Vi avslutar helgrapporteringen med 7A. Så här gick det i helgen:

 

LÖRDAG 8/9

Rödbo IF – Geesguud UF 2-1 (0-1)

Rödbo IF låg illa till hemma på Rödbovallen då gästerna Geesguud ledde med 1-0 (efter mål av Guedje Ibrahim Diomande) och matchen närmade sig sitt slut. Fredrik Strinnås nickade dock in 1-1 i 77:e matchminuten och Christian Throlin satte sedan segermålet med bara sex minuter kvar!

RIF:s Olle Mildén sa så här om segern:

”Jag tycker vi var stabila matchen igenom. Vi hade kontroll på deras uppspel och deras långbollar. Vi försökte göra det svårt för dem genom att ligga lågt och hålla oss till matchplanen. På så sätt kunde de få slå dessa långa bollar utan någon press från oss, men vi var med på dem. Trots detta lyckades vi ändå skapa väldigt många målchanser och kunde gå in i andra halvlek med en 3-4 målsledning. Men vi hade inte riktigt skärpan i avsluten. De gör mål på just en långboll som vår målvakt missbedömer och dom kan rulla in den med lite flyt. Geesguud var svårspelade och har en del tekniska spelare men vi visade upp en jäkla vilja i dagens match som jag inte sett på länge. Vi kämpade för varandra och stressade dom från mittplan så dom inte skulle kunna spela igenom vårt försvar. Så enligt matchbilden tycker jag att segern var rättvis. Så stor eloge till grabbarna idag. De hade en del farliga anfall men slarvar en del i sista passningen.”

Rödbo är nu sjua och går mot sin bästa placering på väldigt lång tid. Geesguud är nia.

 

Gunnared KIF – Angered SK 3-2 (1-1) 

Gunnared är med i toppen och slåss om uppflyttning. I helgen blev det seger mot Angered SK med 3-2 efter en spännande avslutning. Efter den första halvleken var det dock 1-1 efter mål av Mohammed Al-Kadasi för Gunnared och Siciid Abdiqadir för ASKNadim Raisi gav Gunnared ledningen i andra innan ASK först fick en spelare utvisad och sedan minuter senare göra 2-2 (Omar Yusuf Godle). Gunnared fick dock sista ordet och Ali Jafari satte 3-2 i 90:e! 

Gunnared är fyra i tabellen men har matcher tillgodo på lagen framför. ASK är femma men har nu halkat efter rejält poängmässigt.

 

Gothenburg Celitc FC – Croatia Göteborg 1-2 (1-1)

Croatia fortsätter sin fina säsong i 7A. I lördags kom 12:e seger för säsongen men Celtic stod upp riktigt bra. Joao Carlos Koling Neto gav nämligen Celtic ledningen i den första halvleken med sitt åttonde mål för säsongen. Innan paus hade dock Tim Berndtson kvitterat för Croatia. Ashraf Hamzeh blev sen segerskytt med sitt 2-1 mål med kvarten kvar! 

Croatias Vllaznim Ibishi sa så här om segern:

”Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff bortamatch mot Gothenburg Celtic och så blev det också. Vi gör det bra första 20 där vi skapar en hel del halvchanser och samtidigt inte släpper till någon målchans bakåt. Men i den 24:e minuten så är det ändå Gothenburg Celtic som gör första målet i matchen och tar ledningen med 1-0. I minut 45 så får vi frispark precis utanför straffområdet och Ashraf Hamzeh skjuter på mål, målvakten tappar bollen, Tim Berntsson håller sig framme och stöter 1-1. I den andra halvleken så tar vi över ännu mer och i minut 75 så placerar Ashraf Hamzeh in segermålet 2-1. Spelet var inte på topp idag från vår sida men vi tar en välförtjänt seger”

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om förlusten:

