Det är riktigt tight både i toppen och botten av våra femmor och så här gick det denna helgen:

 

FREDAG 7/9

5A

FC Bosona – Utbynäs SK 2-3 (1-0)

USK kämpar för att haka på topplagen och Bosona slåss för nytt kontrakt. När lagen möttes på Gamlestadsvallen i fredags var det till slut Utbynäs som tog hem alla poängen. Det var dock Bosona som hade 1-0 efter den första halvleken efter att Eldar Razanica hittat rätt. Bosona åkte sedan på ett ganska tidigt rött i andra och USK kunde göra både 1-1 (Filip Olofsson), 2-1 (Robert Hedelin) och även 3-1 (Hedelin igen). Matchen fick dock lite nerv när FCB reducerade med bara tre minuter kvar med USK höll undan och vann!

USK:s tvåmålsskytt Robert Hedelin sa så här om segern:

”Matcherna mot Bosona är alltid svåra att förbereda sig för. De har i princip samma lag som slog oss med 4-1 på Heden för två år sen och samma lag som vi gjorde 20 mål på förra säsongen. Så man vet aldrig vart man har dem. Vi får inte riktigt igång spelet i första men skapar tillräckligt för att göra några mål med Enis i mål spikar igen med några klassräddningar. Vi tappar boll och de gör 1-0 vilket står sig till paus. I andra spelar vi bättre och får tidigt in 1-1. Vi trummar på och gör 2-1 på straff. De får även en kille utvisad med två gula. Det smyger in sig en viss frustration, vilket till viss del kan förstås. Vi gör sedan 3-1 och då tror man det är klart. Men Bosona ger inte upp och får in 3-2 och matchen lever igen. Lite tråkiga scener på slutet när det blir lite munhugg vid bänken och en åskådare tar stryptag på en av våra spelare. Domaren bryter matchen men väljer att spela klart de sista två minuterna. De får en frispark på mittplan och flyttar in allt. Har en boll inne men domaren har redan blåst för hands. Vi kan lämna matchen med en viktig seger mot ett hårt kämpande Bosona. All cred också till deras kapten som verkligen försöker hålla snacket på en bra nivå hela matchen trots att det från båda lagen är rätt tjötigt och blir stökigt på slutet.”

USK har hittat en fin höstform med tre segrar och ett kryss efter sommaren och laget är trea. Bosona återfinns på en tiondeplats.

 

5B

IF Warta – Näsets SK 3-1 (1-1)

Nykomlingen Warta tog en riktigt viktig trepoängare i kampen om nytt kontrakt och spelade samtidigt bort Näsets SK helt från toppstriden. Emir Ajanovic gav Warta ledningen tidigt i matchen innan Victor Kalasho kvitterade för NSK. Warta var dock starkare efter paus och Erik Lukacs nickade in 2-1 och lite senare kom även 3-1 (Can Aslaner).

Wartas målskytt Erik Lukacs sa så här om segern:

”En tuff match mot ett lag som jag personligen tycker är topp-3 i serien. Första halvlek funkar inte för oss trots att vi gör 1-0 men i andra halvlek blir vi mer kompakt i försvarspelet och kan börja spela lite mer och trycka dit två mål till. Min bild av matchen var att Näset hade bra spel i första men i andra tog vi över och låste matchen, de hade några chanser som kunde resultera i mål men de lyckades inte. Deras kvittering i första halvlek är en tabbe (ett skott rakt på målvakten som tappar bollen in i mål) från vår målvakt som gör en otrolig match. Vi hade en del i andra som kunde resultera fler mål men vi måste bli mer effektivare men nu känns det som vinden har vänt och jag hoppas att vi fortsätter med fler vinster resterande matcher.”

Warta är nu åtta i tabellen och Näset är fyra.

