Lokalfotbollsveckan rullar vidare! Såg här gick det igår onsdag:

 

ONSDAG 12/9

5B

Masthuggets BK – Balltorps FF 0-2 (0-1)

Botten mot toppen i 5B där Hugget jagar nytt kontrakt och BFF jagar topplagen Väster och Sandarna. Gästerna Balltorp fick en smakstart med 1-0 (Malband Mohideen på straff) redan efter sex minuter. Det blev dock inget målkalas utan resultatet stod till paus. I början av andra kunde sen Jetmir Kurti sätta 2-0 och matchen på Majvallen bjöd inte på några fler mål. 

Just målskytten Kurti sa så här om segern:

”Skön seger även om vi inte bjuder på något finlir den här gången. Störtskur och blåst gjorde det svårspelat för båda lagen. Härligt att vi håller vår tredje nolla på fyra matcher. Vi fortsätter jobba hårt och ta en match i taget så får vi se hur Sandarna och Väster sköter sig där uppe. Är helt säker på att de känner att vi flåsar dem i nacken.”

MBK:s kapten Behzad Kurdali hade följande att säga om förlusten:

”En match som fick precis den öppningen som vi inte ville få! Balltorp gör 1-0 på en solklar straff redan efter två minuter. En grinig match som egentligen kunde slutat lite hur som. Med rätt skärpa från oss så kunde vi vunnit idag då vi bränner tre frilägen. Positivt är att vi skapar chanser idag till skillnad från andra matcher. Nu är det bara att ta nya tag inför måstematchen mot Styrsö nästa vecka”

Balltorp är trea men både Sandarna och Väster går bra i tabelltoppen. Masthugget är fortfarande sista i 5B-tabellen.

 

IF Väster – FC Heden 2-1 (0-1)

Väster har riktigt bra häng just nu efter att toppkonkurrenten Sandarna kryssat lite på sistone. Laget hade dock en svår uppgift igår då FC Heden stod för motståndet. Ett Heden som inlett hösten med kryss mot just Sandarna och 4-0 mot Härryda. Det var också Heden som tog ledningen efter en kvart genom Naim Khreis, en ledning som också stod sig in i pausvilan. Väster svarade dock omgående i andra när Felix Hermansson gjorde sitt 12:e mål för säsongen. Med kvarten kvar vill inte Gabriel Cederborg vara sämre då han avgjorde matchen med sitt 13:e mål för säsongen! Det är Cederborg bäst i 5B med i skrivande stund.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”En otroligt viktig seger för att vi skulle kunna fortsätta jaga Sandarna. Ytterligare en omgång. Svårspelat med rejäl vind och massa regn mot ett Heden som jag aldrig besegrat vare sig som spelare eller tränare. Vi inledde piggt första 15(?) nånstans och skapade lägen men fick inte superlägena. Heden åt sig in i matchen och fick 1-0 på en hörna. De är ju tunga där och vi räckte inte till helt enkelt. Vi jobbar på och skapar en del lägen men får inte till det. Heden spelar bra, vinner mycket boll och duon på topp i Ceesay och Reitz spelade riktigt bra. 0-1 i paus och rejäl motvind i andra, de kändes inte bra. Men en tidig kvittering när Gabbe spelade fram Felix och de gav oss energin vi behövde. Jag minns inte lägena i vilken ordning de kom i andra men jag tror att Hedens tre superlägen kom efter att Gabbe gjort 2-1 på Felix inlägg. Vi skapade lägen men Heden hade ett ribbskott, en retur som Mackan fick undan på mållinjen och ett friläge som Mackan löste. Heden fick en utvisning där jag kan förstå frustrationen då vi kom undan i första. Tre poäng i alla fall i en riktgt tuff match och nu lever vi en omgång till.”

Hedens motsvarighet Tobias Larsson sa så här om matchen:

”Tuff match på förhand, halv storm precis vid matchstart och sånt där gött höstregn. Väster startar bäst och kommer med fin speed på sina kanter där de allt som oftast försöker bryta in i banan men vi är där och lyckas få en tå eller ben ivägen och kan tillslut börja få lite mer bollinnehav och hota med ett lite rakare spel i djupled på urstarka duon Danne och Toni som gör en riktigt bra halvlek ihop. Vi får utdelning på en hörna som Larsa visar prov på en finfin belgienblue-nacke och får på en pangnick som målvakten släpper retur på och där står vårt senaste nyförvärv Naim och säger tack och bock och skriver in sig i målprotokollet. Resterande del av första lyckas vi spela av och kan gå in i vila med ledning. I andra halvlek är vi passiva i början samtidigt som Väster kliver högre med laget och stressar oss till felbeslut och ger bort mycket av initiativet. De gör lite signifikativt för vår säsong 1-1 och 2-1 när vi släpper lite billiga mål. Samtidigt är det väl inte den här matchen vi ska vinna men man vill ju alltid se till att göra sitt bästa och se vart det bär. I slutet vill vi så mycket men orken börjar tryta och det blir väl 2-3 lägen till kvittering men vi lyckas inte forcera in målet. I sanningens namn ska vi också tacka vår keeper Ralle som gör några riktiga idioträddningar i slutet när vi trycker på vilket ger oss chansen att ändå spela om det matchen ut. Grattis till Väster som är ett gediget och tufft lag att möta!”

Väster fick vara serieledare ett dygn innan Sandarna återtog den med en seger mot Härryda ikväll. SBK leder serien med tre poäng men Väster har aningen bättre målskillnad och lagen ska mötas innan säsongen är slut.

