Vi kikar vidare på helgens matcher. Turen har kommit till 5A och 5B!

 

FREDAG 24/8

5A

FC Bosona – Partille IF FK 1-1 (1-1)

Andra mötet mellan dessa lag på bara några dagar. Partille tog tre poäng då men nu blev det poäng åt båda hållen då matchen slutade oavgjord. Båda målen kom i mitten av den första halvleken. Eldar Razanica gav Bosona ledningen men bara minuter efteråt satte Farhad Ariyaeeravesh 1-1. Matchen bjöd sen inte på några fler strutar. 

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om matchen:

”En väldigt svag insats från vår sida ikväll. Efter förra matchen i tisdags, kände man att det skulle kunna bli såhär då vi fick med oss tre poäng utan att spela speciellt bra. Vi försöker rulla boll i början men den ena dråpliga situationen avlöser den andra. Efter ca 20 minuter, rensar motståndarna en hög boll från egen planhalva. Ett felbeslut av vår ena mittback, dålig kommunikation från resterande medspelare, och helt plötsligt är det en mot en, ett svagt avslut mitt i målet touchar turligt vår försvarares fot, ställer undertecknad, och bollen letar sig in i mål. Två minuter senare händer i princip samma sak, fast nu är det till vår fördel. Deras back missbedömer en enkel boll som ställer resterande försvarare och vår bäste målskytt Farhad blir helt ensam med deras målvakt, rundar honom och det är kvitterat, både målmässigt och på bjudningar. Efter det krigar dom för sin poäng. Vår ineffektivitet och orutin samt deras rutin gör så att det inte skapas någon het målchans resterande del av matchen. En poäng vardera är helt rättvist men en klar missräkning för oss. Surt ikväll, men det kan visa sig att det är en oerhörd viktig poäng när sluttabellen ska summeras. Nu är det bara att blicka fram mot derbyt mot Björndammen på tisdag, som för min egen del blir första derbyt någonsin jag spelar där Partille IF inte är favoriter.”

Partille är åtta och Bosona är tia.

 

5B

IF Warta -Härryda IF 2-2 (0-0)

Härryda har halkat ner till en mittenplacering efter en bra start på våren men sämre avslutning. Warta däremot försöker ta sig upp bort från bottenstriden men kan ännu inte andas ut. När lagen möttes i fredags såg det ut som att Warta skulle ta tre viktiga poäng men en sen comeback av Härryda gjorde att matchen slutade oavgjord. Efter en mållös första halvlek satte Faysal Ahmed Adosh både 1-0 och 2-0 och matchuret tickade iväg mot full tid. Med tio minuter kvar lyckades dock David Johansson reducera och i matchens sista minut kom även 2-2! Målskytt den gången Christoffer Hedenskog

HIF:s Bako Löfgren sa så här om matchen:

”En match som verkligen visar att det mesta kan hända i fotboll! Warta för matchen i 80 minuter och har en 2-0 ledning, sen får vi ett gratis mål och från det får vi energi att också få in en boll i sista minuten. Warta har emellanåt lägen att stänga matchen helt men backlinjen och Eric i mål låter inte detta ske. Skador i laget och på bänken gör att vi i slutet nästan går på knäna, då byter Eric roll från målvakt till utespelare och Martin står i mål sista tio. Stor eloge till Eric som gör ett grymt jobb i mål och även är delaktig i vårt kvitteringsmål! Warta har mycket fina kombinationer emellanåt och även en hel del individuell skicklighet!”

