Vi närmar oss slutspurten i våra serier och så här gick det i helgen i 4A och 4B:

 

FREDAG 7/9

4A

Stenkullen GoIK – Guldhedens IK 5-5 (2-4)

I torsdags besegrade tvåan Semberija serieledarna Gårda i seriefinalen och i fredags var det dags för de två lagen precis bakom att mötas. Det blev målfest och dramatikStenkullens IP. Gästerna Guldheden chockstartade när Svante Möller smällde in ett hattrick under första halvtimmen och GIK tog greppet om matchen! Stenkullen fick dock vittring genom två reduceringar, först av Nicklas Westman och sedan av Isak Hermansson men innan paus satte Isac Boukachabia 4-2. I början av andra kom även 5-2 till Guldheden genom Tobias Petersson och där hade väl ändå GIK avgjort? Stenkullen ville dock annat och särskilt Westman som gjorde två raka mål och plötsligt var det match igen! Martin Nilsson Faal gjorde sedan 5-5, och då var det till och med dryga kvarten kvar! Det blev dock inga fler mål och matchen slutade 5-5.

Stenkullens tremålsskytt Nicklas Westman sa så här om målkalaset:

”Minst sagt galen match ja. Idag var det en jämn kamp. Vi spelar ganska likt varandra . Guldheden var hetare i första 45, GoiKen i andra halvlek. Vi satt på samlingen och prata i ca 10-15 minuter om hur vi skulle stoppa denne Svante Möller…och efter 30 minuter hade han gjort tre mål. Ironiskt. Guldheden var tillbakapressade större delen av första 30 men dödliga kontringar, precisa inlägg och en distinkt avslutare gav dem stort övertag. Vi gör 1-3 och 2-3 ganska snabbt efter 3-0 målet och energin flödar. Vi ångar på och Guldhedens målvakt får göra några svettiga räddningar men sen straffar de oss återigen på omställning som ledde till hörna där en av Guldhedens jättar når högst. 2-4 i halvlek känns tungt riktigt, riktigt tungt. Men Goikens maskiner ger då inte upp i första hand. 2-5 kommer efter ca 50 minuter efter ett fint lågt inlägg och Svante är återigen där och petar. 40 minuter kvar och kanske Guldheden blir bekväma med en 3-måls ledning. Men Goiken tar över resten av matchen. 2-5 blir 5-5 när klockan står på 80 minuter. Vi har jättemöjligheter att göra 6-5 men lyckas inte göra ett vinnande mål. Missnöjda med en poäng. Men nöjda med prestationen att hämta upp 3-måls underläge.”

Guldhedens tremålsskytt Svante Möller hade följande att säga:

”Ytterst märklig och svängig match som lika gärna kunde slutat 10-10. Första halvlek är ganska jämn där vi visar upp en ruggig effektivitet och undertecknad har pillat in tre mål efter en halvtimme och vi har kontroll på händelserna. Tyvärr släpper vi in två onödiga mål på kort tid. Dock gör vi 4-2 precis innan halvtidsvisslan och känslan är positiv i paus. Det första som händer i andra halvlek är att vi via ett självmål tar ledningen med 5-2. Normalt sett är matchen död där men icke igår. Vi blir fruktansvärt passiva och låga i vårt spel och Stenkullen tillåts skapa många bra chanser, samtidigt som vi emellanåt sticker upp i vassa kontringar. Till slut kommer utdelningen för Stenkullen och tyvärr blir det ketchupeffekt för deras del och matchen slutar 5-5. Oerhört tungt. Som sagt en väldigt konstig match som nog var mer än njutbar för den neutrale åskådaren.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Stenkullens matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

Semeberija vann i torsdags så tappar båda lagen mot kvalplatsen och Stenkullen får nog räknas bort i den fighten. Stenkullen har i nuläget har åtta poäng upp till Semberija med fyra matcher kvar (Semberija har dock en match mer spelad). Guldheden bättre med då och är fyra pinnar bakom men en match tillgodo på Semberija. I näst sista omgången möts dessutom just Semberija och Guldheden!

