Vi börjar helgens rapportering med 4A och 4B:

 

FREDAG 24/8

4A

Kortedala IF – Lunden Överås BK 1-2 (1-0)

En viktigt seger för Lunden Överås på den undre halvan av 4A. Det var dock ett formstarkt Kortedala (som kom med en seger mot serieledarna Gårda i ryggen) som inledde målskyttet genom Idiris Ahmed. Lunden vände dock på matchen i den andra halvleken då Patrik Magier kvitterade och Olle Sjöberg satte sen segermålet!

Just Lundens Magier sa så här om segern:

”Kortedala börjar matchen lite bättre och har lite småchanser. De får en del hörnor och lyckas göra mål på en. Så 1-0 står det i paus. I halvlek bestämmer vi oss för att sätta en lite högre press vilket vi gör, och det ställde till en del besvär för Kortedala… Vi gör 1-1 efter några minuter (drömanfall) och då börjar det bli lite Hawaii fotboll, med chanser åt båda håll. Kortedala har dock några riktigt bra lägen men lyckas inte göra mål. I den sista minuten får vi en frispark från kanten, som vi gör mål på, och lyckan var total. Kanske inte jätterättvist, men vi behövde verkligen dessa poäng idag och det var riktigt skönt att vara en vinnare igen. En stor eloge till alla i laget!”

KIF:s spelande tränare Mouhammed Omeirat sa så här om förlusten:

”Börjat matchen bra och har övertaget skapar massa lägen men får bara in ett mål till slut och halvleken är över! Vi kommer ut för andra halvlek och gör kanske vår sämsta halvlek för i år, vi tappade allt och så gör dom 1-1 och fortsätter trycka på oss men vi kontrar några gånger och har tre frilägen där vi bara ska stänga matchen som vi bränner och då gör Lunden mål på oss sista minuten på hörna!”

Som sagt viktig seger för Lunden som är nia i tabellen. Några placeringar högre upp, nämligen sjua, återfinns KIF.

 

4B

Göteborgs FF -Mölnlycke-Sjövalla IS FK 3-2 (0-0)

Efter en mållös första timme av matchen kunde GFF:s kapten Carl Aldebert skicka in ledningen. En ledning som bara stod sig ett par minuter innan Oscar Berntsson kvitterade för gästerna. GFF kopplade dock ett rejält grepp med kvarten kvar. Först 2-1 genom Teodor Nastevski Lindström (hans elfte för säsongen) och sedan 3-1 Jesper Olofsson. GFF fick sen avsluta matchen med tio man efter ett rött kort men närmare än en reducering (Oliwer Hansen) precis i slutet kom inte gästerna.

GFF:s Aldebert sa så här om segern:

”I första halvlek är känslan att lagen tar ut varandra. Mycket kamp och få klara målchanser där vi är laget med något mer boll. Kort in i andra halvlek gör vi ett byte och ändrar i samband med detta spelsystem vilket gör att vi tar över ordentligt och börjar skapa lägen. Undertecknad dyker upp på rätt ställe efter ett långt inkast och gör 1-0. Vi gör också 2-0 efter ett mycket fint anfall som Theo Nastevski välförtjänt får avsluta och måla. Mölnlycke skapar sedan nerv när de gör 2-1 efter att påpassligt ta ett snabbt inkast som leder till målet. Jesper Olofsson gör sedan 3-1 på en fin frispark innan det återigen blir spännande. Vi drar på oss ett rött kort och Mölnlycke tillåts reducera till 3-2 med ett par minuter kvar. Blir dock inga chanser till kvittering och vi tar en skön och rättvis trea. Sammanfattningsvis en tuff men schysst match där också domarna ska ha beröm för en bra nivå matchen igenom.”

GFF är fortfarande tvåa men flera lag jagar tätt bakom. Mölnlycke-Sjövalla är inte ett av de lagen utan är åtta i tabellen.

