Vi fortsätter med rapporteringen från helgen och kollar in 6A & 6B:

 

FREDAG 31/8

6A

Götaholm BK – Partille IF SC 5-0 (0-0)

Götaholm kom från en tuff förlust mot Bergsjö IF (1-2) men hade inga problem med jumbon Partille hemma på Gamlestadsvallen. Det var förvisso mållöst efter första 45 men Götaholm tog snabbt kommandot i andra och släppte aldrig taget. Fem minuter efter vilan hade Fenan Zemui satt 1-0 och Nemanja Savovic 2-0. Savovic gjorde sedan även 3-0 och sen hamnade även Charlie Bengtström och Mohamed Omar Aday i målprotokollet för hemmalaget.

GBK:s Zemui sa så här om segern:

”Vi börjar helt ok, skapar en hel del målchanser i första halvlek som vi inte förvaltar. Partille var inte helt ofarliga på sina fasta situationer, men jag tycker vi hanterade det bra. I andra halvlek var det i princip bara ett lag. Vi får vi igång spelet, rullar på bollen bra och trycker in några mål. En del snygga mål dessutom. Med lite mer effektivitet i avsluten så borde vi gjort några mål till.”

Partilles Joakim Säyläs hade följande analys av förlusten:

”Trots 12 man och ett par blixtinkallade gör vi en bra match efter förutsättningarna, vi följer matchplanen, har 0-0 i paus och hade vi haft marginalerna med oss hade vi också fått in två. Tyvärr gör Götaholm mål direkt i andra halvlek och när tvåan kommer tätt inpå dör matchen. Vi krigar på hela matchen men orkar helt enkelt inte och det rinner iväg. Götaholm gör två drömmål och även om vi vaskar fram ett par halvchanser så hade siffrorna kunnat bli större. Tungt såklart men vi gör vad vi kan och ska inte skämmas för insatsen även slutresultatet inte är så smickrande.”

GBK är tillbaka som trea i tabellen men lär nog få det svårt att hinna ifatt lagen framför. Partille är ohjälpligt sist och lär spela division 7 fotboll 2019.

 

LÖRDAG 1/9

6A

Surte IS FK – Sveakurd FC 1-3 (0-2)

Serieledarna Sveakurd tog en tur till Surte i lördags och återvände med tre poäng men det var inte helt enkelt för topplaget. Laget hade 2-0 i paus efter dubbla mål av Saman Herish Ahmed. Nästan direkt i andra kunde dock Rade Radovic reducera för hemmalaget på en vacker frispark och Sveakurd kunde inte stänga matchen förrän Herish Ahmed fullbordade sitt hattrick med fem minuter kvar.

Surtes Christofer Küchler sa så här om förlusten:

”Vi visste på förhand att det skulle bli en mycket tuff match. Vi matchar i stort sett samma lag som mot Bergsjön senast och det var roligt att se att alla spelare tagit sig i kragen och gav 100% idag. Jag tycker att vi lyckas bra med den taktiken som Reinaldo satt upp för oss. Vi ligger bra i defensiven och släpper in mål endast då vi gör små misstag. Men Sveakurd vinner ändå rättvist utan att skapa överdrivet mycket chanser. För övrigt är det värt att nämna Rades frisparksmål, helt otroligt. Kul att vi höjer oss, nu fortsätter vi så!”

Sveakurd har fortfarande grepp om 6A och leder med sex poäng före jagande Gamlestaden FF. Surte är för tillfället nia och får jaga vidare för fortsatt division 6-spel.

 

Bergsjö IF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 4-1 (3-1)

Bergsjö IF hade en tuff vår som bland annat avslutades med tre raka förluster. Nu är det dock andra tongångar då laget har tre raka segrar efter uppehållet! I helgen besegrades Syrianska/Arameiska med 4-1 hemma på BergsjövallenIljir Krakoveti gav BIF ledningen efter dryga kvarten och Mohamed Abuukar ökade på till 2-0 i slutet av första. Båda lagen hann dock med varsitt mål innan vilan och först reducerade Dali Hirmiz till 1-2 innan BIF:s nyförvärv Islam Miree satte 3-1. I slutet av matchen kom också 4-1, målskytt Hadi Mahdi

BIF:s spelande tränar Valon Hetemi sa så här om segern:

