En ny vecka i lokalfotbollen betyder nya vinster och nya förluster (eller ett kryss här och där)!

Så här har det gått hittills:

 

MÅNDAG 27/8

7B

Hjuviks AIK – Kärningöns FC 1-1 (1-1)

Hjuvik tog emot KFC ”hemma” på Bravida Arena och den uppmärksamme lokalfotbollskonnässören kan ha lagt märke till att Hjuvik efter sommaren inte spelat en enda match på sin riktiga hemmaplan Hästevik. Enligt de rapporter bloggen tagit del av så är det problem med planens skick både pågrund av torkan men senare även på grund av regn. Ett litet antiklimax då Hjuvik inleder hösten med sex raka hemmamatcher och de tre första har spelats på Krokängsplan, Valhalla och nu alltså Bravida! Om vi återgår till själva matchen så var det just bottenlaget Hjuvik som tog ledningen genom Jan Matuszczyk i mitten av den första halvleken. Innan paus hade dock Andreas Blomberg kvitterat för KFC och matchen bjöd inte på några fler mål.

Hjuviks målsskytt Matuszczyk sa så här om matchen:

”Riktigt rolig match för det första, bägge lagen kämpar och är schyssta. Käringön ska ha en eloge för sitt uppträdande, det gjorde att vi också visade den bästa sidan, så även jag själv. Aldrig haft så kul på en plan även om jag missade kanske upp emot tio klara lägen. Vill säga att domaren gjorde en riktigt fin insats, inga misstag och höll en bra nivå på närkampsspelet där mycket tilläts och alla var med på det. Vill ge beröm till mittfältaren med nr 16 och målvakten i Käringön som gjorde fina insatser. Och vill lyfta fram mitt eget lag, egentligen hela kollektivet för en grym inställning med ett jävlar anamma under stora delar av matchen som till och med topplagen kan få det jobbigt med. Målsnålt men chansrikt och välspelat för att va division 7!”

Hjuvik är kvar i botten av 7B på en tiondeplats. Käringön återfinns som sjua.

 

TISDAG 28/8

4B

KF Velebit – Mölnlycke IF 1-1 (1-0)

Intressant match strax bakom toppen i 4B men säkert lite besviket i båda lägren då det oavgjorda resultatet gjorde att båda lagen tappade i kampen om serieseger men främst kvalplatsen. Det var Velebit som hamnade i målprotokollet först då Roberto Dos Santos Goncalves gjorde 1-0 efter dryga kvarten spelad på Velebit IP. Gästerna svarade dock strax efter paus med en kvittering, signerad Sabahudin ”Sudo” Sulejmanovic. Matchen bjöd sen inte på några fler mål.

Hemmalagets Adam Reggiani sa så här om krysset:

”Vi gör en dålig match, tycker att vi skall vara glada för att det slutar 1-1 ! Vi startar bra men tappar mer och mer under hela matchen. Berra gör en jättematch. Annars finns det inte mycket mer att säga om denna matchen .”

MIF:s tränare Jonathan Gerth sa så här om matchen:

”Velebit är något hetare i första halvlek. Trots det har vi ett antal lägen för kvittering men vi är något passiva och har inte den rätta skärpan i avslutssituationerna. Efter ett bra snack i paus startar vi andra halvlek starkt och Vogel är sin vana trogen och serverar Sudo som kan sätta dit 1-1. Andra hakvlek är plusbetonad från vår sida och vi tar med oss en positiv känsla inför fortsättningen.”

Mölnlycke har byggt upp en riktigt fin svit och har faktiskt tagit poäng i nio raka matcher (sex vinster och tre kryss) och är femma i tabellen. Velebit är trea med fyra poäng upp till GFF på kvalplatsen, men då har dock Velebit en match tillgodo. Intressant match i nästa omgång då Mölnlycke IF möter just tvåan GFF.

 

5A

Partille IF FK – Björndammens BK 2-1 (1-1)

Björndammen hade chansen att kliva upp i serieledning i 5A men föll borta i derbyt på Lexby mot ”storebror” Partille. Matchen stod och vägde inför den andra halvleken efter att lagen gjort varsitt mål i den första. Samuel Bergagård Dichter satte 1-0 för hemmalaget och BBK:s Gabriel Girjoaba kvitterade. Med dryga tio minuter kvar av matchen kunde sen Alexander Dellstrand nicka in segermålet för hemmalaget! 

