Vi fortsätter rapporteringen från gårdagen. Dags för division 6-7:

 

TORSDAG 6/9

6A

Real Maskin BK – Bergsjö IF 1-3 (0-2)

Bergsjö IF-tåget rullar vidare och laget har nu fyra raka trepoängare efter uppehållet. Senaste laget som fick känna på Bergsjö IF:s form var bottenkämpande Real Maskin. BIF hade 2-0 från den första halvleken efter att nyförvärvet Islam Miree gjort mål igen när han nickade in 1-0 och Iljir Krakoveti satte tvåan. Dryga kvarten in i andra kom även 3-0 (Mohamed Abuukar) innan Real fick in en sen reducering genom Johan Magnusson

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om segern:

”Riktigt bra första halvlek där vi rullar ut dem efter noter men inte riktigt får till det framför mål. Efter 35 minuter får vi en hörna som Islam, som är lång för att vara kort, outgrundligt nog kommer högst på mitt bland deras fyrtorn och knoppar in 1-0. Strax därefter sjabblar Maskinen i försvaret och Lirre är påpassligt där och snor åt sig bollen och chippar in tvåan. I andra ligger vi mest rätt i positioner och kan kontra in trean genom fint anfall på vänsterkanten där Hadi hittar en fri Dec i mitten. Sen har vi ett par lägen att öka på men Maskinen får fram en hörna och på fasta vet vi att de är starka. Det visar sig stämma även denna gång och reduceringen är ett faktum. De får energi av målet och börjar lyfta upp spelet. De skapar även ett par bra lägen, bland annat en boll i ribban. Vi lyckas dock hålla dem borta och vinner. Första halvlek är vi riktigt bra så det är främst det vi vill ta med oss. Kul också med den bredd vi haft den sista tiden både på träningar och i matchtruppen. Killarna omsätter verkligen matchplanerna vi drar upp tillsammans på ett fantastiskt fint sätt. Bara fortsätta gnugga på och hoppas det momentum vi jobbat upp håller i sig! Avslutningsvis tycker jag Maskinen var ett väldigt trevligt lag att möta. Trevliga ledare, tuffa i närkamperna men hårt och rent spel utan tjafs!”

Reals Andres Monar hade följande kommentar till bloggen:

”Inte mycket att snacka om, BIF var det bättre laget idag. Men vi krigar på och ger oss aldrig, vilket till slut leder till en reducering. Vi kommer kriga till sista omgången och jag tror vi kommer lösa nytt kontrakt även om det ser mörkt ut just nu.”

Bergsjö IF är nu uppe på en tredjeplats i en haltande tabell. Real är tia.

 

6B

Fässbergs IF – Chalmers Studentkårs IS 4-0 (2-0)

Serieledarna Fässberg tog ännu ett kliv mot division 5 när de besegrade nykomlingarna Chalmers med 4-0 igår på Åbyvallen. FIF:s mål gjordes av Axel Lindergren, Henric Johansson, Tommy Olsen och Albin Dahlin.

FIF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om segern:

”Innan matchen är vi otroligt revanschsugna då vår enda förlust i serien varit mot just Chalmers. Vi börjar matchen starkt. Vi har många chanser under hela första halvlek men halvtidsresultatet blir endast 2-0. Defensivt gör vi nog en felfri halvlek, motståndarna är aldrig nära vår box. Inledningen av andra halvlek börjar lika bra men det blir snabbt rörigt få vi kommer ur våra positioner och hittar inte det spel som vi är vana vid. Vi har dock fortfarande väldigt många chanser till att göra ytterligare mål. Vi gör både 3-0 och 4-0, vilket också blir slutresultatet. Vi gör ingen bra match, ingen är nöjd. Tre poäng är ändå tre poäng. Vi borde dock ha vunnit den här matchen med större siffror. Nu laddar vi inför matchen mot Härlanda nästa vecka. Vinner vi den så har vi 8-poängs försprång.”

FIF leder 6B med två poäng före Härlanda och då har FIF också en match tillgodo. Just Härlanda och Fässbergs möts nästa vecka i en ren seriefinal! Chalmers är sexa.

 

Göteborgs SIF – FC Härlanda 0-1 (0-1)

Härlanda leder jakten på serieledarna Fässberg och igår vann de den luriga matchen mot GSIF med 1-0. Andreas ”Ankan” Berglund blev matchhjälte med matchens enda mål redan efter sju minuter.

”Fångarnas” ledare Jonatan Hellman sa så här om segern:

”En tight och hård match likt vårens möte där vi börjar bra och lyckas trycka in 1-0 efter en fruktansvärt fint långskott från mittfältsgeneralen ”Ankan”. Efter detta saknas det ordnade spelet, vi blir stressade och slår bort en del samtidigt som motståndarna är tunga och vinner en del dueller. Vi ska vara nöjda med ledning i halvlek (trots att ”Sås” i kassen inte behövde ingripa med nävarna vid något tillfälle). I andra gör vi det bättre, är fruktansvärt stabila bakåt och borde tryckt in någon mer balja. Klart nervigt, men farligheter från GSIF uteblev, vilket ju var gött. 403 minuter nu utan insläppt mål är inte likt Fångarna, men orimligt gött inför nästa veckas seriefinal.”

