Vi blåser vidare genom lokalfotbollshösten och kollar vad torsdagen bjöd på.

Vi inleder med division 4-5:

 

TORSDAG 6/9

4A

Gårda BK – SKIF Semberija 0-3 (0-2)

Det var GP-sänd seriefinal på Överåsvallen igår när serieledarna Gårda ställdes mot jagande Semberija! Skulle Gårda göra ett sista ryck i tabellen eller skulle Semberija ta sista chansen? Det skulle visa sig att det senare blev sant då Semberija vann med imponerande 3-0! I mitten av den första halvleken kunde Daryan Ayoub sätta 1-0 på straff men det var Gårda som haft den bästa chansen innan när Philip Jonsson fick fritt fram men Semberijas målvakt Adeshina Inaolaji Ajani sträckte ut fint och räddade. Det var Semberija som låg på och skapade ett par riktigt bra chanser och Isac Lindberg i Gårdakassen hade det svettigt. Precis innan paus kunde Lindberg dock inget göra när ett långt inspel nådde en helt fri Amir Peric inne i straffområdet och han stötte in bollen. Gårda hann faktiskt med ett stolpskott innan halvtidsvilan men de skulle inte göra mål denna afton. Istället var det Semberija som inledde den andra halvleken med att sätta 3-0. Hemmalaget fick inte undan bollen i eget straffområdet och den landade hos Salifu Manneh som bjöd på en tvåfotare och ett kyligt avslut! Matchen bjöd inte på några fler mål men väl en hel del kort och bland annat fick Lindberg lämna efter ett rött och Semberijas Qemal Arslani fick också syna det röda

Gårdas tränare Stefan Runeman sa så här om förlusten:

”Först och främst vill jag gratulera Semberija till segern. De spelar en fin fotboll med mycket energi och mod. Framförallt så har de en vinnarmentalitet som krävs i det här skedet av säsongen. De hade bestämt sig för att vinna ikväll och åkte hem med tre mycket rättvisa poäng. Första 20 är jämna och man kan spekulera i hur matchen hade artat sig om vi hade gjort mål på vårt friläge under den perioden. Men i ärlighetens namn så får vi medge att vi blir slagna av ett lag som ville betydligt mer än oss idag. Jag är inte besviken på mina spelare. De är fantastiska fotbollspelare och väldigt fina människor dock så finns kanske inte den där riktiga viljan att vinna som krävs för att gå segrande ur en match av den här karaktären. Känslan är ändå god inför fortsättningen och jag tror och hoppas att vi kan skaka av oss denna förlust och ta revansch på oss själva nästa vecka. Återigen grattis till våra motståndare och en stor eloge till det arbetet Semberija har gjort med sitt unga lag i år.”

Semberijas tränare Marko Babic hade följande kommentar till den fina vinsten:

”Det var matchen många snackade om i några veckor innan. Det var fint faktiskt att vara en del av den. Mycket publik, bra fotbollslag som spelar och GP som filmade matchen live. Vi tränar på ett fantastiskt sätt nu flera månader tillbaka och spelarna vet att jag kräver ganska mycket av dem. Så våra träningar kan jämföra sig med minst division 2 träningar. Så vi hade en superchans att bevisa det igår i en sådan match. Jag försöker att underlätta för mina spelare innan varje match så mycket jag kan med massa analyser av motståndarna. Så var det också innan Gårda. Vi visste allting om alla spelare och deras spelidé. Vi hade plan A och plan B. Gårda hade en bra chans i fjärde minuten efter vårt egna misstag och jag tror de är de enda chansen de hade under hela matchen. Resten av 86 minuter var det bara Semberija som fanns på plan. Vi sprang mer, vi hade bollinnehav och flera chansen till. En bild (i detta fall GP:s video) säger mer än 1000 ord man brukar säga. Vi har ett fantastiskt lag och även om jag fixar allting, hur ska vi göra på plan utan dem. Även om Gårda har förlorat detta kan det inte ta ifrån dem det de gjort genom hela året. De var stabila, spelade bra fotboll och deras ledarstab och spelarna förtjänar att spela division 3 nästa år. Respekt!”

Riktigt imponerande av Semberija som nu har en svit på nio matcher utan förlust (åtta segrar och ett kryss). Med bara tre matcher kvar har dock Gårda fortfarande greppet om serien. Det skiljer i nuläget tre poäng ner till Semberija men Gårda har betydligt bättre målskillnad. Två segrar på de tre matcherna räcker alltså för serieseger. Gårda avslutar med United Africa borta och sedan Nol och FC Komarken på hemmaplan. Semberija har dock greppet om andraplatsen (som betyder kval) då de två jagande lagen bakom, Guldheden och Stenkullen, spelade 5-5 idag! Mer om den galna matchen i helgsvepet.