”En match som vi egentligen äger från början till slut men motståndarna har några små perioder där de sticker upp och är alltid farliga då de har några duktiga individer. Vi spelar riktig bra fotboll och har ibland bra sekvenser i matchen där vi rullar boll snabbt och många spelare är delaktig och det resulterade ofta till målchanser och även mål där bland annat vårt andra mål är riktig fin. Vi har 3-1 i halvlek och med bättre skärpa så borde vi gjort några mål till med tanken på de chanserna vi hade. Andra halvlek fortsätter på liknande sätt där vi har mycket boll och kontrollerar match och där motståndarna sticker upp lite emellanåt men ju mer match pågick ju tröttare blev motståndarna och i sista 20 min börjar vi också känna av tröttheten och matchtempot sjönk avsevärt. Sista minuterna slutade i princip motståndarna att spela och väntade på att domarna skulle blåsa av matchen. Innan dess hade vi lyckats gör ytterligare ett mål och matchen slutade 4-1 helt rättvist.”

Den fina formen gör att Bergsjö IF nu är femma. Syrianska/Arameiska återfinns på en sjundeplats.

 

Bjurslätts IF – Bergsjön SK AVBRUTEN

Tyvärr ännu en match som fick avbrytas. Domaren bröt matchen vid ställningen 1-0 till Bjurslätt.

 

6B

Hällesåker IF – Landala IF 1-1 (0-0)

Intressant möte för toppstriden där Hällesåker nästan var piskade att vinna för att ge sig in kampen igen och Landala behövde en trea för att haka på ett formstarkt Härlanda. Det var dock inget av lagen som fick som de ville då matchen slutade med ett kryss. Skyttekungen Johan Gunnarsson inledde målskyttet för hemmalaget en bit in i andra men strax därefter kom genom LIF:s Erik Andersson.

Just målskytten Gunnarsson sa så här om matchen:

”Likt vårsäsongens möte en jämn historia, men denna gången lyckades vi få med oss en poäng. I första halvlek är det mest ställningskrig men närmast ledningen är Landala med ett skott i ribban. Mycket mer händer inte i första halvlek men när andra halvlek blåses igång känns vi i Hällesåker heta och får igång spelet bra. Det resulterar i ett ledningsmål 15 minuter in i andra halvlek, ett fint avvägt inlägg från Jonas Olcen efter en hörna prickar undertecknad mitt på pannan och 1-0 är ett faktum. Landala reser sig dock relativt snabbt och trycker in en hörna i mål. Det är stolpträffar och ribbträffar från båda lagen men det slutar i delad pott, känns väl rättvist sett till matchen men båda lagen känner nog att de kunde bärgat tre poäng.”

LIF:s tränare Viktor Ohlsson hade följande att säga om krysset:

”Återigen en solid insats mot ett lag på övre halvan. Tråkigt att inte plocka med oss alla poäng hem men sett till matchen ett klart godkänt resultat. Vi har nu mot övriga toppkonkurrenter tagit 4 poäng mot såväl tvåan som fyran och 2 poäng mot femman. Klart godkänt! Hällesåker är alltid tunga att möta och har ett par spelare med rutin från fotboll högre upp i systemen vilket syns tydligt. Dessutom en avsevärd bättre bollbehandling på gräset än vad vi har initialt. Matchen står och väger första halvtimman när inget av lagen vågar ta större risker. Halvchanser åt båda håll där vi är närmast ett ledningsmål efter ett oväntat skott från Kalle som dimper ner i ribbans överkant. I andra öppnar matchen upp sig avsevärt. Matte får ett kanonläge men får för mycket tid att tänka och sätter nicken rätt i magen på Hällesåkers målvakt. Hällesåker är inte ofarliga framåt och skapar ett par halvheta chanser men vi är oftast på tårna i defensiven. Vi blir dessvärre allt för bolltittande efter en fast situation där vi vinner första situationen men tappar helt i positionsspelet i situationen efter och ett fint inlägg med yttersidan når ingen annan än Johan Gunnarsson som hittar rätt med pannan och 1-0 Hällesåker. Precis som tidigare matcher är oftast ett underläge det som behövs för matchen och vi visar genast upp en bättre fotboll. Kvitteringen kommer endast 9 minuter senare efter en fin hörna där Perta skarvar på första och Erik kan kosta på sig att ta ner bollen och lugnt sätta in den med en bredsida. Efter målet blir det återigen ett mer avvaktande matchbild där Hällesåker är snäppet farligare. Gunnarsson är sånär på att placera in 2-1 men vi räddas av en klassisk stolpe-stolpe ut där Hällesåker är centimeter från att sätta bollen på rätt sida stolpen. Hällesåker träffar dessutom ribban med en riktig kanonnick men matchen slutar 1-1 där vi har ett par halvchanser sista minuterna. Trevlig match på en trevlig matta. Måste tillägga att det är mycket tråkiga besked som vi nås av efter matchen där inte mindre än tre matcher avbrutna på grund av ännu okända orsaker. Vi är alla på fotbollsplanen för en väldigt simpel anledning, sparka på en boll och ha roligt under tiden. 90 minuter där inget annat är av intresse, där olikheter inte betyder något. Fotboll ska förena!”