 

IF Mölndal Fotboll – Mölnlycke IF 3-4 (1-2)

Tufft för Mölndal just nu då laget åkte på sin andra raka 3-4 förlust och kan inte riktigt ta sig ifrån streckstriden. Desto roligare för Mölnlycke IF som tog sin andra raka seger efter sommaren och som faktiskt har lite hängkvalplatsen. Det var gästerna MIF som fick en kanonstart med både 1-0 (Alexander Bengtsson) och 2-0 (Sabahudin ”Sudo” Sulejmanovic) innan matchuret ens hade passerat tio spelade minuter! Precis innan paus fick dock Zephania Phiri in en reducering men MIF svarade direkt efter vilan då Sulejmanovic satte 3-1. Mölndal gav sig inte och Phiri reducerade igen men Mölnlycke var för starka. Lagets kapten Markus Landén gjorde sitt 14:e mål för säsongen vilket betydde 4-2. Mölndal hann med ännu en reducering (Filip Nilsson) med kvarten kvar men matchen bjöd inte på några fler mål. 

MIF:s segerskytt Landén sa så här om matchen:

”Mölndal borta på stor plan är alltid en tuff match, där de får bra förutsättningar att trilla boll. Under första 45 låter vi dem också göra detta genom att ge dem lite för mycket tid. Trots att vi inte får igång vårt egna spel sliter vi och lyckas ändå gå in i paus med en 2-1 ledning. I andra så flyttar vi upp spelet något och de får inte alls lika mycket tid, men de sista 45 är väldigt lika de första. Men ett giftigt omställningsspel från vår sida bäddar för ytterligare tre goa poäng!”

Mölndals siste målskytt Nilsson hade följande att säga:

”Vi pratade innan matchen om att hitta vårt spel direkt från start vilket jag tycker vi gör och skapar ett par riktigt bra lägen i inledningen. Tyvärr släpper vi dock in två mål alldeles för enkelt på omställningar och det står väl 0-2 efter en kvart. Men vi fortsätter spela och skapar chanser och gör 1-2 precis innan paus. Tyvärr återupprepas de senaste matcherna då vi släpper in ett till mål direkt i början av andra och vi får fortsätta jaga. Tyvärr räckte det inte hela vägen även om vi trycker på och har en boll som studsar i stort sett på mållinjen det sista som händer i matchen. 3-4-förlust återigen. Tungt.”

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

Mölnlycke är femma med sju poäng upp till GFF på andraplatsen. Dock har MIF två matcher tillgodo! Mölndal lever farligt på den undre halvan. Laget är nia med bara två poäng ner till fel sida strecket.

 

LÖRDAG 25/8

4A

Nol IK – Stenkullen GoIK 1-4 (1-1)

Stenkullen jagar kvalplatsen och tog en viktig seger i den jakten igår lördag. 4-1 blev det borta mot Nol IK i den GP-sända matchen. Det var dock jämnt skägg efter 45 minuter sedan Jonas Olausson först gett Stenkullen ledningen efter ett inkast och en nickskarv och sedan Michael Hintze kvitterat för hemmalaget efter ett fint genombrott. Stenkullen hade sedan en bra period i mitten av andra, efter några bra Nolchanser, då både 2-1 (Erik Lundström) och 3-1 (Andreas Wårdh) kom. Lundström satte dit en straff och Wårdh skickade upp bollen i nättaket från nära håll. Målskyttet för gästerna och för hela matchen avslutades med minuten kvar då Nicklas Westman satte 4-1 från långt håll efter lite schabbel från Nols annars duktige målvakt.

Nols Boban Ilic sa så här om förlusten:

”Första halvlek är ganska jämn där vi kontrar och skapar lite fler läge än Stenkullen. In i andra halvlek så börjar vi mycket bättre och har chansen att göra 2-1 två gånger om men lyckas inte. Istället får Stenkullen straff och där tappat vi matchen helt som rinner iväg till 1-4 förlust.”

Stenkullen är fyra i tabellen med tre poäng upp till andraplatsen, som betyder kval till trean. Nol återfinns på en femteplats, fyra poäng bakom Stenkullen.

