Dags att dyka ner i sexorna och vi inleder med 6A & 6B:

 

LÖRDAG 15/9

6A

Götaholm BK – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 1-3 (1-2)

Bakom toppduon Sveakurd och Gamlestaden slåss flera lag om tredjeplatsen. Två av dessa lag är Götaholm och Syrianska/Arameiska och de möttes på Gamlestadsvallen i lördags. GBK kom från en 4-4 match mot serieledarna Sveakurd och Syrianska/Arameiska besegrade jumbon Partille med 2-1 senast. Det var gästerna som tog ledningen genom Dali Hirmiz och lite senare kom även 2-0 (David Hido). Innan paus satte dock Fenan Zemui sitt 16:e mål och reducerade för hemmalaget. Matchen stod och vägde i andra och på övertid kunde Hirmiz avgöra helt med sitt 3-1 mål!

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om segern:

”De var en riktig go vinst idag där alla gör sitt jobb på plan. Kändes som om vi hade kontroll på matchen. Ibland slappnar vi av och bjuder in dem i matchen, men i helhet är jag riktigt nöjd över killarnas match idag!”

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om matchen:

”Vi kom inte upp i nivå idag helt enkelt. Mattan som var riktigt usel bidrog ju inte direkt. Efter 0-2 i baken i första halvlek, varav det andra på straff, tar vi över mer och mer. Vi reducerar precis innan halvtidsvilan efter en bra spelvändning. Men andra halvlek tappar tempo dels pga. flera av deras spelare saknar benskydd (?). Vi har flera farliga chanser och flyttar upp laget i slutet och går för minst en kvittering. Men istället kan Syrianska/Arameiska stänga matchen med 1-3 genom en kontring.”

Götaholm är nu femma och Syrianska/Arameiska sexa, en poäng bakom.

 

Bergsjö IF – Tollereds IF 4-0 (1-0)

Bergsjö IF fortsätter att gå oförskämt bra och laget tog sin femte raka seger efter sommaren när Tollered besegrades med 4-0 hemma på Bergsjövallen. Mohamed Abuukar satte 1-0 för BIF direkt i början, en ledning som stod sig till pausen. En kvart in i andra ökade Victor Calming på till 2-0 och BIF gick från med både 3-0 (Hadi Mahdi) och 4-0 (Valon Hetemi).

BIF:s Victor Calming sa så här om segern:

”Riktig go seger! De kändes som det var dags att slå Tollered nu! Vi losade båda matcherna förra året och även matchen i våras, så de var verkligen på tiden. Tycker vi gör vår sämsta match för i höst, vi börjar ändå matchen rätt okej tycker jag första 15-20 och för matchen och skapar en del farliga lägen varav ett går i mål. Efter målet tappar vi en aning och Tollered skapar några halvfarliga lägen på sina långbollar. Första 20 minuterna till oss sen är väl Tollered aningen bättre resten av halvleken. Andra halvlekens första 5-10 slavar vi rätt mycket och Tollered äger en del boll utan att skapa något farligt igentligen. Sen trycker vi in 2-0 på en hörna och efter de känns de som luften gick ur Tolleredspelarna och de är Bergsjö IF för hela slanten. Vi gör både 3-0 och 4-0 och med de lägena vi hade borde vi gjort några till tycker jag! Vi gör ingen jättematch men vi är ändå stabila defensivt och skapar en hel del vassa målchanser trots att vi inte hade den bästa dagen på jobbet.”

TIF:s assisterande tränare Alexander Blank sa så här om förlusten:

”Vi kom idag till spel på Bergsjövallen med endast en avbytare. Jag tycker killarna tar sig an uppgiften på ett bra sätt. Vi gör en bra match i första halvlek och visar att vi är ett bra lag. Första halvlek är jämn, jag tycker att Bergsjö IF börjar starkt och vi är inte riktigt vakna, men att vi växer in i det och är det bättre laget i slutet av halvleken. Men i andra får de ett slumpmål på ett inspel och vi orkar inte hålla ihop det. Slutresultatet speglar absolut inte matchbilden enligt mig. Men grattis till dem och nya tag nästa vecka då Partille kommer till Spinnarvallen. Extra kul att se Martin Persson tillbaka från start efter långtidsskada.”

BIF:s fina form gör att laget nu är trea i tabellen. Tollered är sjua.

 

Bjurslätts IF – Sveakurd FC 0-2 (0-0)

Serieledarna Sveakurd var lite illa ute i förra omgången men fixade till slut 4-4 mot Götaholm. Nu stundade en till svår uppgift då ett formstarkt Bjurslätt (tre raka segrar efter uppehållet) stod för motståndet på Bravida Arena. Efter en mållös första halvlek kunde Dilshad M Ameen Aalrahman göra 1-0 för SFC ganska tidigt i den andra halvleken. Lite senare kom även tvåan, signerad Sizar Ayoub, och Sveakurd kunde ta ännu ett steg mot serieseger.

