Igår spelades det matcher i nästan varenda serie i lokalfotbollen och vi börjar med division 4 och 5:

 

TORSDAG 13/9

4A

SKIF Semberija – Nol IK 4-0 

Topplaget Semberija surfar vidare på sin framgångsvåg och följde upp förra omgångens 3-0 mot serieledarna Gårda med stabila 4-0 igår mot Nol. Laget kryssade i sin första match efter uppehållet men har sen dess fyra raka segrar. Matchrapporten är inte inne ännu men Nols Boban Ilic sa så här om förlusten:

”Vi visste att de var skickliga och att det skulle bli en tuff match. Första 20 är matchen jämn där vi försöker kontra och låter dem trycka ner oss. Sen får ju de en man utvisad och då ska vi ju trycka upp vilket vi inte gör. Sista halvtimmen så ligger vi fortfarande på vår planhalva och låter dem komma runt på kanterna och slå inlägg som till slut gav utdelning. Vi skapar också lägen men de ville verkligen vinna denna matchen och det visade de på planen också. 4-0 med en man mindre är imponerande.”

Semberija har nu samma poäng som ettan Gårda men ligger tvåa på grund av sämre målskillnad. Gårda har dock tre matcher kvar på säsongen och Semberija har bara två. Nol är femma.

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – KF Velebit 0-5 (0-4)

Topplaget Velebit jagar uppflyttning och det var inga större problem att besegra Mölnlycke-Sjövalla igår. Ett Mölnlycke-Sjövalla som har blivit rejält indragna i bottenstriden efter en usel höstform med fem raka förluster. Det tog Velebit bara två minuter att ta ledningen (Adam Reggiani) och efter en kvart satte Igor Utkovic en frispark fram till 2-0. Innan paus hade även Robert Ukalovic och Emilio Rossi gjort mål för gästerna. I mitten av andra kom även 5-0 genom Roberto Dos Santos Goncalves.

Velebits Adam Reggiani sa så här till bloggen om matchen:

”Vi kommer till matchen med många spelare borta men får ändå ett ganska starkt lag på på banan! Mölnlycke-Sjövalla och vi brukar alltid betyda grinigt, tufft spel och många kort. Vi börjar direkt rulla efter avspark utan att Mölnlycke får röra bollen i två minuter och vi lyfter en lång boll mot Roberto som nickskarvade bollen till mig och jag skjuter in 1-0 utanför straffområdet. Vi fortsätter köra och Igor gör 2-0 på en helt fantastisk frispark , 3-0 kommer efter att jag får bollen högt upp på planhalvan slår en genomskärare till Robert som slår in bollen i mål. Vi börjar slarva i slutet och Mölnlycke får några ströchanser genom långs inkast eller frispark långt upp på deras planhalva. Emilio trycker in 4-0 som är halvtidsresultatet ! Andra halvlek är en ganska trött tillställning men Roberto sätter spiken i kistan med ett fint avslut och 5-0 blir även slut resultatet ! Vi gör en fantastisk första halvlek och stor eloge till Igor och Andy på mitten, riktigt fina fotbollspelare !”

Mölnlycke-Sjövallas kapten Niclas Williamsson hade följande att säga om förlusten:

”Velebit börjar matchen med att göra 1-0 efter en minut. Sen rullat det bara på och det står 4-0 i halvtid. Vi snäppar upp oss lite i andra men det slutar 5-0. Velebit är bra i medvind och vinner rättvist, inget snack om saken. Måste ladda om ordentligt mot Donsö nästa lördag.”

Velebit är på kvalplats (tvåa) just nu med sex poäng upp till ettan Dalen/KFF.

Mölnlycke-Sjövalla har som sagt fem raka förluster (en WO mot Öckerö inkluderad) efter uppehållet och har rasat i tabellen och är nu på en tiondeplats.

 

5A

Utbynäs SK – Angered MBIK 3-3

Det är riktigt jämnt på den övre halvan i 5A och det var nog två besvikna lag som hade hoppats på tre poäng. Matchrapporten är inte inne ännu.

USK:s Robert Hedelin sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Två förlorare efter matchen. Matchen svänger fram och tillbaka. Vidhåller att Angered är det bästa fotbollslaget i serien men även detta året verkar bli ett bevis på att man inte vinner denna serien på skönspel. Starkt av oss att komma tillbaka två gånger om och med två röda för dem, det ena väldigt tveksamt, trycker vi på och har bud på alla tre poäng men sett till hela matchen är det kanske rättvist med delad pott.”

Angered är sexa men har bara men har bara fyra poäng upp till trean USK, dessutom med en match mindre spelad.

 

5B

Härryda IF – Sandarna BK 2-5 

Sandarna BK utmanas rejält av IF Väster i toppen av 5B och inför matchen låg faktiskt SBK bara tvåa. ”Majornas Milan” var dock tillbaka som serieledare efter 5-2 borta mot formsvaga Härryda.

Sandarnas målvakt Erik Johansson sa så här om segern:

”Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen efter två raka kryss! Vi börjar matchen riktigt bra och dödar egentligen matchen när vi gör 4-0 efter 25 minuter. Tycker vi håller uppe spelet bra i första och skapar chanser för att göra ännu fler mål. Men sen får Härryda in ett mål lite turligt, ett skott efter en hörna som vår kille som står vid stolpen dunkar in i min rygg så bollen går in i mål. I andra börjar Härryda starkt, de får press på oss och lyckas få in 2-4! Men när vi sen kontrar in 5-2 genom Micke dör matchen lite och vi kan kontrollera det sista som är kvar. Nu ser vi fram emot seriefinalen mot Väster nästa vecka!”

Sandarna återtog alltså serieledningen och har tre poäng ner till IF Väster (som dock har aningen bättre målskillnad). Just SBK och Väster möts alltså i nästa omgång!

HIF har haft det motigt efter sommaren med två kryss och sen två förluster. Laget är sexa.

 

/Rasta