Sanningens ögonblick börjar närma sig i våra serier och helgen bjöd på en del överraskningar!

Vi inleder rapporteringen med 4A & 4B:

 

FREDAG 14/9

4A

Stenkullen GoIK – Kortedala IF 6-2 (2-1)

Stenkullen har fortfarande en teoretisk chans att vinna serien eller knipa kvalplatsen och de gjorde jobbet hemma mot Kortedala. Det var dock just KIF som tog ledningen genom Gabriel Garis redan efter fem minuter. Sen slog stekheta Nicklas Westman till med sitt femte mål på tre matcher. Innan paus hade även hemmalaget tagit ledningen när Martin Nilsson Faal satte 2-1. Nilsson Faal fortsatte målskyttet direkt efter pausen med sitt 3-1 mål. KIF:s spelande tränare Mouhammed Omeirat reducerade men sen kunde Stenkullen trampa ifrån med tre raka mål. Tobias Elisson gjorde 4-2 och Jonas Olausson de två sista.

Stenkullens ledare Håkan Bernhed sa så här om segern:

”Årets blötaste match. Vi är inte riktigt med den första minuten och efter en dryg spelad minut så gör Kortedala 1-0. Vi jobbar oss in i matchen och den är jämn i 25-30 minuter sen tar vi över. Strax innan halvtid gör vi 2-1. I andra är vi enligt min mening det klart bättre laget. Vi vinner till slut med 6-2 och när dagens duktiga rättskipare blåser av är det två trötta och blöta lag som tar fredag. Man blir glad att man har en glödhet Nicklas Westman i laget som gjort 9 poäng nu på tre matcher.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Stenkullen är fyra i tabellen och är åtta poäng efter toppduon Gårda och Semberija. Stenkullen har nio poäng kvar att spela om det kommer ju inte att räcka och det mesta lutar åt att Stenkullen kommer få nöja sig med en fjärdeplats i år.

Kortedala är sexa. När det gäller Kortedalas avbrutna match mot United Africa FC för några omgångar sedan så har förbundet enligt de uppgifter som bloggen tagit del av gett UAFC segern med 3-0. Ett beslut som dock kommer att överklagas av KIF.

 

FC Komarken – Lunden Överås BK 0-3 (0-1)

På den nedre halvan tog Lunden Överås en viktig seger när Komarken besegrades på bortaplan med 3-0. Daniel Ohlson inledde målskyttet redan efter nio minuter, en ledning som stod sig till paus. I den andra halvleken kunde sen först Patrik Magier göra 2-0 och sedan Mikael Alfredsson 3-0 (hans första mål i Lunden Överås-tröjan sen övergången från Lindome).

Lundens Patrik Magier sa så här om segern:

”Under samlingen poängterades det hur viktig denna match var, och att vi skulle fortsätta med samma spel vi har haft dom senaste matcherna. Vi började väldigt bra, och det kändes från start att detta var vår dag. Vi gör 1-0 på en hörna och för spelet. Men Komarken skapar ett friläge där våran målvakt räddar oss. 1-0 i paus och regnet bara öser ner, vilket passar oss. I andra tar vi tag i taktpinnen igen och skapar en mängd chanser. Vi gör även 2-0 och då känns det som att det är avgjort. 3-0 kommer också och det var väl rättvist. Tror det är första gången på flera år då våran målvakt inte släpper in något mål. Efter matchen inser vi att det är roligare att vinna än att förlora.”

Segern gjorde att Lunden Överås klev upp en placering och förbi just Komarken. Det är dock bara fler antal gjorda mål som skiljer lagen åt. Lunden Överås är iallafall nu åtta och Komarken nia.

 

4B

Dalen/KFF – Göteborgs FF 2-1 (1-0)

I 4B hade tvåan GFF chansen att sätta lite press på ettan Dalen/KFF men då krävdes det seger i fredagens match. Serieledarna Dalen/KFF hade dock 1-0 (målskytt Magnus Eliasson) till den andra halvleken och där satte Bita Bångens 2-0 ganska direkt. Det såg ut att bli slutresultatet men GFF:s nyförvärv från Askim, William Nimbs, reducerade på slutet. Dock till ingen större nytta då matchen slutade med Dalen/KFF-seger!

Målskytten Bångens sa så här om segern:

”Härlig fotbollsmatch i ösregnet! Börjar matchen riktigt bra tycker jag! Alla tog jobbet och leder rättvist med 1-0 i halvlek som Mange starkt trycker in på hörna! Andra halvlek fortsätter vi tugga på och gör även 2-0. Kändes skönt att få in de där andra målet, men kändes som att GFF vaknade lite efter de målet och började trycka upp mer och skapa farligare chanser. De fick in ett mål i 90:e sen var matchen slut. Rolig match, mycket kamp, schyst spel & vinst!”

