Vi öser vidare med gårdagens division 6-7!

 

TORSDAG 23/8

6A

Tollereds IF – Bjurslätts IF 0-1 (0-0)

Bjurslätt tog sin andra raka 1-0 seger efter sommaren och klev i och med det upp till en fin tredjeplats! Christoffer Lundin blev matchhjälte på Spinnarvallen när han gjorde matchens enda mål i mitten av den andra halvleken.

BIF:s Tim Samuelsson sa så här om segern:

”Vi kommer upp till Spinnarvallen med en jäkla go känsla och bra inställning. Att se gubbarna verkligen vilja spela värmer, matchen startat och vi tar tag i den direkt, styr spelet och kommer till en del lägen men får nästan säga med otur rullar bollen ej över linjen. Tollered försöker mer och mer komma in i matchen men lyckas inte komma till någon direkt farlig chans, Andra halvlek forsätter lite som första och till slut rullar den in i nät. Hörna från vänster av Patrik Freter som tillslut letar sig fram till Ludde som trycker in den. Efter de kommer väl egentligen båda lagen till nån chans med varsin ramträff. Underbar 1-0 seger igen får jag säga.”

TIF:s tränare Fredrik Persson hade följande kommentar till bloggen:

”En jämn och bra division 6 match där Bjurslätt är lite bättre och jämnare. Bara att ta nya tag.”

Bra start på hösten för Bjurslätt alltså som nu är trea. TIF är femma.

 

6C

Pushers BK – FC Linné 0-4 (0-1)

Ännu ett Majorna-derby i 6C och ännu en säker seger för serieledarna FC Linné. Linné hade med sig 1-0 i paus efter mål av Robert Lundström och ganska tidigt i andra kunde Oskar Roxström sätta 2-0 på straff. Både Roxström och Lundström skulle även bli tvåmålsskyttar då det gjorde 3-0 och 4-0.

Just Lundström sa så här om segern:

”Det var en bra match från vår sida, vi hade lite svårt att få hål på dem i början även fast vi hade bra lägen! Men efter att vi får in 1-0 blir det en rätt komfortabel resa. Pushers kämpar bra och har en del fina kombinationer men vår backlinje håller dem borta från de riktigt vassa lägena. Vårt mittfält med tvåmålsskytten och Kapten Rox i spetsen är riktigt aggressiva i press-spelet idag och nyförvärvet Justus är en rejäl injektion med sin fart och teknik. Stabil laginsats helt enkelt.”

Pushers Eric Ahlberg sa så här om förlusten:

”Kändes som vi gjorde det rätt bra i första halvlek, men allt eftersom blev det lite för mycket jaga boll, och i andra halvlek nötte Linné ner oss. De hade bud på ett gäng mål till men vår målis Kamal stod för ett par riktigt svettiga räddningar.”

Linné leder 6C, sex poäng före Tynnered som dock har en match mindre spelad. PBK är tia och får jaga vidare efter nytt kontrakt.

 

7A

Gothenburg Celitc FC – Geesguud UF 1-2 (1-0)

Celtic blandar och ger i inledningen av 7A-hösten. Efter 13-0 krossen av Santos och skrällen mot Gunnared (1-0) föll laget igår mot formsvaga Geesguud med 2-1. Geesguud hade två raka förluster efter sommaren och 0-8 på de matcherna inför gårdagen. Det var även Celtic som tog ledningen genom Joao Carlos Koling Neto efter en kvart men Geesguud kom igen starkt i andra och kunde vända matchen. Omar Ilmi Abdi kvitterade i början av andra och strax efter kom även 2-1 på en straff av Abdiaziz Hilowle. Celtic fick även ett rött i den situationen. 

Segern gjorde att Geesguud klev förbi just Celtic och laget är nu sjua. Celtic är nia.