Wartas Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Ett extremt revanschsuget lag steg in på vår hemmaplan idag. Senast så fick vi inte alls till det och Härryda gav oss en lektion i både passningsspel och vändningar. Men idag visade vi att vi lärt oss av det och tränat hårt. Bättre än vad vi spelade idag kan vi nästan inte spela. Passningsspel, kombinationer och dueller var tre grejer som vi löste fint under 90 minuter. Jag tycker att vi styrde stora delar av matchen. Men i första halvlek så var Härrydas målvakt som en demon, han var överallt och räddade precis allt. Om det nu var så att han missade så hade Härryda en försvarare på mållinjen som rensade bort bollen. Otroligt starkt och uthålligt försvarsspel av Härryda i första halvlek, men vi skulle ha gjort mål. Vi börjar andra halvlek lika bra som vi slutar första och får också utdelning, vi går upp till en 2-0 ledning. Men pga en olycklig händelse så lyckas Härryda göra 1-2. Härryda som vid det laget i princip såg ut att ha gett upp, som bara ville spela av matchen, fick nu en massa energi och satte hög press för att kvittera. Vi står emot bra även om vi till viss del tappar vår egen spelidé i försvaret. Långa bollar och rensningar var inget som hade präglat matchen tidigare. Men så tillslut så får Härryda en frispark vid halva plan, som egentligen ska vara ofarligt för ett gäng alerta försvarare. Men så lyckas bollen på något sätt hitta sin väg mellan två huvuden och sedan in i mål. 2-2 var ett faktum med 5 sekunder kvar och vi kunde inget göra. Det kändes surt att återigen tappa en seger i sista sekunden, men vad är inte fotboll om inte en blandning mellan hat och kärlek. Tre poäng tar vi nästa vecka!”

Även Wartas målvakt Robin Magnusson Otter gav sin syn på matchen:

”Tre missade poäng helt enkelt! Vi hade i stort sett hela matchen och 5-6 jättelägen att avgöra matchen i första halvlek så går vi till 0-0 i paus. Vi gör 1-0 efter en kvart ungefär helt rättvist. De har inte jättemycket boll på vår halva men några halvchanser så klart dyker upp. 2-0 efter 30 minuter och de blir desperata och måste upp i banan för att åstakomma något. Dom får en onödig chans när min utspark hamnar hos en av deras anfallare som kunde ta vara på chansen och la upp den till en djupledslöpande Härrydaspelare som satte den mellan benen på mig. Jäkligt surt! Vi försöker hålla på ledningen men de byter ut sin målvakt och sätter in en annan och upp går ordinarie målvakten på anfallet för att orsaka oreda med sin längd. Sista minuten får han huvudet på bollen som skarvas till en fri Härrydaspelare i straffområdet som kan nicka in den! 2-2 och känns som en förlust!!”

Härryda är femma i tabellen och några platser längre ner, på en åttondeplats, återfinns Warta.

 

Hovås Billdal IF – Balltorps FF 0-4 (0-2)

Topplaget Balltorp tappade lite oväntat poäng sist då det blev 3-3 mot Warta. I helgen kom dock en stabil seger mot Hovås Billdal, som är inne i en tung period med ett tufft spelschema och åkte på sin andra raka 0-4 förlust. I slutet av den första halvleken kom två täta BFF-mål då först Parosh Mohideen satte 1-0 och minuter senare kom även 2-0 (Jetmir Kurti). Jens Enbom fortsatte målskyttet för hemmalaget i mitten av andra innan Marcus Nilsen avslutade målskyttet dryga tio minuter från slutet med sitt 4-0 mål.

BFF:s Jetmir Kurti sa så här om segern:

”Härligt att komma tillbaka på vinnarspåret efter poängtappet senast mot Warta. Vi kontrollerar från matchens första minut till sista och Hovås lyckas inte skapa särskilt mycket. Stabil seger, nu laddar vi om och tar en match i taget.” 

Hovås Henrik Blixt hade följande att säga om förlusten:

”Vi är inne i en tuff period nu med de fem översta lagen i tabellen att möta. Det gäller att vi orkar hålla uppe inställningen och humöret hela vägen om det blir svårt att få med sig resultaten. Det blev 0-4 mot Sandarna förra veckan och nu samma siffror mot Balltorp. Vi står emot riktigt bra i 30 minuter men efter lite slarv och tappad markering i straffområdet så gör Balltorp 0-1. Inte långt därefter kommer 0-2 på ett kanonskott och luften går ur oss lite. Vi är aldrig nära i andra halvlek och har svårt att få till några klara målchanser. Balltorp är tyngre, tuffare och rakare i sitt spel. All heder till våra unga killar som gör riktigt bra insatser. Vi har flertalet spelare födda på 00-talet på planen och de står emot bra. Men under 90 minuter blir skillnaden tydlig och Balltorp vinner klart och rättvist.”

BFF är trea i tabellen, en poäng bakom tvåan Väster. Hovås Billdal är sjua.