 

Hovås Billdal IF – IF Väster 2-6 (0-2)

IF Väster fortsätter att trumma på och har nu rejäl kontakt i toppen. I helgen blev det hela 6-2 mot Hovås Billdal i en match där Väster fick rejäl utdelning precis runt pausvilan. Väster hade gjort 1-0 genom Timocin Zaynal och i den sista minuten av den första halvleken kom även 2-0 (Niklas Pettersson). Direkt i inledningen av andra kom även 3-0 (Gabriel Cederborg) och bara minuter senare 4-0 (Felix Hermansson). Det blev alltså till slut 6-2 och Cederborg blev tvåmålsskytt för Väster.

IFV:s Arijan Stovrag sa så här om segern:

”Vi är inne i ett bra flow de senaste matcherna. Det räckte med att spela bra i en 45 minuters period för att vinna matchen. Därefter kunde vi rotera laget och vi hade även några mittbackar som fick testa på att spela högre upp i banan. Bra fredag helt enkelt!”

Hovås Billdals Henrik Blixt sa så här om matchen:

”Det blev en märklig match där resultatet blev betydligt större än vad som speglade matchen. Vi startar mycket bra och radar upp chans efter chans utan att få in bollen i mål. Väster såg lite tagna ut och hade nog inte räknat med att vi skulle sätta hög press på dom med ett aggressivt spel. Men som så många gånger förr när vi inte får utdelning så trillar det in en boll bakåt istället. 0-2 ramlar olyckligtvis in i sista sekunden före halvtidsvilan och det är rejäl uppförsbacke. I halvtid pratar vi om att vi är med i matchen och kan definitivt vända på underläget. Men vi hinner knappt komma ut på planen innan Väster gjort både 3-0 och 4-0. Efter att vi bjudit på ytterligare två mål till så ryker vi i alla fall upp oss och avslutar starkt med två reduceringsmål med bud på något mer. Tråkigt att resultatet landar på 2-6 trots att vi stundtals spelar riktigt bra. Men hatten av till Väster som trots vår starka start kan samla ihop sig och vinna komfortabelt till slut.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

Riktigt fin form på Väster som har sju segrar och ett kryss på sina åtta senaste matcher. Laget är tvåa i tabellen och då ettan Sandarna och trean Balltorp kryssade (mer om det längre ner i inlägget) har Väster riktigt bra läge nu. Det är tre poäng upp till Sandarna men Väster har i nuläget bättre målskillnad. Sandarna och Väster möts dessutom om ett par omgångar!

Hovås är nia i tabellen och får kämpa vidare om att säkra spel i femman även 2019.

 

LÖRDAG 8/9

5A

Hönö IS – Partille IF FK 1-1 (0-1)

Nykomlingen Hönö fortsätter att plocka lite poäng här och där i bottenstriden och tack vare ett sent mål av Alex Zachrisson blev det 1-1 hemma mot Partille IF FK. Gästerna hade tagit ledningen i mitten av den första halvleken genom Farhad Ariyaeeravesh men fick alltså lämna Hönö med bara en pinne.

HIS Jonas Alexiusson sa så här om matchen:

”Återigen en mycket solid försvarsinsats idag! Även om de slarvas lite så lyckas vi reda upp det mesta. Det var väl inte jättelätt spelat idag med mycket blåst och tidvis ösregn. Tycker vi har mer boll än Partille men de gör 1-0 på slarv från vår sida i mitten på första på inlägg som missbedöms. Vi skapar flera bra chanser men avsluten är tyvärr inte tillräckligt bra. I andra får vi lite medvind och Partille backar hem lite också och bevakar. Vi trycker på från början i andra halvlek och Partille har svårt att komma över på vår sida. Vi skapar inte jättemycke i andra trots spelövertag men lyckas få in 1-1 i slutminuterna. 1-1 får nog anses som rättvist.” 

Hönö är nia i tabellen men har sju poäng upp till tian, som är just Partille IF FK.