 

7B

Hjuviks AIK – Menisken IF 3-3 (1-1)

Det var dramatiskt på Valhalla när Hjuvik och Menisken möttes i 7B igår. MIF tog ledningen tidigt genom Sermed Reda Taki men Hjuvik svarade med en kvittering signerad Jan Matuszczyk. 1-1 stod sig in i pausvilan men en bit in i andra kunde Andreas Wijk nicka in 2-1 till Hjuvik. Gästerna kvitterade dock på straff (Robin Wickins) innan ett självmål ställde till det för Hjuvik. I slutet av matchen fick dock även Hjuvik straff och den förvaltade Matuszczyk på bästa sätt.

Just Hjuviks tvåmålsskytten Matuszczyk sa så här om matchen:

”Det är i såna här matcher man känner att det är division 7. Det är fulspel och efterslängar, tjöt mot domaren, mellan spelare… En grismatch helt enkelt. Vi spelar bra idag, alla ska ha cred, och vi är halvnöjda med en poäng för vi känner att vi kunde vunnit med lite mer skärpa framåt. Personligen är det gott att få ligga bakom samtliga mål idag och det tackar jag mina lagkamrater för. Nu ser vi fram emot Käringön och kriga för tre poäng på måndag!”

Meniskens Calle Pettersson hade följande analys av matchen:

”Vi började starkast och gjorde 1-0 efter 10 minuter. Sedan tappade vi initiativet och Hjuvik åt sig in i matchen och var bättre en period vilket resulterade i 1-1 ganska omgående. Sedan har de 1-2 svettiga skott som Viktor tar med bravur i målet. I andra halvlek så tycker jag att vi börjar starkt men släpper ändå in 2-1. Efter det så är i fortfarande det bättre laget och vi får sedan straff efter att yours truly nickar bollen på en av deras försvarare som räddar med vad domaren anser vara armen på mållinjen vilket resulterar i gult kort och straff som Wickins lägger in kallt. Sermed får aldrig ta straffar igen uppenbarligen. Efter det trycker vi på och Sermed slår ett inlägg som deras mittback oturligt nickar i egen kasse. Då är det minut 80. Sedan är Menisken Menisken och får en gravt feldömd straff mot sig i 91:a minuten. Deras gubbe filmar som Tom Hanks och de är vid tillfället då det händer 12 personer på planen. Smärre tumult uppstår och vi omringar domare i bästa Barcelona/Madrid maner. Får dock inget gehör efter en 5 minuter lång debatt, men domaren vet han felat och flyr skamset hem efter Hjuvik satt sin straff. Jo, Sermed hade en toppenchans att nicka in den efter en hörna på sista sparken men kände visst inte för att bli dagens hjälte. Matchen känns förlorad och alla i Menisken gråter nog en skvätt inatt.”

MIF är femma i tabellen och Hjuvik är tia

 

Elisedals IS – BK Björkåsen 9-0 

Inte mycket snack här alls när EIS körde över jumbon Björkåsen. Ingen matchrapport inne ännu så bloggen får vänta med alla målskyttarna.

EIS tränare Maria Svenningsson sa iallafall så här om matchen:

”Man kan inte annat än att vara nöjd efter en 9-0-vinst. Tycker att vi till skillnad mot vårens möte höll uppe tempot och körde vårt spel, och för det mesta undvek att falla ner i deras tempo. Väldigt mycket frustration i Björkåsen vilket tyvärr ledde till tjafs på domaren från deras sida. Tråkigt.”

EIS är fyra och Björkåsen är som sagt sist.

 

Järnbrotts IF – Högaborg Kärralunds FC 3-1 (1-0)

Serieledarna Järnbrott tog sin tolfte raka seger när Högaborg Kärralund besegrades med 3-1 hemma på Ruddalen igår. Petter Fagerlund fortsätter att ösa in mål och hans gjorde både 1-0 och 3-0 och är nu upp i 30 mål! Linus Laggar han emellan när han satte 2-0. HKFC fick in ett sent tröstmål genom Christian Karlsson.

JIF leder 7B, åtta pinnar före Solväders FC. HKFC är nia.

 

Käringön FC – Solväders FC 2-2 

Tyvärr har bloggen i nuläget inget mer än resultatet. Det blev iallafall poängtapp för topplaget Solväders FC som ändå är tvåa i tabellen. Nu dock  åtta poäng upp till ettan Järnbrott.

KFC är sjua.

 

/Rasta