”Croatia vinner välförtjänt. Sett över 90 minuter skapar dom bättre tryck kring vårt straffområde än vice versa. Vi gick in med extra tryck på att vara med från början, i vårens möte släppte vi in två mål i första som gjorde att Croatia kunde ta det ganska lugnt i ledning. Instruktionerna verkade ha letat sig in hos gubbarna och vi gör 1-0 genom Joao på ett välplacerat avslut. Samtidigt står vi under större delen av första halvlek rätt defensivt. Croatia har en viss press men kommer inte till särskilt många avslut under den första halvleken. Farligaste läget kommer såvitt jag minns när vårt försvar blir passivt i en offsidesituation, en Croatia-spelare som inte står offside uppfattar detta väl och är sånär före mig på bollen men jag hinner rusa ut och rensa bollen ut över sidlinjen. Croatias övertag lönar sig dock med bara någon minut kvar av halvleken. En smart slagen frispark in på första-ytan längs marken tappar jag tyvärr mellan både armar och ben i vätan och en motståndare kan peta in bollen från nära håll efter mitt tapp till 1-1. I andra känns det länge som att vi är med även om det öppnare spelet då passade Croatia bra generellt då dom kom till fler avslut. Vid 1-2 är vi passiva utanför eget straffområde och en motståndare får på ett riktigt kanonskott som går in ner intill stolpen. Efter det förmår vi inte riktigt att etablera någon riktigt farlig press. Något enstaka läge skapas efter en hörna men Croatias målvakt behöver inte anstränga sig nämnvärt på några avslut. Vi släpper in klart färre mål än i våras men vi gör inte heller tillräckligt. I Celtic fortsätter vi hösten med att spela tajta matcher mot nästan alla och det känns surt att vi trots markant bättre insatser än i våras inte kunnat få med oss någon mer trepoängare i dom här tajta matcherna mot Geesguud, Hermansby och Croatia.”

Croatia är trea i tabellen medan Celtic är tia.

 

SÖNDAG 9/9

Lövet/Johannebergs IF – Inter Linné IF 3-6 (1-3)

Det blev målrikt på Mossens IP igår när Inter Linné bet sig fast i toppstriden efter en seger mot hemmalaget Lövet/Johanneberg. Inter Linné var i förarsätet hela matchen och gör 1-0 (Braulio Rodriguez) tidigt och fyller sen på med 2-0 (Rolando Sosa Torrico). Lövet för kontakt med ett straffmål (Rino Wiger) men innan den första halvleken är slut får även Inter Linné straff som förvaltas av Carl Demirtas Sjödin på bästa sätt. Både 4-1 (Abel Zerai) och 5-1 (Armando Smedberg Dalence) kommer i mitte av andra och dödar matchen. Olof Eklund hyfsar siffrorna lite innan Rodriguez avslutar målskyttet med sitt 6-3 mål. 

Lövets Erik Westh sa så här om förlusten:

”Åter igen match på en blöt och lerig Mossen IP. En tät match initialt, men Inter Linné gick upp i en 2-0 ledning in i mitten av första halvleken, efter två distinkta avslut. Vi krigade oss dock tillbaka och reducerade på straff. Baklängesmålen trillade in i andra halvlek, varav ett offsidemål. Vi gav dock aldrig upp utan kämpade hela matchen. Det belönades med två mål. Dock även en utvisning efter två gula. Inter vinner rättvist, men med lite flyt hade det kunnat bli jämnare.”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Vi visste att den här matchen på Mossens minst sagt ojämna gräsmatta skulle bli en tuff tillställning. Första halvlek bjöd inte på något skönspel. Lövet spelar en rak fotboll med mycket längre uppspel. Vi fredar oss rätt bra i defensiven men har svårt att rulla boll så som vi vill. 1-0 får vi efter ett distinkt avslut av Braulio och vårt nyförvärv Rolando gjorde sedan 2-0. Vi trodde nog vi hade bra grepp om matchen men Lövet fick en solklar straff som de säkert förvaltade till 2-1. Efter det var det vår tur att få straff (som jag såg det rättvist) och vi gick till halvtidsvila med en 3-1 ledning. Andra halvlek tycker jag vårt spel är något bättre och vi gör 4-1 genom Abel och 5-1 genom Armando. Vi har chans på fler mål men Lövet vägrade ge sig och är jäkligt tunga på fasta situationer. De får in 2 baljor men Braulio punkterar matchen med 6-3 målet. En väldigt tuff match som var lite grinig emellanåt men all heder till Lövet som kämpade till sista spark.”

Inter är tvåa i tabellen och möter ettan Lekstorps IF i nästa omgång! Lövet är sexa.

 

/Rasta