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så här om förlusten:

”En sista chans att göra kampen om förstaplatsen åtminstone lite spännande. Trist att vi för dagen inte har de bästa förutsättningarna att prestera då vi saknar fyra givna pjäser från startelvan av olika anledningar. Därför var jag förvånad över att vi dominerar första 30 och hade vi lyckats förvalta övertaget tror jag matchen hade slutat annorlunda. Dalen tar dock ledningen runt minut 40 där seriens bäste huvudspelare Eliasson nickar in (om än något turligt) 1-0 på en hörna. Vi går trots allt in till halvtidsvilan med hyfsat gott mod då Dalen känns allt annat än övermäktiga. Tyvärr gör de 2-0 ganska tidigt in i andra halvlek efter en väldigt fin prestation av Bångens på topp. Resten av matchen håller ganska dålig kvalité från båda håll med mycket felpass. Vi lyckas inte komma åt dem som i första halvlek och Dalen gör det stundtals bra, har mycket boll och spelar av tid. Det blir tillslut lite nerv ändå när Nimbs med ett bra skott reducerar i 89:e minuten. Närmre än så kommer vi dock inte och vi får gratulera Dalen till seriesegern som de inte ska kunna tappa i detta läge.”

Med fyra matcher kvar leder Dalen/KFF 4B med sex poäng före nya tvåan Velebit. GFF är trea och tappade alltså greppet om kvalplatsen. Laget har dessutom bara tre matcher kvar jämfört med Dalen/KFF och Velebit som har fyra.

 

Kärra KIF – IF Mölndal Fotboll 2-2 (1-0)

Kärra KIF kommer att sluta i mitten av tabellen och de kryssade hemma mot ett IF Mölndal som inte riktigt ännu har säkrat division 4-spel även 2019. Jesper Konkell gav hemmalaget ledningen efter nio minuter och detta resultat stod sig till paus. Direkt i andra kom dock 1-1 genom Ackim Mumba. Marcus Olofsson gav Kärra ledningen igen men bara minuter senare var det kvitterat igen! Målskytt denna gången Sampa Francis Chakota.

Kärras Nicklas Reitz sa så här om matchen:

”Mölndal ör duktiga på att rulla boll. Tycker nog det är ett rättvist resultat trots att Mölndal har mer boll. Ingen skapar några direkt större målchanser. Vi skulle haft 3-1 men bli bortdömda felaktigt för offside. Istället gör dom 2-2 på hörna. Sån är fotbollen och de kändes ändå som ett godkänt resultat.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Kärra startar bra och får en frispark från ca 20 meter efter 5 minuter som går genom muren och studsar precis innan vår målvakt ska ta den och går in. 1-0 och Kärra får energi av det så klart. Men efterhand så tar vi över matchen mer och mer och har en bra period i matchen och det borde stå 1-1 i halvlek. Vi har ett bra snack i paus och 1-1 kommer efter ca 45 sekunder . Vi spelar lite bättre, lite snabbare än Kärra och har hand om spelet. Men som det brukar för oss, Kärra sticker upp och gör 2-1 efter lite misstag från oss. De gör även 3-1 så som vi ser det från sidan men assisterande domaren vinkar av för offside. Vi kommer tillbaka in in i matchen och efter ett tag får vi en straff som är solklar men tydligen är det offside innan enligt den andra linjedomaren. Med en kvart kvar får vi en hörna vilket vi gör mål på äntligen. I det stora är det väl rättvist med ett kryss.”

Kärra är sexa i tabellen och Mölndal är åtta. Mölndal har dock bara tre poäng ner till elvan Mölnlycke-Sjövalla under strecket!

 

LÖRDAG 15/9

4A

United Africa FC – Gårda BK 2-1 (0-1)

Gårda BK:s serieseger i 4A såg för bara några omgångar sen ut att vara solklar men nu plötsligt är det match igen! Förra omgångens förlust mot Semberija följdes nämligen upp av ännu en förlust borta mot United Africa FC! Det såg dock länge ut som Gårda skulle ta en trea då de ledde sent in i matchen efter ett tidigt mål av Pierre Dahlén. Men i matchminut 78 kvitterade Alika Osito för UAFC och fem minuter senare satte han även segermålet på straff

Gårdas målvakt Filip Sköld sa så här om förlusten:

”Det var en match som inte riktigt blev som vi tänkt oss, vi får inte den matchbilden vi vill. Vi lyckas göra 1-0 i första halvlek. Har även några chanser att utöka till 2-0 men det ville sig inte. Istället lyckas de först kvittera till 1-1 och sedan får de en straff där de sätter 2-1. Vi trycker på i slutet för en kvittering men får inte någon utdelning. Vi lämnar denna matchen bakom oss och ser till att komma tillbaka starkare i nästa match.”