 

4B

Mölnlycke IF – Dalen/KFF 0-1 (0-1)

Även serieledarna i 4B, Dalen/KFF, var i farten och de hade en svårt bortamatch mot ett formstarkt Mölnlycke IF. Redan efter fem minuter satte dock Filip Bergholtz 1-0 för gästerna och de skulle visa sig räcka till tre poäng!

Dalen/KFF:s kapten Jim Olli sa så här om segern:

”Verkligen gött med seger och att få studsa tillbaka efter förlusten mot Mölndal! När man sitter så här samma kväll är man mer än nöjd så klart, kul att Mölnlycke kunde hitta en lucka i sin kalender för matchen också. Under matchen ikväll tog alla jobbet över hela banan och gjorde det jobbigt för MIF. Vi snackade mycket innan om att vi inte behöver köra i 110 framåt utan vänta på rätt läge och lägga in lite rutin! Vi följer planen och Filip trycker dit ett riktigt snyggt mål, Jolle hade varit gråtfärdig då den satt där det alltid är ledigt! Trevlig helg!”

MIF:s tränare Jonatan Gerth hade följande att säga till bloggen:

”Det var en jämn kamp med litet övertag i målchanser för Dalen första timmen. Sista 30 minuterna radar vi upp flera stora målchanser, men det var inte vår dag idag. All heder till killarna som kommit tillbaka fantastiskt med tio raka matcher utan förlust, varav sju segrar. Nu får vi vila upp oss i helgen efter ett intensivt matchande. Sen är det bara att ladda inför en stark avslutning!”

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

MIF:s hittas HÄR.

Dalen/KFF leder den lite haltande 4B-tabellen, i nuläget fem poäng före tvåan GFF (dessutom med en match tillgodo). MIF är femma.

 

5A

IK Zenith – Bergums IF 6-0 (1-0)

Den övre halvan på 5A är ett riktigt getingbo men serieledarna Zenith behöll avståndet neråt när de städade av ett Bergum i fritt fall med klara 6-0 hemma på Hovgårdsvallen. Det var dock inte förrän i den andra halvleken som det lossnade. Jim Nielsen hade nickat in den första halvlekens enda mål men Alexander Berntsson och Jakob Ström hamnade snabbt i målprotokollet i början av andra. I slutet kom tre till, bland annat ytterligare ett från Ström.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om segern:

”En första halvlek som är väldigt jämn kanske till och med att Bergum är bättre men inte extremt många målchanser för något av lagen. Vi gjorde 1-0 efter ett fint anfall. Bergum hade en i ribban strax efter. I andra är vi klart mycket bättre i jämförelse mot första halvlek och gör en bra halvlek och maler på och målen ramlar in. Måste tillägga att det är ofattbart att Bergum ligger så långt ner i tabellen.”

BIF:s tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om förlusten:

”Det är tungt som fan. Det går inte att skylla på nya saker varje vecka. Men vi har en tunn trupp och nu har vi fått klara oss utan vår målvakt i tre raka matcher. Igår ställde vår målvakt från pojklaget (15 år) upp och hjälpte till och gjorde det bra. Vi är bra med första halvlek och missar rejält med lägen. Trots 0-1 i halvlek så känner vi oss hyfsat på g. Men efter två snabba i baken i andra är det godnatt. Zenith är stabila, spelar långt, rejält och rakt med den äran. Jag vill trots den usla formen sticka ut hakan och påstå att vi vinner kommande två mot Älvängen och Björndammen. Gör vi det kan vi ha kvar chansen att hålla oss kvar.”

IK Zeniths matchreferat hittas HÄR.

Zenith leder 5A, fyra poäng före Björndammen, men med en match mer spelad.

Bergums usla form (fyra raka förluster efter sommaren och ingen seger sen 14/4) gör att laget ligger näst sist och således på nedflyttningsplats.

 

Angered MBIK – Ytterby IS 1-1 (0-0)

Bakom Zenith slåss bland annat Angered och Ytterby och när de möttes på Lövgärdesplan igår slutade det med ett kryss. Carl Hedén gav gästerna YIS ledningen tidigt i andra men med kvarten kvar kvitterade Rinor Zenulla.

AMBIK:s målvakt Damir Mehic sa så här om matchen:

”Rolig division 5-match. Ytterby spelade ruskigt bra i första och vi i andra. Välförtjänt med en delad poäng.”

Ytterbys Tobias Hildesson hade följande kommentar till bloggen om matchen:

”De var ett väldigt bra lag som gjorde att vi var tvingade att steppa upp från början. Vi turades om att ha press så 1-1 känns väl rättvist.”

YIS matchrapport hittas HÄR.

Ytterby är fyra, en poäng före femman Angered men då har AMBIK en match mindre spelad.

 

/Rasta