GSIF:s kapten Mattias Wångberg sa så här om förlusten:

”Tungt. Mycket skador i truppen senaste tiden och åker vi på ytterligare en på uppvärmning och sedan i mitten av första så en truppen blir ju rätt tunn. Vi kommer ändå ut med bra inställning och kämpar på för varandra. Tyvärr så har vi ju haft väldigt svårt att göra mål den här säsongen och även så idag. Tur att vi har en grymt stark backlinje som lyckas ha koll på deras kontringar när vi försöker trycka upp för kvittering i andra. Men det blir bara att hem och jobba på anfallsspelet till nästa match.”

Fortsatt tungt alltså för GSIF som är åtta. Härlanda är tvåa och har alltså chansen att sätta press påse serieledarna Fässberg när lagen möts nästa vecka.

 

6C

Pushers BK – SK Argo 3-2 (1-2)

Derby på Gröna Vallen och viktiga poäng på spel i kampen om att undvika nedflyttning. Argo fick bra utdelningen i mitten av första då Kristoffer Jonsson första satte 1-0 på straff och sedan spelande fram Gustav Dovstad till 2-0 minuten senare! Pushers kämpar sig tillbaka in i matchen och får in en reducering innan paus genom Joakim Jonsson. Argo får en ypperlig chans i början av andra då de får en ny straff som dock PBK:s målvakt Hugo Nöller räddar! PBK åkte även på ett rött i situation men trots detta tar de över matchen och kan göra både 2-2 (Joakim Jonsson igen) och även 3-2 när Petter Jonsson nickar in en hörna! De två trötta lagen byter sen chanser sista kvarten men PBK kniper tre pinnar i detta lite halvgriniga derbyt!

SK Argos matchrapport hittas HÄR.

Pushers är nia med Argo som sjua, sex poäng före.

 

7A

Lekstorps IF – Kareby IS 3-1 (3-1)

Lekstorp är på väg tillbaka till sexan och de tog ännu en seger då de besegrades Kareby hemma igår med 3-1. Alla målen kom i den första halvleken och Lukas Ottosson slog till redan efter åtta minuter men Jacob Berntsson kvitterade bara minuter senare. Veteranen Daniel Jonasson satte sedan 2-1 för LIF och precis innan paus kom även 3-1 (Marcus Gylling). Inga mål i andra alltså och tre nya friska pinnar till de grönklädda.

LIF:s kapten Nissan Svensson sa så här om segern:

”Vi hade på förhand bättre förutsättningar ikväll än sist vi mötte Kareby med sjukdomar/skador och trafik men med sena återbud idag på viktiga spelare så fick vi kasta om lite i laget. Men de positiva med årets Lekstorp är att vi har en bred och go trupp. Matchen i sin helhet är väl en bra genomförd match där vi får in en balja tidigt och sen bjuder in dem med deras kvittering men sen tar vi över mer och mer och kommer till flera fina avslut från båda flankerna. Får även chansen att uttöka våran ledning med en straff men dagen till ära bränner jag den eller rättare sagt målvakten gör en fin räddning. Men vi fortsätter att komma fram till fina avslut och sätter sedan 3-1 innan halvtid. Andra halvlek är väl som den första , vi för spelet och fortsätter skapa mängder med chanser men skillnaden från första halvlek är att bollen inte letar sig in i andra halvlek. Summa summarum en bra dag på jobbet och alltid gött att fortsätta vara obesegrade. Tackar även Kareby för deras fina insats och även domaren som är helt outstanding under hela matchen. Även väldigt roligt med den goda stämningen under hela matchen när man hörde så mycket tråkigheter med lokalfotbollen i Göteborg förra veckan. Nu laddar vi om för en rolig match nästa vecka borta mot Inter Linné.”

LIF leder 7A med sex poäng före Inter Linné, just det laget de möter i nästa omgång. Kareby är elva.

 

7B

Hjuviks AI – BK Skottfint 0-8 (0-3)

Storseger för Skottfint som hänger med i toppen. Skottfint hade 3-0 från första efter mål av Max Mårtensson, Idriz Sunja och André Klint. I början av andra kom 4-0 (Sunja på straff) och sedan fortsatte bollarna att trilla in och även Mårtensson blev tvåmålsskytt. Noterbart är att Idriz Sunja gjorde sin debut för Skottfint och det gjorde även Stephen Egbe

