Vi kör vidare med helgens 6C och 6D:

 

FREDAG 7/9

6C

AIF Göteborg – Fröjdens FK 1-6 (0-6)

Fröjdens FK bjöd på ett riktigt målkalas på Gröna Vallen när bottenlaget AIF Göteborg besegrades med hela 6-1. ALLA Fröjdens mål kom dessutom i den första halvleken! Målfarligast var, möjligen lite oväntat, Fröjdens kapten Simon Sävenek med ett hattrick! Magnus Svantesson och Filip Andersson gjorde de andra och AIF bjöd också på ett självmål. I slutet av matchen kom en AIF-reduvering genom Milan Kucovic.

FFK:s tränare Darko Lipovac sa så här om segern:

”Alltid gött att vinna matcher, extra gött med tanke på att vi torskade båda matcherna mot AIF förra säsongen. Vi får en kanonstart där Sävenek gör 1-0 efter tre minuter där det var misstänkt hands/offside situation. Vi tar tag i matchen och gör en riktigt bra första halvlek där vi får in totalt 6 mål, ”gubben” Sävenek gör hattrick. Matchen känns avgjord i halvlek, i andra har vi bud på många fler mål men får inte till avsluten överhuvudtaget. AIF krigar på hela matchen och får in ett snyggt mål på slutet, tråkigt för Målvakts-Rickard att han inte får hålla nolla men det är inte så vanligt i våra divisioner. Extra plus givetvis till Sävenek som gör tre mål och även till Naser som idag inte gör något mål men istället gör ett hästjobb defensivt som forward och springer slut på Arbetarnas backlinje med sin kraft och snabbhet. Bra inställning på samtliga idag, viktigt inför resterande matcherna.”

Fröjdens matchrapport hittas HÄR.

Stabil seger för Fröjden som dock kommer att få klara sig utan duktige Viktor Bäckström framöver då han lämnar på grund av flytt. Fröjden är för övrigt femma i tabellen. AIF är elva och kommer längre och längre bort från fortsatt division 6-spel.

 

Slottsskogen/Godhem IF – Azalea BK 7-1 (1-0)

På förhand intressant möte mellan två nykomlingar som har gått bra i årets 6C. Det blev en lite märklig match på Sikvallen då den fullkomligt exploderade målmässigt i den andra halvleken. SG hade med sig 1-0 från den första halvleken efter mål av George Boulos. I mitten av den första halvleken fick även ABK Joakim Risby utvisad. SG dödade sedan matchen i början av andra med tre raka mål första kvarten och avslutade även starkt med bland annat två mål av Joakim Eriksson. Det blev alltså till slut hela 7-1 till SG som nu faktiskt har andraplatsen inom räckhåll!

SG:s Albin Westerlund sa så här om segern:

”Vi har gjort många bra matcher denna säsongen men undra om inte detta var den bästa ändå. Bra spel med en hel del fina kombinationer ledde fram till en säker 7-1 seger. Såklart gött att slå Azalea två gånger denna säsongen.”

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här till bloggen om matchen:

”En total genomklappning och genomusel insats och inställning på väldigt många håll. Hade det inte varit för Trucken hade det blivit mer. Att vi lirade på gräs, att vi fick en man utvisad och att myggen stacks är liksom inte skäl till denna prestation. All heder till SG som följde sin plan, var noggrannare, ville mer och vann mycket rättvist. Skall tillstå att den taktiska insatsen från coachhåll var lika bedrövlig den.”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

SG är fyra i tabellen och ABK är sexa.

 

6D

Västkurd BK – IF Vardar/Makedonija 2-3 (2-1)

Riktig toppmatch i 6D när ettan IF Vardar/Makedonija mötte trean Västkurd BKSälöfjordsvallen. Västkurd behövde vinna för att sätta lite press på serieledarna Vardar och det började bra. Roni Kurdali satte 1-0 redan efter sex minuter. Ismer Bilajbegovic kvitterade visserligen men Kurdali gav VBK ledningen igen innan paus. Vardar öppnade dock den andra halvleken starkt och Petar Radmanovic kvitterade på nick redan efter tre minuter. Västkurd fick sedan en spelare utvisad och i matchens näst sista minut kan Alexander Trpcevski avgöra matchen för Vardar! I slutet blev det även ett rött för Vardar.

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om segern:

”Vinst mot seriekonkurrenten. Västkurd tog ledningen två gånger under matchen, grymt starkt av oss att komma tillbaka och vinna tillslut.”

