Det var full fart i lokalfotbollen igår!

 

TORSDAG 30/8

4A

Floda BoIF – SKIF Semberija 2-7 (2-4)

Semberija tog en stabil seger igår och bättrade samtidigt på målskillnaden i jakten på uppflyttning. Det blev hela 7-2 bort mot jumbon Floda. Floda var dock med till en början, en början som var målrik. Efter 22 spelade minuter stod det redan 2-2 på resultattavlan! Innan halvtidspaus hade dock Semberija gjort både 3-2 och 4-2. Matchen dog nog lite i början av andra när 5-2 kom och Semberija kunde göra både 6-2 och 7-2 innan matchen var slut. Salifu Manneh svarade för ett hattrick för Semberija och kaptenen Franck Franklin gjorde två.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Det är alltid roligt när man vinner. Idag var det enkelt, killarna spelade inte med sitt max men man märker ändå stor skillnad mellan de två lagen. Vi vilade några spelare och gav chansen till de som inte fått så mycket speltid i matcherna innan. Känns att vi faktiskt är på rätt väg. Vi gör verkligen ett bra jobb hela året, hoppas bara att det fortsätter såhär till slut. Nästa vecka är de årets match mot Gårda på bortaplan. Vi är redo att visa att vi förtjänar att vara där var vi är just nu. Hoppas att Floda kommer tillbaka så fort som möjligt till fyran för en sådan förening har alla möjligheter att spela högre upp. Verkligen synd att de har hamnat i en sån situation att de inte har någon chans att klara sig kvar i serien detta året.”

Semberija är tvåa i tabellen och möter alltså Gårda BK i en seriefinal nästa vecka. Floda är sista i tabellen och kommer att spela division fem nästa säsong.

 

4B

Dalen/KFF – IF Mölndal Fotboll 2-4 (1-2)

IF Mölndal har haft en ganska ojämn säsong en visade igår att det har en riktigt hög högstanivå. Laget besegrade nämligen serieledarna Dalen/KFF borta och spetsade därmed till toppstriden lite samtidigt som de själva tog ett kliv mot nytt kontrakt! Mölndal fick en drömstart på Krokslättsvallen med 1-0 (Ackim Mumba) i matchminut 3 och 2-0 (Niclas Högfeldt) i matchminut 6! Dalen/KFF reducerade dock genom David Lundin precis innan paus och en bit in i andra kom 2-2 genom spelande tränaren Joakim Ahlgren. Det var dock Mölndal som var starkast och i mitten av den andra halvleken kom 3-2 (Theodor Johansson) och på övertid även 4-2 (Zephania Phiri). Sist kvarten bjöd också på röda kort för Dalen/KFF:s Bita Bångens och Mölndals Lukasz Levente Marcell!

Dalen/KFF:s tränare Ahlgren sa så här om förlusten:

”Jag tycker Mölndal gör en mycket bra match mot oss igår. De är piggare och vill mer än oss och de genererar i tre poäng. Vi ligger under med 0-2 tidigt i matchen. Inte med alls från början. Får in en reducering precis innan paus. Vi gör även 2-2 och har goda möjligheter till att ta ledningen i matchen men istället gör Mölndal 3-2 på en kontring. Surt så klart men hoppas de blir lite uppvaknande i laget. Två matcher i rad nu har vi släppt två mål tidigt. De håller inte att börja matcherna på de sättet. Nya tag mot Mölnlycke på torsdag!”

Mölndals Filip Nilsson var självklart nöjdare och sa så här om matchen:

”Riktigt skön och efterlängtad trepoängare för vår del. Vi visste att det skulle bli en riktigt tuff match mot ett starkt Dalen men gick in med känslan av att ha allt att vinna. Vi la oss lite djupare i inledningen än vi brukar och det gav betalning direkt när vi gör både 1-0 och 2-0 innan matchuret ens stod på tio minuter. Resten av halvleken går väl till Dalen även om vi står upp bra och också skapar chanser. De gör 1-2 precis innan paus. Sen tycker jag vi gör en stabil andra halvlek och spelar till sista minut. Tycker vi borde kunnat sätta ett par bollar till när vi får stora ytor mot slutet men vi reder i alla fall ut det och gör 2-4 i tom kasse på tilläggstid när deras målvakt klivit upp på en hörna. Grymt stark laginsats från alla tycker jag och gott att i år igen vinna på Krokslättsvallen.”

