Vi tar oss an helgens division 4-matcher och det hände en hel del på sina håll!

 

FREDAG 31/8

4A

Lunden Överås BK – Gårda BK 3-4 (1-3)

Serieledarna Gårda BK har börjat få vittring på division 3 men det är formstark lag som jagar bakom och laget har inte råd med många misstag. Det blev också seger i derbyt mot Lunden ÖveråsÖveråsvallen men det blev rejält dramatiskt! Till en början såg det ut som Gårda hade läget helt under kontroll. Nye Maksim Pajovic satte 1-0, Christian Gustavsson 2-0 och strax innan paus kom även trean (målskytt Sven Elverfors). Visserligen hann Lunden få in en reducering precis innan halvtidsvilan genom Amar Zubcevic men det kändes ändå inte som Gårda var hotade. I andra kom dock 2-3 direkt (Mårten Widén) och med 25 kvar fick Gårda Linus Skålberg Lindström utvisad! Trots underläget kunde Pajovic skicka in 4-2 på straff men med dryga tio kvar reducerade Patrik Magier för Lunden. På tilläggstid får sedan Lunden en straff som dock missas!

Gårdas sportchef Josef La Carrubba sa så här om segern:

”Precis efter matchen tyckte jag grabbarna höll världsklass. Men när man reflekterar och analyserar matchen så inser jag att vi faktiskt gör en ganska svag match. Våra mål håller extremt hög klass, men är egentligen tillfälligheter. Sen skulle man kunna hävda att alla mål är tillfälligheter. Kontentan är att vi inte har den matchbild vi önskar över 90 minuter. Vi får inte riktigt igång grundspelet vi önskar. Dessutom släpper vi in Lunden alldeles för lätt i matchen. Vi saknar struktur i vårt sätt att förvara. Med det sagt. Vi vinner ett tufft derby. Det i sig är en mycket fin bedrift. Jag är stolt över laget. Tre poäng var det vi ville ha och det löste vi.”

Vi får återkomma med kommentarer från Lunden Överås.

Gårda fortfarande i förarsätet i 4A. Laget har bara fyra matcher kvar och leder med sex poäng före tvåan Semberija. Trean Guldheden är åtta poäng bakom men har en match tillgodo på lagen framför. Lunden Överås är nia.

 

FC Komarken – Guldhedens IK 0-3 (0-1)

Guldheden fortsätter sina fina säsong och tog i fredags sin nionde seger för säsongen när Komarken besegrades borta på Kongevi. Svante Möller satte 1-0 i matchminut 26 och strax efter pausen gjorde han även 2-0. Bara minuter senare kom även slutresultatet 3-0 via Philip Svensson på nick.

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om segern:

”Efter en trevande inledning från vår sida kom vi igång och det blev tillslut en stabil och välförtjänt seger. Komarken ägde första delen av matchen och skapade ett par lägen som de kanske borde gjort mål på. Vi växte dock in i matchen och gör 1-0 i mitten på första halvleken. Andra halvlek är riktigt bra från vår sida och vi spelar stundtals fantastiskt fin fotboll. Vi sätter både 2-0 och 3-0 ganska tidigt i andra halvlek vilket avgjorde matchen. Genomgående var det en av de bättre insatserna av oss denna säsong, mot ett Komarken som ändå inte är ofarliga. Viktig seger eftersom lagen runt om oss också vinner och verkar vara i bra form.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är trea men har andraplatsen i egna händer. I nuläget är det två poäng upp till Semberija men då har GIK en match mindre spelad. GIK har dock både just Semberija men även fyran Stenkullen kvar att möta. FC Komarken är sjua.

 

4B

Kärra KIF – KF Velebit 1-2 (1-2)

Serieledarna Dalen/KFF föll i veckan och lagen bakom hade nu chansen att plocka in lite poäng. Ett lag som tog tillvara på den chansen var Velebit som lämnade Klarebergsvallen med tre poäng efter en 2-1 seger mot Kärra KIF. Det var dock hemmalaget som tog ledningen via ett självmål efter dryga kvarten spelad. Precis innan halvtid kunde dock Robert Ukalovic göra både 1-1 och 2-1 för gästerna och då den andra halvleken blev mållös räckte det till seger för Velebit.