 

Lunden Överås BK – United Africa FC 2-2 (2-2)

På den nedre halvan slåss både Lunden Överås och United Africa FC och när lagen möttes på Överåsvallen i fredags blev oavgjort. UAFC inledde piggast och Chidiebere Nnamdi Ogudiegwu satte 1-0 efter nio minuter. Lunden svarade dock fint med två raka mål (Tom Engvall och Patrik Magier) men precis innan paus kom 2-2 genom Hamza Debet. Den andra halvleken bjöd inte på några anteckningar i målprotokollet och matchen slutade alltså med ett kryss.

Lunden Överås kapten Mattias Alfredsson sa så här till bloggen om matchen:

”En match som byter skepnad ett par gånger, och lagen turas om att föra spelet. Tycker att vi skapar mer än nog chanser framåt för att vinna matchen med en eller två bollar, men så länge vi har problem att hålla tätt bakåt får vi nöja oss med kryss.”

tiondeplatsen kan betyda kval för att hålla sig kvar var det en viktig poäng för Lunden Överås då de just nu är nia och UAFC är tia. Det skiljer tre poäng mellan lagen men då har UAFC en match mindre i tabellen då deras match mot Kortedala avbröts förra helgen.

 

4B

Göteborgs FF – IFK Björkö 6-0 (2-0)

GFF kämpar både för att behålla andraplatsen (som betyder kval) men även för att försöka hinna ifatt serieledarna Dalen/KFF. Att hinna ifatt Dalen/KFF blir tufft men laget tog ett kliv mot att knipa kvalplatsen i helgen när bottenlaget Björkö krossades med 6-0 hemma på Majvallen. Charles Palmborg och Teodor Nastevski Lindström såg till att GFF ledde med 2-0 i paus och i andra fortsatte målen att trilla in där både Palmborg och Nastevski Lindström gjorde varsitt till mål.

GFF:s Rami Kurdali sa så här om storsegern:

”Vi gör en bra match där vi spelar bra bakåt över hela banan och inte släpper till någonting och framåt har vi en bra rörelse och variation som ställer till det för Björkö. Theo och Charlie gör två mål vardera och gör det bra med sin individuella skicklighet, känns bra att studsa tillbaka på vinnarspåret igen och nu ser vi fram emot Dalen i nästa omgång.”

Björkös Andreas Odersjö sa så här om förlusten:

”Två vinster i bagaget för oss och en tredje raka hade varit grymt skönt, speciellt på Majvallen och mot ett GFF som vi slog ute på ön senast. Domarn blåser igång matchen och de första 5 minuterna trycker GFF på riktigt bra. Vi ligger dock väldigt disciplinerat i försvarsspelet så de lyckas väl inte skapa några jättefarliga lägen inledningsvis utan jag tycker istället vi har de första ”farliga” lägena, ett där anfallskollegan Augustin hittar mig i straffområdet med en perfekt lobb där jag då bli nedriven av deras ens mittback men domarn väljer att inte blåsa straff. Men sedan gör GFF första och kort därpå rullar dom säkert in en straff (då tyckte domarn det var okej att blåsa straff) som ger GFF 2-0 och det visade sig bli väldigt psykologiskt för oss. Vi försöker kriga på, höjer pressen rejält och försöker komma runt mycket på kanterna men resulterar tyvärr ingenting. Gamnackar, en hel del avgörande misstag och en domare som kan ha haft världens sämsta dag på jobbet…är ingen bra kombo. Men hur som helst, vi får ta oss i kragen, knyta näven och studsa tillbaka redan nu på tisdag med ett ö-derby mot Donsö och lördagen därpå kommer lillebror Öckerö på besök.”

GFF är tvåa i tabellen och möter alltså ettan Dalen/KFF i nästa omgång och behöver vinna för att ha chansen på seriesegern. Bakom i tabellen jagar dock bland annat Velebit som har matcher tillgodo på GFF. I botten av tabellen slåss Björkö för kontraktet och är tia. De i sin tur har ångestmatch och ö-derby mot elvan Donsö i nästa omgång!

Bloggen la även märket till att William Nimbs dök upp i GFF:s laguppställning. Nimbs lämnade ju seriekollegan IF Mölndal för spel med Askims IK i trean men är nu alltså tillbaka i 4B.

