Vi kastar oss över helgens division 5 där toppstriderna hettade till både i 5A och 5B!

 

FREDAG 31/9

5A

Bergums IF – Romelanda UF 1-7 (0-2)

Det fortsätter att gå riktigt tungt för Bergum och i fredags åkte laget på en riktig stjärnsmäll. Det blev hela 1-7 hemma mot Romelanda! Efter 2-0 i paus för RUF eskalerade det i andra med två snabba direkt och sedan tickade det bara på. Max Harris blev matchens bästa målskytt med sina två mål.

RUF:s spelande assisterande tränare Björn Sjösvärd sa så här om segern:

”Riktigt fin seger, vi har verkligen fått en kanonstart på hösten med tre segrar! Första halvlek var faktiskt rätt jämn. Efter 0-1 så faller vi tillbaka och Bergum har ett par bra chanser. Sedan får vi lite slumpartat in 0-2 på ett distansskott. I den andra halvleken får Martin Persson äntligen göra comeback – och som han gör det! Två assist på mindre än fem minuter! Vi har sex olika målskyttar i matchen och är riktigt bra i andra halvlek, speciellt våra offensiva pjäser som närmar sig matchformen på riktigt nu. Lite synd att vi sjabblar in ett självmål på slutet, men det får man bjuda på en sådan här dag.”

Bergums motsvarighet Fredrik Pettersson sa så här om storförlusten:

”Tre tunga återbud på matchdagen gjorde att vi fick ändra om en del. Bjuder på två enkla mål i början av matchen, sedan vaknar vi och spelar stundtals ganska bra fotboll halvleken ut. Efter ett gott snack i halvtid kommer vi ut taggade på att vända detta. Men mardrömmen fortsätter, vi släpper två mål på vad som känns vara en minut. Ett av dessa va en riktigt snygg volleykanon av en Romelandagöbbe! Efter detta är vi helt uppgivna och resten av matchen är ren hawaiii-fotboll. Det är bara att bryta ihop och komma igen för våran del. Vi har sex matcher kvar och ännu är det inte kört. Vi har förlorat mot de flesta, men jag hävdar att vi även kan slå vilket lag som helst i den här serien!”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

Romelanda är på en stabil sjätteplats medan Bergums usla form (ingen seger sen omgång tre, tre raka förluster efter sommaren) gör att laget i nuläget är tillbaka i sexan.

 

Ytterby IS – FC Bosona 3-2 (0-1)

Ytterby ville haka på toppstriden igen och Bosona ville ta sig bort från bottenträsket. När lagen möttes i fredags var det hemmalaget YIS som fick sin vilja igenom. Det var dock Bosona som tog ledningen genom nyförvärvet Anjur Osmanovic! Noterbart är att det är Osmanovic’s fjärde klubb i år efter att han avverkat Frölunda, Guldheden och senast Kozara. Ledningen stod sig iallafall in i paus men David Korneliusson kvitterade direkt i andra innan Tobias Hildesson satte sitt elfte mål för säsongen fram till 2-1 för YIS. Lite senare kom även 3-1 (Fabian Andersson). Bosona närmade sig dock med kvarten kvar då Eldar Razanica reducerade. Det blev dock inga fler mål för Bosona utan istället två röda kort i slutskedet på Milad Razzaghi och Haris Dedic

Bosonas Benjamin Grozdanic sa så här till bloggen om matchen:

”Matchen svänger, periodvis är de bättre, periodvis är vi. Vi går in i halvlek med 1-0 ledning sen spelar vi fegt och släpper in dem i matchen så att de kan göra 3 ENKLA mål vilket speglar hela vår sässong. Vi gör 2-3 men kommer inte närmre än så. Väldigt tråkigt när vi känner att vi är på samma nivå som motståndarna.”

Ytterby är nu fyra med lite kontakt uppåt. Bosona får kämpa vidare mot nytt kontrakt från sin tiondeplats.

 

LÖRDAG 1/9

5A

Älvängens IK – Öjersjö IF 5-0 (1-0)

ÄIK har inlett hösten svagt med två raka förluster och avslutade även våren trist med noll poäng på de sista tre matcherna. Igår lördag blev det dock roligare då laget körde över jumbon Öjersjö med hela 5-0. ÄIK hade med sig 1-0 (Markus Ahlbom) från den första halvleken och ganska snabbt i andra kom 2-0 (Jesper Knaving). Målen fortsatte att trilla in och både Ahlbom och Knaving blev tvåmålsskyttar. Eglinor Zaimi hamnade också i målprotokollet för hemmalaget. 

