Vi kollar in hur det gick i gårdagens matcher:

 

ONSDAG 29/8

5B

Masthuggets BK – Sandarna BK 1-4 (1-1)

Det vankades GP-sänd derbymatch på Majvallen i 5B igår när serieledarna Sandarna BK mötte bottenkämpande Masthuggets BK. Det var dock Hugget som inledde målskyttet efter bara några minuter när lagets kapten Behzad Kurdali nickade in en hörna! Sandarna replikerade dock ganska omgående då Tobias Gottfridsson Petersson fick en riktigt bra träff utanför straffområdet och 1-1 var ett faktum. Båda lagen hade sedan lite chanser innan paus, bland annat träffade SBK:s Anton Hysén ribban. Sandarna ökade trycket i andra och radade upp flera klara chanser, bland annat en till ribbträff, innan inbytte Ted Madjar först petade in 2-1 till Sandarna och sedan även var sist på bollen efter en hörna och gjorde 3-1. I slutet kom även 4-1, målskytt Jesper Bergstrand

Masthuggets tränare Linus Westberg sa så här om förlusten:

”Tycker vi gör en bra första halvlek där vi följer vår matchplan med att ligga tight med laget och försvara på egen planhalva och sen satsa på kontringar, vi får ett tidigt ledningsmål på hörna redan efter ett par minuter genom Bez. 1-1 målet kommer genom en lite tilltrasslad situation på vår vänsterkant och rensningen går in centralt ca tio meter utanför staffområdet där Sandarnas spelare får ganska lång tid med boll och får på en kanonträff. Andra halvlek försöker vi fortsatt göra de tight och jobbigt för Sandarna men orkar inte hela vägen, de gör två snabba mål runt 65-70 minuten, vi gör ett försök med att gå ner på tre man där bak och skicka upp två extra anfallare men får sen 4-1 mot oss i 89:onde. Tung förlust med tanke på tabellen men Sandarna var väl värda det. Önskar Sandarna stort lycka till och tror de blir svårstoppade fortsatt av säsongen med.”

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om segern:

”Kul med ”Tv-match” och kul med mycket folk på vår gamla hemmaplan! Hugget får in 1-0 tidigt i matchen på en hörna, sen efter det äger vi väl så gott som hela matchen. De försvarar väldigt lågt vilket gör att vi har lite svårt att hitta rätt bollar in på offensiva tredjedelen. Men vi gör 1-1 efter ett grymt skott av Tobbe! Sen är det väl lite halvchanser åt båda håll, och med lite flyt hade vi kunnat gå ut med en ledning i paus. I andra så är känslan att vi har väldigt mycket boll, och tillslut ger det utdelning och vi gör två snabba mål. Efter målen känns det som om luften går ur Hugget och vi kan kontrollera matchen fram till slutsignalen.”

Med sju matcher kvar har Sandarna ett rejält grepp om seriesegern i 5B. Laget är sju poäng före tvåan Väster. Masthugget är kvar som elva.

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – BK S:T Jakob 2-0 (0-0)

Sjövalla-Mölnlycke har verkligen vaknat till i botten på 6B. I förra omgången tog laget sin första seger för säsongen och igår kom trepoängare nummer två i bottenmötet med BK S:T Jakob! Efter en mållös första halvlek kunde Sjövalla-Mölnlycke göra både 1-0 och 2-0 i den andra halvleken.

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här om segern:

”Vi kämpade på och tog oss en välförtjänt seger! S:T Jakob ger oss en bra match och skapade flera chanser som lyckligtvis inte gick in i mål. Deras försvar gled isär i andra halvlek vilket öppnade för flera chanser för oss och på så sätt kom målen! Riktigt bra inställning på samtliga killar och då resulterar det i poäng! Vi kämpar vidare!”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om förlusten:

”Mycket tungt om vi kollar på tabellen såklart. Men matchen i sig var väldigt jämn. Det tog en bra stund i första innan lagen känt på varandra och började med några småchanser för båda lagen. Första halvlek slutar med ett skott för Sjövalla/Mölnlycke som verkar ta på hjulet och studsar upp i ribban, inget mål. I andra börjar ytorna öppna upp sig och vi blir farligare och skapar mer. I fasta situationer är det farligt och nära mål men bollen studsar inte rätt. Istället studsade den fel för vår del och hamnade efter lite flipper rakt framför Sjövallaspelare som kunde rulla in 1-0. Efter det är det mycket grinigt från Sjövalla och dålig attityd mot domaren bl.a. som stoppar upp spelet. Medan vi pressar upp slår de långa bollar och lyckas kontra in slutresultatet i sista minuten. Vi har fått upp närvaron på träningarna och har mycket god uppslutning i laget och idag skapar vi många chanser så vi har saker att ta med oss inför nästa veckans match mot FTU.”

Även S:T Jakobs Isak Widmark gav sin analys av matchen:

”Detta kriget skall vi vinna, men vi löser det tyvärr inte idag heller. En jämn match som kunde slutat hur som. Det positiva nu är att det bara finns en väg framåt.”

Både Sjövalla-Mölnlycke och BK S:T Jakob står nu på sex poäng men S:T Jakob har aningen bättre målskillnad vilket gör att Sjövalla-Mölnlycke är elva och S:T Jakob tia. Ser ju dock fortfarande tufft ut för båda lagen då fyra lag åker ur i år.

 

/Rasta