Vi avslutar rapporteringen från helgen med våra division 7-serier:

 

FREDAG 24/8

7B

IFK Hindås – Rambergets SK 4-0 (0-0)

Hindås tog en fin hemmaseger på Fagervallen i fredags då gästande Rameberget besegrades med 4-0. Det var dock mållöst i paus innan Mathias Nygren Miletic satte både 1-0 och 2-0 i början och mitten av andra. Bara minuter efter 2-0 kom även trean (målskytt Joakim Örneflo). Piotr Soltys fastställde sedan slutresultatet 4-0 i matchens slutskede. 

Hindås tränare Björn Klafver sa så här till bloggen om segern:

”Efter förra veckans match där vi knappt fick ihop lag var vi återigen full styrka. Mattias Nygren Miletic var tillbaka efter ett antal års uppehåll och levererade direkt med två mål. En ganska jämn första halvlek där vi har bollinnehav men inga jätteheta chanser. I andra fortsätter vi låta bollen göra jobbet och nöter ner Ramberget. Mattias Nygren Miletic bränner ett antal lägen innan han fått skjuta in sig och gör både 1-0 och 2-0, sedan rinner det på och Joakim Örneflo gör 3-0 och Piotr Soltys avslutar det hela med 4-0. En tuff och hård (men juste) match. Vi vill återigen påpeka hur trevliga motståndare och domare har varit i år, en stor eloge till alla deltagare.”

Hindås är nu åtta och börjar närma sig lagen framför, bland annat sexan Ramberget.

 

LÖRDAG 25/8

7A

Rödbo IF – Angered SK 3-3 (1-2)

Efter en tuff 1-6 förlust senast mot Croatia reste sig Rödbo och plockade poäng mot Angered hemma på Rödbovallen, men det var på håret. Olle Mildén kvitterade nämligen till 3-3 i matchens sista minut! Annars det RIF som tog ledningen genom Markus Hasselblom i början av matchen innan ASK vände genom mål av Mohamed Jaamac Aaden och Abdala Hassan innan halvleken var slut. Christian Throlin inledde dock den andra halvleken med att sätta 2-2 innan ASK återtog ledningen (målskytt Siciid Abdiqadir). Sedan räddade alltså Mildén en pinne åt Rödbo (iallafall enligt matchrapporten).

RIF:s Hasselblom sa så här om matchen:

”Vi gör en mycket fin insats och taktiskt bra match, kanske den bästa för året. Vi saknade en hel drös av spelare denna matchen och bestämde oss innan att ligga lågt och gå på kontring. Vi lyckas också få in en boll i början mot ett mycket spelskickligt ASK. Sedan tar dom över mer och mer och gör 2 fina mål på fasta situationer, men vi håller fast vid våran spelplan och tänker att lägen kommer och då gäller det att vara kliniska. Christian Trolin skjuter in 2-2 mycket snyggt (troligen bäst i Rödbo idag) men ASK tar återigen ledningen med en vacker frispark. Vi gnuggar på med vår spelidé för dagen men vi flyttar upp lite. Detta ger resultat när Olle med ett högt och långt inlägg som når svetten i min panna, bara svetten och som sedan studsar in i bortre hörnet. Detta är det sista som händer i matchen. Eufori! Spelmässigt var detta ingen höjdare av oss idag, men taktiskt och viljemässigt så var vi värda en poäng.”

RIF är åtta och ASK är fortfarande femma men har tappat mot topplagen efter en svag inledning på hösten med bara en poängtre matcher.

 

Santos Cruz Azul IF – Croatia Göteborg 2-13 (0-5)

Topplaget Croatia hade inga problem alls att köra över jumbon Santos Cruz Azul. Croatia hade 2-0 tidigt och efter ett rött för Santos rann det iväg ordentligt. 5-0 i paus blev hela 13-2 till slut. Rejin Ahmad svarade för fyra mål. Haris Memisevic, Ervin Gulin, Mikail Sepahi och Liridon Begolli gjorde alla två var.

Croatias Tony Dughieri sa så här om segern:

”En lugn och välspelad match där siffrorna rann iväg på slutet. Vi gör en bra och kontrollerad match. Tyvärr fick de sin målvakt utvisad. Så de blev en man kort i 70 minuter. Vi fick en fyramålskytt i vår kapten Remin  Eloge till Cruz Azul som håller humöret uppe och försöka lira boll i 90 minuter. Tre matcher inom loppet av en vecka börjar ta ut sin rätt på vårat lag. Nu behöver vi en välbehövlig vila innan vi tar oss an nästa lag. Ser bra ut och tror vi går en fin höst till mötes.”