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Första matchen för oss på tre veckor så vi visste inte riktigt var vi stod. Till skillnad från för tre veckor sedan så hade vi nu tillbaka lite mer folk och konkurrensen är hård. Först och främst får jag tacka Hjuviks AIK som hittade en lösning på tid och annan plan när det var nästan omöjligt för oss att komma till start 18:00 ute i Hjuvik. Matchen och resultatet rann iväg lite i andra halvlek. Vi har problem första 20-25 minuterna och gör massa tekniska misstag i uppspelsfasen. Hade Hjuvik fått in ett mål där så hade det blivit en annan match. Vi går till paus med ledning 3-0 istället. Andra målet gjordes av Idriz Sunja som debuterade i Skottfint. Idriz gör ytterligare ett mål en bit in på andra halvlek och detta på straff och efter det dör matchen lite. Vi går runt på hela bänken i andra halvlek och kan göra ytterligare fyra mål och matchen slutar 8-0. Vi är effektiva, men har mycket kvar i själva spelidén. Extra plus idag till Max Mårtensson som låg bakom fem mål och gjorde två själv varav ett på frispark. Fina debuter från Idriz Sunja med två mål och Stephen Egbe som var målvakt för dagen och får hålla nollan. Max Bergenheim som kom tillbaka till klubben efter två säsonger i division 3 avrundar dagen med ett mål och en assist och kommer vara väldigt nyttig för oss under hösten. Till Hjuvik vill jag ge beröm som kämpade matchen igenom och aldrig gav upp. Vi hade en tung säsong förra året och det vänder snabbt. Det är bara att kämpa vidare.”

Hjuviks Oskar Rybo hade följande att säga om matchen:

”Jag tycker vi spelar hyfsat framåt stundtals och borde kunnat gjort något mål med bättre skärpa. Försvarsspelet är dock under all kritik, vi ligger för långt ifrån motståndarna och bjuder på alldeles för stora ytor. Vi har verkligen något att jobba på för Skottfint gjorde mål på nästintill varenda chans de skapade och det känns riktigt frustrerande. De vinner klart rättvist även om 0-8 är alldeles för stora siffror.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint jagar uppflyttning och är nu trea, en poäng bakom Solväder men med två matcher mindre spelade. Hjuvik har haft det tufft denna säsongen och är tia.

 

Elisedals IS – Solväders FC 3-1 (0-1)

Intressant möte för den övre halvan där Elisedal visade att de vill vara med och slåss om uppflyttning. Det blev nämligen 3-1 mot tvåan Solväder igår på Kviberg 2. Det var dock SFC som ledde med 1-0 i paus efter mål av Mohamed Amer Kanfoud. I andra vände dock EIS på steken efter mål av Erik Samuelsson, Tobias Andersson och i slutminuterna Henrik Magnusson

EIS Tobias Prodan sa så här om matchen:

”En oerhört skön seger som verkligen togs genom kollektivet! En ganska tillknäppt första halvlek där Solväder har mycket boll och vi inte riktigt får igång vårt spel. Vi snackar ihop oss och går ut i andra med helt rätt inställning. Alla gör verkligen jobbet och 0-1 vänds till 3-1, tre viktiga poäng i denna 6-poängsmatch. Skönt att kunna minska avståndet uppåt och att vi nu har vidare häng på toppen.”

EIS är fyra, men med samma poäng som Skottfint och bara ett upp till SFC. Solväder är tvåa men har bara fyra poäng på fyra matcher efter sommaren.

 

Käringöns FC – Rambergets SK 3-1 (2-1)

KFC går mot sin bästa säsong på länge och är sexa i tabellen. Igår besegrades Ramberget med 3-1. Gustaf Lorén inledde målskyttet i den första halvleken för KFC men Nana Kwase Addai-Mensah Piesie kvitterade strax efter. Precis innan paus återtog dock KFC ledningen genom Viktor Arvidsson och med bara tre minuter kvar kom även 3-1 (Daniel Arenhage). 

Käringöns seger tog de förbi just Ramberget i tabellen. KFC nu sexa och RSK sjua.

 

Menisken IF – Högaborg Kärralunds FC 7-2 (4-1)

Menisken bjöd på en storseger igår på Heden 3 när Högaborg Kärralund kördes över med hela 7-2! MIF satte hög fart direkt från början och Sermed Reda Taki var stekhet och gjorde matchens tre första mål alldeles själv! Prithul Kharel Chhetri reducerade förvisso men Reda Taki gjorde även 4-1 precis innan paus. Målen fortsatte att rulla in i den andra halvleken och 7-2 till slut för Menisken

MIF:s Calle Petersson sa så här m segern:

”Vi var bestämda att ställa saker rätt efter kryss mot Hjuvik och en katastrof insats mot Björkåsen, utan att ta något från Björkåsens insatts ska sägas. Vi gick in resolut och rullade boll och efter 25 min hade Sermed satt 4 baljor och matchen var rätt avgjord. Våra motståndare satte dock en balja och vi blev lite nervösa i sann Menisken anda trots vårat övertag. Vi körde på i andra och Skrokk knoppa in en balja och Wickins dunka in en straff efter att Sermed fallit som en fura i straffområdet. Sen avslutade Svenne med att näta för andra matchen på raken. Kontentan: allt stämde för oss och vi spelade en av de bättre matcherna för året och tog vara på allt som vi fick, medan inget antagligen stämde för Högaborg. Hatten av för en trevlig match och stor eloge till en av seriens bästa domare.”

MIF är femma i tabellen och Högaborg är nia.

 

/Rasta