Dags att börja sammanfatta helgens division 6-matcher och vi inleder med 6A, 6B och 6C:

 

FREDAG 24/8

6A

Surte IS FK – Bergsjön SK 1-6 (0-3)

I kampen om att undvika nedflyttning gick Surte på en rejäl mina i fredags då laget föll hemma på Surte IP med hela 1-6 mot gästande Bergsjön SK. BSK kunde gå ifrån i mitten av den första halvleken med tre raka mål. Dek Sheikhusein satte både 1-0 och 2-0 innan Abdirahman Ibrahim gjorde 3-0. Surte fick lite hopp med en halvtimme kvar när skyttekung Rade Radovic reducerade men istället avslutade BSK med tre raka mål, bland annat ett till av Ibrahim

Surtes Christofer Küchler sa så här om förlusten:

”Bergsjön var det bättre laget, de orkar mer och var kvickare än oss, deras speed var det vi hade störst problem med. Men det är kul att vara igång igen, och vi kan bara bli bättre, vi har nått vår lägsta nivå. Det blir en veckas träning där vi måste jobba på vårt kollektiva försvarsspel.”

Surte är nia, fyra poäng bakom åttan Bergsjön SK.

 

LÖRDAG 25/8

6A

Sveakurd FC – Partille IF SC 3-0 (WO)

Sveakurd FC går mot serieseger i 6A men behövde inte ens spela i helgen för att inkassera tre poäng. Jumbon Partille IF SC lämnade nämligen WO. Självklart tråkigt och för SFC var det andra WO-segern då även Real Maskin kastade in handduken tidigare under säsongen. SFC har greppet om 6A och leder med sex poäng före Gamlestaden FF. Partille är som sagt sist i tabellen.

 

6B

Solängens BK  – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 1-2 (1-2)

Efter tolv raka förluster kunde 6B:s jumbo Sjövalla-Mölnlycke äntligen ta sin första trepoängare för säsongen! På bortaplan mot Solängen bärgades den sköna segern efter att matchens alla mål kommit innan paus. Jawed Madadi satte 1-0 för Sjövalla-Mölnlycke och minuten efter kom även tvåan (målskytt John Gelotte). Jimmie Hansson reducerade för SBK efter en halvtimme spelad men matchen bjöd alltså inte på några fler mål. 

Sjövalla-Mölnlyckes målskytt Gelotte sa så här om vinsten:

”Solängen står för ett bra motstånd idag. Vi äger mycket boll och har flera vassa chanser, vi fick köttat in första baljan och direkt efter avspark passar en av deras spelare fel som snappas upp och efter ett par dragningar står det 2-0. Solängen hade ett par chanser och fick in en boll men det räckte inte hela vägen! Hade vi spelat under våren som vi gjort dessa tre senaste matcherna hade vi förmodligen varit med och slagits på den övre halvan av tabellen! Samtliga killar gör en kanon match! Nu blickar vi framåt och satsar på fler poäng!”

SBK:s målvakt Jimmy Pawholm hade följande analys av matchen:

”Tufft efter uppehållet för oss. Vi går bort oss på målen samtidigt som Sjövalla är på tårna. En tillknäppt match där ingen av lagen skapar några vidare farliga målchanser. Grattis till Sjövalla som stod för bra motstånd och äntligen fick med sig tre pinnar. Det var de värda!”

Sjövalla-Mölnlycke är dock fortfarande sist i tabellen. SBK är sjua.

 

6C

Slottsskogen/Godhem IF – Ösets BK 10-1 (6-0)

Nykomlingen Slottsskogen/Godhem har verkligen växt in i 6C-kostymen och de följde upp den fina 4-1 segern borta mot Vrångö med en total överkörning av Ösets BK i lördags. I mitten av den första halvleken kunde SG växla upp och göra tre relativt snabba mål. Giovani Lupu satte 1-0 och Joakim Eriksson gjorde både 2-0 och 3-0. Det rann iväg till 6-0 i paus och hela 10-1 totalt. Patrik Salomonsson blev till slut femmålsskytt och Eriksson gjorde tre.

