Vi tar oss an gårdagens action i sexan:

 

TORSDAG 13/9

6B

FC Härlanda – Fässbergs IF 4-0 (1-0)

BOOM! Toppstriden i 6B lever verkligen efter att ”Fångarna” från Härlanda spände musklerna igår och gav Fässbergs deras första förlust sen slutet av april! 1-0 kom i slutet av första på en frispark av Tallal Moustahssine. Matchen stod och vägde efter det men sista kvarten kunde FCH gå ifrån efter två mål av Emil Johansson och ett av Andreas Danielsson

Härlandas Andreas Berglund sa så här om segern:

”Riktigt go seger. Var nog våran bästa match för i år. Alla krigar på i 90 minuter och det visar sig vara ett vinnande koncept. 4-0 mot serieledarna var nog ingen som hade kunnat tippa innan matchen. Även om vi bara tränar en gång i veckan så på något mystiskt sätt så sitter försvarsspelet över hela banan riktigt bra. Femte raka matchen utan ett insläppt mål. Sedan att vi har två riktigt vassa keepers i laget. Nu gäller det bara att fortsätta på den inslagna vägen de sista återstående omgångarna så kommer detta bli en riktigt rolig avslutning!”

FIF:s Tommy Olsen hade följande att säga om den ovanliga förlusten:

”Finns inte så mycket att säga egentligen. Vi viker ner oss när de gäller och förlorar matchen klart. Vi glömmer och går vidare. Nya tag nästa vecka!”

Härlanda har nu fem raka segrar efter sommaren med imponerande 15-0 i målskillnad på de matcherna! Segern gjorde att Härlanda klev upp i serieledning, en pinne före Fässberg. FIF har det dock i egna händer då de har en match tillgodo. Båda lagen har dock luriga matcher kvar, bland annat ska båda lagen möta formstarka FTU. Fässberg har även Landala kvar och Härlanda avslutar med Hällesåker borta! Upplagt för dramatik!

Bilden är lånad från FCH:s Facebooksida.

 

Landala IF – Solängens BK 2-2 (0-2)

Överraskningslaget Landala är fortfarande svårslagna men har nu tre raka kryss och tappar mot toppduon. Igår höll det dock på att bli noll poäng då det krävdes en sen kvittering mot gästande Solängen. SBK gjorde både 1-0 (Simon Jerksten) och 2-0 (Johan Schölin) i den första halvleken. Patrik Larsson reducerade sen för LIF i mitten av andra innan Niclas Oscander skickad in 2-2 med sex minuter kvar.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Vi är bra första kvarten med flera fina lägen och dessvärre även en missad straff. Sen tar Solängen över helt och spelar en riktigt bra fotboll. 0-1 efter en utboxning av Emil som en Solängen-spelare får en dålig volley på. Bollen ner i backen och studsar retligt nog över Emil. 0-2 ett skott utifrån som letar sig in vid stolproten. Vi börjar andra halvtaskigt men växer in i det. 1-2 kommer efter dryga timman när Patrik kan trycka dit en volley från 20-25 meter. Vi krigar vidare och gör 2-2 med 10 kvar efter att Oskar hittat in med inspelet och Niclas kan göra 2-2 efter lite flipperspel i straffområdet. Vi känns heta men mäktar dessvärre inte med något mer. Tråkig sorti på matchen som blåses av med ett par minuter kvar (övertid) efter att Patrik och Theo kolliderat hårt i en nickduell. Båda liggandes men det stannade efter de senaste rapporterna med ett spräckt ögonbryn och en svullen överläpp. Skönt att inget allvarligare inträffade, såg ett tag riktigt otäckt ut. Tråkigt beteende från några spelare hos våra motståndare som skrattar och tycker det är rätt åt dem, sånt hör inte hemma på en fotbollsplan. Stolt över att grabbarna på nytt löser en tuff uppgift.”

SBK:s Jimmy Pawholm sa så här om matchen:

”Landala startar bäst första kvarten. Sen tar vi över och vinner bollen högt upp i banan. Vi går upp till 2-0 och kontrollerar matchen men tappar markeringen på en hörna i andra läget och deras gubbe får årets träff snyggt! Tyvärr gör vi ett misstag och matchen slutar 2-2 tungt! Matchen får ett tråkigt slut när två av deras spelare springer ihop och blir liggandes vi hoppas verkligen det gick bra med dom.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Landala är trea men har nu åtta poäng upp till ledande Härlanda och sju till Fässberg. SBK är sexa.

 

6C

SK Argo – Vrångö IF 1-0 (0-0)

Två lag som jagar nytt kontrakt och det var Argo som till slut kunde skapa lite utrymme i tabellen. Det var en jämn tillställning på Gröna Vallen där VIF var lite mer spelförande i den första halvleken men kom inte närmare en några farliga inlägg. Argo testade mest skott utifrån men utan lycka. I den andra halvleken öppnad matchen upp sig lite med några riktigt bra chanser för Argo som spelade upp sig. Med kvarten kvar slog Magnus ”Maggan” Andersson till för Argo när han mycket vackert knorrade in matchens enda mål i krysset! Sista kvarten blev böljande när VIF försökte trycka på och Argo kunde ligga på kontring. Det skapades en del chanser åt båda hållen i slutet men Argo tog en riktig skön trepoängare i en match som kunde ha slutat hur som helst.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Argo är sjua och har nu sex poäng ner till åttan Vrångö. VIF har dock en match mindre spelad.

 

Azalea BK – Tynnered FC 1-0 (1-0)

Det svänger verkligen i årets 6C. Azalea kom precis från en svidande 1-7 förlust mot Slottsskogen/Godhem. SG själva föll i onsdags med samma siffror mot serieledarna FC Linné och igår slog ABK alltså topplaget Tynnered med 1-0! Matchens enda mål kom i slutet av första genom Alessandro Quintanilla på frispark. Matchen på Majvallen sändes av GP.  

ABK:s assisterande tränare Joachim Frej Eriksson sa så här om segern:

”Från storförlusten mot SG förra veckan, så har vi kört stenhård träning med över 25+ spelare på träningarna. Viktigt och positivt att alla vill ta ansvar efter en så bedrövlig match. Jag hade precis anlänt som assisterande tränare vid första mötet mot Tynnered som slutade i en 2-3 förlust. Vi har jobbat en del med det taktiska sedan i maj så vi var nu verkligen taggade för revansch i en dubbel bemärkelse. Matchplanen var att ligga lågt och låta Tynnered rulla boll och gå på raka omställningar. Vi matar på och där dyker upp en och en annan målchans från båda håll. Stundtals bjöds det på fint kombinationspel under första halvlek från vår sida. I slutet av första halvlek får vi en frispark i farligt läge. Alle tar hand om den och smeker in den fint i krysset. I andra halvlek sätter vi högre press och det resulterar i fler farligare målchanser från vår sida. Sista 20 minuterna är det böljande spel och mycket omställningar och mindre organiserat spel från båda lagen. Vi håller undan efter några svettiga minuter där i slutet av ett högt pressat Tynnered. Det är verkligen kul att se dessa unga killar göra en sån karaktärsförändring ifrån förra matchen och verkligen kämpar för varandra. Vill tacka domaren, publiken och Tynnered för en bra match. För er som missade matchen så finns den på GP.se. Nu ser vi fram emot nästa match mot topplaget FC Linné!”

Azalea är nu sexa i tabellen. TFC återfinns på en tredjeplats men har nu hela nio poäng upp till FC Linné med sex matcher kvar att spela.

 

/Rasta