Dalen/KFF har fortfarande seriesegern i egna händer och leder serien med fem poäng före GFF. IF Mölndal är nia och fortfarande rejält inblandade i streckstriden.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – IFK Björkö 0-1 (0-1)

Ett annat lag som slåss för att hålla sig kvar i 4B är IFK Björkö och efter en tung säsong hittills har nu laget två raka segrar. Andreas Odersjös mål i elfte minuten borta på Djupedalsplan igår mot Mölnlycke-Sjövalla räckte till tre viktiga poäng för ö-laget.

Lagets spelande tränare Fredrik Augustin sa så här om matchen:

”Mölnlycke startade i ett rasande tempo med en väntad spelplan, slå så långt du bara kan från backlinjen och jaga andrabollar. Mölnlycke skapar några hörnor men vi reder ut första fem minuterna och gör 1-0 på en inövad frisparksvariant, fin skarvnick av Andreas Odersjö. Mölnlycke trycker på men skapar inga direkt farliga lägen och luftrummet domineras av vår målvakt Peter Paananen. Vi är giftiga i våra omställningar och har en nick precis utanför och två frilägen i första halvlek som borde resulterat i 2-0. Andra halvlek ser ut som första halvlek, Mölnlycke lyfter långt och vi är farliga i våra omställningar. Vi har en stolpträff och missar ytterligare två frilägen som kunde punkterat matchen. Mölnlycke är otroligt nära att kvittera i 97:e men vår målvakt Peter göra en fenomenal räddning och vi får med oss tre poäng till ön. Svårspelat idag, vi är inte riktigt vana vid konstgräs så det tog lite tid att komma in i matchen. Underbart fint med andra raka segern och nu blickar vi framåt mot nästa fredag då vi möter GFF på bortaplan.”

Björkös matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

Som sagt viktig seger för Björkö som nu är tia (samma poäng som nian Mölndal men med sämre målskillnad). Mölnlycke-Sjövalla håller också på att dras in i bottenstriden. De är åtta, bara en pinne framför Mölndal och Björkö.

 

5B

IF Väster – IF Warta 4-0 (0-0)

Bakom serieledarna Sandarna fortsätter Väster att gå bra. Laget besegrade Warta med 4-0 igår hemma på Önneredsplan där det lossnade efter en mållös första halvlek. Gabriel Cederborg (2), Arijan Stovrag och Marvin Johannesson blev målskyttar för Väster.

Västers Nozad Kurdali sa så här om segern:

”Skön seger! Första halvlek är mållös där vi kanske ska ha med oss ett eller två mål in. Warta har en riktigt farlig frispark som Marcus lyckas rädda samt rädda returen! Andra halvlek gör vi 1-0 ganska tidigt via Ari sedan presenterar Gabbe sig och visar vilken duktig fotbolssspelare han är och gör två mål. Marwin avslutar målskyttet och som ovan målskytt joggar han hem utan någon målgest. Warta är inte alls ofarliga utan är luriga och snabba på kanterna. Skapar väldigt farliga chanser via sina fasta situationer. Markus räddar flera chanser även i andrahalvelk som är riktigt vassa!”

Wartas Edson Lima hade följande att säga om matchen:

”Ja, det var en riktigt tung förlust faktiskt. Vi har i de två tidigare matcherna styrt och dominerat spelet totalt. Dock endast lyckas kryssa och inte lyckats avgöra tidigare i matcherna. Idag satte vi inte de chanserna vi fick och de var mycket effektivare i sina avslut. Trots det så var vi väldigt positiva till vårt spel och tror väldigt mycket på den modellen vår tränare har infört. Målet är nu att hålla oss kvar i serien. Nästa år blir vi riktigt farliga.”

Väster är tvåa i tabellen och har fyra poäng (med en match mer spelad) upp till Sandarna i toppen. Warta är åtta och kan inte känna sig riktigt säkra ännu.