SFC:s tränare Behar Tahiri sa så här om segern:

”Viktigt att ta tre poäng i denna match även om vi på förhand visste att det skulle bli en tuff match. Bjurslätt visade precis som vi befarade att de är ett bra lag. Tycker dock att vi är det bättre laget matchen igenom och segern var aldrig hotad även om Bjurslätt stack upp lite då och då. Fyra matcher kvar som innebär fyra finaler för vår del. Tack till Bjurslätt som uppträdde otroligt bra och visat sig vara ett gott gäng under båda mötena mot oss.”

Sveakurd leder 6A med fyra poäng före tvåan Gamlestaden med fyra matcher kvar. En av de matchen är mot just GaFF. Bjurslätt är fyra i tabellen.

 

6B

Hällesåker IF – BK S:T Jakob 5-3 (3-2)

BK S:T Jakob kämpar för sin överlevnad i 6B och hade en svår bortamatch mot numera mittenlaget Hällesåker. Det började dock bra när spelande tränaren Roni Mezo gjorde 1-0 redan efter åtta minuter. Johan Gunnarsson kvitterade sedan för HIF innan Viktor Stener gav de ljusblåa ledningen igen. Innan paus hade dock Gunnarsson både kvitterat och satt 3-2. S:T Jakob gav sig dock inte och Ludvig Björk satte 3-3 på straff med kvarten kvar. Självklart svarade HIF och Gunnarsson på detta när 4-3 kom och mål nummer 32 för säsongen var ett faktum. I slutet kom även 5-3, målskytt Oscar Jennefalk.

Fyramålsskytten Gunnarsson sa så här om matchen:

”Först och främst förlösande att få vinna, vi har haft en nedåtgående trend under en längre tid så detta var välbehövligt. Vi möter ett motiverat och kämpande S:T Jakob som leder med både 1-0 och 2-1 innan vi hinner vända på steken till 3-2 strax innan halvtid. S:T Jakob är trots underläget i halvtid det hungrigaste laget. I andra halvlek tycker jag vi tar tag i taktpinnen mer men det är trots allt S:T Jakob som kvitterar till 3-3 på straff med kvarten kvar. Vi får ändå utdelning på en hörna strax efter och gör 4-3 för att sedan punktera matchen helt på en kontring med 5-3. En viktig seger för oss på en tungsprungen plan men S:T Jakob stod upp bra och det var en jämn match. Nu ska vi försöka ta med oss av det positiva från den här matchen för att kunna avsluta säsongens sista matcher på ett bra sätt.”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo hade följande att säga om matchen:

”Kul med gräsmatch (första på flera år för många av oss) och fint väder! Tyvärr hade mattan druckit lite väl mycket och matchen var svårspelad. Om själva matchen finns det inte mycket att säga. Herr Gunnarsson räddar Hällesåker. Vi gör 1-0 ganska tidigt och 2-1 på en hörna via Viktor men Johan gör tre innan halvtidspausen. I andra står matchen och väger ganska länge. Hällesåker är trygga med bollen och vi hotar offensivt. Jag blir fälld och Ludvig sätter straffen i krysset. Johan återigen lyckas nicka in 4-3 ett par minuter senare och 5an kommer när vi lyfter på laget och jagar kvittering. Frustrerande helt klart men vi kämpar på och krigar för varje poäng som kvarstår.”

HIF är nu femma och S:T Jakob är tia och det mesta talar för att det blir division 7-spel nästa säsong för de ljusblåa.

 

FTU – Göteborgs City FF 7-2 (3-2)

Göteborgs City kämpar också för nytt kontrakt men det målet fick sig en rejäl törn när topplaget FTU vann med hela 7-2Krokängsplan. City var dock med riktigt bra inledningsvis då de gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt genom Moutassem Rafeh. FTU vaknade dock till och i halvtid ledde de med 3-2. Sefer Yurdagül satte både 1-2 och 3-2 och däremellan kvitterade Hasan Köse. Matchen stod sedan och vägde i andra innan FTU exploderade i slutet med fyra mål under matchens sista tolv minuter! Oguzhan Yilmaz satte 4-2, Mustafa Dereli 5-2 innan Yurdagül avslutade med två mål till. 

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Chockstart från City som startar riktigt bra medan vår backlinje fortfarande är i omklädningsrummet. 0-2 efter knappa 10 minuter. Som tur är reducerar vi ganska omgående och vi börjar sakta men säkert äta oss in i matchen. City får en skadad och då dom kom till match utan avbytare får dom fortsätta spela med en man mindre resten av matchen. Vi både kvitterar och lyckas göra 3-2 precis innan vilan. Andra är det inget snack om vem som är det bättre laget. 7-2 slutar matchen med Sefer Yurdagul som fyramålsskytt. Jakten fortsätter.”

Citys Anders Hultberg hade följande att säga om förlusten:

”Som alltid när det är helgmatcher är det ont om folk. Vi kom till spel med 11 gubbar då vi fått två återbud på morgonen, alltså inga avbytare. Vi spelar bra första tjugo och leder med 2-0. Sen får vi en kille skadad som blir nersparkad och får spela 70 minuter med en mindre. De lyckas få in två mål ganska kort därpå och sen en hörna det sista som händer i halvleken. Vi står upp bra när vi är 11 mot 11. Sen blir det tufft. Och när vi får ytterligare en spelare nersparkad och skadad i mitten av andra så är det ännu jobbigare. Då rinner det iväg på slutet. Vi har några chanser att kvittera i andra, 1-2 bollar som rensas på mållinjen. Men det är signifikativt för den här säsongen att det inte vill sig. Men hade vi haft gubbar idag hade vi kunnat stå upp bättre. Bara glömma och gå vidare. Chansen finns fortfarande även om den är väldigt liten nu.”