SG:s tränare Peter Ericsson sa så här om segern:

”Absolut härligt med en storseger , 10-1 (6-0) speglade matchen ganska väl. Vi tog tag i matchen direkt med bra fart och få touch och gör 1-0 i inledningen av matchen av Giovani Lupu efter inspel från kanten av Isac Wedin Gluhic , ett mycket snyggt spelmål för övrigt. Öset spelade stundtals väldigt bra efter det och hade en del målchanser där avsluten var av sämre kvalité  Vi skapar också en hel del i några frilägen , men 2-0 kom efter c:a 20 min av Joakim Ericsson. Efter det så gick proppen ur och vi gör 3-0 (Joakim) 4-0 Patrik Salomonsson 5-0 (Patrik)och ytterligare 6-0 av Ross Younghusband mycket snyggt i krysset innan halvlek. I andra halvlek går tempot ner en aning helt förståligt. Byte av spelare kommer allt oftare, men vi gör ytterligare fyra mål i andra halvlek. Tre stycken Patrik Salomonsson och ett mål till av Joakim Ericsson. Inför matchen saknade vi ett antal spelare liksom Öset också gjorde, men vi är en stor trupp där samtliga tränar regelbundet vilket gör att samtliga vet vad som behövs inför varje match. Återigen en laginsats där alla uttagna visar god moral och viljan att alltid göra sitt bästa. En bra avslutning på vår SG-dag där närmare 300 ungdomar varit igång under dagen inne på Ruddalens Arena.”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

SG är fyra i tabellen och ÖBK återfinns på en niondeplats.

 

SÖNDAG 26/8

6A

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Gamlestaden FF 0-3 (0-0)

Gamlestaden FF har inte gett upp hoppet om serieseger och fortsätter att jaga Sveakurd i toppen. I helgen inkasserades en viktig trepoängare borta mot luriga Syrianska/Arameiska. Inget av lagen lyckades göra mål under den första halvleken och det krävdes att seriens skyttekung Tobias Bui visade vägen i andra då han gjorde 1-0 för GaFF i mitten av andra. Mot slutet kom även både 2-0 (Hoang Pham) och 3-0 (Robin Forsberg).

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Matchen börjar inte på utsatt tid då den tillsatte domaren inte är på plats. Ringer honom och det visar sig att han inte har dömt på fem år. Förbundet löser dock en annan domare och matchen kickas igång en halvtimme efter utsatt tid. Första halvlek är en sömnig historia där det skapas väldigt få målchanser. Efter halvtidssnacket så blir det bättre från oss även om matchen är ryckig bla pga många avblåsningar. Efter en kvart av andra så tar Syrianskas ork slut och det bildas hav på mitten och vi börjar skapa målchanser i mängd. Förutom de tre målen så gör vi två mål som felaktigt döms bort pga offside. Ett resultat vi är nöjda med, och det är det viktigaste i nuläget. Alltid skönt att börja hösten med en vinst!”

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om förlusten:

”Det va en väldigt jämn match fram till matchminuten 60 sen börjar vi slarva och ta felbeslut, första matchen efter uppehållet de märks på killarna att konditionen inte är på topp men är ändå nöjd över killarnas insats idag. Det är bara att blicka framåt och träna på de vi gjorde mindre bra idag!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Gamlestaden är alltså tvåa i tabellen efter Sveakurd och ligger för tillfället sex poäng bakom. Syrianska/Arameiska är sjua.

