Så här gick det i helgens 6A & 6B:

 

LÖRDAG 8/9

6A

Sveakurd FC – Götaholm BK 4-4 (1-0)

Serieledarna i 6A, Sveakurd FC, var riktigt illa ute hemma på Bläsebovallen mot Götaholm men lyckades till slut iallafall få med sig en poäng. Det började dock bra med en 1-0 ledning i paus (målskytt Sizar Ayoub) men i början av den andra halvleken gick det mesta Götaholms väg. Charlie Bengtström kvitterade till 1-1 och lite senare satte Fenan Zemui 2-1. Nästa bakslag för Sveakurd kom när Yousef Ali fick sitt andra gula och fick lämna. Zemui gjorde 3-1 och även 4-2 och däremellan Sarkawt Omar Salih gjort mål för SFC. Matchentiden tickade dock iväg och det såg ut som Sveakurd var på väg mot en sällsynt förlust. I 81:a minuten kom dock 3-4 genom Karzan Ayoub och med bara minuten kvar även 4-4 när Omar Salih satte sitt andra mål för dagen!

Götaholms Shaharam Mansouri, som såg matchen från läktaren, sa så här till bloggen:

”En ganska jämn första där Sveakurd äger mycket boll och de tar ledningen. Sen så händer det inte jättemycket mer i första. Andra hade bara börjat innan vi kvitterar och tar ledningen på 3-4 minuter och då börja Sveakurd vakna till och höjer tempot, men de får en man utvisad och kort därefter gör vi 1-3, men Sveakurd ger sig inte och gör 2-3 men vi gör 2-4 och de ser ut som att vi har kontroll och har några farliga kontringar men sista passen stämmer inte, vi gör ett självmål och de får extra energi. De sista minuterna trycker de ner oss och vi är ett långt lag så de gör ett vackert sista mål och kort efter blåser domaren av matchen.”

SFC:s tränare Behar Tahiri sa så här om matchen:

”En match som vi dominerar första 45. Vi missar oerhört mycket vilket medför att vi bara leder med 1-0. I andra halvlek så tappar vi fokus. Götaholm lyckas göra tre mål inom loppet av 6 minuter. Vi får en man utvisad också. Mycket tungt! Ändå lyckas vi göra tre mål till och knipa en oerhört viktig poäng.”

Sveakurd leder fortfarande 6A och har fyra poäng ner till tvåan Gamlestaden FF. Götaholm är fyra.

 

Surte IS FK – Bjurslätts IF 1-3 (1-1)

Bjurslätts IF går fortsatt bra och tog ännu en seger när Surte IS FK besegrades på bortaplan med 3-1. Det var dock Surte och Rade Radovic (hans 13 för säsongen) som inledde målskyttet redan efter sju minuter! BIF:s Najib Nbou såg dock till att det var 1-1 i paus i i andra kunde Bjurslätt växla upp. Almin Demir gjorde 2-1 innan Benny Brunberg avgjorde helt med sitt 3-1 på straff nio minuter från full tid. 

BIF:s Tim Samuelsson sa så här om matchen:

”En jämn start på denna match. Är anfall fram och tillbaka. Surte får ett fint läge efter vårt spel stannat upp i backlinjen och deras anfallare knorrar in den fint i bortre till 1-0. Efter det tar vi tag mer och mer i matchen och kommer till en del lägen. 1-1 kommer efter fint mål av Najib Nbau . 1-2 kommer efter ett rent sagt drömmål av Almin Demir. Matchen är stort sätt vår, de lägger in en växel till för att få in bollen men resulterar i att vi får ett farligt anfall som blir straff. Benny Brunberg sätter den enkelt till 1-3! Go vinst igen”

Surtes Christofer Küchler sa så här om förlusten:

”Det blev ytterligare en tung förlust, men den här gången kände vi åtminstone att vi hade en hygglig chans och med marginalerna på vår sida istället så hade vi nog klivit av planen med 1 eller 3 poäng. Men när man ligger i botten så får man inte mycket med sig. En tydlig matchbild där Bjurslätt säkert har 70-30 i bollinnehav, helt enligt plan.”

Bjurslätt är på en fin tredjeplats och segern var lagets tredje raka efter sommaren. Surte är nia och det ser tufft ut få fyra lag åker ur.