Velebits Emilio Rossi sa så här om segern:

”Vi startade matchen tveksamt, och de kom oftast förbi vårt mittfält men efter 25 minuter vaknar vi till liv vid underläge 0-1! Men sista 20 av första halvlek så visar vi styrka och jag spelar fram Robert Ukalovic till två mål, vi går till paus med ledning! Andra halvlek försvara vi oss bra med en grymt stabil backlinje och och framförallt Bertilsson i målet! Vi var värda tre poäng, jakten fortsätter!”

Kärras Nicklas Reitz hade följande att säga om förlusten:

”Riktigt jämn match där Velebit har mer boll i första. Tyckte kanske ett lika är rättvist igen men vi lyckad inte göra mål. Det är ett starkt lag med ett par bra spelare. Vore gött att slå dem borta!”

Velebit är trea i tabellen och är sex poäng bakom ettan Dalen/KFF. Dock är laget bara en pinne bakom tvåan GFF som dessutom har en match mer spelad. Kärra KIF återfinns på en sjundeplats.

 

Eriksbergs IF – Öckerö IF 1-2 (0-0)

Ett annat lag som tog chansen var Öckerö som begav sig till nya Rosenhill där hemmalaget Eriksberg besegrades med 2-1. Det var dock mållös hela första halvlek och en bra bit in i andra. ÖIF:s Victor Nystedt satte dock 1-0 och bara minuter senare kom även 2-0 (Erik Gustafsson). EIF fick sedan in en reducering (Drilon Haxhijaj) men kom inte närmare. 

EIF:s Peter Johansson sa så här om förlusten:

”Ett rättvist resultat sett över 90 minuter. Öckerö har mycket boll och vill spela en passningsorienterad fotboll. De är rörliga och vi får jobba mycket i defensiven hela tiden men ligger oftast rätt men har svårt att etablera långa anfall. Öckerö skapar en del farliga lägen och missar också en straff. Vi sticker upp ibland och har ett skott/inlägg i ribban som studsar ut och med lite tur hade vi haft 1-0 innan halvtid. Andra halvlek ser nästa ut som den första. Men Öckerö har mer klara målchanser och tillslut ger de utdelning. De gör både 1 och 2-0 och vi försöker kriga på och efter en frispark på kanten som Blerim lyfter in är Drilon där på huvudet och de blir spänning sista tio. Men de vill sig inte idag och de är bara gratulera Öckerö. Vi tar nya tag.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Ö-laget är fyra i tabellen med bra häng på lagen framför och har prickat formen med tre raka segrar. EIF inledde hösten fint med två segrar men har nu förlorat sina två senaste och är sexa i tabellen.

 

LÖRDAG 1/9

4A

United Africa FC – Kortedala IF AVBRUTEN

Tyvärr en av flera matcher i lokalfotbollen denna helg där domaren tog beslutet att avbryta matchen. Enligt de uppgifter bloggen har fått så ledde Kortedala med 2-0 när en spelare i UAFC fick ett direkt rött kort efter en tackling. I efterdyningarna till utvisningen beslutar domaren att bryta matchen. Det verkar dock som båda lagen var inblandade i tråkigheterna. Vi får se vad förbundet beslutar om matchen. Hur som helst väldigt tråkigt.

 

4B

Mölnlycke IF – Göteborgs FF 2-1 (1-0)

Tabelltoppen har verkligen öppnat upp sig. I veckan föll serieledarna Dalen/KFF mot IF Mölndal och i lördags förlorade även tvåan Göteborgs FF! Det var dessutom mot ett av lagen som jagar bakom, nämligen Mölnlycke IF. MIF fick en smakstart när Carl Borg satte 1-0 redan efter sju minuter. Samme Borg satte även 2-0 men då med bara dryga kvarten kvar av matchen. GFF hann med en reducering när Teodor Nastevski Lindström gjorde sitt 12:e mål för säsongen via en straff. GFF kom dock aldrig närmare och tappade därmed greppet om andraplatsen. 