ÖIF:s Mattias Gidlöf sa så här om förlusten:

”Vi är ett typiskt bottenlag med motvind. Älvängen är betydligt bättre i år än i fjol. Vi kan hota många lag i serien med fullt manskap men är känsliga för manfall, som idag. Vi var aldrig nära, Älvängen vann rättvist!”

ÄIK är sjua medan Öjersjö fortfarande är sist.

 

Björndammens BK – Hönö IS 1-1 (0-1)

Nykomlingen Hönö har spelat upp sig på sistone och tog en ny poäng efter fina 1-1 mot topplaget Björndammen borta på Furulund. Herman Malmcrona gav ö-laget en drömstart med mål redan efter sju minuter. Kvitteringen dröjde tills mitten av den andra halvleken då Jonas Wassman satte kvitteringen för hemmalaget.

BBK:s Tony Rintamäki sa så här om matchen:

”Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match trots resultatet, vi släpper in ett riktigt ”skitmål” tidigt och sen trycker vi på framåt i resten av matchen och skapar massor med lägen där bollen träffar ribban och dansar på mållinjen men vi lyckas bara att få in ett mål.”

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”Sett till hela matchen är jag nöjd med en poäng. Björndammen är riktigt bra, ruskigt tunga på sina fasta situationer med nickstarka spelare. Vi hade inför matchen försökt scouta BBK och upplevde att vi hade ganska bra kontroll på hur de spelade. Vår plan var att sätta hög press när vi hade läge och vårt mål kom till genom att Herman gör en tokrusning mot deras målvakt som gör en Rembrandt och skjuter den på Malmcrona in i mål. Efter det var det en rejäl men sjysst match med Björndammen som skapade flest chanser. Oftast i form av deras inåtskruvade hörnor med maximal överbelastning i målområdet. 1-0 till oss stod sig halvleken ut och vi anade att de skulle trycka upp sina backlinje ytterligare i andra. Vi försvarade oss tappert men med 20 minuter kvar så kom kvitteringen på en hörna. Sista 20 hårdnade kampen och matchen öppnade upp sig än mer och med två minuter kvar får vi ett jätteläge på ett inspel där målet är vidöppet men skottet går utanför. Det sista som händer är dock att Björndammen får en hörna som vi med nöd och näppe lyckas få bort. Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. Att stå emot Björndammen är fasiken inte lätt men då vi har ett antal i laget som springer som Duracellkaniner så gör de alla andra bättre också.”

BBK tappade viktiga poäng i toppen men är fortfarande tvåa, en poäng bakom Zentih.

 

Partille IF FK – Angered MBIK 0-3 (0-1)

Partille har öppnat hösten riktigt fint och kom bland annat med en fin 2-1 seger mot topplaget Björndammen i ryggen. Även Angered kom med Björndammen som senaste motstånd med skillnaden var att Angered förlorade (2-3). I gårdagens match var det dock Angered som var det starkaste laget. 1-0 i halvtid efter mål av Shadman Nadjmaddin Mahmoud och tidigt i andra satte rutinerade Frankie Boakye 2-0. Bernard Sefer avslutade sedan målskyttet några minuter från full tid.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om matchen:

”Var ska man börja? En dålig fotbollsmatch på en dålig gräsplan. Både vi och Angered saknade några spelare, och tyvärr gör 3-4 bortfall i startelvan ganska mycket på den här nivån. Matchen inleds med mycket felpass och misslyckade mottagningar från båda lagen, Efter ca 30 minuter kommer Angered fram i ett av få anfall. Ett hårt lågt skott rakt framifrån vid straffområdeslinjen letar sig in vid ena stolpen, vet inte ifall det var en touch på vår spelare eller ifall han skjuter som ”Bullen” i den gamla sporttidningen Buster, men bollen fick en väldigt obehaglig bollbana. Oavsett vilket, så var det ett svagt agerande av mig, då jag borde hunnit dit och räddat. Inför andra snackar vi om att vi måste höja oss avsevärt, då detta kan ha varit en av de sämre halvlekarna för seniorlaget på hela säsongen. Tyvärr går vi ut och gör en ännu sämre andra halvlek. Angered tillåts göra två mål till och då menar jag ordagrant att vi låter dem göra mål. 0-2 efter en målvaktsretur och 0-3 var en parodi på allt vad försvarspel är. Angered vinner helt rättvist, men I mitt tycke med två mål för mycket. Som tur är gick resultaten med oss denna omgången i bottenstriden så det är bara att ladda om inför nästa veckas möte mot Hönö.”

