En väldigt massa matcher igår och vi börjar med division 4 och 5:

 

TORSDAG 23/8

4A

SKIF Semberija – Kode IF 3-1 (2-0)

Semberija fortsätter att visa att de vill ge Gårda en fight om seriesegern och lagen bakom en fight om kvalplatsen. Igår blev det stabila 3-1 hemma på Bergsjövallen mot Kode. Dzengis Samir Sali satte 1-0 efter dryga halvtimmen och innan vilan hade Salifu Manneh ökat på till 2-0. 3-0 kom tidigt i andra (målskytt Hakan Celik) och där var matchen i praktiken avgjord. Visst fick Kode in en reducering genom Simon Hagelin efter halva andra men det blev aldrig riktigt spännande.

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om segern:

”Vi är solklart det bättre laget och tre poäng känns verkligen välförtjänt. Vi äger matchen från minut 1. De har farliga spelare där uppe men våra mittbackar Dzevat och Makan lät verkligen ingen komma förbi! Vi leder med 2-0 efter 45 minuter och vi snackade i halvtidsvila om att vi inte skulle bli bekväma utan att vi skulle fortsätta med vår press. Jag tror det går 5-10 minuter i andra halvleken och vi gör 3-0. Matchen slutar med 3-1 och förhoppningsvis så gör vi lika bra match mot Floda nästa vecka.”

Kodes tränare Peter Lundström hade följande att säga angående förlusten:

”Ja vad ska man säga? Rättvist resultat. Vi fick två sena återbud pga skador samt en skada på uppvärmningen. Det har absolut inte vi råd med. Vi fick lägga mycket krut på försvarsspel och försöka hota via omställningar men vi var oftast lite för tunna i dom situationerna. Killarna sliter hårt men utgångsläget var tufft med så mycket folk borta. Det är bara att bryta ihop och ta ny fart nästa vecka.”

Semberija är tvåa i tabellen med sex poäng upp till Gårda. Kode återfinns på en åttondeplats.

 

Gårda BK – Floda BoIF 9-0 (4-0)

Serieledarna repade sig snabbt från förlusten i omstarten mot Kortedala och krossade stackars jumbon Floda med hela 9-0 hemma på Överåsvallen. Matchrapporten är inte inne ännu så bloggen har inte alla målskyttarna men frisparkskungen Viktor ”Vzon” Ryberg hängde iallafall in ännu en frispark! Enligt de rapport bloggen fått så gjordes de andra målen av Christian Gustavsson (2), Emil Åstradsson (2), Maksim Pajovic, Philip JonssonPierre Dahlén och ett självmål av gästerna. Det dök även upp lite nyförvärv hos de vinröda. Målvakten Filip Sköld vaktade kassen för GBK, förra veckan vaktade kassen för just Floda BoIF! Även unge Maksim Pajovic (från IF Mölndal Fotboll) är klar för serieledarna. Även Tim Vincze (med förflutet i Lunds BK, Torns IF och IFK Malmö) är ny.

GBK:s Philip Jonsson sa så här till bloggen om storsegern:

”Ja det var härligt! Vi är såklart nöjda med resultatet. Vi snackade innan matchen om att hålla uppe intensiteten i 90 minuter och det tycker jag vi gör. Många olika målskyttar vilket också var positivt! Vi börjar uppladdning inför derbyt mot Lunden nästa vecka redan idag, det kommer bli en grym match!”

Flodas Hjalmar Holgersson hade följande att säga om förlusten:

”De spelar bra och skapar mycket chanser och har god utdelning. Siktar vidare mot nästa match.”

Gårda leder alltjämnt 4A, sex poäng före Semberija. Floda är sist i tabellen på tre poäng.

 

Guldhedens IK – United Africa FC 4-1 (3-0)

Det blev även seger för seriens tredje topplag när Guldheden tämligen enkelt städade av Unted Africa hemma på Guldheden Södra. Det var 3-0 redan i paus efter mål av Svante Möller, Isac Boukachabia och Simon Möller. 4-0 kommer sedan på straff (Nicholas Kakonge) i andra innan UAFC fick in en reducering, även den från elva meter. 