FC Heden återfinns på en åttondeplats.

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Göteborgs SIF 0-3 (0-1)

Sjövalla-Mölnlycke har ryckte upp sig efter en tung vår men är fortfarande sist i tabellen. Igår blev Göteborgs SIF för tuffa hemma på Djupedalsplan. Anders Karlsson gav GSIF ledningen strax innan paus och 2-0 kom redan fem minuter in i andra, målskytt Jacob Nilsson.  I 85:e fastställde sedan Ehab El-Ali slutresultatet på straff.

GSIF:s Mattias Dotevall sa så här om segern:

”Vi inleder matchen rätt slarvigt, svagt passningsspel och tar felbeslut i de avgörande momenten. Vi kommer dock in i matchen och skapar chanser men utan att få in bollen. Det dröjer tills slutet av första halvlek innan Anders, som förövrigt har varit riktigt stabil i försvaret under säsongen, trycker in ledningsmålet på en hörna. Vi står upp bra i andra halvlek och tar över matchen. Vi sätter 3-0 via en straff med någon minut kvar. Känslan är att vi borde gjort ett par baljor till. Sjövalla krigar på bra och har bl.a. några luriga distansskott. Skönt med tre pinnar och att vi håller nollan.”

Sjövalla-Mölnlycke som sagt sist i 6B-tabellen även om de bara har två poäng upp till lagen (BK S:T Jakob och Göteborgs City FF). GSIF, som brukar vara ett stabilt topp-4 lag, har en mellansäsong och återfinns på en sjundeplats.

 

6C

FC Linné – Slottsskogen/Godhem IF 7-1 (2-1)

På förhand en spännande match då nykomlingen SG toppat formen rejält och har öst in mål efter sommaren, bland annat 7-1Azalea och 10-1 på Öset! Frågan var ju om de kunde störa serieledarna FC Linné? Även om Teodor Sandklef satte 1-0 för Linné tidigt så var SG med helt ok i den första halvleken. Isac Wedin Gluhic kvitterade nämligen i 35:e men innan paus kunde August Boije göra 2-1. Efter paus var det dock inget snack och SG fick själva känna på hur det är släppa in massor med mål! Målen trillade in och det blev alltså 7-1 till slut där Sandklef svarade för ett hattrick och Justus Hogbäck gjorde två. Även Jesper Strand hamnade i målprotokollet med sitt 6-1 mål.

Linnés Robert Lundström sa så här om segern:

”Riktigt bra match från oss idag, SG är pigga och pressar oss bra i början men vi lirar oss ur situationerna och skapar mycket lägen genom bra kombinationer utan att släppa till några lägen direkt, förutom några långbollar som blir till 50/50 situationer. När vi gör 3-1 så går luften ur SG och det rinner iväg till slut! Efter en svag 1-1 match mot Vrångö så känns det härligt att vi reser oss och ställer frågan till de övriga topplagen om de orkar haka på i toppen nu!”

SG:s tränare Peter Ericsson hade följande att säga om förlusten:

”Inga ursäkter. Linné börjar matchen med ett ursinnigt högt tempo med ett säkert och enkelt passningsspel där vi inte hängde med alls. 1-0 tidigt och vi fick jobba jäkligt hårt för att det inte skulle rinna iväg. Vi gör 1-1 och började komma in i matchen mer och mer. Men två situationer på raken där vi skulle ha frispark som domaren inte såg innebar mål i friläge där vi slutade spela och 2-1 samt 3-1 var ett faktum. Uppförsbacke rejält där vår normalt goda organisation föll pladask . Linné var rejält laddade och vann rättvist. Som mitt i veckan match innebär för oss, så saknades det 4-5 spelare, men som sagt ingen ursäkt . Vi vet vad vi kan och ibland blir det så här för alla lag. Vi tar helg, rannsakar oss själva. Spelare, ledare och kommer rejält laddade till nästa match. Linné är ett jobbigt lag att möta i sina bästa stunder. De har attityd och är jäkligt gnälliga , men spelar en vass och effektiv fotboll Och är väldigt trevliga efter match. All heder till Linné och grattis till division 5!”

FC Linné har 6C i ett verkligt järngrepp särskilt då jagande Önnered tappade poäng tidigare i veckan och Tynnered föll idag mot Azalea. Linné leder tabellen, åtta poäng före Önnered och nio före Tynnered. Bilden till inlägget är för övrigt lånat från Linnés Facebook-sida.

SG är på en fin fjärdeplats.

 

6D

Nödinge SK – Hisingen FC 4-2 (0-2)

Kampen om nytt kontrakt rasar vidare i 6D. Nödinge SK behöver alla poäng de kan få men det såg mörkt ut efter 45 spelade minuter hemma mot Hisingen igår. HFC hade nämligen gjort både 1-0 (Alan Mezori) och 2-0 (Ibrahim Abdi Salah) men även dragit på sig rött. I den andra halvleken klev sedan Emanuel Kollén fram och levererade för NSK. Kollén gjorde nämligen 1-2, 2-2, 3-2 och även 4-2! Målen vände på matchen och Nödinge tog viktiga poäng i bottenstriden!

NSK:s Jesper Garvetti sa så här om matchen:

”Det var en grisig match men vi lyckades vända ett 0-2 underläge till 4-2 genom vår fantastiska anfallare Emanuel!”

Nödinge är nia i tabellen men har nu bara en poäng upp till åttan Knippla. NSK har dessutom en match mindre spelad.

HFC är sjua.

 

/Rasta