Vi fortsätter division 6-bevakningen med 6D:

 

FREDAG 24/8

Västkurd BK – Nödinge SK 3-0 (2-0)

VBK fortsätter att hänga med i toppen och tog sin andra raka seger efter sommaren. Det blev 3-0 hemma mot Nödinge efter att Dilér Deveci satte 1-0 efter en halvtimme och Roni Kurdali ökat på från straffpunkten precis innan paus. Nassim Ben Sassi avslutade målskyttet i slutet av matchen. 

VBK:s tränare Thomas Scott sa så här om segern:

”Jag tycker att vi genomför matchen väldisciplinerat och följer vår spelplan matchen igenom. Nödinge spelar upp sig i andra halvlek och gör det bra! De är centimeter ifrån att reducera till 2-1 genom en nick i ribban men efter det täpper vi till , gör 3-0 och kan stänga matchen. Nödinge är det lag vi mött flest gånger sen VK startades och inför den här matchen hade vi tre raka segrar mot dem och vi var på det klara att den 4:e skalpen skulle till Hisingen! Tre sköna poäng som gör att vi fortfarande hänger kvar i toppen! Om en vecka styr vi skeppet till Kungälv mot ett revanschsuget Diseröd och där kommer vi givetvis vara redo för en rejäl batalj! För dagen så tackar vi Nödinge, VK-klacken och domaren för matchen!”

Västkurd är tvåa, fem poäng bakom ledande Vardar och dessutom med en match mer spelad. NSK är nia.

 

LÖRDAG 25/8

Knippla IK – IF Vardar/Makedonija 0-2 (0-0)

Serieledarna Vardar begav sig i lördags ut till norra skärgården och Tranbärsvallen och kunde återvända med tre poäng i bagaget. Matchens båda mål och i början av den andra halvleken och Mario Atanasovski satte 1-0 och Kristian Trajanovski svarade för 2-0.

Just Trajanovksi sa så här om segern:

”Vinst mot Knippla och tre nya poäng. I halvlek stod det 0-0. Tidigt i andra halvlek gör vi 1-0 och lite senare 2-0, som blir slutresultatet.”

KIK:s målvakt Joel Carlryd hade följande att säga om förlusten:

”Ytterligare en match när vi har svårt att få ihop lag. 11:e spelaren kallas in kvällen före match. Vi gör vad vi mäktar med mot ett starkt Vardar. De är snäppet vassare och vinner rättvist. Tung period just nu, men förhoppningsvis kan vi träna bra i veckan och göra en bra insats nästa helg då vi har rejäl revanschlust mot Fotö.”

Vardar toppar som sagt 6D och KIK är sjua.

 

Hälsö BK – Backatorp IF 3-2 (1-2)

Det var inte vara serieledarna Vardar som var ute i skärgården i helgen. Även Backatorp mönstrade på färjan men det skulle bli ännu en tuff uddamålsförlust. Annars började det bra mot HälsöStuvö Backe för gästerna. 1-0 genom Hasudin Muratovic på straff och bara minuter senare även 2-0 (målskytt Elias Hylén). HBK fick in en reducering (Rasmus Kolenda) innan paus och i andra vände hemmalaget på steken. 2-2 av Carl Johan Larsson och med cirka tio kvar avgjorde Casper Petersson

Backatorps tränare Jon Wiklund sa så här till bloggen om förlusten:

Inför matchen så har vi redan många spelare som inte är tillgängliga, det blir inte bättre under matchdagen med sena återbud och som grädde på moset en till skada några minuter kvar till matchstart. Vilket innebär att både jag och Phille får skriva upp oss på laguppställningen och även göra varsitt inhopp. Känns tråkigt att vi inte kan komma till en av säsongens tuffaste bortamatcher med en full trupp, men jag tror även att Hälsö hade en del spelare borta. Vi följer våran matchplan första 30 minuterna och får även rättvist in två mål under den perioden. Vi har matchen helt klart i våra händer, men vi naturgräset börjar suga i benen på hela laget, vilket märks ganska tydligt då Hälsö tar över matchen med sitt fysiska spel. De får även in 2-1 innan halvlek. Till andra försöker vi hitta tillbaka till matchplanen men lyckas inte riktigt och det blir en böljande andra halvlek som helt klart gynnar Hälsö. Matchen innehåller i stora drag 30 minuter, ett sånt spel som är till vår fördel, och 60 minuter till Hälsös fördel, med det sagt så kan man nog konstatera att Hälsö var värda vinsten. Det fanns tillräckligt med lägen åt båda hållen för att det skulle bli en målrikare match.”

BIF tappar mot toppen och är nu sexa, en placering bakom just Hälsö.

 

Neutrala IF – Diseröd SK 1-3 (0-2)

Diseröd är ostoppbara för tillfället och laget tog sin tredje raka seger efter uppehållet när Neutrala besegrades med 3-1 i lördags. Emil Kanefur öppnad målskyttet redan i den fjärde minuten och strax efter kom även 2-0 (Gustav Fuxling Thorsson). 2-0 ledningen stod sig till sista kvarten då Hussein Faarah reducerade på straff. Anton Karlsson stängde dock butiken med sitt 3-1 mål i 89:e!

DSK alltså med tre raka segrar efter sommaren och laget är nu fyra, bara sämre målskillnad gör att gårdagens motståndare Neutrala ligger före som trea.

 

SÖNDAG 26/8

Bosna IF – Fotö GoIF 7-0 (3-0)

Jumbofinal i 6D men det blev aldrig någon match. Bosna var alldeles för bra och kunde vinna med hela 7-0 eller 3-0 i paus! Elvir Culum blev fyramålsskytt och Ajdin Saeed gjorde två. 

BIF:s Emir Skandric sa så här om segern:

”Vi var taggade och ville vinna matchen.Spelade ganska bra och offensivt från första minuten och det lönade sig ganska fort.Våra forward var på gott humör idag och hoppas att det kommer fortsätta så i nästa matchen.”

Fotös Mikael Beckius hade följande att säga om storförlusten:

”Tung förlust i en otroligt viktig match där vi inte alls kommer upp i nivå. Ett par tidiga mål som stärker dem samtidigt som vi måste börja jaga mer. Vi hade en del bra spelsekvenser där vi vågar hålla i bollen under första halvlek, men lyckas inte jobba oss fram till tillräckligt klara lägen. När målen ramlar in bakåt så känns det som att moralen, viljan och framförallt orken tryter. Vi fick en läxa av Bosna idag, men nu gäller det att lägga allt fokus på nästa helgs kamp. Hösten kommer bli en enda lång kamp där varje poäng kommer bli livsviktig för oss.”

Bosna är tia och Fotö elva i 6D-tabellen.

 

/Rasta