GIK:s Svante Möller sa så här om segern:

”Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen efter missräkningen mot Lunden förra veckan! Grunden till dagens seger läggs i den första halvleken där vi rivstartar och har 2-0 redan efter tio minuter. Ytterligare ett mål före paus och vi är nöjda med det höga tempot vi håller under första halvleken. I andra gör vi direkt 4-0 på straff och dödar matchen. Resten av tillställningen är en ganska avslagen historia där United Africa tillåts ha bollen men de kommer aldrig närmre än en reducering på straff. Riktigt go vinst och vi tar med oss ett stärkt självförtroende till nästa match mot Komarken!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR. Bloggen har även lånat bilden på hemmalagets målskyttar från GIK:s hemsida till inlägget. Guldheden är trea, åtta poäng efter Gårda och två efter Semberija. Dock har GIK en match tillgodo på lagen framför och är alltså i högsta grad inblandade. UAFC är tia.

 

5A

Utbynäs SK – Bergums IF 4-3 (2-2)

Efter en stundtals skakig vår så har Utbynäs inlett hösten med två uddamålsegrar och hoppet lever fortfarande om uppflyttning. Tuffare då för Bergum som istället har två uddamålsförluster efter 2-3 mot Öjersjö i omstarten. I gårdagens match satte Sebastian Sjursen 1-0 för hemmalaget som även gjorde nästa mål, tyvärr i egen bur dock. Bergum tog sedan ledningen genom Yaya Gomez Gassama men Sjursen kvitterade innan paus. I mitten av andra drabbades sedan USK av ett rött kort men kunde ändå ta ledningen strax efter när Robert Hedelin satte en straff. BIF:s Fredrik Pettersson ville dock inte vara sämre och kvitterade, även här på straff. Bortalaget kvitterade dock även de röda korten och i matchens sista minut blev Hedelin matchhjälte när hans gjorde 4-3

Just tvåmålsskytten Hedelin sa så här om segern:

”Det verkar som att att ännu en säsong kommer avgöras med hårt jobb snarare än skönspel. Två lag som jobbar och sliter. Vi tar ledningen tidigt och de kvitterar. Sen får jag för mig att dribbla i eget straffområde och de gör 1-2. Vi jobbar oss tillbaka och får ett psykologiskt 2-2 precis innan paus. Andra halvlek blir ryckig med två röda kort. Men vi sätter varsin straff och sen lyckas jag toffla in 4-3 med 30 sekunder kvar av tilläggstiden. Skönt att få göra två mål när man bjuder på ett i baken! Otroligt tung seger. Nu gäller det att ladda batterierna tills Zenith kommer på besök.”

BIF:s ena tränare, Ola Klevenås, sa så här om förlusten:

”Det här sved ordentligt. Vi var värda minst en poäng i en svängig och jämn match. Lagen turades om att föra spelet. Att förlora i matchens sista sekunder var hårt. Tycker vi borde ha haft frispark i slutet när Utbynäs ställer om och avgör. Vi var nog lite sugna på att avgöra själva och då blottade vi oss tyvärr. Dock tar vi med oss viljan och inställningen. Vi får hoppas på tre poäng i nästa match istället”

USK är nu trea i tabellen, fem pinnar bakom ledande Zenith. Bergum är tia.

 

IK Zenith – Ytterby IS 3-3 (2-0)

Målkalas hemma på Hovgårdsvallen när serieledarna Zenith tappade poäng mot gästande YIS. Hemmalaget hade grepp om matchen med 2-0 i paus efter att Daniel Ljungholm och Alexander Almroth nätat. Ytterby stod dock för en mäktig vändning när de först reducerade (Carl Hedén) i mitten av andra och sedan kvitterade (Steffen Hjort Sörensen på straff) och sen även tog ledningen genom Tobias Hildesson! Sista ordet var dock inte sagt och Jakob Ström satte 3-3 i 89:e! 

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”Väldigt bra 35 minuter och en 2-0 ledning som vi tar med till halvlek. Ytterby är mycket starkare än oss konditionsmässigt och äter sig in i matchen för varje minut som går. De tar ledning när det är fem minuter kvar men vi orkar med en kvittering när det är någon minut kvar. 3-3. Lite surt att tappa poäng när vi har en tvåmålsledning! Men, men nya tag som gäller nästa vecka!”

Ytterbys Hildesson hade följande att säga om matchen:

”Zenith började klart bäst. Vi var inte med från början. De hade bra fasta som gjorde att de stod 2-0 i paus. I andra är de helt tvärtom vi kommer igenom och får många bra lägen tyvärr så räckte inte de till tre poäng.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

YIS hittas HÄR.

