Vi öser på! Dags att avhandla helgens 6C & 6D!

 

FREDAG 31/8

6D

Diseröd SK – Västkurd BK 1-3 (0-1)

Det var två formstarka lag som drabbade samman på Skarpe Nord i fredags. Hemmalaget DSK kom med tre raka bortasegrar i ryggen och gästande Västkurd hade maximala sex poäng på sina två matcher efter uppehållet. Det var också topplaget VBK som skulle gå segrande ur den här striden. Pa Majai Njie inledde målskyttet efter dryga halvtimmen men det var kvitterat en bit in i andra (målskytt Thomas Hult). VBK växlade dock upp och Roni Kurdali satte 2-1 med sitt tolfte mål för säsongen och strax efter kom även 3-1 (Robert Mackinovski). VBK fick sedan försvara sin ledning med en man mindre sista tjugo men löste alltså detta.

Västkurds Pa Majai Njie sa så här om segern:

”Härlig seger igår där vi kämpar för varandra springer för varandra och tror på varandra under hela matchen speciellt efter vårt röda kort . Diseröd gjorde en bra match speciellt deras målvakt som gjorde ett par fina räddningar specifikt på mitt och Roberts lägen i första. Tackar västkurd spelarna för en grym lag insatts och ser i fram emot en tuff hemma match nästa vecka ! BIJI VÄSTKURD!”

DSK:s Gustav Fuxling sa så här om förlusten:

”Jag tyckte att det var en jämn match som lika gärna hade kunnat sluta lika, då vi pressade dem ganska hårt hela andra halvlek. Vi var lite för svaga i avsluten bara.”

VBK är trea, på samma poäng som tvåan Hälsö. DSK är femma. På fredag möter VBK serieledarna Vardar!

 

LÖRDAG 1/9

6C

Vrångö IF – FC Linné 1-1 (0-0)

Serieledarna FC Linné såg ut att få med sig tre poäng i den svåra bortamatchen mot (ett förvisso formsvagt) Vrångö IF. I början av andra hade Oskar Roxström gett gästerna ledningen på straff och klockan tickade på mot full tid. I 90:e minuten kom dock kvittering för hemmalaget genom Erik Löfgren!

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Efter många tunga poängtapp och mycket oflyt var det skönt att idag jaga till oss ett kryss mot Linne. Första halvlek är rätt jämn tycker jag där vi har en del bra lägen även om Linné kanske har mer boll. I andra halvlek tröttnar vi lite och det är till stor del p ga att vi är 12 man – och då är coach enda gubbe på bänken. Linné får en solklar straff som de förvaltar, men vi lyckas i kvittera på hörna i slutet av matchen. Kämpainsats av alla i laget och väldigt skön poäng inför hösten och vi hoppas detta var vändningen för oss!”

Linné leder fortfarande serien med sex poäng före nya tvåan Önnered. Viktig poäng för Vrångö som är åtta.

 

Önnereds IK – Pushers BK 2-1 (1-1)

Önnereds IK inledde hösten med 5-0 mot AIF Göteborg och följde upp den segern med en 2-1 vinst mot Pushers i lördags. Andreas Lindgren hade gett ÖIK ledningen efter 26 minuter men PBK kvitterade ganska omgående genom Joakim Jonsson. Det dröjde till mitten av den andra halvleken innan segermålet för hemmalaget kom, matchhjälte blev Jesper Jonsson.

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om segern:

”Ingen vidare match av oss där vi har lägen att döda matchen flera gånger utan att lyckas. Men starkt av oss att vinna mot ett kämpande Pushers som gav allt.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered är nu uppe på andraplatsen, med sex poäng upp till ledande FC Linné. Tuff start för Pushers som inlett hösten med tre raka förluster och är tia.

 

Slottsskogen/Godhem IF – Tynnered FC AVBRUTEN

Den tredje matchen i lokalfotbollen denna helg som var tvungen att avbrytas. Enligt de rapport som bloggen fått så bröt domaren matchen en bit in i andra när SG ledde med 2-1. Som bloggen uppfattat det så var det ingen enskild händelse som gjorde att domaren bröt utan mer att det överlag var tråkig stämning mellan lagen och även väldig mycket gnäll mot domaren. Även ledarna var stundtals oense med varandra. Självklart oerhört tråkigt att matchen fick brytas.