VBK:s ledare Labinot Aziraj sa så här om förlusten:

”Oerhört tung förlust efter att vi genomför en första halvlek som vi är mycket nöjda med där Vardar har svårt att skapa särskilt mycket förutom kvitteringen till 1-1 som kommer snyggt via ribban efter en omställning. Uddamålsledning i paus med bud på mer efter att Roni Kurdali snyggt öppnat målskytten i början och sedan slår en säker straff efter en solklar hands. I pausen pratar vi om att våga fortsätta trycka på framåt men samtidigt vara kyliga i runt eget försvarområde för att inte dra på oss något onödigt. Det dröjer inte ens tre minuter i andra innan Vardar återigen kvitterat efter att vi dragit på oss en otroligt onödig frispark som lyfts in i straffområdet. Minuten senare är vi reducerade till tio man efter hjärnsläpp. Med en man mindre i cirkus 40 minuter försöker vi trycka på och när vi satsar allt framåt så slår Vardar till med ett riktigt drömmål i matchens sista minut. Strax därefter blåser domaren Edmond Shala av matchen. Domare Edmond ska ha en stor eloge för en mycket väl utförd match ikväll. En mycket kompetent domare med pondus, känsla och tydlighet. Vi tackar all publik, domare och framförallt Vardar för en god kamp, hälsar dem gratulerar till den i praktiken säkrade seriesegern och ställer om siktet mot Fotö nästa vecka!”

Vardar är nu åtta poäng före tvåan Hälsö och trean Västkurd. VBK har dessutom en match mer spelad.

 

Bosna IF – Backatorp IF 3-3 (1-2)

Bosna gör ett sista försök att klara kontraktet och det blev en poäng hemma mot Backatorp efter en svängig 3-3 match. Det var hemmalaget som öppnade starkast då Emir Skandric satte 1-0 redan efter tre minuter! Gästerna Backatorp svarade dock med att göra både 1-1 (Sebastian Wiktorsson Nutsch) och 2-1 (Achraf El Messaoudi) innan pausvilan. I mitten av andra var det Bosnas tur att vända på matchen. 2-2 gjorde Beno Gvozdar och strax efter kom även 3-2 (Ajdin Smajlovic på straff). I matchens absoluta slutskede slog dock El Messaoudi till med sitt andra mål som betydde 3-3!

Bosna behöver nog några trepoängare också om det ska bli spel i sexan även nästa år. Laget ligger tio. Backatorp, som var med i toppen under våren, har nu dalat till en sjätteplats efter bara en poäng på tre matcher efter sommaren.

 

LÖRDAG 8/9

6D

Knippla IK – Hisingen FC 3-3 (2-0)

Precis över nedflyttningsstrecket slåss Knippla och Hisingen och de möttes i lördags på Tranbärsvallen. Det blev en ytterst dramatisk match där hemmalaget inledde bäst med både 1-0 (Christian Johansson) och 2-0 (Johansson igen) i den första halvleken. HFC kom dock tillbaka starkt och både reducerade (Steven Tran) och kvitterade (Hicham Kortobi). Hisingen hann sen med att både få en spelare utvisad men även att göra 3-2 (Hakan Durmaz) med bara en minut kvar av ordinarie speltid! Det var dock inte slut på dramatik då KIK på tilläggstid lyckade få in 3-3 via Victor Jacobsson!

KIK:s kapten Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Tudelad känsla efter slutsignalen. Vi har en ledning med 2-0 i halvlek och en fin känsla inför andra. Men motvinden blev för hård och regnet piskade på riktigt bra stundtals så det var svårspelat. Hisingen får kontakt och gör tre baljor och jag personligen kände att det summerade våran höst, riktigt riktigt tufft. Men sen så kom den, miraklet! 3-3 mål av Victor och det är kanske nu det vänder? Nu är vi ju inblandade på riktigt i bottenstriden så nu är varje pinne viktig!”

KIK är i nuläget åtta och HFC är nia, fyra poäng före.

 

Fotö GoIF – Neutrala IF 2-4 (0-3)

Ett annat ö-lag som slåss för nytt kontrakt är Fotö men de åkte på ytterligare ett bakslag när de föll mot Neutrala i helgen. Salih Köse gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen och även 3-0 kom innan halvtid, målskytt Qasim Sayid-Ali Furie. Neutrala gjorde även 4-0 (Abdi Rahman Mohamoud) innan Fotö vaknade till. Det blev dock inte mer än två reduceringar (av Mikael Beckius och Alberth Gustavsson). 

Fotös Beckius sa så här om förlusten:

”Tuff match på förhand på en vindpinad gräsplan i ösregn på Fotö. Att släppa in två snabba mål innan vi vaknar till håller inte, och när vi började komma in i matchen så kommer även 0-3. Största anledningen är väl att vi tappar på det centrala mittfältet så de får komma rättvända mot backlinjen. I andra lyfter vi oss trots motvind, delvis tack vare något nonchalanta motståndare. Dock får de en diskutabel straff som de sätter på andra försöket. Vi försöker få igång spelet, och till slut resulterar det i att vi får in två baljor. Återigen räcker vi inte ända fram, och återigen släpper vi in två tidiga mål, och det håller inte. Nu får vi kämpa vidare under hösten!”

Fotö är fast i bottenträsket och är elva. Neutrala är fyra

 

/Rasta