 

4B

Öckerö IF – Kärra KIF 1-0 (0-0)

Det är ett gäng lag som jagar serieledarna Dalen/KFF men framförallt tvåan GFF. Ett av dessa lagen är Öckerö IF och de tog en viktig hemmaseger i lördags mot Kärra KIF. Det såg länge ut att bli mållöst men med bara en ordinarie matchminut kvar satte hemmalagets Rasmus Sundqvist matchens enda mål!

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Till denna match så hade vi väldigt mycket frånvaro i truppen pga skador, resor och jobb. Bl.a så saknades Niklasson, Nystedt, DD Larsson och Gustafsson som tillsammans stått för mer än 2/3-delar av våra mål framåt. Detta ihop med att vi i vårens möte med Kärra tyckte att det var det klart tuffaste motstånd vi stött på i årets serie så valde vi att frångå vårt vanliga spelsätt en aning och ligga lite mer defensivt och spela med mindre risker. Det blev en väldigt låst match med mycket få målchanser. Vi lyckas få till ett riktigt fint anfall i slutminuten där Christian Karlsson snyggt sticker in bollen i straffområdet till inhoppande Rasmus Sundqvist som kan runda målvakten och lägga in segermålet. Egentligen var det här väl så mycket 0-0 match det kan bli men desto skönare att få med sig tre poäng.”

Kärras motsvarighet Jim Holmelin hade följande kommentar till bloggen:

”Vi fick återigen rotera runt på lite platser i laget då det verkar oerhört svårt att ha fotbollen relativt högt på sin ToDo-lista. På vårsäsongen lyckades vi klå dem hemma, men det var enligt mig det bästa laget vi mötte på våren. Första halvlek, matchen är ganska temposvag med två lag som ändå försöker ha ett eget spel, men med mycket felpass och bolltapp så blir det inget skönlir. Chanslöst åt bägge håll i 45 minuter. Andra halvlek, vi startar bra och vaskar efter en kantfrispark fram en riktigt fet chans där vår spelare nickar från nära håll men rakt på Öckerös duktiga målvakt. Även i andra halvlek känns det lite som om båda lagen försöker etablera spel, men inte klarar av det. Öckerö har ett par farliga hörnor och vi har väl även någon halvchans. Men ärligt talat så sätts inte burväktarna i något lag i problem. Klockan tickar upp mot 90 minuter då har vi 2-3 beslut/ingripande som är av sämre kvalité och Öckerö spelare löper fint in i vår box rundar målis och i dålig vinkel pillar han skickligt in bollen. Öckerö får en underbar seger, och vi åker hem med betongkeps och sura miner. Över två matcher så tycker jag det är ok med tre poäng mot Öckerö, även om det är röva att torska i minut 90. Vi får skramla ihop våra styrkor och mobilisera kraft för kommande matcher.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Öckerö är nu trea, med fyra poäng upp till tvåan GFF. Kärra har hamnat lite i ingenmansland och är sjua.

 

IFK Björkö – Eriksbergs IF 2-1 (0-0)

Det blev en livsviktig trepoängare för bottenlaget Björkö då formstarka Eriksberg kom på besök. Den första halvleken bjöd inte på några mål men tidigt i andra kunde Andreas Odersjö ge Björkö ledningen. Strax efter kom även 2-0, denna gången genom spelande tränaren Fredrik Augustin. I slutet kom en reducering från EIF när Blerim Peci satte en frispark. Björkö höll dock undan och tog som sagt tre tunga poäng i bottenstriden.

