Vi avslutar rapporteringen från torsdagens matcher med 7A & 7B:

 

TORSDAG 13/9

7A

Croatia Göteborg – Hermansby IF 7-0 (4-0)

Storseger för Croatia hemma på Gamlestadsvallen mot Hermansby.

Ingen matchrapport inne men Croatias Tim Berndtson sa så här om storsegern:

”Hermansby stod för motståndet idag och vi visste att de skulle bli en liknande matchbild som mot Celtic, mycket kamp och så. Vi tar dock tag i det direkt och har i princip bollen hela matchen förutom kanske sista tio. 4-0 till oss efter halvlek och i andra väljer vi att gå ner på trebackslinje och göra lite byten då vi hade en väldigt stark trupp idag. De blir tre mål till i andra och en klar seger för oss men finns självklart saker som kan bli bättre.”

Croatia toppar faktiskt 7A-tabellen i skrivande stund på samma poäng som Lekstorp. Gråbolaget har dock fyra matcher mindre spelade! Även lagen bakom som Inter Linné och Gunnared har matcher tillgodo och Croatia behöver att lite andra matcher går vägen om de ska bland sig i rejält. Hermansby är åtta.

 

Geesguud UF – Gunnared KIF 3-5 (2-4)

Det var en målrik match och den första halvleken bjöd på hela sex mål. Gunnared tog ett tidigt grepp om matchen med mål av Abdul Rahman Jebnoun och Mohammed Al-Kadasi. Geesguud svarade dock med både 1-2 (Zaki Muhammed) och även 2-2 (Omar Ilmi Abdi). Gunnared sig dock igen innan paus hade de en tvåmålsledning igen. Rahman Jebnoun satte 3-2 och Sadam Abdifatah gjorde 4-2. Geesguud fick lite kontakt i mitten av andra när Said Abdullahi Jamac gjorde 3-4 men närmare än så kom man inte och istället kunde Al-Kadasi stänga matchen med sitt andra mål. 

Gunnared är med i fighten om uppflyttning och är fyra i den jämna toppstriden. Geesguud är nia.

 

7B

Käringöns FC – Järnbrotts IF 0-1 (0-1)

Serieledarna Järnbrott tog sin 14:e raka seger i årets seriespel men det var på håret mot Käringöns FC på Heden 2. Matchens enda mål nickades in av JIF:s Linus Laggar precis innan paus.

JIF:s spelande tränare Carl-Johan Svensson sa så här om segern:

”En riktigt nervkittlare igår. Jag tycker vi började bra och ägde boll första 15 minuterna. Vi skapar dock aldrig några bra lägen. Därefter växer sig KFC in i matchen och skapar en rad chanser – varav två var riktigt vassa. Vi har Coffe i målet och Ludde att tacka för att det fortfarande var 0-0 efter dessa chanser. Spelat börjar fram och tillbaka och i första halvleks sista spark (nick), lyckas vi göra 1-0 genom Linus Laggar som nickar in bollen utom räckhåll för an annars storspelande KFC-målvakt. Andra halvlek är helt jämn skulle jag säga. Vi skapar möjligen fler chanser än KFC men inga riktigt farliga. Ju längre halvleken lider blir vi med måna om att bevara ställningen, medan KFC försöker ösa på för att få till en kvittering. Men de riktigt vassa chanserna uteblir och vi kan tillslut andas ut, när domaren blåser. Jag skulle säga att 1-0 är ett rättvist resultat som speglar matchen väl. Ett extra plus till Coffe i målet som gör en riktigt stabil insats och till Henrik på topp som springer lika mycket denna matchen som resten av laget tillsammans.”

JIF kommer att vinna årets 7B. De leder serien med 12 poäng för tillfället. KFC är sexa i tabellen.

 

BK Björkåsen – BK Skottfint 1-8 (1-3)

Jumbon Björkåsen stod till en början upp bra mot uppflyttningsjagande Skottfint hemma på Ruddalen. Idriz Sunja inledde förvisso målskyttet tidigt i matchen för Skottfint men Fadi Mikheil kvitterade innan Sunja slog till igen. Strax innan paus kom även 3-1 (Peter Freme). Skottfint klev sedan ifrån i andra med hela fem mål. Tre av dessa kom sista kvarten efter att Björkåsen reducerats till tio man. Både Taube, Johan Karlsson och Freme blev tvåmålsskyttar. 

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Sexton mål framåt på två matcher får väl anses som godkänt. Sådana här matcher är alltid svårspelade då jag förutsätter att vi kommer att vara det spelförande laget medans motståndarna har allt att vinna. Målet från vår sida till denna match var att göra matchens första 25 minuter bättre än vad vi gjorde mot Hjuvik. Tyvärr får vi inget gratis i beslut och fokus läggs på fel saker. Utmaningen för oss var att behålla balansen och inte åka på omställningar. Vi har blivit bättre när det gäller bolltapp, men vi har fortfarande mycket kvar i kvalité när det gäller uppspelsfas samt ligga rätt i balans samt just uppspelsfasen. Sedan ganska signafikativt för närvaron den här hösten. Vi hade 16 man kallade till matchen. Två återbud under dagen på grund av skada och förkylning. En tredje blev sen från jobb och kom precis när matchen var slut. Vi löste det dock med 13 man, men inte ultimata förutsättningar. I denna match har vi fyra olika 2-målsskyttar och det är vår styrka i år. Bredden på målskyttet alltså. Vi leder 3-1 i paus efter bl.a. två mål från sommarens nyförvärv Idriz Sunja som nu gjort 4 mål på 2 matcher. Björkåsens kvittering i 24:e minuten är onödig och förutom att det är i ett misstänkt offsideläge så uppstår situationen när vi tappar pressyta framför vår backlinje och gör positionsfel på vår kant. Vi lyfter oss i andra halvlek med fem mål. Dels så visar hemmalaget trötthet samt att de får ett rött kort i slutet av andra halvlek. Extra plus idag till våra balansspelare Johan och Peter som gör 2 mål vardera. Matchens lirare får man nog ge till Jonas Taube som har 2 mål och 3 assist. Vill också lyfta högerbacken Viktor Paulsson som gör att vi kan spela med ett modernt ytterbacksspel. Kul att vara ny serietvåa. Efter tre raka bortamatcher så är vi i nästa match äntligen tillbaka på Bravida Arena.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint är tvåa i tabellen och med en match mindre spelad än lagen bakom så har de greppet om den andra direktplatsen upp i sexan. Björkåsen jagar fortfarande sina första poäng för säsongen och är sist i tabellen.

 

/Rasta