Vi kollar av helgen division 7-action:

 

FREDAG 31/8

7A

Hermansby IF – Gothenburg Celtic FC 1-1 (1-0)

Det blev ett kryss när Celtic gästande Kärnavallen och Hermansby IF. Hemmalaget hade med sig en 1-0 ledning in i den andra halvleken efter mål av Johan Henrysson efter en halvtimmes spel. I mitten av andra kom dock kvitteringen när Joao Carlos Koling Neto gjorde sitt sjunde mål för säsongen. 

HIF är sjua i tabellen och Celtic nia.

 

Angered SK – Santos Cruz Azul IF 8-4 (3-0)

Angered SK var med och hotade topplagen under våren men har inlett svag efter sommaren och tappat mark. Det blev dock en målrik trepoängare i helgen när jumbon Santos Cruz Azul besegrades med med 8-4! ASK inledde med två snabba mål direkt och hade 3-0 i paus. Lagen turades om att göra mål efter paus men Santos fick aldrig någon riktig kontakt. Omar Yusuf Godle och Salmaan Jibril blev tvåmålsskyttar för ASK och Cristian Navarrete Arancibia satte två av Santos mål.

ASK är femma och Santos Cruz Azul är fortfarande sist utan poäng.

 

LÖRDAG 1/9

7A

Geesguud UF – Lekstorps IF 1-2 (1-1)

I toppen av 7A kämpar Lekstorp för att ta sig tillbaka till division 6 och laget tog ytterligare ett kliv mot det målet när Geesguud besegrades i helgen. Det var dock en jämn kamp och det var hemmalaget som tog ledningen på Länsmansgårdens IP på en straff (Abdirahman Wacays) redan efter tio minuter. LIF kvitterade dock lite senare när Marcus Gylling höll sig framme. En bit in i andra kunde sedan Johan Hedström nicka in 2-1, som också blev segermålet! 

Gylling sa så här om segern:

”13 raka utan torsk! Skönt att vara tillbaka i målprotokollet efter min knäskada! Vi börjar riktigt taskigt och är inte riktigt med i spelet, många fel pass och misstag och oss. Ett av dessa leder till att Geesguud får ett friläge och spelaren blir ner riven och får straff 1-0 ganska tidigt detta kändes tungt. Men vi jobbar oss in i matchen och 1-1 gör jag efter en fin framspelning av Nissan. I andra får vi en frispark lite in från mitten som Heda snyggt kan knoppa in till 2-1. Efter de är de en massa tuffa dueller och fula efterslängar där domaren hotar med att bryta matchen men vi får spela vidare så tre nya pinnar är riktigt skönt! Lagets bästa spelare återigen blir Calle med ett par sjuka räddningar!”

LIF har greppet om 7A och leder serien med tre poäng före Inter Linné som även har en match mer spelad. Geesguud återfinns på en åttondeplats.

 

SÖNDAG 2/9

7A

Kareby IS – Lövet/Johannebergs IF 1-1 (0-0)

Det var ett formstarkt Lövet/Johanneberg som begav sig till Kareby Hed i söndags för att möta Kareby. Lövet hade inlett hösten med två raka segrar men fick nöja sig med en pinne med sig hem till stan. Det mycket väl även blivit noll poäng då kvitteringen till 1-1 (Ahmed Mohamadi) kom i 88:e minuten! Jacob Berntsson hade dessförinnan gett hemmalaget ledningen i mitten av andra.