 

LÖRDAG 25/8

5A

Hönö IS – Älvängens IK 3-0 (2-0)

Bottenkämpande Hönö tog en riktigt efterlängtad seger när laget besegrade Älvängen hemma på Hönö Arena i lördags. Henrik Sörensen och Johan Andersson (på straff) slog till i mitten av första och såg till att HIS hade ledning in i paus. I andra kom även 3-0 efter ett självmål av ÄIK.

HIS tränare Christoffer Ahlman sa så här om segern:

”En otroligt skön seger där vi åtminstone i första halvlek följer matchplanen till punkt och pricka. En mycket stabil försvarsinsats la grunden till segern där vi ligger bra i våra positioner och släpper till väldigt få farliga lägen bakåt. Något som irriterar mig lite efter matchen är dock de fula smällarna som mina killar fick. Jag försöker undvika att kritisera motståndarna men idag var det ofta riktigt fult från dem med sena satsningar. Domaren beivrade dock allt och några korten var nog brandgula och i slutändan renderade det i två utvisningar. Men det är inte kul när spelarnas hälsa äventyras i onödan. Positivt i matchen var dock alla våra juniorer som hjälpte till att bärga hem tre poäng till ön.”

Hönö klev upp till en niondeplats. Älvängen som tillhörde toppen i början av säsongen är nu nere på en sjundeplats och har i skrivande stund inga segrar på sina fem senaste matcher (tre innan uppehållet och två efter).

 

Romelanda UF – Öjersjö IF 3-0 (0-0)

Jumbon Öjersjö startade hösten med en välbehövlig seger mot Bergum men de kunde inte följa upp den trepoängaren med ytterligare en då de föll i helgens bortamatch mot Romelanda. Efter en mållös första halvlek satte Daniel Hertz 1-0 direkt i andra och i mitten av halvleken kom även 2-0, målskytt denna gång Henrik Björnrud. I slutet av matchen fastställde Martin Granäng slutresultatet 3-0 till RUF.

Just Granäng sa så här om segern:

”Hela laget var taggade, publiken stod bakom oss och en otroligt vacker fotbollsplan gav oss alla förutsättningar att lyckas besegra Öjersjö. Tre viktiga poäng som förstärker självförtroendet och lagmoralen inför nästa match.”

ÖIF:s Martin Viggeborn sa så här till bloggen om förlusten:

”Vi har en första halvlek där vi är ganska spelförande och Romelanda satsar på omställningar. Romelanda har en väldigt duktig vänsterytter som man söker i uppspelsfasen och på detta sätt hotar man oss stundtals. I den andra halvleken åker vi på en kalldusch i första minuten där ovannämnda spelare gör en fina aktion. Tyvärr har vi svårt att skapa de heta målchanserna idag och straffas på lite mindre bra ingripanden. Tyvärr får man konstatera att vi har lite svårt att hänga med och orken är kanske inte där. Bara att ta nya tag för nästa vecka och kriga på. Vi känner trots allt att vi är med i matcherna.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Romelanda återfinns på en stabil sjätteplats och ÖIF är fortfarande sist i 5A-tabellen.

 

5B

Styrsö BK – IF Väster 1-2 (0-1)

Trots att Sandarna BK går som tåget i toppen av 5B har tvåan IF Väster inte gett upp och laget tog en fin trepoängare borta mot kämpande bottenlaget Styrsö BK. Efter en halvtimmes spel på Amneviksvallen kunde gästernas Robin Axéll sätta 1-0 på straff, ett resultat som stod sig till pausen. En kvart in i andra nickade dock Mattias Janicijevic in 1-1 för hemmalaget som började vädra poäng! Arijan Stovrag blev dock istället matchhjälte för Väster då han gjorde matchens sista mål, som betydde 2-1 för gästerna. SBK fick också avsluta matchen med en man mindre sedan lagets målvakt för dagen, Tobias Ekman, fått rött kort.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Alltid trevligt med segrar. Alltid trevligt med tre poäng och alltid tufft att ta dem på Styrsö. Vi förstod på förhand att de skulle vara stor skillnad på matchen gentemot i våras då vi var överlägsna. Arvid. Styrsös mittback. Han har få övermän i serien. Skulle vilja påstå att han i första halvlek höll Styrsö kvar i matchen med sitt positionsspel. Vi var ganska rörliga i första halvlek mot ett lågt Styrsö där vi ofta kom runt via Felix. Tyvärr var antingen keepern, Arvid eller ribban i vägen. Vi bör leda med mer än 1-0, inprickat på straff av Rob. Men Styrsö har kvalité i Niklas Tullock, Janicijevic och Arvid. Det visade sig i andra. Dock skall sägas att jag inte såg den halvleken pga bröllop men Styrsö var enligt rapporten bättre än oss. De gjorde ett vackert 1-1 mål och vi var riktigt illa ute. Men från ingenstans gjorde Arijan 2-1 och det gav oss tre poäng. Men det skall vi tacka Thomas i målet för. Styrsö kommer klara sig kvar. Även om truppen är tunn så finns det kvalité för en betydligt högre placering.”

