. Laget har tre poäng tillgodo ner till tvåan Inter Linné med en match mindre spelade också. Croatia är fyra i tabellen.

 

/Rasta