Lövet/Johannebergs Rino Wiger sa så här om matchen:

”Första poängtappet efter uppehållet och vårsymptomen sitter i. Återigen skapar vi enorma lägen, men lyckas inte förvalta dem. I första halvlek har vi ganska mycket boll och skapar också en hel del kvalificerade målchanser och det känns inte helt rättvist att det står 0-0. Andra halvlek är jämnare, med massa tuffa dueller och gott tugg. Båda lagen vill vinna, men vi fortsätter bränna lägen. Kareby skapar väl inte jättemyckey lägen, men har en riktigt duktig, ettrig och löpvillig kille på topp som skapar lite oro på egenhand (nummer 10). De bränner först ett helt enormt läge efter en omställning, där de prickar ribban på öppen kasse efter en bra kontring, innan de återigen på kontring sätter 1-0, känns inte alls rättvist sett till spel och chanser, men ett snyggt avslut. Vi pumpar på och lyckas till slut spricka nollan, när Ahmed är uppmärksam på en felplacerad målvakt och enkelt rullar in den från distans.

Allt i allt helt ok med lika och Kareby är definitivt bättre än deras tabellplacering säger, om de lyckas ge 10:an på topp lite mer understöd tror jag de kan blir riktigt svåra under hösten. Bra tugg och härliga tacklingar. Man gnäller lite från båda lag under match, men är vänner efter matchen, precis som det ska vara på denna nivån! 

Tackar KIS för en go match och hoppas också deras kapten som skadade knät kommer snabbt tillbaka!”

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Jämt och tät match. Lövet för spelet i första halvlek men vi försvarar oss bra och sticker upp då och då. Vi ändrar lite till andra halvlek och söker lite längre bollar. Det gör att vi kommer in i matchen mer och mer och till slut så får vi in bollen och får 1-0. Lövet börjar ligga på ennu mer men vi lyckas försvara oss bra. Tyvärr för oss men bra för dom så lyckas dom få in 1-1. Ett rättvist resultat sätt till matchen.”

Lövet är sexa och KIS är elva i 7A-tabellen.

 

7B

Solväders FC – Järnbrotts IF 1-5 (1-3)

Seriefinal i 7B när serieledarna Järnbrott besökte Bravida Arena för att möta tvåan Solväder. Det blev dock inte så mycket dramatik då JIF kunde vinna med säkra 5-1 till slut. Martin Andersson satte 1-0 för Järnbrott nästan direkt med SFC svarade genom Hassan Hassan. Många hade kanske väntat sig att skyttekungen Petter Fagerlund (30 mål hittills!) skulle kliva fram med det var istället Henrik Lundh som iklädde sig matchhjälterollen. Lundh satte nämligen både 2-1 och 3-1 innan paus och fyllde även på med 4-1 i början av andra! Med kvarten kvar kom även 5-1, målskytt spelande tränare Carl-Johan Svensson.

Svensson sa så här om segern:

”Vi hade till en början lite kämpigt att få folk till matchen men hade en riktigt vass trupp till slut iallafall. 1-0 kommer lite turligt efter några minuter, på en hörna som går direkt i mål. Sedan kvitterar Solväders efter en olycklig studs kort därefter. Jag tycker ändå att vi kontrollerar halvleken och vi lyckas rulla in 2-1 och 3-1 innan halvlekens slut. Andra halvleken är aningen avslagen. Vi har väldigt långt lag i andra och spelar mestadels i djupet när vi vinner boll på egen planhalva. Ingen skönspel alls men vi lyckas göra 4-1 relativt snabbt, vilket gör att matchen blir aningen avslagen. Sedan lyckas undertecknad kröna sin för dagen hundrade match i Järnbrottströjan med säsongens första mål. Vi borde kunnat göra ett par till men hade å andra sidan Hans i målet som var rätt placerad vid några tillfällen också. Sammanfattningsvis ett rättvis resultat som speglar matchen väl. Noterbart: – Inga mål för Petter Fagerlund denna gång. Dessutom fick han sitt tredje gula vilket innebär avstängning i nästa veckas match mot Hindås. – Henrik Lundh visar vägen i dagens match ett äkta hattrick.”

JIF har i praktiken avgjort serien redan och leder med 11 poäng med sju matcher kvar. Laget har fortfarande inte tappat poäng i årets 7B. Solväder är tvåa men jagas av trean BK Skottfint som har några matcher tillgodo.

 

/Rasta