 

IF Mölndal Fotboll – Finlandia/Pallo AIF 5-0 (4-0)

Mölndal tog ett steg mot nytt kontrakt då de besegrade jumbon Finlandia/Pallo AIF med hela 5-0 i fredags. Det var högsta fart från början och redan efter en halvtimmes spel hade Mölndal i praktiken avgjort matchen med fyra raka mål. Niclas Högfeldt svarade för de tre första och Ackim Mumba satte 4-0. Zephania Phiri gjorde sedan 5-0 sent i matchen.

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om segern:

”Vinst 5-0 skönt! Vi börjar matchen exakt som vi pratat om och går fram till 4-0 efter 25 minuter. Kanon. Efter det slår vi av på takten och resten av matchen är ett långt sömnpiller .”

Finpas kapten Richard Olsson sa så här om matchen:

”Torsk ännu en gång, matchen är i princip över redan efter 25 minuter då Mölndal utan problem fått göra 3-0 på oss. Vi lyckas inte komma in i matchen alls under 90 minuter och det är så det sett ut mest hela säsongen för vår del.”

Mölndal är nu åtta och Finlandia/Pallo AIF är fortfarande sist och börjar få en hel del poäng upp till lagen framför.

 

LÖRDAG 8/9

4A

Kortedala IF – FC Komarken 4-1 (1-1)

En mittenfight där inget av lagen egentligen har något att spela för förutom äran och placeringar. Det skulle iallafall visa sig att Kortedala var starkast i det här mötet med nykomlingen Komarken. Mohamed Liban Mohamed satte 1-0 för hemmalaget på Kortedalavallen i matchens första minut. Det var dock 1-1 i halvtid efter att Jafet Menghestab varit sist på bollen precis innan paus. Idris Ahmed blev sedan matchhjälte för hemmalaget med tre raka mål under matchens sista sju minuter! Två dessutom på frispark!

Kortedalas Ali Simmo sa så här om segern:

”Svårt att spela på Kortedalas gräsplan men idag blev det ännu värre med regnet! Men vi gör jobbet och tar hem tre poäng. Komarken har bra lag men orkar inte med oss hela vägen. 1-1 men vi trycker in tre snabba och dödar matchen. Vi har en fin form och krigar mot division 3!”

KIF är sexa i tabellen och Komarken är åtta.

 

Nol IK – Floda BoIF 6-0 (1-0)

Det går fortsatt riktigt tungt för jumbon Floda och i lördags blev det hela 0-6 borta mot Nol. Matchens första 45 minuter bjöd dock bara på ett mål (Niclas Elfving) och det var egentligen inte förrän sista kvarten det rann iväg. Michael Hintze blev tvåmålsskytt för hemmalaget.

Nols Bojan Ilic sa så här om matchen:

”Vi rullade boll men vi skapade inte så mycket i första halvleken. Men i andra blev vi riktigt vassa.”

Flodas Hjalmar Holgersson hade följande att säga om förlusten:

”En jämn första halvlek där vi i vårt omklädningsrum kände att vi var värda med mer. Då hade de 1-0. Sedan hinner matchen knappt starta innan de får en straff för handboll, mycket hårt dömd! Direkt efter det får de göra 3-0, allför billigt. Efter det funkar det mesta för Nol, ingenting för oss.”

Floda är sist i 4A-tabellen och kommer att spela division 5-boll nästa säsong. Nol är femma.

 

4B

KF Velebit – Eriksbergs IF 1-0 (1-0)

Velebit jagar kvalplatsen till trean och tog en viktig trepoängare mot Eriksberg i lördags. Rutinerade måltjuven Ivica Skiljo gjorde matchens enda mål redan efter fem minuters spel!

Velebits Paolo Rossi sa så här om matchen:

”En otroligt svårspelad match där regnet gjorde sitt under fredagen med även innan och under matchdag. Tycker ändå att vi lyckas behärska det bra under första halvlek där vi skapar mest och bäst chanser. Vi lyckas även få in ett snabbt ledningsmål när Ivo snyggt bågar in 1-0. Andra halvlek börjar vi med att skapa fyra klockrena chanser, som tyvärr alla missas. Sen blir det lite av ett ställningskrig där Eriksberg lyckas äta sig in i matchen och även skapar lite halvchanser. Vi fortsätter att missa men lyckas hålla ledningen hela vägen in i mål och en go seger är ett faktum. Sett till stora hela är vi det bättre laget och hela laget gjorde det de skulle. I Eriksberg skulle jag vilja plussa för målvakten!”