Angereds Berat Deniz hade följande att säga om segern:

”De var en tuff match precis som alla andra matcher vi spelar. Partille börjar kanske lite bättre och det känns som vi är skärrade på plan. Men sen tar vi tag i det mer och mer och lyckas vinna rättvist. Jag tror det är första gången vi inte släpper in mål faktist. Med en kille född 2002 i målet!”

AMBIK är femma men det en match tillgodo på lagen framför har de tredjeplatsen inom räckhåll. Partille är åtta men har spelat till sig ganska god marginal neråt.

 

SÖNDAG 2/9

5A

Utbynäs SK – IK Zenith 2-2 (0-0)

Intressant toppmöte när ettan Zenith gästade Lemmingvallen och trean Utbynäs. Efter en första halvlek utan mål blev det rejält spännande i slutet av matchen. I mitten av andra satte Johan Dahlbäck 1-0 för Zenith innan Robert Hedelin gjorde både 1-1 (minut 76) och 2-1 (minut 83). Djupt in på övertid kommer dock kvittering för Zenith genom Niclas Wallerius!

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”Vi kommer inte upp i nivå. Utbynäs för spelet första halvlek men ingen av lagen hittar några klara målchanser. Halvleken slutar 0-0. I andra jämnar spelet ut sig och vi tar ledningen men efter två frisparkar för Utbynäs och helt plötsligt står det 2-1 till Utbynäs. Vi får en frispark sista sekunderna och lyfter in hela laget, efter står kalabalik så får vi läge att trycka in den 2-2! Domaren blåser av efter avspark! Riktigt skönt med en pinne fastän vi tappar två. Litet övertag för Utbynäs sett till hela matchen men målchansmässigt väldigt jämnt. Vi får ta nya tag för en tre poängare nästa vecka istället!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith behåller förstaplatsen, en poäng före tvåan Björndammen och fem före trean Utbynäs.

 

5B

Näsets SK – Styrsö BK 1-0 (0-0)

NSK kom från en 0-0 match mot Kungsladugårds BK och det blev målsnålt öven denna gången. Precis efter pausen kunde Kristoffer Frantzich sätta matchens enda mål på Åkeredsvallen.

NSK:s tränare Zaya Kalasho sa så här om segern:

”Gott med en trepoängare mot ett tufft lag! Styrsö går ut för att förstöra vårt spel och få oss ur balans. Enligt de själva så lyckades de men enligt mig så borde vi vunnit med fem mål mot noll. Deras tuffa spel är alltid jobbigt och det blir gnälligt men idag var vi bestämda att INGET skulle störa oss och vi gjorde det väldigt bra. Så jävla kul att se att domarna levererar idag! Ett tufft spel men de lät det gå vidare och hade en dialog med varje spelare i varje situation. Tror bara att tre gula kort delades ut idag. Matchens enda mål kom av Frantzich i minut 46. Kul då han har varit borta ett bra tag pga knäskada. Nu väntar tuffa Warta borta nästa match.”

NSK är fyra och Styrsö är rejält indragna i bottenstriden då de är sist i tabellen.

 

Sandarna BK – FC Heden 1-1 (1-1)

Det är inte ofta det händer men serieledarna Sandarna BK visade sig från sin mänskliga sida denna söndag då det blev 1-1 hemma på Gröna Vallen mot gästande FC Heden. Båda målen kom i den första halvleken och poängtappet var SBK:s första på tio matcher.

Hedens Peter Reitz sa så här om matchen:

”Vi kommer till start med en hel del gubbar borta pga av mycket sjukdomar och annat. Med vi skrapar ihop en trupp på 13 gubbar som denna söndag riktigt visade moral och tog jobbet till 100%. I och med detta och att serieledarna Sandarna stod på andra sidan så valde vi och ställa oss lågt och låta Sandarna ha mycket boll. Och det har de matchen igenom men är ändå ganska uddlösa framåt. I andra skapas egentligen ingenting. Samtliga gör ett kanonjobb och alla ska ha en stor eloge för att vi följde matchplan och att vi tog jobbet idag. FC Tradition – FC Hopplock 1-1.”

Hedens matchrapport hittas HÄR.

Sandarna har fortfarande grepp om serien och leder med fyra poäng före tvåan Väster. SBK har dock kvar att möta just Väster, trean Balltorp och fyran Näset. Viktig poäng för Heden som är nia.

 

/Rasta