 

6C

Tynnered FC – Fröjdens FK 2-9 (1-3)

Ett resultat som definitivt fick läsas två gånger när det dök upp. Topplaget Tynnered, som förstärkt ordentligt under sommaren, klappade alltså ihop fullständigt mot Fröjdens FK. Ett Fröjden som kom från en plattmatch mot SK Argo (1-3). Det var mål direkt i inledningen då FFK:s nyförvärv Filip Andersson nätade redan i första minuten! Jonathan Mattsson gjorde 2-0 strax efter innan TFC vaknade till och reducerade genom Mohammed Ali Khan. Allt detta innan matchuret passerat tio minuter! Fröjden fick även in ett mål till innan paus (Jonatan Sundkvist Rantatalo). Matchen punkterades sedan totalt i början av andra då Fröjden gjorde fyra raka mål, bland annat ett hattrick av Magnus Svantesson. 9-2 till slut där även Naser Rahimi blev tvåmålsskytt. 

Fröjdens Jonathan Mattsson sa så här om målkalaset:

”Så sjukt underbar seger! Inför matchen hade vi problem att skrapa ihop lag så vi tänkte att det skulle bli en tuff match mot serietvåan på bortaplan. Dock fick vi en drömstart och gjorde 1-0 på vårat nyförvärv Filips första bolltouch i matchen. Vi var ruggigt effektiva i starten på matchen och satte alla våra lägen samtidigt som Tynnered hade stolpe ut. Två straffräddningar av målvakts-Rickard och många andra fina prestationer gör att vi är i en stabil 3-1-ledning i paus. I andra halvlek gjorde vi tidigt 4-1 och då gick luften ur Tynnered och följden blev att fem mål till gjordes från vår sida. Jag tycker vi vinner matchen fullt rättvist idag och när matchen stod och vägde var det förbannat skönt att ha marginalerna på vår sida!”

TFC:s tränare Ibbe Maruvge hade följande att säga om kollapsen:

”Vad ska man säga egentligen. Vi har inte alls med från start. Frispark efter en minut och försvarsmiss som resulterar i 0-1. Direkt efter tappar vi boll i försvaret och 0-2. På Fröjdens två första avslut. MAK ger liv i matchen när han reducerar snyggt till 1-2, men återigen hönsgård i försvaret och 1-3. Allt detta innan ca 20 minuter spelade. Sen det som följer är komiskt. Vi missar två straffar, träffar virket kanske 3-4 gånger samt sumpar flera bra lägen där bollen bara ska in i mål. Resultatet 1-3 står sig i halvlek. I andra halvlek dör matchen direkt när Fröjden gör 1-4 direkt. Sen faller vi helt ihop och gör vår sämsta match sen klubben startades. Ingen av våra spelade kom upp i nivå och Fröjden var mycket bättre än oss och vinner fullt rättvist. Det måste till en rejäl höjning om vi ska slå SG nästa helg.”

Rejäl fördel i toppen för FC Linné som nu är sex poäng före tvåan Tynnered. Fröjden är femma.

 

AIF Göteborg – Önnereds IK 0-5 (0-4)

Det var inte så mycket snack när toppen mötte botten på Gröna Vallen igår söndag. Tabelltrean Önnered hade inga större problem att städa av jumbon AIF. Matchen avgjordes tidigt då ÖIK hade 3-0 redan efter dryga tjugo. Hampus Sörensson inledde målskyttet för de gröna innan Olof Möller satte både 2-0 och 3-0. Andreas Lindgren blev också tvåmålsskytt med ett mål in paus och ett med dryga kvarten kvar.

ÖIK:s ledare och målvakt för dagen, Marcus Carlström, sa så här om segern:

”Vi började väldigt bra och och spelar oss fram till bra lägen som vi tar vara på. Tycker även försvarsspelet är grymt stabilt. Vi leder med fyra mål i paus. Fortsätter även skapa en del i andra men vi är dock både sämre spelmässigt och att ta vara på avsluten. Men tre goa poäng blev det” 

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered är trea i tabellen, åtta poäng efter ledande Linné. AIF är elva.

 

Det ska tilläggas att matchen Vrångö – Azalea också skulle ha spelats i 6C i helgen. VIF fick dock inte ihop lag men istället för WO så beslutade klubbarna att flytta fram matchen. Nytt datum dock inte klart ännu.

 

/Rasta