Hösten rullar på att det är mycket som står på spel i våra serier!

Så här gick det igår:

 

ONSDAG 5/9

5B

FC Heden – Härryda IF 4-0 (0-0)

Två lag med olika säsonger hittills som nu håller på att mötas i tabellen. Härryda inledde riktigt piggt och var med i toppen innan de tappade formen och har nu dalat i tabellen. Heden öppnade tvärtom och hade en svag vår men har nu börjat plocka mer och mer poäng. Inte underligt då att det var just Heden som vann gårdagens möte mellan lagen. Efter en mållös första halvlek inledde Simon Torrestad målskyttet i början av andra. 1-0 stod sig till runt sista kvarten då Heden stängde matchen med tre snabba. Toni Ceesay (som var tillbaka efter att ha missat hela våren) visade att målsinnet fanns kvar då han satte både 2-0 och 3-0 innan Kim Nordström satte fyran.

Just Ceesay sa så här om segern:

”Det var en mycket viktig vinst idag då vi behöver skapa lite utrymme mellan oss och lagen under. Första halvlek är inte någon som går till historieböckerna direkt där vi har mest boll utan att skapa något riktigt farligt. Men känslan är att vi bara behöver fortsätta att hålla i boll och trycka på så kommer målen. En back i Härryda skriker i slutet av första halvlek ”kom igen gubbar! Dom är trötta!” Så fel han hade. Andra halvlek höjer vi tempot och vi visar att vi är det bättre laget genom att göra fyra goa mål. Segern är rättvis och nu väntar en riktigt rolig höst!”

Heden är nu sjua och på en sjätteplats återfinns Härryda. Härryda har dock i nuläget sex poäng tillgodo.

 

6B

BK S:T Jakob – FTU 2-5 (1-3)

Det är tufft för tillfället för BK S:T Jakob som efter Sjövalla-Mölnlyckes uppryckning nu ligger sist i 6B. Det blev även förlust i gårdagens möte med topplaget FTU. Det började dock bra då spelande tränare Roni Mezo satte 1-0 till de ljusblåa efter bara ett par minuter. FTU hade dock en riktigt bra period i mitten av den första halvleken med tre raka mål. Oguzhan Yilmaz satte både 1-1 och 3-1 och däremellan gjorde Engin Corap Rydefjord 2-1. En bit in i andra drabbades sedan FTU av en utvisning sedan Gabriel Gallardo Sepulveda kört lokalfotbollsklassikern ”två gula under samma minut”. Trots detta var det FTU som även gjorde nästa mål när Ali Bedir gjorde 4-1. Lars-Olof Thorsson gav S:T Jakob lite hopp med sin 2-4 reducering men strax efter fick även S:T Jakob ett rött när Jacob Larsson fick lämna. Kazim Güzel gjorde sedan matchens sista mål, som betydde 5-2 till FTU, ett par minuter från slutet. 

FTU:s tvåmålsskytt Yilmaz sa så här om segern:

”Vi inleder matchen väldigt svagt med mycket felpass. Vilket vi också straffas av direkt. Men det dröjer inte länge till innan vi kvitterar. Efter kvitteringsmålet så får vi igång spelet och kan rulla boll. Motståndaren har svårt att hänga med och mål nr 2 och 3 kommer efter varandra. Vi har kontroll hela matchen. En helt välförtjänst seger!”

S:T Jakobs spelande tränare Roni Mezo sa så här om matchen:

”Vi inleder matchen på bästa sätt när Dennis serverar mig och jag kan lägga in den. Men tyvärr får FTU ett mål bara ett par minuter senare när inlägget sveper över alla mot bortre. De hinner göra med 1-2 och 1-3 innan paus. Vi missar en straff och skapar många lägen som bör resultera i mål. FTU hotar hela första med att slå långa mot hörnflaggan och lyfta laget. Efter snacket i pausen lyckas vi styra bort deras långbollar bättre. Matchen står och väger ganska länge då med få målchanser. FTU får en man utvisad för snack (två varningar i samma situation) och vi ökar pressen lite men vi lyckas inte hitta nätet innan de gör 1-4. Vi får en frispark i bra läge som Larsa drar på muren och sedan skjuter in själv returen. Tyvärr får vi Jacob målchansutvisad minuten senare när han får bollen på sina armar utanför straffområdet. Riktigt orättvist resultat men våra stolpe ut-matcher måste ta slut nu. Kniven mot strupen mot City på tisdag.”

Tufft alltså för S:T Jakob som är sist i tabellen. FTU är fyra.

 

6C

AIF Göteborg – Tynnered FC 1-1 (0-0)

AIF tog en viktig och lite oväntad poäng ”hemma” (matchen spelades på Kviberg) mot topplaget Tynnered. Match var mållös en bra bit i andra innan Henrik Andrén hittade rätt för de rödklädda. Med bara några minuter kvar kunde dock TFC kvittera genom Egzon Behrami.

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Nöjd med att vi har fått med oss poäng i matchen ändå, även om vi var i ledning stora delar utav matchen. Speciellt med tanke på vår förra match mot Argo där vi spelade bra men inte fick med oss något. Så fortsatte vi även trenden den här matchen med att spela bra. Nu väntar kort vila innan en ny tuff drabbning mot Fröjden på fredag.”

Tynnered är tvåa i tabellen med sex poäng upp till FC Linné och samma poäng som trean Önnered. Dessutom väntar vi på förbundets beslut om den avbrutna matchen mellan Tynnered och Slottsskogen/Godhem där SG ledde med 2-1. AIF är elva med sina fem poäng.

 

Ösets BK – FC Linné UPPSKJUTEN

Igår skulle också serieledarna FC Linné mött Ösets BK men den matchen är flyttad. Enligt de rapporter som bloggen tagit del av så hade ÖBK svårt att få ihop folk.

 

/Rasta