Croatia är fyra i den jämna tabelltoppen. Santos Cruz Azul är sist.

 

SÖNDAG 26/8

7A

Inter Linné IF – Kareby IS 6-2 (2-1)

Topplaget Inter Linné IF tog en planenlig seger hemma på Heden mot Kareby även om KIS höll jämna steg ett tag. Armando Smedberg Dalence inledde målskyttet för Inter men Jacob Berntsson kvitterade strax efter. Carl Demirtas Sjödin satte sedan ene straff för hemmalaget som hade med sig den ledningen in i halvtidsvilan. Inter Linné kunde sedan gå ifrån efter paus och Smedberg Dalence blev till slut tremålsskytt.

KIS ena tränare, Ulrik Gustafsson, sa så här om förlusten:

”Inter Linné vann välförtjänt. Inter spelar bra fotboll och vi hinner inte med, framförallt på mitten. Det syns på Interspelarna att det finns mycket rutin från a-lags fotboll och säkert från högre divisioner. Det saknar i hela vår trupp. Trots att vi släpper in sex mål vill jag höja vår målvakt. Vill även lyfta fram våra två mittbackar som bara är 15 år. Framåt är vi farliga med vår snabbhet men idag mötte vi övermäktigt motstånd. Hoppas de går upp.”

Inter toppar tabellen men jagande Lekstorp har några matcher tillgodo. KIS är elva.

 

Gunnared KIF – Hermansby IF 5-1 (1-0)

Gunnared var tillbaka i vinnarspåret efter den oväntade förlusten mot Celtic i förra omgången. Igår blev det stabila 5-1Hermansby även om det bara var 1-0 i paus efter mål av Bijan Ghaderi. Ghaderi ökade även på till 2-0 i början av andra och sedan fortsatte målen att trilla in. Mustafa Amiri, Mohamad Krayem och Abdul Rahman Jebnoun blev alla målskyttar för Gunnared innan Mikael Fritzén fick göra ett tröstmål för HIF.

Tvåmålsskytten Ghaderi sa så här om segern:

”Gött att studsa tillbaka med en seger. En rättvis seger men differensen var dock i överkant. En jämn match där Hermansby skapar en hel del, i synnerhet i första akten. Vi bränner dock en hel del också, i synnerhet jag själv som har två bollar i virket i lägen där det är svårare att missa än att göra mål. I andra känns det som att matchen avgörs i en intressant sekvens vid ställningen 2-0. Hermansby får en straff som vår målvakt räddar som den panter han är, returen går till Hermansby men domaren blåser av spelet och ger oss en indirekt frispark. I anfallet efter gör vi 3-0 och sedan rinner det iväg till 5-1. Hermansby är ett riktigt trevligt lag, de spelar även fin fotboll men är inte tillräckligt effektiva när de väl vaskar fram kvalificerade målchanser. En eloge till deras positiva snack, inställning och för att de förgyller den finaste av serier med sin närvaro.”

Gunnareds matchrapporter hittas HÄR.

Gunnared är med och fightas och är trea i tabellen. HIF är nia.

 

Lövet/Johannebergs IF – Geesguud UF 2-1 (0-1)

Lövet har fått en trevlig start på hösten och inkasserade sin andra raka uddamålsseger efter sommaren när Geesguud besegrades hemma på Mossens IP igår. Det var dock gästerna som ledde i paus efter mål av Omar Ilmi Abdi. Sjouke Beemsterboer kvitterade dock på straff i början av andra innan Dick Larsson blev matchhjälte för hemmalaget tolv minuter från slutet! 

Lövets Erik Westh sa så här om segern:

”En tunn trupp äntrade Mossens leriga plan. Initialt hade vi spelet, men blev allt mer passiva efter första 20 minuterna. Geesguud tog över, men deras 0-1 kom ändå från ingenstans. Andra halvlek jobbade vi oss in i matchen. Efter att Peter Berntsson stångat sig in i deras straffområde, blev resultatet straff. Den smektes iskallt in mitt i målet av Sjouke Beemsterboer. Vi tog över mer och mer och i slutet av matchen tråcklade undertecknad fram bollen till Dick Larsson, som avslutade kliniskt i mål. Lite grinigt i andra halvlek, men vi skildes åt som vänner. Sammanfattningsvis kändes det som ett rättvist resultat på en tungsprungen plan, där skönspelet uteblev. Men med matchens karaktär kunde det slutat hur som helst.”

Lövet är nu sexa, en placering före just Geesguud.

 

/Rasta