 

Romelanda UF – Älvängens IK 3-1 (1-0)

Romelanda är riktigt formstarka i 5A och tog sin fjärde raka seger i lördags när Älvängen besegrades med 3-1 hemma på Romevi. Hemmalaget öppnade målskyttet direkt i matchens första minut då satte 1-0. I mitten av andra kom dock 1-1 (Hannes Berggren) men RUF avslutade starkast och Björnrud gjorde 2-1 innan Max Yngve avslutade målskyttet med sitt 3-1 mål.

Tvåmålsskytten Björnrud sa så här om segern:

”Man kan säga att vi har öppnat hösten över förväntan, fyra raka vinster. Dagens insats gör vi en krigarinsats, ett snabbt mål sen får vi försvara oss hela halvleken. Andra halvlek börjar vi bra men mer och mer ÄIK, tillslut får de in kvitteringen vilket var väldigt tungt dock varade de en kort stund. Efter avspark får vi ut bollen till vänsterkanten som slutar me ett inlägg och 2-1 till RUF. Sen var det väldigt spänt och nervöst dom sista 30, våran nya spelare för hösten får till ett kanonskott som går rakt in i mål. Efter det var det rätt klart. Riktigt viktig och skön seger på ett regnigt och halt Romevi.”

ÄIK:s Johan Parinder sa så här om förlusten:

”Vi börjar katastrof dåligt och släpper in 0-1 efter 30 sekunder. Resten av första halvlek totaldominerar vi utan att få in bollen. Andra halvlek börjar jämnare och tillslut får vi in kvitteringen genom vår 03:a, rättvist. Dessvärre släpper vi in 2-1 ca 30 sekunder efter kvitteringen och där gick luften ur oss lite. Vi har bollen och Romelanda kontrar och gör ett drömmål till 3-1. Orättvist sett till matchen men fotboll handlar om att göra mål. Då hoppas jag vi gör det mot Bergum istället!”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

RUF är sexa med ÄIK precis bakom sig på en sjundeplats.

 

Öjersjö IF – Björndammens BK 0-3 (WO)

Tyvärr tvingades jumbon Öjersjö lämna WO i derbyt mot Björndammen. BBK är tvåa i tabellen, en pinne bakom Zenith. Betydligt tuffare för ÖIF som alltså är sist men som dock har ett par matcher tillgodo på lagen framför. ÖIF var ju i samma situation förra säsongen och då löste de till slut kontraktet. Vi får se hur det slutar i år.

 

5B

Sandarna BK – Balltorps IF 2-2 (0-0)

Toppmöte i 5B när serieledarna Sandarna tog emot trean BalltorpGröna Vallen. Efter en mållös första halvlek slog hemmalagets Robin Lund till och gjorde 1-0. BFF svarade dock med att göra både 1-1 (Jens Enbom) och även 2-1 (Enbom igen!). Sista målet kom dessutom med bara sex minuter kvar av matchen! Serieledarna Sandarna höjde sig dock och Mikael Johansson kvitterade i 89:e!

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om matchen:

”Tuff, men kul match! Balltorp var och är bra med en tydlig spelidé och några individer som håller ”hög division 5-klass”. De slår långt och försöker få fast bollen på vår planhalva och börja etablera spel därifrån. De gör det bra och vi har problem första halvtimmen sedan äter vi oss in i matchen och vi har bra omställningar och chanser att göra minst två mål i första halvlek men deras målvakt är duktig. Balltorp har också en väldigt bra chans i första där Erik gör ett riktigt bra ingripande. Så 0-0 i halvtid känns rättvist. Andra halvlek tycker jag vi pressar mycket bättre och vi får tag i bollen på deras planhalva många gånger och gör också 1-0. Sedan gör Balltorp två mål på fasta situationer, surt och väldigt onödigt. Sedan gör vi 2-2 sista minuterna och lyckas hålla Balltorp på avstånd i alla fall. Personligen tycker jag vi har chanser nog att avgöra matchen under andra halvlek och att vinna matchen även om de inte är ofarliga. Som sagt, kul och tuff match att spela, lite väl hetsigt ibland för min smak men domaren gjorde det bra och höll det oftast på en bra nivå.”

