Det är mycket som står på spel nu i lokalfotbollen och så här har det gått hittills i veckan:

 

MÅNDAG 10/9

6C

Önnereds IK – Vrångö IF 2-2 (2-0)

Topplaget Önnered såg ut att gå mot en ny trea hemma på Apelsinplan men gästerna Vrångö IF gjorde det de är bäst på, nämligen att kryssa! ÖIK hade med sig 2-0 från den första halvleken efter mål av Andreas Säfström och Andreas Tenggren. I mitten av andra kom sen först en reducering från ö-laget (på nick av Jesper Hellmark) och med kvarten kvar även 2-2 (Emil Bech) och ÖIK fick även avsluta matchen med tio man efter en utvisning.

ÖIK:s Arthur Oresjö sa så här om matchen:

”En match där vi i första halvlek är helt överlägsna och har en ledning med 2-0 i halvtid. Vrångö hade knappt bollen på vår planhalva. Borde kanske varit 4-0 eller 5-0. Andra börjar som första slutar bra kontroll och det känns inte riktigt som Vrångö orkar pressa oss. Men från nästan ingenting så gör de 2-1 och då blir det nerv. Sen 2-2 med 15 minuter kvar efter kommunikationsmiss plus en utvisning på det. Dock så är det vi som pressar vidare för ett ledningsmål med en man mindre dock utan resultat. Sätter man inte tio solklara målchanser så får man skylla sig själv. Vrångö kämpar alltid bra och ger aldrig upp. Starkt från deras sida. Katastrof från våran.”

VIF:s tränare Patrick Johansson sa så här om matchen:

”Första halvan av första halvlek är det mycket fokus på försvar och ligga rätt i position. Detta leder till frustration, mycket felpass och diverse internt munhugg hos Önnered. Strax därefter gör Önnered både ett och två mål efter lite slarv från vår sida. I första tycker jag nog Önnered hade chans att punktera matchen men icke. I andra krigar vi på och får in en reducering genom fint inlägg från Philip Steen som Jeppe trycker in fint med huvudet. Lite senare tråcklar sig Emil snyggt förbi hela backlinjen och placerar in kvitteringen läckert, det satt gött. Efter att deras gubbe åkt ut i samband med vår kvittering blir det lite flipperspel och trötthet i båda lagen. Till sist är vi närmst att trycka dit ett segermål men målvakten lyckas rädda en nick som jag redan räknar in i maskerna tyvärr. Skönt dock att kunna råna Önnered på vinsten som de gjorde med oss i våras och kämpa vidare med vårt eviga kryssande. Stort stort tack till Macke och Önnered som med kort varsel hjälpte till med flytt av match.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

För VIF var det sjunde krysset i år och laget får kämpa vidare för att säkra kontraktet. Viktig match nu på torsdag för åttondeplacerade Vrångö som då möter sjuan Argo. För ÖIK var det ett tufft poängtapp i toppstriden. Laget är tvåa, fem poäng efter FC Linné, men har nu en match mer spelad.

 

7B

IFK Hindås – Käringöns FC 2-2 (0-1)

Det blev 2-2 även i mötet i 7B mellan Hindås och KFC.

Hindås tränare Björn Klafver sa så här om matchen:

”En jämn och välspelad match. KFC tar ledningen i första halvleks sista minut på en frispark som vår målvakt missbedömer. Efter halvtid får vi bättre grepp på KFC och deras långa bollar på stora forwards. Trots detta är det KFC som tar ledningen. Efter det är det en konstant jakt på kvittering och till slut får vi utdelning genom en smällkaramell från 25 meter av Dominik Hejmej. Vi pressar hårt för ett ledningsmål men vi saknar skärpa i avslut och sista passning. Allt som allt en välspelad match mellan två jämna lag och en rättvis poängfördelning.” 

KFC är sexa och Hindås åtta i tabellen.

 

TISDAG 11/9

4B

Donsö IS – IFK Björkö 5-2 (1-0)

Ö-derby och viktigt möte i botten på 4B. Inför matchen låg DIS på en elfteplats och Björkö återfanns två poäng före som tia. När matchen på Donsövallen var klar var det dock ändat tabelläge! Hemmalaget gjorde matchens första mål, precis innan halvtid genom Albert Hansson. Björkö svarade dock direkt i andra med att kvittera (målskytt Oscar Frank). DIS tog dock ledningen igen, genom Erik Kristensson, och gick sedan ifrån rejält med tre mål till i slutet av matchen. Liam Ajdini satte 3-1, Hansson 4-1 och Olle Backman svarade för 5-1 målet. Tobias Haglund putsade sedan siffrorna med ett sent Björkömål.

Oerhört viktig seger för Donsö som nu klev förbi just Björkö och upp på en niondeplats. Björkö är nu elva och alltså på fel sida strecket.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll (HÄR) och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

 

6B

Göteborgs City FF – BK S:T Jakob 1-2 (1-1)

Det var bottenmöte även i 6B när City och S:T Jakob drabbade samman på Härlanda Park. Båda lagen slåss om nytt kontrakt och S:T Jakob fick en flygande start när Ludvig Björkö satte 1-0 redan efter tre minuter. En halvtimme senare var det dock kvitterat genom Adrian Holländer Nyström. 1-1 stod sig en bit in i andra innan Viktor Stener gav S:T Jakob ledningen igen. En lednings om skulle stå sig matchen ut!

Isak Widmark (som vaktade kassen för S:T Jakob igår) sa så här om segern:

”Wow! Hur viktigt som helst att vi kniper tre poäng idag. Vi lyckas trots rejält manfall mobilisera rätt och spelar smart och fördelar energin hela vägen ut. Dock är det mycket jobb kvar för att säkra kontraktet.”

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om den tunga förlusten:

”Ja vad skall man säga? Typisk kamp för överlevnad i division 6. Mycket svängig match med öppet spel, två lag som vill vinna och måste vinna men det går inte hela vägen fram. En jämn match som kunde sluta med kryss eller även tre poäng till oss. Vi sliter på men inte enda fram. Vi har stolpe ut hela tiden nu men för att vinna så måste vi jobba hela vägen in i mål. Hoppet är ju det sista som överger oss så vi hoppas än och vi får kriga på och vidare men solen är på väg ner för oss. Kämpa på!”

Segern gjorde att S:T Jakob klev upp på samma poäng som just City (även om City är före på bättre målskillnad). Det ser dock fortfarande riktigt mörkt ut för båda lagen då närmaste laget framför är åttondeplacerade Chalmers som är hela tio poäng före!

 

/Rasta