Bloggen har fått in lite fler kommentarer från några av helgens matcher!

 

I 4A föll Lunden Överås i ett tufft och dramatiskt derby mot serieledarna Gårda BK. Gårda kunde till slut vinna med 4-3.

Lundens Erik Alvhede hade följande att säga om derbyt:

”Derbyt mot Gårda är en speciell match och denna match var definitivt inget undantag. Troligen det mest dramatiska derbyt på många år. Tabelläget för båda lagen är även det raffinerande – vi slåss för vår existens och Gårda för seriesegern. Det var alltså upplagt för ett derby med mycket känslor och med tre oerhört viktiga poäng i potten.

Matchen börjar troligen som många trott. Vi ligger lågt och låter Gårda ha mestadels av bollen. Dock känns vi lite farligare när väl läge för anfall ges. Hursomhelst tar våra motståndare ledningen efter ha kommit runt på vår vänsterflank. 0-2 kommer genom en spelvändning där deras spelare snurrar upp signerad och dunkar upp den i krysset. Även 0-3 kommer tillslut och de efter undermåligt försvarsarbete av oss. Resultatet vid detta läge skulle jag säga inte speglar matchen, vissa skulle nog till och med säga att det var orättvist. Men fotbollen handlar om situationer och vid alla dessa situationer gör Gårda-spelarna det väldigt bra. Strax innan paus gör vi 1-3, vilket troligen var ett väldigt viktigt mål för att kunna gå in i halvtidsvilan med en tro om att kunna vända matchen.

Andra halvlek hinner knappt börja innan vi gör 2-3. Efter detta följer en total nedmontering av Gårda från vår sida. Detta på ett klassiskt Lunden-vis med låååååånga bollar och med en aggressiv press (att spela ett passningsspel vid detta tillfälle kändes onödigt, då det egentligen bara var att skicka bollen i djupled för att skapa heta chanser). Vi skapar under denna period chanser i varje anfall och har två solklara straffar.

Vad som händer sen är ganska givet. Gårda får en frispark och på det efterföljande inspelet rivs en av deras spelare. Straff. 2-4.

Självklart tungt men vi har långtifrån gett upp och kommer tillbaka igen och gör 3-4. Någon gång vid denna tidpunkt åker en av Gårdas spelare ut efter ett andra gult kort. Som det ibland kan ske efter en utvisning så får Gårda igång en ”vi-mot-hela-världen” attityd. Medan vi går ner i tempo och blir lite ängsliga.

På stopptid får vi straff. Överåsvallen håller andan. Bollen läggs upp. Straffen skjuts. Rätt upp i nätmaskorna!….bakom mål.

Efter detta hinner vi faktiskt skapa ett antal fler lägen. Men matchen slutar 3-4.

Grattis till Gårda och grattis till publiken som kom till Överåsvallen denna fredagskväll. Fin inramning, fint spel, härlig dramatik.”

_______________________________________________________

 

I 5A blev det 2-2 i toppmötet mellan ettan Zenith och trean Utbynäs.

Så här sa USK:s kapten Tom Berndtson som matchen:

”Vi börjar matchen väldigt bra, då Zenith knappt är över halva planen först 20. Sen får vi lite skador och rytmen i vårt spel blir sämre. Det gör att Zenith lyckas komma in lite i matchen. Men första halvlek dominerar vi men lyckas inte trycka in nån boll tyvärr. I andra tvingas vi göra massa ändringar och rullar inte lika fin boll som vi gjorde i första. Känns som vi kommer in i deras tempo lite. Sen lyckas Zenith göra 1-0 på ett lite snöpligt sätt där våran målvakt inte lyckas stå emot. Men vi krigar oss tillbaka och gör 1-1 och sedan 2-1. I matchens sista spark göra Zenith 2-2, väldigt tungt för oss där vi är det bättre laget. Zenith är la inte direkt seriens bästa fotbollslag men jobbar för varandra och har fått ihop laget, räcker långt eftersom de lyckats ta såpass många poäng”

 

/Rasta