Bloggen har inte glömt torsdagens matcher från division 6 och 7 och så här gick det:

 

TORSDAG 30/8

6B

Chalmers Studentkårs IS – Göteborgs SIF 0-0 (0-0)

Studentderby i 6B när nykomlingen Chalmers tog emot GSIF på Heden 4. Inför matchen låg faktiskt pigga Chalmers före GSIF som för ovanlighetens skull inte återfinns på den övre halvan. Avståndet mellan lagen förblev detsamma även efter matchen då det blev en mållös tillställning.

GSIF:s kapten Mattias Wångblad sa så här om matchen:

”Jo, det var en tight match med mycket fight på mittfältet. Båda lagen pressar rätt högt och försvarar sig bra så det blir en rätt tillknäppt tillställning där ingen riktigt kommer igenom. Chalmers har klart bästa chansen i första halvlek när deras anfallare glider igenom och skjuter strax utanför och vi är så när att trycka in bollen ett par gånger i andra med ett antal bollar i ramvirket. På det hela taget ett jämnt derby med två taggade lag som hade svårt att göra mål.”

Chalmers Marcus Berghamn Claesson hade följande att säga om matchen:

”Det var en mycket jämn match där båda lagen ställde upp med en stark målmedveten 11. Vi gör vår bästa match på länge och det gör nog GSIF med, bra fotboll helt enkelt. Spelet böljade fram och tillbaka med många chanser. Frilägen, bollar på mållinjen och nickar i ribban. Bollen villa bara inte in för nått av lagen och jag tycker att 0-0 är ett rättvist resultat även om 3-3 kanske hade speglat matchen bättre.”

Chalmers återfinns på en sjätteplats och GSIF är åtta, tre poäng bakom.

 

FC Härlanda – Göteborgs City FF 1-0 (0-0)

Härlanda forsätter att imponera i toppen av 6B och tog sin tredje raka seger efter sommaren och har nu 10-0 på de tre matcherna!  Mot City blev det dock bara ett mål men det räckte till tre poäng. Med nio minuter kvar av matcher satte Emil Johansson segermålet för ”Fångarna”.

FCH:s Kristian Risenfors sa så här om segern:

”En onödigt spännande match med blod, kramp och brända målchanser. Vi för 80 av 90 minuter och skapar chans på chans men bollen vill inte in. Gbg City är tuffa med flera individuellt skickliga boys, men känns som att vi är mer av ett lag vilket tillslut också ger resultat med sena 1-0. Plockar hellre fram just laget före enskilda prestationer en sån här match. Att vi håller ihop det och fortsätter framåt – trots 50 brända lägen. Bortsett från tre stygn i Gabbes läpp och kramp på alla fångar klarar vi oss helskinnade – och med tre poäng. Den fina hösten har bara börjat.”

Citys burväktare Kim Jonasson hade följande kommentar om matchen:

”De gör mål i ungefär 80:e minuten efter lång utspark, vunnen nickduell och friläge. Men då har de haft typ fem frilägen och rena närskott innan dess plus skott i virket och flera skott utifrån samt att jag räddade en straff i första halvlek. Så utifrån spelet, som de dominerar, och chanserna så förtjänade Härlanda att vinna. Men samtidigt tycker jag, helt egoistiskt, att jag förtjänade att hålla nollan efter alla de räddningarna. Matchen är ungefär likadan hela tiden, de pumpar på med krossbollar ut på kanterna precis som vanligt och skapar ofta mycket tryck. Vi ska försöka kontra och har faktiskt några kvalificerade chanser, bland annat ett skott i kryssribban sista minuterna. Men det är inte vår säsong hittills, ibland behöver man lite tur för att få det att lossna och det har vi aldrig. Samtidigt är vi inte i närheten av det spel framåt vi hade förra säsongen, vi är alldeles för stillastående och tar jobbet alldeles för sent, samt att vi måste ha slagit bort 30-40 passningar i uppspelsläge så de får kontra när vi är på väg fram med hela laget. Det håller inte. Men nu har vi två matcher mot bottenkollegorna Sjövalla och S:T Jakob samt en match till mot sistnämnda senare. 9 poäng där så har vi häng och kanske lite nytt hopp och jävlarannama.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget från Härlandas hemsida.

Härlanda är tvåa i tabellen, två pinnar bakom Fässberg (som dock har en match tillgodo). City har det jobbigare i botten av tabellen. Laget är nia med hela åtta poäng upp till närmaste lag framför.

 

6C

SK Argo – AIF Göteborg 2-1 (1-0)

Ännu ett Majornaderby i 6C när SK Argo tog emot Arbetarnas IFGröna Vallen. Jumbon AIF var piskade att vinna medan Argo hade siktet inställt på att följa upp den fina 3-1 segern mot Fröjden i omstarten och ta sig närmare ett nytt kontrakt. Det var dock rödklädda AIF som kontrollerade matchbilden med stort bollinnehav i den första halvleken men trots en hel del bra lägen och bland annat en bränd straff så var det Argo som var kliniska när chansen kom och Kristoffer Jonsson satte den första halvlekens enda mål. Matchens öppnade upp sig mer i den andra med chanser år båda håll. Magnus Granhed kvitterade ganska omgående för AIF men och det såg länge ut att sluta oavgjort. I matchens absolut sista minut dök dock gamle AIF-spelaren Emilio Suarez Ardiles upp i boxen och placerade in 2-1 med matchens sista spark!