 

6D

IF Vardar/Makedonija – Neutrala IF 5-3 (2-0)

I toppen av 6D återfinns IF Vardar/Makedonija och de tog ännu en seger i helgen och behåller greppet om seriesegern. Det började med ett bekant namn i målprotokollet, nämligen Mario Atanasovski som satte 1-0 efter tolv minuter. Efter en halvtimme så åkte dock Vardar på ett rött kort och fick alltså spela dryga timmen med en man mindre! Det såg ändå ut att gå vägen då Atanasovski såg till att Vardar ledde med 3-1 en bit in i andra efter att Mohamed Muhammed Hussein reducerat för NIF. Neutrala kom dock ifatt efter Najiib Ahmed Kalif reducerat och Abdinaasir Abuukar gjort 3-3. Vardar kunde dock gå ifrån igen och självklart var det Atanasovski som först gjorde 4-3 på straff och sedan även 5-3 och blev alltså femmålsskytt. Han leder 6D:s skytteliga på 22 mål

Vardars tränare Dime Angelovski sa så här om matchen:

”Det var en utav de tuffaste matcherna för oss hittills i år eftersom vi spelade 75 minuter med en man kort. Men våra killar visade en sådan kämpaglöd och laganda att vinsten bara var ett måste. Så nu ska vi förbereda oss för ännu en tuff match på fredag mot Västkurd där vi hoppas att spelet är på samma nivå som på dagens match.”

Vardar leder 6D, fem poäng före Hälsö och Västkurd och möter alltså VBK nu på fredag. Neutrala har halkat ifrån toppen lite och är fyra.

 

Fotö GoIF – Knippla IK 2-1 (0-0)

Jumbon Fotö tog en riktigt skön seger i ö-derbyt mot Knippla i helgen där det blev seger med 2-1. Matchens första mål gjordes dock av gästerna KIK när Isak Torgersson höll sig framme i mitten av den andra halvleken. Lucas Wickstrand kvitterade dock och med kvarten kvar kom segermålet, signerat Oliver Jansson!

KIK:s målskytt Torgersson sa så här om förlusten:

”Ja, då var det Fotö igen. Känns som att dom blivit ett slags ”spöke” som vi inte klarar av i år. Tung förlust minst sagt då vi hade behövt poängen för att få lite andrum i tabellen. Personligen extra tungt då jag nickar in 1-0, för att sedan någon minut senare bli snuvad på hjälterollen av min syssling i Fotö, Lucas!! Skitunge😉Sen 2-1 målet så fattar jag inte vad som händer. Inkast rätt i mål enligt min synvinkel på det hela, första gången det hände men det var lite stökigt då en Fotö spelare tryckte in bollen 10 cm över linjen. Svårbedömt men surt. Tyvärr förlorar vi inte matchen där utan vi skapar på tok för lite chanser. Och när vi väl får dom så bränner vi dom. Tuffa tider nu men nu måste vi samla oss och få lite positiva vibbar i laget!”

Fotös kapten Gustav Bäck var självklart gladare och sa så här till bloggen:

”Segern var riktigt skön! Jämn match som med stor sannolik kanske borde slutat lika men olikt föregående matcher så lyckas vi knipa trean! Extra skönt efter vår horribla insats förra veckan mot Bosna. Vi har fortfarande bara en väg och gå och det är uppåt!”

Fotö är fortfarande sist i 6D-tabellen men fick nu lite välbehövlig kontakt med lagen framför. Ett av dessa lag är Knippla, som är åtta.

 

SÖNDAG 2/9

6D

Nödinge SK – Hälsö BK 1-4 (0-1)

Vi har många formstarka lag i 6D och ett av dem är Hälsö BK. Igår tog laget sin tredje raka seger och är tvåa i tabellen. Gustav Börjesson såg till att HBK ledde i paus och i början av andra ökade Emil Johansson på till 2-0. Matchen fick lite nerv när NSK reducerade genom Ahmed Muhammed men Jacob Pettersson satte 3-1 bara minuter senare. Trots ett rött med kvarten kvar kunde ändå Hälsö göra ytterligare ett mål, även denna gång genom Pettersson.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen bättre än Hälsö. Tyvärr släpper vi enkla mål och hamnar i uppförsbacke. Vi lyckas reducera och är med i matchen igen men då kliver domaren in i matchen och förstör för oss. Vi tackar Hälsö för en bra match.”

Hälsö är som sagt tvåa i tabellen. NSK är nia.

 

Hisingen FC – Bosna IF 2-1 (1-1)

HFC har blandat en hel del efter sommaren, storförluster mot Diseröd (3-7) och Hälsö (3-10) men en fin seger mot Backatorp (2-1) och det blev även seger igår mot bottenlaget Bosna. Ett Bosna som kom från en 7-0 seger senast mot Fotö! Det var oavgjort efter 45 minuter efter att Azur Isanovic förts gett Bosna ledningen innan Samir Taha kvitterat. Det verkar ha varit en lite stökig andra halvlek då båda lagen fick varsin spelare utvisad med kvarten kvar och även samma visa med bara tre minuter kvar. Då var matchen fortfarande oavgjord men i 89:e avgjorde HFC:s Taha med sitt andra mål!

Viktig seger för HFC som är sjua. Bosna är tia.

 

/Rasta