LIF:s matchrapport är uppe och hittas HÄR.

Landala är trea i tabellen, tre poäng bakom tvåan Härlanda och fem bakom ledande Fässberg (som även har en match tillgodo). Hällesåker har halkat efter och är nu femma.

 

FTU – Solängens BK 8-2

FTU inledde hösten med en mållös match mot Landala men i helgen hade de siktet inställt ordentligt då de körde över Solängen med hela 8-2! Målskyttarna för FTU var Oguzhan Yilmaz (3), Saim Duman (2), Gabriel Gallardo Sepulveda (2) och Seyit Kiyak.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om storsegern:

”En riktigt fin insats av killarna idag. Senaste veckorna har varit lite deprimerande med många sjuka och skadade vilket resulterat i att vi var tvungna att kalla in flera spelare som inte rört en boll på flera veckor. Trots det gör vi som sagt en riktigt bra insats där det lossnade ordentligt i målskyttet. Solängen tycker jag spelade en helt ok match trots stora siffror. Fram till sjuttionde minuten är det en spelmässigt ganska jämn match men det är vi som gör målen. Säker seger och finfint anfallsspel gör att jakten på topplagen kan fortsätta. Vi trivs på Bravida Arena. PS. Dagens domare gjorde sin första division 6 match idag. Killen var nog den bästa vi haft på länge. Riktigt bra insats.”

SBK:s Andreas Söderberg hade följande att säga om förlusten:

”Ja vad ska man säga, vi faller ihop som ett korthus idag. Trots relativt bra spel så gör FTU tre-fyra mål på misstag från oss. Sen rinner det iväg alldeles för mycket. Spelet fram till minut 70 speglar inte resultatet, men som alla vet är en match 90 minuter och FTU utnyttjar det. Tung inledning efter sommaruppehållet för vår del, men det är bara att bita ihop och köra igen.”

FTU är fyra i tabellen medan SBK nu har halkat ner till en sjundeplats efter tre raka förluster efter sommaren.

 

SÖNDAG 2/9

6A

Gamlestaden FF – Real Maskin BK 3-2 (1-0)

I gårdagens enda 6A-match tog Gamlestaden FF ännu en seger och fortsätter att jaga Sveakurd i toppen. För Real Maskin ser det betydligt tuffare ut och det ska till ett mindre mirakel om laget ska hålla sig kvar. Det var dock en målmässigt jämn match där GaFF hade med sig 1-0 från den första halvleken efter mål av Tobias Bui. Real kvitterade dock nästan direkt i andra genom Sebastian Engström innan Hoang Pham satte 2-1 för hemmalaget i mitten av andra. Maskinen gav sig dock inte och med kvarten kvar var det utjämnat igen efter mål av Fredrik Vanhanen. Då klev dock seriens skyttekung Bui fram och avgjorde matchen med mål nummer 21 för säsongen! 

Just Bui sa så här om segern:

”Ytterligare en match denna veckan där det var alldeles för mycket fokus på domaren. Att man ska kommenterar varje domslut och kalla honom för en massa saker är inte schysst, kanske något Real borde tänka på innan man får syna det röda kortet när domaren inte är lika snäll. Till match, tycker att vi borde döda matchen ganska tidigt då jag själv har 3-4 frilägen. Vi lyckas få in en boll under första halvlek och leder med 1-0. Andra halvlek är jämnare och Real gör två drömmål ur slumpmässiga situationer, men snyggt var det. Vi lyckas ändå vinna med 3-2 vilket ändå känns rättvist. Nya tag nästa vecka mot Tollered på Spinnarvallen!”

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om förlusten:

”Tungt som satan då vi hade Gamlestaden på gaffeln idag. De skapar en hel del chanser men vi ger oss aldrig och kommer tillbaka två gånger men orkar inte riktigt en sista gång men vi har en boll i ribban sista sparken. Bara att ladda om mot derbyt på torsdag. Vi visar att vi ska stanna i sexan med en riktigt vass laginsats av samtliga. Nu ska vi bara plocka poängen!”

Reals matchreferat hittas HÄR.

GaFF är nu sex poäng bakom ledande Sveakurd och får jaga vidare. Real är tia med sju inspelade poäng.

 

/Rasta