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

GFF är kvar som tvåa men jagas av flera lag, bland annat just Mölnlycke IF. MIF är femma men har bara tre poäng upp till GFF och har dessutom en match tillgodo.

Det kommer bli en dramatisk avslutning på toppen av 4B!

 

Donsö IS – Finlandia/Pallo AIF 3-0 (0-0)

Förra säsongen slogs de i toppen av 5B med resultatet att båda lagen gick upp. I år slåss de i botten av 4B och det blev en riktigt viktig seger för Donsö som kunde ta tre blytunga poäng hemma på Donsövallen i jumbofinalen. Det var mållöst till mitten av andra halvlek innan Ludwig Magnusson kunde göra 1-0. Olle Backman säkrade sedan segern med göra både 2-0 och 3-0!

Just Backman sa så här om vinsten:

”Extremt skön seger. Det var en lättnad när domaren blåste av matchen. Matchen är vår från minut 1. Vi spelar med fart och fläkt och vi sprang för varandra. Skulle möjligtvis gjort ett par mål i första halvlek men deras målis storspelade. Sen i andra får vi hål på dem, sen tycker jag vi dominerar, orkar mer och skapar fler chanser. De målchanser de får gör Erik bra räddningar på. Sen får jag två fina öppnade passningar och satte dit dem. Så de var härligt!”

Finlandia/Pallo AIF:s tränare Kenneth Lindfors sa så här om den tunga förlusten:

”Ja det var absolut tungt, inte bara för att vi förlorade matchen utan även för att möjligheterna till nytt kontrakt sinar allt mer. Vi kommer göra allt i vår makt så länge det finns en matematisk chans. Sett till matchen så vinner Donsö rättvist. Dom har ett större bollinnehav pga vårt låga försvarsspel och då har vi bra kontroll på händelserna. Donsö skapar flera chanser på våra misstag i uppspelsfasen där vi inte är tillräckligt noggranna. Hade varit varit för vår målvakt Mahit så hade matchen varit avgjord redan i första. Även vi skapade ett riktigt farligt läge som borde varit mål. Den andra halvleken startar på samma sätt även om jag fick känslan att vi fick lite mer att säga till om men i den 65’ så kom 1-0 till Donsö. Då flyttar vi upp våra positioner men det tar bara 5-6 minuter så blir vi återigen straffade efter vi missat två jätteläge och istället så vänder Donsö spelet och gör 2-0, ridå ner. Donsö har ett par offensiva pjäser som håller en riktigt hög nivå och det är en liten gåta att dom inte ligger högre upp i serien. Om nu inte vi skulle lösa ett nytt kontrakt som hoppas jag att innerligen att Donsö löser det istället. Missförstå mig rätt nu för det är alltid lika trevligt att komma ut till Donsö och får alltid ett trevligt bemötande men den tiden det tar för att spela en match i lokalfotbollen på en lördag tär ju på en, framförallt när man åker hem en förlust!”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll (HÄR) och bloggen har även lånat en bild till inlägget därifrån.

Riktigt tufft för Finlandia som är sist i tabellen och nu har hela sju poäng upp till tian Björkö och nian Mölndal. Donsö är kvar som elva men har nu bara två poäng upp till lagen framför.

 

SÖNDAG 2/9

4A

Kode IF – Nol IK 2-1 (0-1)

Kode har haft en tung säsong och återfinns i mitten av tabellen. Det blev iallafall tre poäng i mötet med mittenkollegan Nol hemma på Kode IP. Markus Anderberg blev matchhjälte då han både satte 1-1 och lite senare även segermålet fram till 2-1. Nol hade med sig en 1-0 ledning från den första halvleken efter mål av Niclas Elfving.

Nols Boban Ilic sa så här om förlusten:

”Resultatet speglar inte matchbilden kan man säga. Vi missar så många läge medan Kode behöver ett läge för att göra två mål. Första halvlek är vi helt överlägsna och ska leda med mer än 1-0. Jag bränner en straff i slutet av första halvlek med. Andra halvlek försätter vi med att skapa läge men kan ej göra mål. Kodes målvakt gör sin livs match. Bra kämpat Kode.”

Nol är i nuläget femma och en poäng före sexan Kode.

 

/Rasta