SK Argos matchrapport hittas HÄR.

Argo är sjua i tabellen medan AIF är kvar som elva.

 

Azalea BK – Ösets BK 6-2 (0-2)

Torsdagskvällen bjöd på ett till Majornaderby borta på Majvallen och det såg ut som Ösets BK äntligen skulle få med sig poäng efter en tuff start på hösten. Laget ledde nämligen med 2-0 i paus mot Azalea BK efter dubbla mål av Florian Zuta. ABK svarade dock för en rejäl urladdning efter paus och vände till 3-2 på en kvart. Målen fortsatte trilla in och det blev till slut hela 6-2! Johannes Mohlin Rutström blev tvåmålsskytt för ABK.

Just Mohlin Rutström sa så här om segern:

”Vi började matchen helt horribelt och första halvlek är bara att glömma. Andra halvlek börjar vi spela fotboll som vi lärt oss, vilket resulterar i islossning framåt. Tack till Öset för en bra match, måste även berömma domaren som gjorde en väldigt stabil insats!”

ÖBK:s tvåmålsskytt Florian Zuta hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en stabil första halvlek och leder välförtjänt. Vi går till vilan med en 2-0 ledning. Azalea kommer ut till andra halvlek och rullar boll fint och höjer tempot medan vi, otränade som vi är, hamnar efter och inte hänger med och de springer sönder oss.”

ABK är fint etablerade på den övre halvan som femma. ÖBK är nia.

 

7A

Croatia Göteborg – Gunnared KIF 3-0 (1-0)

Toppmöte i 7A där Croatia visade sig vara starkast hemma på Gamlestadsvallens konstgräs mot gästande Gunnared. Mikail Sepahi inledde målskyttet redan efter fyra minuter, en ledning som stod sig resten av halvleken. I andra kunde sedan Eldiiar Esenbekov öka på ledningen både till 2-0 och 3-0 och trepoängaren var säkrad.

Croatias Tim Berndtson sa så här om segern:

”Gunnared stod för motståndet, vilket vi visste skulle bli en väldigt tuff match. Gunnared är seriens spelskickligaste lag och har framförallt två väldigt duktiga spelare. De hade bollen mestadels så för vår del blev de mer att ligga rätt i positioner men ändå ligga nära deras spelare och inte ge dom för mycket tid för då är dom bra. Samtliga spelare gör en kanoninsats och jobbar hårt hela matchen. Trots att vi hade några viktiga spelare som var borta för vår del så är det väldigt skönt att vi har andra som kan kliva fram. 3-0 och välförtjänt vinst.”

Segern gjorde att Croatia klev förbi just Gunnared och är nu trea i tabellen. Fyran Gunnared har dock hela matcher mindre spelade.

 

7B

BK Björkåsen – Menisken IF 2-3 (1-1)

Björkåsen är sist i 7B utan poäng än så länge men den dystra sviten såg verkligen ut att spräckas när Stefan Schleeh satte 2-1 i minut 80 i mötet med MeniskenRuddalen. Det var förvisso MIF som tagit ledningen tidigt (målskytt Daniel Svensson) men Rohan Nunes hade kvitterat för BKB innan paus innan Schleeh alltså gav Björkåsen vittring på en trepoängare! Då klev dock Robin Wickins in i bilden för Menisken när han först nickade in 2-2 i 85:e och några minuter senare även stänkte in segermålet

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om vändningen:

”Det satt hårt inne mot Björkåsen. Vi värmde upp riktigt bra med sjukt bra rörelse och tempo 😃 det kändes också som vi fick med oss det ut till matchen. Där vi tog ledningen med 1-0 väldigt tidigt. Efter det kändes det lite som vi gick ner flera nivåer framförallt så slutade vi fungera som ett lag i presspelet, jag tyckte fortfarande vi rullade riktigt bra och kom till många halvlägen men vi gick ner några nivåer mot starten. Ett bolltapp på mitten gjorde att vi åkte på en omställning och 1-1 stod det i halvtid. I andra fortsatte vi att komma till många halvlägen som ändå brukar kunna resulterar i mål men vi lyckades inte hela vägen och vi bjuder också in Björkåsen några gånger genom misstag. De gör också 2-1 då kliver Coach Wickins fram och med två vassa avslut avgör han matchen i vår favör. Bra spel ibland med vändningar från kant till kant. Lite sämre organisation, lite mycket misstag och för tama avslut. Annars en mycket trevlig match och go stämning på plan mellan lagen.”

MIF är femma i tabellen medan Björkåsen är fortsatt sist.

 

Högaborg Kärralunds FC – Elisedals IS 1-1 (1-0)

Det blev avgjort när Högaborg och Elisedal drabbade samman på Heden 2 i torsdags. Precis innan paus gav Daniel Björegren HKFC ledningen med 1-0 och det såg länge ut att bli segermålet. Med bara tre minuter kom dock kvitteringen för EIS genom Sebastian Malmgren

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här om matchen:

”Vi inledde inte bra, utan det tog ett bra tag innan vi kom in i matchen. Blev emellanåt stora ytor och vi låg lite fel i positionerna. Tyvärr fick de in ett mål precis innan paus. Återhämtade oss dock och gjorde en bra andra halvlek. Rullade runt bollen bättre. Vi hade minst två bollar på mållinjen med mera. Lite synd, men det var bra motstånd och vi borde kommit in i matchen tidigare.”

EIS är fyra i tabellen medan HKFC är nia.

 

/Rasta