Gårda har nu samma poäng som tvåan Semberija med två matcher kvar! GBK leder dock serien på bättre målskillnad och har tio plusmål på Semberija. Känslan är ju ändå att det går vägen då Gårda har kvar att möta Nol och Komarken hemma på Överåsvallen. Semberija har kvar trean Guldheden (som har chans att snuva Semberija på kvalplatsen) och derbyt mot Kortedala.

 

Kode IF – Guldhedens IK 2-7 (2-4)

Guldheden har vittring både på kvalplatsen och en möjlig serieseger och de lät inte Kode stå i vägen. Det blev hela 7-2 för gästerna GIK på Kode IP. Guldhedens mål gjordes av Isac Boukachabia (3), Svante Möller (2), Simon Möller och Philip Svensson. Kodes mål gjordes av Robin Bäckman och ett självmål.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Skönt att hoppa på segertåget igen efter kollapsen senast mot Stenkullen. 7-2 borta mot Kode skojar man inte bort. Efter några obligatoriska inledande minuter med lite oordning sprudlar våran offensiv. Vi gör fyra mål på nio minuter och är kliniska efter hattrick av Isac Boukachabia och målkung Svante. Sen går vi bort oss och skänker Kode två mål efter bland annat ett självmål. Sex mål efter 27 minuter och man kan ana Stenkullensyndromet. Sen väger matchen lite innan den avgörs några minuter in i andra. Kode missar först ett friläge och får sedan en man utvisad. Då tar vi tag i matchen och sista 35 är briljanta. Vi gör tre mål till och kontrollerar matchen perfekt. Kul och vi ger oss chansen till en bra och spännande avslutning. tre matcher kvar och tre segrar som gäller för chans till kval eller ännu mer. Kul att det lever!”

Kodes Markus Anderberg hade följande att säga till bloggen:

”Vet inte vad jag ska säga riktigt. Vi håller inte måttet. Överkörningen är svår att snacka bort. Självklart ligger Guldenheden i övre skiktet av en anledning, och vi ligger där vi ligger av en annan anledning. Anledningarna syntes väl idag och Guldheden var genomgående bättre än oss; lite hetare i början av matchen möjligen, men framför allt betydligt skickligare på viktiga detaljer och i avgörande moment. De har till skillnad från oss ett lagspel som fungerar. Detta ledde till 4-0-ledning innan ens 25% av matchen spelats. Vi är extremt bräckliga. Men vi gör två mål och vet att vi om allt faller väl ut kan vi göra fem mål på en halvtimme. Den högstanivån finns alltid nånstans. Så matchen är inte död i detta läge. Men vi kom aldrig nära. Vi blev av med en man i andra halvlek och detta rubbade den lilla gnutta balans och fungerande spel som vi hade. Det rinner iväg och Guldheden vinner stort och rättvist. Grattis till dem! Vi är inte bättre än så här idag. Tråkigt men sant.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är trea i tabellen och har tre matcher kvar. Seger i alla de tre och laget löser minst kvalplats. I nuläget är det fyra poäng upp till Gårda och Semberija men då har GIK en match tillgodo. GIK har redan klara jumbon Floda hemma innan toppmötet med just Sembeirja. Säsongen avslutas sedan hemma mot Nol.

Kode är sjua.

 

4B

IFK Björkö – Öckerö IF 1-0 (1-0)

Björkö kämpar i botten om nytt kontrakt och Öckerö slåss om en kvalplats till trean. Rent logiskt borde det bli en ganska säker seger för ÖIF i detta ö-derby men fotboll är inte alltid logisk. Matchen bjöd bara på ett mål och det var Björkös Jimmy Olausson som prickade in det efter dryga halvtimmen. Det verkade även smälla rejält med åtta ostskivor och två utvisningar! Målskytten Olausson fick lämna med tjugo kvar och ÖIF:s Alexander Simonsson fick sitt andra gula i 90:e.