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om förlusten:

”En match ute på Björkö är alltid tuff. Björkö startade med stort hjärta och vilja där de tryckte oss tillbaka. Första halvlek gick i närkampernas tecken och med varsin målchans. I andra halvlek börja det med att Björkö gör 1-0. Därefter börjar vi flytta upp spelet men blir straffade i en omställning där de gör 2-0. Vi gör ett tappert försök att komma ikapp men det räcker bara till 2-1 genom ett snyggt frisparksmål av Blerim Peci. Bara att gratulera Björkö och hoppas på att vi kan studsa tillbaka till nästa match”

Ö-lagets tränare Augustin hade följande kommentar:

”Vi spelar disciplinerat och håller det tight mellan lagdelarna. 0-0 i halvlek där vi har klart farligast lägen. Andra halvlek sätter vi högre press vilket stressar Eriksberg till långbollar. Vi får in 1-0 efter ett riktigt fint anfall där vår innermitt Haglund slår en djup krossboll till yttern Fabbe som slår in bollen som hittar Odersjö vår striker, ett fint mål! 2-0 kommer kort därefter även det via ett inlägg. Efter det har vi en hel del chanser att punktera matchen men i stället gör Eriksberg 1-2 89:e efter en kanonfrispark i krysset, helt otagbart för Paananen vår målvakt. Matchen kändes kontrollerad från vår sida och segern känns helt rättvist.”

Segern skickade upp Björkö till en tiondeplats. Eriksberg är sexa i tabellen.

 

KF Velebit – Finlandia Pallo AIF 2-0 (1-0)

Fortsatt tungt för jumbon Finlandia Pallo AIF då det blev ännu en förlust i årets 4B. Adam Reggiani inledde målskyttet för Velebit efter en kvart, en ledning som stod sig till pausvilan. Med bara fem minuter kvar fastställde Roberto Dos Santos Goncalves slutresultatet med sitt 2-0 mål. 

Velebits Paolo Rossi sa så här om segern:

”Seger med 2-0 där målskyttarna var Adam som via en klassisk tåpaj nätade rätt tidigt i matchen. Efter det dominerar vi matchen totalt, att vi inte gör x antal mål till är en gåta för mig och gör att matchen ändå lever. Men tillslut kom 2-0 via Roberto som slår en hörna rätt in i mål. Kul med seger och en ny nolla bakåt.”

Velebit är fyra men har kvalplatsen i egna händer som det så vackert heter. Laget har nämligen två matcher tillgodo på både tvåan GFF och trean Öckerö och har fem poäng upp till GFF. Finlandia är sist i tabellen.

 

Donsö IS -Dalen/KFF 2-3 (2-1)

Serieledarna Dalen/KFF fortsätter vinna matcher, men utan att riktigt imponera. Det är väl dock just imponerande att de fortsätter vinna. Borta mot bottenlaget Donsö låg Dalen/KFF ganska risigt till då Albert Hansson satte 1-0 för DIS efter fyra minuter och lite senare kom även 2-0 (Olof Lagerqvist). Bita Bångens fick dock in en reducering innan paus. I andra kvitterade sedan Dalens spelande tränare Joakim Ahlgren innan Bångens satte segermålet på straff med tio kvar!

Just Bångens sa så här om matchen:

”Känns alltid tungt att åka ut och möta ö-lagen, speciellt en lördag kl 15:30. Det märktes att vi inte var så speciellt taggade och inte direkt fokuserade inför matchen. Donsö började matchen klart bäst, med många bra omställningar vann nästan alla dueller och var först på alla andra bollar. De gjorde 1-0 på straff och kort därefter tror jag att de gjorde 2-0. Då tror jag att vi insåg att det var dags att vakna. Lyckades då få in ett mål innan halvlek. Målet gav oss energi och då kändes det som att vi nästan visste att vi skulle lösa det om alla tog jobbet. Andra halvlek satte vi lite bättre press Donsöförsvaret. Coach Ahlgren gjorde 2-2 efter ett inlägg, sedan fick vi en straff som jag tog hand om. Gött att lyckas vända matchen från underläge, men känns som att det hade kunnat sluta hur som helst.”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll (HÄR) där bloggen också lånat bilden till inlägget.

Dalen/KFF leder fortfarande 4B. Fem poäng före tvåan GFF och dessutom en match tillgodo. Värre för DIS som är på fel sida strecket som elva.

 

/Rasta