Västers matchreferat hittas HÄR.

Väster behåller sin andraplats men är fyra pinnar bakom Sandarna och dessutom med en match mer spelad än serieledarna. Styrsö är sist i 5B-tabellen.

 

Kungsladugårds BK – Näsets SK 0-0 (0-0)

Det var minst sagt heta känslor på Apelsinplan när Näsets SK tappade värdefulla poäng i toppstriden. Det blev inga mål men matchen saknade inte dramatik. Matchen bjöd på inte mindre än tio gula och två röda men några av dessa kom efter slutsignalen. Det sista som hände i matchen var nämligen att NSK hade en boll som med största sannolikhet var inne men som inte dömdes som mål. Självklart upprörda känslor efter detta men samtidigt måste domarna var helt säkra på att det är mål för att döma mål.

NSK:s Anton Örth sa så här om matchen:

”0-0 med bortdömt mål ja. Tråkigt att det blir som det blir, men det är vad det är. Domarna lär inte ändra sitt beslut. Matchen är färdigspelad och numera förbi. Jämn match. Vi är något mer spelande, men KBK kommer till lägen de också genom snabba omställningar. Vi får släppa detta och gå vidare! Det är det enda vi kan göra.”

KBK:s Christopher Ulvdalen hade följande att säga om matchen:

”Efter vår plattmatch mot Näset under våren fanns det revansch att kräva så va riktigt bra fokus redan på uppvärmningen. Vi sa att vi skulle ut och sätta hård press direkt. Näset fick en bra chans i en omställning på ett överlångt inlägg och är super nära 1-0 rätt tidigt i matchen. Men ju mer tiden går får vi bättre grepp och gör en bra första halvlek. Vi håller oss kompakta och börjar spela lite längre då Näset är bollskickliga men vi slarvar enormt med att hålla koll på offsidelinjen, i kombination att Näset lyfte ofta backlinjen med väldigt bra tajming.Vi lyckas löpa oss till två ”frilägen” med målvakten utrusande men inte tillräckligt kyliga i avsluten. Skulle säga första halvlek är favör till oss med en del farliga fasta situationer. Andra halvlek börjar på ungefär samma sätt som första slutar, vi gör ett par byten och då tappar vi pressen helt och släpper in Näset i matchen och låter dem nästan konstant anfalla mot oss de sista 30 utan större farligheter egentligen. Fram till matchens sista chans då de får ett ypperligt frisparksläge men de väljer att slå ett inlägg på bortre och det blir kalabalik. En nick in i mitten och fullt kaos slutar med en stöträddning i ribban av vår målvakt och bollen dimper ner och svårt för domaren att uppfatta situationen, Näset gapar på mål men domaren friar! Det är de sista som händer i matchen och då ballar allt ut! Vi kan ha våra åsikter om domarens insats men det hjälper dess mindre nu i efterhand även om man förstår frustrationen hos Näset, men tycker inte de var ensamma av att dra nackdelar av domsluten och sånt brukar jämna ut sig under en säsong så bara att släppa och gå vidare. Sett över 90 minuter så tycker jag att ett oavgjort resultat känns mest ”rättvist”.”

Näset är fyra men har nu hela elva poäng upp till Sandarna i toppen och sju upp till tvåan Väster. KBK är sexa.

 

/Rasta