Björkös spelande tränare Fredrik Augustin sa så här om segern:

”Vi startade matchen riktigt bra vi kommer runt fint på kanterna och hittar passningar i djupled som får Öckerös mittbackar att arbeta felvänt. Vi skapar en hel del hörnor där vi är riktigt tunga att möta och det är just en hörna som resulterar i ett 1-0 av Jimmy Olausson. Öckerö är inte helt ofarliga i första men 1-0 känns rättvist i halvtidspaus. Andra halvlek och motvind vi ligger bra i våra positioner och Öckerö har svårt att skapa några 100 % chanser. Vi får en utvisning i 70:e och efter det får Öckerö ett rejält tryck. Lyfter in mycket boll men vår målvakt Paananen gör ett fint jobb och vi vinner med 1-0. En härlig laginsats och tre viktiga poäng.”

Björkö är nu nia men har bara två poäng ner till Mölnlycke-Sjövalla under strecket. ÖIF är fyra med tre poäng upp till tvåan Velebit som dessutom har en match mindre spelad. ÖIF har dock både trean GFF och tvåan Velebit kvar att möta!

Bilden till inlägget är lånat från Björkös Facebook-sida.

 

Eriksbergs IF – Donsö IS 2-2 (0-1)

Donsö fortsätter att ta poäng i botten och håller sig precis över strecket. DIS Olle Backman både inledde och avslutade målskyttet på Eriksbergs nya hemmaplan Rosenhill. Backman gjorde den första halvlekens enda mål innan han fick se EIF göra både 1-1 (Henrik Filipsson på straff) och 2-1 (Omar Bah). Nio minuter från full tid satte Backman dock 2-2, som även blev slutresultatet.

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”Matchen inleds med en lång boll mot vår backlinje där det blir missförstånd och deras spelare kommer imellan och gör 1-0 till Donsö. Matchen går vidare med att vi försöker spela men har svårt mot Donsös långa bollar bakom vår backlinje. I halvlek pratar vi ihop oss gör någon förändring. Vi tar helt över matchen och gör 1-1 på en straffspark för att sedan öka trycket och 2-1 kommer på ett drömmål av Omar Bar i krysset från 25 meter. Nu lyfter Donsö upp spelare och chansar lite då åter en lång boll bakom oss skapar ett friläge och kvitteringen är ett faktum. Med facit i hand får det anses rättvist då vi hade mer spel men lika många målchanser.”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll (HÄR).

 

Finlandia/Pallo AIF – Mölnlycke IF 0-4 (0-2)

I botten av 4B har nykomlingen Finlandia/Pallo AIF det riktigt tufft och det lär bli division 5 spel igen nästa säsong. I lördags blev det 0-4 hemma mot Mölnlycke IF. Marcus Vogel och Sabahudin ”Sudo” Sulejmanovic såg till att MIF ledde med 2-0 i paus. I andra ökade Vogel på till 3-0 innan Marcus Steneröd avslutade målskyttet. 

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om segern:

”Oerhört skönt att studsa tillbaka från 0-1 förlusten mot Dalen där vi skulle haft minst en pinne senast med en enkel trepoängare idag. Ganska händelsefattig första halvlek där vi ändå lyckas ta en stabil 2-0 ledning. Vi ökar tempot och spelar bättre i andra halvlek och vinner tillslut med 4-0. Vi kan mycket bättre och borde gjort ett par bollar till, men det viktiga är tre poäng och möjligheten att fortsatt kunna kriga om andraplatsen!”

Finlandia/Pallo AIF:s tränare Kenneth Lindfors analyserade matchen så här:

”Vår säsong är avgjord sedan någon vecka tillbaka. Det avspeglar sig även hur det såg ut i matchen. Så länge det står 0-0 så är vi med och även om Mölnlycke har det mesta av spelet så har vi någon halvchans och även ett avslut från två meters håll som vi missar. Sen när Mölnlycke gör 1-0 så har vi inte självförtroendet för att resa oss. Vi har en tunn trupp och när spelare är borta av olika anledningar så räcker vi inte till. Det positiva är att då får vi plocka upp ungdomsspelare (-03 och -02) som får känna på seniorspel, vilket är en viktig nyttig erfarenhet för dom. Vi har helt enkelt inte räckt till för denna divisionen i år vilket avspeglar sig både i matcher och i tabellen.”

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

Finlandia sist i tabellen och de kommer att åka ut. Med nio poäng kvar att spela om är det nio poäng upp till tian Donsö men då har Finlandia 30 mål sämre målskillnad.

Mölnlycke IF är femma med fyra matcher kvar. Det är i nuläget fem poäng upp till tvåan Velebit så det är en hel del som måste gå MIF:s väg om det ska bli kval.

 

/Rasta