 

Balltorps FF – FC Heden 6-0 (4-0)

Även jagande Balltorp tog en till trea när de körde över Heden med hela 6-0 hemma på Förbovallen och matchen var i praktiken klar efter första 45. BFF:s mål gjordes av Anton Nordbye (2), Jetmir Kurti (2), Felix Enbom och Mathias Pringle.

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om storsegern:

”Vi gör en väldigt bra match idag där vi sätter presspelet perfekt samtidigt som vi var väldigt trygga med bollen och skappade många fina anfall. Heden är alltid ett trevligt lag att möta som spelae fair. Idag hade de en tyngre dag medan vi hade en bra. Våra nyförvärv Emil och Adam har höjt oss ett steg till så ser bra ut inför fortsättningen  Felix Enbom gör en bra match idag på en ny position såg intressant ut. Jens och Fredrik är samtidigt så viktiga för vårt lag då de håller ihop defensiven. Vet inte vad man ska säga om Jens? 40 år och ser ut som en 25-åring på plan.”

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om förlusten:

”Tuffa förutsättningar redan på förhand mot ett starkt Balltorp med uppåtstigande form och en serieseger att slåss om. Lägg där till skador på nyckelspelare plus veckans influensaattack där fem stycken som brukar vara aktuella för en startplats ligger däckade. Nog om förutsättningarna nu då till själva matchen. Jag hade en känsla om att vi kunde störa BFF om vi bara kunde hålla fortet första 25-30 och att de sedan skulle bli lite frustrerade och våghalsiga men den förväntningen sprack efter tre minuter och det kändes som att gruppen kanske ändå insåg att det skulle skilja några klasser idag. BFF gjorde det bra när de anföll och Pringle droppade ner och hämtade boll och som på en signal då flög 3-4 gubbar i djupled och hotade. Vi hade inget bra svar på detta i första halvlek och de kunde göra både två, tre och fyra mål innan vilan. Inför andra halvlek pratade vi om att starta om och försöka vinna andra delen åtminstone och vi höjer oss några snäpp och jämnar ut det. Vi får en straff som vi missar och i anfallet efter gör de 5-0 och kan också sätta ett sista 6-0 innan förnedringen är ett faktum. Tråkigt såklart med en sådan stor torsk men bara bita ihop och mata på match efter match. Nu väntar tuffa Sandarna redan på söndag vilket är ytterligare ett prov för oss att kunna hantera topplag som spelar bra och poänggivande matcher.”

BFF är med i toppstriden och är trea, en poäng efter tvåan Väster. FC Heden är tia och får kämpa vidare om att säkra 5B-spel även 2019.

 

Härryda IF – Hovås Billdal IF 3-3 (1-0)

Det blev målrikt och dramatiskt i mittenmötet mellan Härryda och gästande Hovås Billdal. Efter att hemmalaget Härryda tagit ledningen strax innan paus genom Bako Löfgren så var det Hovås för hela slanten i andra. Laget svarade för tre raka mål (Erik Bergh, Robin Börjesson på straff och Marcus Fryklund) och såg ut att plocka med sig tre pinnar hem. Med bara fyra minuter kvar reducerade dock David Johansson och i en klassisk ”upp med alla-situation” kunde Härrydas målvakt Eric Uhrlander nicka in 3-3 i matchens sista minut!

Just poängräddaren Uhrlander sa så här om matchen:

”Vi går in med inställningen vi avslutade förra matchen mot Warta, vi ska kämpa och slita för varandra. Vi fullföljer spelidén väldigt bra i första halvlek. Hovås kommer inte till en enda kvalificerad målchans. Vi för spelet och får utdelning på en fin frispark av Bako 1-0! Andra halvlek börjar som första. Vi för bollen men Hovås är ett lag som kan spela fotboll och har individuell skicklighet. Det tar jag definitivt inte ifrån dem! I mitten av andra ska vi ha straff när David blir kapad bakifrån när han bara har målvakten kvar att snurra upp. Tyvärr hade domaren en annan åsikt vilket resulterar i att vi lägger fokus på fel saker. 1-1 kommer på ett friläge. 1-2 till Hovås på straff. Sen gör jag en felpass man absolut inte ska göra som målvakt. Deras gubbe får bollen perfekt på foten och drar in den från nästan halva plan i öppen bur. Där tänds vi igen precis som i matchen mot Warta. Vi springer dubbelt så mycket som motståndaren, går in i närkamperna och vågar utmana. 2-3 gör David på returen till sen egna straff. Alla kollar klockan och det än någon enstaka minut kvar när vi får frispark på Hovås planhalva. Jag följer med upp och jag lyckas få huvet högst och trycka in det viktiga 3-3 målet. +-0 efter min tabbe till 1-3 skulle jag säga. Matchen var vår sett till 90. Vi skulle ha haft straff och chans till 2-0 men vår inställning och byte av fokus kostade oss två poäng idag tyvärr.” 