EIF:s Anton Efraimsson sa så här om förlusten:

”Jättekul att få spela på gräs, men tyvärr bor vi i Göteborg där en rimlig mängd regn inte existerar. Givetvis är planen lika vattenskadad för båda lagen. Vill även minnas att domaren frågade båda kaptenerna i vardera lag om vi ville spela, så det var trots allt ett gemensamt beslut! Velebit, alltid lika svårt att veta vad de kommer med för lag, lyckas tidigt trycka in 1-0 målet. Vill ändå tycka att vi försöker styra spelet medan Velebit ställer om snabbt när lägerna väl finns. Går nog inte att säga speciellt mycket mer om matchen tyvärr än att vi får lägga fokus på att vinna nästkommande match.”

Velebit är endast en poäng bakom tvåan GFF och har dessutom en match mindre spelad. I sista omgången möts just Velebit och GFF!

Eriksberg är sjua.

 

Donsö IS – Kärra KIF 1-3 (0-3)

Bottenlaget Donsö kom från en skön seger mot jumbon Finlandia och hade nog lite poängvittring när mittenlaget Kärra KIF kom på besök till Donsövallen. Den känslan kom dock av sig rejält då gästerna hade 3-0 i paus efter två mål av Marcus Olofsson och ett av Nicklas Reitz. Visst fick DIS in en reducering (Albert Hansson på straff) i mitten av andra men hemmalaget kom aldrig närmare.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Efter två matcher med poängtorka så var det dags för bortamatch mot Donsö. Det var mycket regn och blåst under uppvärmningen, men när matchen startade så blev det bättre väder. Första halvlek: Vi ligger rätt i försvarsspelet precis som vi pratat om, detta genererar även ett bättre, trevligare, finare och effektivare spel. Donsö får försvara sig tufft och vi hittar fina kombinationer mellan våra lagdelar. Vi gör tre mål och matchen känns väldigt trygg för vår del. Andra halvlek: Vi börjar kladda mer på bollen, samtidigt inte helt oväntat så möter Donsö upp oss högre i planen och de börjar vinna mer boll på vår planhalva. Matchen känns jämn, det skapas lite halvchanser åt både håll, Donsö har några hörnor mm nedan vi får lite frisparkar hyfsat nära deras straffområde, inget resulterar i mål. Någonstans i mitten av halvleken så hittar domaren en straff till Donsö som efter miss får skjutas om och då sätts i mål. Egentligen blir det aldrig nervöst och vi kan spela av matchen och vinna med 1-3 Vi måste bli bättre på att förstå varför vi är bra, spela på det sätt vi KAN och inte på det sätt vi VILL.”

DIS målskytt Albert Hansson sa så här:

”Tuff match mot ett stabilt Kärra. Matchen börjar i regn där Kärra går ut som de starkare laget de får utdelning i form av tre mål där vi inte alls sätter emot något vidare. I andra halvlek var det dock en annan energi i vårt lag och plötsligt är de vi som trycker på och är det bättre laget, efter drygt 65 minuter får vi straff som jag slog in. Med 20 minuter kvar ger vi järnet dock utan resultat. Matchen slutar 1-3 och vi laddar om för viktig match mot Björkö på tisdag.”

DIS matchrapport hittas HÄR och som vanligt finns det bilder från matchen på Skärgårdsfotboll (HÄR).

Kärra är sex i tabellen. Donsö är elva och har alltså ett riktigt viktigt bottenmöte och ö-derby på tisdags mot tian IFK Björkö!

 

Öckerö IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 3-0 (WO)

Tyvärr dök det upp flera WO-matcher i olika serier i helgen och i 4B lämnade tyvärr Mölnlycke-Sjövalla WO i sin match mot Öckerö IF. Mölnlycke-Sjövalla är nia och indragna i bottenstriden medan ÖIF är fyra och slåss om kvalplatsen.

 

/Rasta