Zenith leder fortfarande serien men bjöd in jagande Björndammen i och med poängtappet. Zenith har för övrigt fyllt på truppen en del. Jonny Neves (med förflutet i Lundby IF) är klar men framför allt lokalfotbollsvagabonden nummer 1. Bloggen pratar självklart som mannen som byter klubb som andra byter kalsonger. Danny Höglund-Field lämnar Kungsladugårds BK för spel med Zenith. Enligt bloggens beräkningar är det klubb nummer 12 i karriären.

Ytterby är förresten fyra i tabellen.

 

Angered MBIK – Björndammens BK 2-3  (2-0)

I och med Zeniths poängtapp så hade Björndammens BK ett ypperligt läge att ta in viktiga poäng. I vägen stod dock formstarka Angered MBIK, som kom från en fin 5-2 seger mot Älvängen. Det var även hemmalaget som tog ledningen med både 1-0 (Adel Gharbi) och 2-0 (Berat Deniz) innan paus. BBK kom dock starkt i andra och Pontus Börjesson reducerade, Oscar Johansson kvitterade och med fem minuter kvar satte den gamle räven Jonas Wassman 3-2!

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om segern:

”Årets skönaste seger. Angered är större delen av matchen det bästa laget även om just deras mål är lite slarviga från vår sida. Vi låg lågt i första och satsade på att ligga rätt och kontra, men i och med 2-0 i halvlek var vi tvugna att chansa i andra halvlek som ger utdelning när Tony hittar Pontus som trycker in den i bortre. Efter 1-2 får vi energi och skapar några halvlägen innan Wassman trycker in 2-2 på hörna. Här hade vi varit nöjda om domaren blåste av med tio minuter kvar, men vi har samtidigt en jävla medvind och fortsätter hota. I slutet lyfter vi en lång frispark och lyckas grisa in ett mål genom Gabi. Krig i sista minutrarna som kändes som en timme men vi löser det tillslut. Årets bästa laginsats utan tvekan. Angered är riktigt bra och det enda jag kan känna efter är att de kunde behandlat domaren med mer respekt, när deras kapten åkte ut såg det ut som han var redo att klippa till domaren innan någon fick tag i honom. Men som många sagt innan, Angered rullar tveklöst bäst boll i serien.”

Angereds Berat Deniz hade följande analys as matchen:

”Riktigt tungt! Vi leder halvlek 2-0 de har exakt 0 målchanser. Sen andra så lyckas de göra tre mål vilket inte är okej för vår del. Men vill gärna lägga till att vi har ett väldigt väldigt ungt lag och de har många gamla gubbar som har spelat sådana matcher i flera år. Så jag tror rutinen spelade mycket roll till att de vände matchen. Grattis Björndammen!”

Björndammen är tvåa i tabellen men är bara en poäng bakom Zenith och har då även en match mindre spelad! Angered är femma.

 

5B

Mossens BK – Masthuggets BK 0-0 (0-0)

Viktigt möte på den undre halvan av 5B när nian Mossen tog emot elvan Masthugget. Fyra poängs försprång för Mossen innan matchen och det skulle stå sig även efter matchen då det blev ett kryss och dessutom inga mål.

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Vissa dagar får man inte in bollen. Idag fanns chanserna där men Masthugget kämpar på bra. Målvakten är duktig och de ligger farligt på kontringar. Bara bita i det sura äpplet och ladda om för nästa vecka.”

Huggets tränare Linus Westberg hade följande analys:

”En ”trevlig” match med en väldigt svårspelad gräsplan som hade ganska många chanser till mål för båda hållen, spelmässigt sätt hade Mossen mer boll medan vi kom på mer kontringar och inte riktigt fick det lugnet med bollen som vi velat. Mossen hade ett par väldigt farliga fasta som vi fick stött bort i sista sekund bland annat, medans vi hade ett friläge från höger som Noah kommer lite ur vinkel och avslutar på målvakt som ett av våra farligare lägen. 0-0 kan jag tycka är ett ganska rättvist resultat även om vi självklart hade behövt alla tre poängen”

Båda lagen var säkert både missnöjda och nöjda. Skönt med poäng men samtidigt så tänkte nog båda lagen att här fanns det bra chanser till en trea!

Hugget är kvar som elva och Mossen som nia.

 

/Rasta