Med fyra matcher kvar har nian City tio poäng upp till de två studentlagen (Chalmers och GSIF) och då har de lagen även matcher tillgodo. City kommer med största sannolikhet att spela sjuan nästa år. FTU är trea i tabellen men behöver att båda topplagen Fässberg och Härlanda tappar för att det ska bli tal om serieseger.

 

SÖNDAG 16/9

6A

Gamlestaden FF – Bergsjön SK 3-2 (1-0)

GaFF jagar Sveakurd i toppen och har inte råd med några poängtapp som drömmen om serieseger ska leva vidare. Det blev också tre poäng i söndagens match mot Bergsjön SK men det satt långt in. GaFF:s specielle målskytt Tobias Bui inledde målskyttet efter dryga kvarten och det stod sig till halvtid. Robin Forsberg satte sedan 2-0 tidigt i andra men BSK reste sig och Mohamed Hassan Mohamed både reducerade till 1-2 och satte 2-2. Med bara fyra minuter kvar kunde dock Bui frälsa hemmapubliken med sitt 3-2 mål! Det blev dock ett stökigt avslut med fyra röda kort där först en GaFF-spelare fick syna det röda och sedan tre BSK-spelare i samma minut! Det var också en hel del ostskivor i matchen överlag med åtta för BSK och två för GaFF.

Matchhjälten Bui sa så här om segern:

”Ja, vart ska man ens börja. Första 20-30 minuterna dominerar vid totalt och borde dödat matchen. Vi leder 1-0 och får in 2-0 i början av första halvlek och det känns som matchen bara skall spelas av. Istället för BSK in en frispark från 30-40 meter som ger de kraft och de får även in 2-2 runt minut 80. Vi lyckas återigen visa stryka och får in en boll, 3-2! Oerhört skön seger! Sammanfattningsvis så gör vi en OK match, men lyckas ändå vinna. De får 3 röda kort och faktumet är att det kunde fått betydligt fler!”

GaFF är fortfarande fyra poäng efter ledande Sveakurd med fyra matcher kvar. I näst sista omgången möts GaFF och Sveakurd. BSK är åtta.

 

Partille IF SK – Real Maskin BK 2-6 (0-1)

Bottenmöte i 6A där jumbon Partille välkomnade tian Real Maskin till Lexby. Båda lagen väntade på sin första seger efter uppehållet (eller för Partilles del för hela säsongen). Real tog ledningen genom Fredrik Vanhanen i slutet av första men Partille svarade direkt efter paus (målskytt Pawel Jez). Real svarade sen för en total överkörning med hela fem mål på dryga kvarten! Johan Larsson och Ilmar Keso gjorde två mål var och Alexander Brask satte ett. Farid Runklint tröstmålade sedan för Partille i slutminuterna. 

Reals Timmie Löfgren sa så här om matchen:

”En måstematch för oss om vi inte vill byta serie till nästa säsong. Vi tar tag i matchen direkt och skapar mängder av chanser. Partille som för dagen kommer med ett skralt manskap (all heder att de inte drar sig ur!) har svårt att skapa något alls första 30. Vi står högt och vinner boll. Efter att ha missat öppet mål får vi in 1-0 efter en hörna. Vi vet att Partille har spelare som är bra om vi inte är där så vi får inte bjuda på något, vilket vi gör direkt i andra 1-1. Det är lite nervöst i ett par minuter men när vi får in 2-1 rullar det på och Partilles ork tryter något i takt med målen men de ger aldrig upp. Till slut vinner vi komfortabelt med 6-2. All heder åt Partille! Hoppas de orkar säsongen ut och även kan hjälpa oss i någon match.”

Partilles Jonas Thorsén sa så här om förlusten:

”Nja vi ställer upp med en extremt tunn trupp (11 man) och många spelare som gör sin första match för säsongen så vi har inte så mycket att sätta emot idag när matchen går längre och längre. De får några enkla mål i min mening men vinner väl rättvist tycker jag. Jag tycker ändå att de spelare som ställer upp i vårt lag gör det bra och vi hade inte så mycket mer att ge tyvärr.”

Efter att Partille i flera år har krånglat sig kvar i 6A så är det nu kört. Laget har en ynka poäng med fyra matcher kvar och det blir spel i sjuan nästa år. Frågan är om Real Maskin gör dem sällskap? Real är nia i nuläget och behöver ta sig upp en placering till. Åttan Bergsjön SK är fyra poäng före och har även en match tillgodo (dock har de en avbruten match som inte är inskriven). Real har fem matcher kvar och möter bland annat just BSK i sista matchen.

Bilden till inlägget är lånat från Real Maskins Instagram.

 

/Rasta