Partilles Daniel Thorsén sa så här om segern:

”Alltid kul att vinna ett derby! BBK inledde matchen i ett högt tempo och satte hög press som vi inte riktigt löste. Men vi jämnade ut spelet efter ett tag och kommer runt på högerkanten med ett fint inlägg som vår anfallare trycker in i mål. Tyvärr släpper vi in Björndammen i matchen igen då vi är lite ofokuserade när det gått ca 30 minuter och de kan göra ett liknande mål som vi gjorde. 1-1 i paus och vi pratar om att spela lite enklare och rakare med bollar över deras backlinje så de får jobba mer felvända. Vi tuggar på rätt bra i andra och jag tycker att flera spelare i BBK blir rejält trötta. Med kvarten kvar kan comebackande Alexander Dellstrand nicka in vad som skulle bli segermålet i matchen. BBK har ett par riktigt farliga frisparksläge i slutet men det ena gör Dennis en kanonräddning på och den andra går högt över. De trycker på för en kvittering men skapar igentligen inga farliga lägen utan det är snarare vi som är närmast ett ytterligare mål. Gott med seger som sagt och vi har just nu ett riktigt fint flyt och en härlig stämning i laget. Vi har nu även en bra blandning av unga och ”gamla” spelare och som lite kuriosa har vi nu sex spelare i laget som spelade tillsammans redan säsongen 2007!”

BBK:s tränare Edmond Shala hade följande analys av förlusten:

”Finns tyvärr inte så mycket att säga. Total kollaps. Vi kommer fel in i matchen från minut 1. Planen var sjukt svår att spela på. Och det störde vårat spel och rytm nåt så fruktansvärt. Vi förlorar inte på grund av att Partille är bättre än oss. Utan vi är helt enkelt kvar i omklädningsrummet i 90 minuter. Slår felpass som i vanliga fall sitter 10/10. Positionsspelet sitter inte. Vi blir stressade, och framför allt så går vi inte in i duellerna. Kan ha och göra med att vi spelat tre matcher på tio dagar också, för det var väldigt stumma ben. Inte så mycket mer att säga än grattis till Partille. Medans vi får ta nya tag på lördag igen.”

BBK missade alltså chansen att kliva förbi Zenith i tabelltoppen är kvar som tvåa, en poäng efter och nu på lika många spelade matcher. Partille tog ytterligare ett skönt kliv bort från bottenångest och är sexa.

 

6D

Hälsö BK – Hisingen FC 10-3 (2-1)

Det bjöds på ett rejält målkalasStuvö Backe igår när Hälsö gästades av Hisingen FC i 6D. Samir Taha inledde målskyttet direkt i matchens första minut men Hälsö repade sig och kunde både kvittera (Rasmus Kolenda) och ta ledningen (Jacob Pettersson) innan pausvilan. Det var fortsatt jämnt i inledningen av den andra halvleken och efter en dryg timmes spel var ställningen 3-3. Gästerna fick sen en spelare utvisade och under matchens sista tjugo minuter gjorde Hälsö inte mindre än sex mål! Pettersson blev tremålsskytt och Kalle Magnusson och Emil Johansson svarade för två var.

Hälsös tränare och burväktare Johnny Svensson sa så här om den märkliga matchen:

”Mardrömsstart för vår del då Hisingen får in en boll redan efter trettio sekunder. Hisingen har kommandot den första kvarten men sen tar vi över och skapar flertalet chanser. Vi vänder innan halvlek till 2-1 men borde väl ha förvaltat några chanser till egentligen. Vi ökar dock ledningen med en gång i andra halvlek innan Hisingen kontrar in två mål så ställningen blir 3-3. Efter det äger vi dock resten matchen och återtar ledningen direkt och går snabbt upp till 6-3. Dom sista fem minuterna gör vi fyra mål till och slutresultatet skrivs till 10-3. Riktigt skön och välförtjänt seger med sex stycken olika målskyttar. Viktigt med seger i denna ”hängmatch” då vi nu är uppe på andraplats tillsammans med Västkurd.”

Segern skickade upp Hälsö till en andraplats (på bättre målskillnad än Västkurd). Hisingen är åtta.

 

/Rasta