 

Tollereds IF – Gamlestaden FF 0-1 (0-1)

De enda som kan hota Sveakurd i toppen är Gamlestaden FF men de hade en lurig match borta mot TolleredSpinnarvallen. Matchen bjöd bara på ett mål och det var gästerna GaFF:s Robin Forsberg som stod för det, dryga halvtimmen in i matchen.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Gemytliga Spinnarvallen bjöd på lunchmatch och en överraskande bra, men blöt matta. Tollered är trogna sin spelidé och jag tycker även att vi är det matchen igenom. Vi skapar oerhört mycket, både i första och andra halvlek och det är ett under att vi bara gör ett mål denna match. Tollered är bra på offensiva fasta och det är så deras farligheter kommer till, man har bland annat en stenhård nick i ribban. Vi gör en rätt så bra match och visar framförallt mycket hjärta. En rättvis seger och första gången på 4 försök som vi vinner mot TIF.”

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson hade följande att säga om matchen:

”Rättvist helt klart, vi hoppades kunna störa dem men de var för bra helt enkelt. Visst har vi några chanser men kommer till alldeles för få sen är vi iskalla framför mål likt Conor Washington 😉. Anders-målvakt håller ner siffrorna och gör många bra räddningar! Bara att bryta ihop och satsa på nästa match.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

TIF:s matchrapport hittas HÄR.

Riktigt viktig seger för Gamlestaden som nu sätter lite press på Sveakurd inför slutspurten. Det är fyra poäng som skiljer laget åt med fem matcher kvar. I näst sista omgången möts just GaFF och Sveakurd. Tollered går mot en mittenplacering och är  sjua.

 

6B

Solängens BK – Hällesåker IF 2-1 (2-0)

Helgens enda 6B-match och där tog Solängen en efterlängtad seger efter att laget inlett hösten med tre raka förluster. SBK hade greppet efter den första halvleken då Kristoffer Peric satte 1-0 tidigt och Alexander Johansson nickade in 2-0 precis innan paus. Hällesåker fick kontakt i början av andra då Hampus Eriksson reducerade men gästerna kom aldrig närmare.

SBK:s kapten Alexander Johansson sa så här om segern:

”Välbehövlig seger för ett ganska skakigt Solängen sett till de senaste matcherna. Vi för spelet första halvlek och gör även 1-0 på ett fint inlägg med en volley upp i nättaket. Hällesåker slår mycket långt och gör det bra när dem vinner nickdueller och fyller på med folk. Vi lyckas göra 2-0 precis innan halvlek via nick på hörna. I andra halvlek forcerar Hällesåker och lyckas reducera tidigt. Men vi lyckas kontrollera matchen efter det och har några farliga lägen som vi inte lyckas förvalta för att döda matchen. Grymt skön seger!”

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om förlusten:

”Kortfattat kan vi säga att vi gör en plattmatch. Vår första halvlek är väldigt dålig. Vi testade ett nytt spelsystem, men det fungerade dåligt. Ändrade i halvlek och då blev det bättre, men fortfarande väldigt ineffektiva.”

Båda lagen återfinns i mitten av tabellen med Hällesåker som femma och Solängen som sexa, tre poäng efter.

 

SÖNDAG 9/9

6A

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Partille IF SC 2-1 (1-0)

Partille har fortfarande inte vunnit i årets 6A och det gjorde de inte heller i gårdagens match mot Syrianska/Arameiska där det blev förlust med 1-2. Syrianska tog ledningen med 1-0 genom Dali Hirmiz precis innan halvtid. Tidigt i andra både kvitterade Partille (genom Farid Runklint) men åkte även på ett rött kort. George Mario Hannonsson blev sen matchhjälte med sitt 2-1 mål i mitten av andra.

Syrianskas Dali Hirmiz sa så här om segern:

”Vi kommer till matchen med 11 spelare, den 12:e kommer efter första halvlek, så vi drog ner på tempot rejält hela matchen för att vi har vissa spelare som ej orkar spela 90 minuter. Vi gör 1-0 i slutet av första halvlek efter ett fint inlägg från Daniel Talani och där jag med lite tur får in bollen i mål och det står sig i första. Vi säger i halvtid att vi ej ska ge de frisparkar på vår planhalva för det är det de är bra på. Men vi ger dem ändå flera och tillslut kommer ett mål i baken genom just en frispark som slås in och deras spelare nickar in den ostört. De får en man utvisad och vi gör 2-1 efter det på en hörna genom Jojo och det står sig hela matchen.”

Syrianska/Arameiska återfinns på en sjätteplats medan Partille fortfarande är sist.

 

/Rasta