Det lirades två matcher igår i lokalfotbollen:

 

TISDAG 4/9

6B

Göteborgs City FF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 2-2 (2-0)

Viktig match för nedflyttningsstriden i 6B. Sjövalla-Mölnlycke inledde 6B med 12 raka förluster men har nu helt plötsligt tagit sju poäng på sina tre senaste matcher! För City är det tyngre och detta var lagets första poäng efter sommaren men då ska det tilläggas att de haft ganska tufft schema. Det såg dock ut att bli en trepoängare till City efter att Pálmi Thor Valgeirsson gjort både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Sjövalla-Mölnlycke inledde dock den andra halvleken med att reducera direkt (Arshya Keshavarzi) och med bara åtta minuter kvar nickade John Gelotte in 2-2! 

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om matchen:

”Ja vad skall man säga. För vår del så känns det ju så klart som en förlust, leda med 2-0 och sen tappa till 2-2 i de läge vi behöver treorna som mest. Men man får säga att det var ett rättvist resultat. Vi hade den första halvleken tyckte jag och de den andra. Tyvärr så kommer vi inte upp i samma goda spel och go i den andra som vi hade i första. Vi slutar och springa och när 2-1 kommer så blir det krampaktigt och tyvärr så klarar vi inte hålla undan. Än är det inte kört så vi får kämpa på och sikta på tre poäng den 11:e mot S:T Jakob. Vill lyfta fram Palmi i vårt lag som springer och sliter och det ger resultat så klart och ger mål i slutändan. Vi krigar på.”

Sjövalla-Mölnlyckes poängräddare Gelotte sa så här om matchen:

”Vi slarvade i första halvlek, både bakåt och framåt och hemma laget fick med sig en 2-0 ledning i halvlek. Det var en rätt grisig match där domaren tyvärr inte tog tag i situationerna. Tråkigt men sant. Vi tog över matchen helt och hållet i andra halvlek och hade flera vassa chanser att punktera matchen men lyckades bara få med oss en poäng. Vi spelade riktigt bra, och förtjänade helt klart tre poäng. Vi kämpar vidare!”

Med fyra lag som åker ur ser det tufft ut för både City och Sjövalla-Mölnlycke. City är nia men har hela sju poäng upp till åttan GSIF (som dessutom har en match mindre spelad). Sjövalla-Mölnlycke är tia och har ju trots den fina formen på sistone bara sju poäng.

 

6D

Hisingen FC – Fotö GoIF 4-1

Hisingen FC tog ett stort steg mot nytt kontrakt igår då de besegrade Fotö på Heden 3 med 4-1. Matchrapporten är inte inne ännu men Fotös Mikael Beckius sa så här om förlusten:

”Återigen kommer vi inte upp till den nivån vi vet att vi kan nå, i första halvlek kommer Hisingen in mellan våra lagdelar och kan vända upp och fördela spelet därifrån. De tar ledningen, men vi lyckas kvittera och känner att vi är på väg in i matchen. En drömträff och en snedstuds och sen står det 4-1. Vi lyfter oss i andra, och skapar mer tryck framåt, men som så många andra matcher så saknas skärpan i sistapassningarna och avsluten. Dock gäller det att vi inte sjunker ihop nu, utan fortsätter kriga för att få med oss poäng i resterande matcher!”

HFC är sju och har skapat lite utrymme nedåt i tabellen och har dessutom några matcher tillgodo på lagen under. Tuffare för Fotö som är sist i 6D-tabellen.

 

/Rasta