BFF:s tränare Fredrik Magnusson hade följande att säga om matchen:

”Tycker vi börjar matchen riktigt bra vi borde haft en straff på en solklar hands redan efter två minuter. Första 30 minuterna tycker jag vi får matchen dit vi vill. Vi stressar Sandarna till misstag och jag tycker vi trycker ner dem rätt rejält på deras planhalva. Men efter ca 30 minuter så gör Sandarna ett byte och in kommer Bergvall och ger dem lite mer spets framåt och efter det så är matchen jämn. Vi kommer till exempel runt genom Anton på kanten som slår den till Jetmir som skär in från kanten och kommer fri, mål i 9 av 10, men deras målvakt gör en fin räddning. Någon minut senare kommer Sandarna runt på sin vänster och hittar fram till Hysén som kommer fri då gör Emil en jätteräddning. Så höll det på tycker jag. En bra match mellan två jämna lag. Vi visste att Sandarna är farliga på omställningarna tycker vi löser det bra under matchen men klart de kommer till lägen och så. Två väldigt bra målvakter idag tycker jag. Matchen slutar ju lite surt när vi ledder med 2-1 och deras kvittering kommer med 30 sekunder kvar. Tror publiken tyckte det var en väldigt bra match för att vara division 5. Att matchen slutar lika är väl ganska rättvist. Extra plus till Emil i vårt mål samt deras. Sen vad säger man om Jens Enbom? Född 1977 och 2 mål och så bra på mitten!”

Den serieledningen som såg så säker ut för Sandarna är inte så säker längre. Laget leder serien men bara med tre poäng och tvåan Väster har i nuläget bättre målskillnad. Lagen ska dessutom mötas innan serien är slut så det kommer bli en dramatisk upplösning. Balltorp hade nog behövt att vinna matchen och de är trea, sex poäng efter SBK.

 

Styrsö BK – Mossens BK 5-2 (4-1)

I botten av 5B tog Styrsö BK en riktigt viktig seger hemma på Amneviksvallen. Mattias Janicijevic och Balder Fors såg till att SBK ledde med 2-0 redan efter en kvart. Gästande Mossen fick lite kontakt genom Moltas Karlssons reducering men innan paus kom både 3-1 (Niklas Tullock) och även 4-1 (Emil Fhager). Tullock gjorde även 5-1 direkt i andra innan Karlsson gjorde sitt andra mål för MBK

Styrsö är förvisso fortfarande under strecket som elva men har kontakt med lagen framför. Ett av de lagen är Mossen, som är precis framför på en tiondeplats.

 

Kungsladugårds BK – Masthuggets BK 2-0 (1-0)

Ett av de andra lagen som är inblandade i bottenfighten är jumbon Masthuggets BK men de föll mot ett formstarkt Kungsladugårds BK på Apelsinplan. Jakob Bergström satte 1-0 strax innan paus i en bit in i andra kom även tvåan (Fredrik Herrmann).

KBK:s Marcus Weimén sa så här om segern:

”En skön trepoängare och vi fortsätter med vår fina form. En bra insats av hela laget men dålig skärpa och fokus på sista tredjedelen gjorde så att det stannade vid 2-0 fast vi hade bud på många fler. Agges miss på det helt öppna målet från tre meter efter några minuter satte lite avsmak första halvlek men en fin kombination som startade vid egen målvakt avslutades med att Bergström slängnickade in bollen i krysset en stund innan halvtid. Lite böljande spel i andra men kan bara minnas att Masthugget hade ett skott på mål, vi styrde matchen från början till slut. Även kul att Herrman hamnade i målprotokollet även om det diskuterades lite om självmål på långskottet som styrdes på försvarande spelare.”

KBK är obesegrade efter sommaren med två kryss och två segrar och är femma. Masthugget är sist i 5B-tabellen.

 

/Rasta