Hovås ena tränare Henrik Fryklund sa så här om matchen:

”Matchen startar lite avvaktande från båda lagen där Härryda är lite bättre än oss. Vi lyckas inte riktigt spela bollen via vårt mittfält utan tvingas lyfta långt. Båda lagen skapar en del halvchanser men inte mer. En typiskt 0-0 halvlek men med 5 minuter kvar av första får Härryda en frispark som de lyckas knorra in ur en lite snäv vinkel. I paus gör vi några byten som gör att vi får tag i mittfältet mycket bättre. Efter en snabb kontring gör vi 1-1 och tar över matchen helt. 1-2 gör vi på straff och 1-3 gör vi med cirka 12 minuter kvar mycket uppmärksammat av Marcus på en misslyckad rensning från deras målvakt. Med cirka 5 minuter kvar får Härryda en straff som känns som kompensation för vår straff. I slutminuten lyfter de långt in i straffområdet och vi alldeles för passiva och 3-3 är ett faktum. Med tanke på att vi hade två raka förluster känns oavgjort som ett steg framåt men det är svårt att vara helt nöjd med att tappa en tvåmålsledning med 5 minuter kvar.”

Hovås är sjua och har sex poäng upp till närmaste lag framför, nämligen gårdagens motståndare Härryda.

 

Mossens BK – Kungsladugårds BK 2-4 (1-2)

Kungsladugård fortsätter att gå bra efter sommaren och är nu uppe på en femteplats. Efter två raka kryss mot topplagen Väster och Näset kom första trean efter sommaren då bottenkämpande Mossen besegrades med 4-2 på bortaplan. Sista kvarten på den första halvleken blev händelserik då Jakob Bergström först satte 1-0 för KBK innan Axel Sandquist kvitterade för hemmalaget. Minuter senare var dock gästerna tillbaka i ledningen, målskytt Jakob Westermark. På andra sidan pausvilan kunde sedan Sandquist ge hemmalaget hopp med sin andra strut för dagen men Kim Gustafsson Åvall och August Jörnvik ville annat. 

KBK:s Martin Vallin sa så här om segern:

”Tidig avspark på Mossens IP som hade sett bättre dagar. Planens skick gjorde att det blev ett väldigt riskminimerat spel och mycket kamp. Vi startar mindre bra. Kommer inte upp i press och är sena i närkamperna. Men som många gånger förr jobbar vi oss in i det tillsammans. Egentligen böljar matchen fram och tillbaka även om vi sett över 90 minuter rullar lite mer boll och har mer ork i benen. Alla våra fyra mål idag är vackra och vi visar fin moral och lagkänsla som trots en trög start jobbar hela vägen in. Vill tacka Mossens BK för en god match och lycka till i fortsättningen. Väldigt trevliga vid sidan av planen.”

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Får gratulera Kungsladugård till vinsten. De får till fyra bra avslut och går rättvist därifrån med tre poäng. Lite starkare defensiv insats från oss så kanske det hade varit ett annat resultat. Tyvärr bjuder inte Mossens IP på de bästa förutsättningarna för bollspel just nu och då gäller det att ta vinster på ett annat sätt, något vi inte klarade idag. Trots förlusten vill jag passa på att gratulera Axel Sandquist som gör två mål och är därmed den som gjort flest mål i Mossens historia. Även en eloge till Kungsladugårds spelare och ledare som beter sig på ett bra sätt, något som tyvärr inte alltid är en självklarhet i den här divisionen i år.”

KBK alltså femma i tabellen medan Mossen är på en niondeplats.

 

/Rasta