Vi kollar vidare på 6C & 6D:

 

FREDAG 14/9

6C

Fröjdens FK – Pushers BK 6-2 (3-1)

Pushers BK tog en riktigt viktig seger i förra omgången efter en fin vändning mot SK Argo men kampen om nytt kontrakt fick sig en törn i fredags. Hemmalaget Fröjdens FK var alldeles för taggade och kunde vinna med 6-2 till slut. FFK tog ett rejält grepp om matchen direkt och hade 3-0 efter 17 minuter efter mål av Naser Rahimi, Simon Sävenek och Filip Andersson. Leon McManus reducerade för PBK innan halvtid men Fröjden ökade takten igen i andra när Rahimi och Jonathan Mattsson gjorde 4-1 och 5-1. Till slut alltså 6-2 efter att Martin Nordfeldt gjort mål för PBK innan Albin Larsson avslutade målskyttet för Fröjden. 

Fröjdens Jonathan Mattsson sa så här om segern:

”Matchen igår började riktigt bra för Fröjdens. Efter knappt 20 minuter hade vi en ledning med 3-0 då monstret Naser krigat till sig ett mål, kapten Sävenek bombat in en frispark och nyförvärv Filip distinkt gjort sitt tredje mål på lika många matcher. Efter första 20 börjar vi ta mer tillslag på bollen och löpa mindre utan boll och bjuder in Pushers lite i matchen och de reducerar innan halvtidspaus. Coach Darko pratar med oss i paus och styr in oss i rätt tänk och efter hans instruktioner kan vi relativt enkelt få in tre bollar till och kontrollera matchbilden. Gott med en tredje raka seger och helt klart rättvist!”

Pushers Eric Ahlberg hade följande att säga om förlusten:

”Tuff match för vår del. Vi stod och sov och innan vi vaknat till liv hade Fröjden rivstartat och dunkat in tre snabba, så det var uppförsbacke direkt. Vi hade visserligen bra perioder i matchen men överlag var Fröjden bättre på det mesta – sprang mer, rullade bollen bättre, och var sanslöst kliniska i avsluten. Bara att glömma och gå vidare!”

Fröjdens matchreferat hittas HÄR.

Fröjden har nu tre raka segrar och är fyra. Tuffare för PBK som är på en niondeplats och jagar åttan Vrångö.

 

6D

Diseröd SK – Hälsö BK 4-4 (0-2)

Det blev en målrik och dramatisk match på Skarpe Nord när hemmalaget Diseröd och gästerna Hälsö spelade 4-4. HBK hade med sig 2-0 från den första halvleken efter mål av Rasmus Kolenda och Lukas Clarke. När Casper Petersson först gjorde 3-0 och sedan Clarke 4-0 i mitten av andra kändes ö-seger solklar. DSK svarade dock för en imponerande upphämtning! Gustav Fuxling Thorsson reducerade till 1-4 i minut 72 och två minuter senare satte Mathias Krook 2-4. Krook gjorde även 3-4 med tio kvar och Thomas Hult kvitterade i 86:e! 

DSK:s spelande tränare Eskil Nordenborg sa så här om matchen:

”En stark upphämtning från vår sida! Första 70 är bara att glömma från vår sida. Ligger under med 4-0. Det krävdes en straffräddning från Gustav Meuller för att vi skulle vakna. Där och då anpassar vi vårt spel till den vattensjuka planen. Vi börjar slå långt och vinner allt. Hade matchen varit 5 minuter längre är jag övertygad om att vi skulle vunnit.”

Hälsö tappade lite i toppen i och med krysset och är nu trea (dock med en match tillgodo på tvåan Västkurd). DSK är femma.

 

LÖRDAG 15/9

6D

Knippla IK – Backatorp IF 1-4 (1-0)

Backatorp har gått lite trögt efter sommaren men tog i helgen en skön trepoängareTranbärsvallen när hemmalaget Knippla besegrades. Det var dock KIK som gjorde matchens första mål (och den första halvlekens enda) när Peter Arvidsson slog till efter dryga halvtimmen. Den andra halvleken tillhörde dock BIF och Achraf El Messaoudi både kvitterade (på straff) och satte 2-1. Lukas Ekendal ökade på till 3-1 innan Benjamin Yacoub avslutade målskyttet med sitt 4-1 mål. 

KIK:s Joel Carlryd sa så här om förlusten:

”Tredje raka matchen där vi tappar ledning till förlust. Tyvärr rättvist i längden, men det är ändå blytungt när vi är med så pass bra som vi är. När vi i andra halvlek bara har mig, en axelskadad målvakt, på bänken orkar vi inte stå emot när Backatorp tryckte på i medvinden. Förhoppningsvis är några av våra skadade/bortresta spelare tillbaka om två veckor då vi har nästa match. Jag har inte full koll på tabellen, men en vinst i nästa omgång och jag tror att vi kan klara oss kvar i division 6.”

KIK är åtta men jagas av lagen bakom. Backatorp är sexa.

 

Fotö GoIF – Västkurd BK 2-3 (1-2)

Seriesegern är nog körd för VästkurdVardar stuckit iväg i toppen men en andraplats som nykomlingar är inte fy skam. Segern mot Fotö gör att VBK just nu är tvåa även om Hälsö är tätt bakom. Samuel Gustafsson inledde dock målskyttet för Fotö i början av matchen innan Nassim Ben Sassi både satte 1-1 och 2-1 för Västkurd. Med halvtimmen kvar var det dock kvitterat genom Alberth Gustavsson. VBK skulle dock få med sig alla tre poängen hem då Goran Pastorkovic avgjorde för gästerna i 71:a minuten! 

Västkurds ena tränare, Thomas Scott, sa så här om segern:

”Strålande väder och ö-match nummer tre för säsongen! Den här gången så satt man dock i bilen på färjan till fastlandet med tre poäng i bagaget vilket känns riktigt gött! Inget direkt skönlir från något av lagen men summerar vi över 90 minuter så tycker jag ändå att vi hade övertaget i chanser och borde fått in ett par bollar till. Denna vinst behövdes verkligen efter vår snöpliga förlust förra veckan så nu känns det att vi är på rätt köl igen och hänger kvar i toppen.”

Fotös Gustav Bäck sa så här om förlusten:

”En otroligt fin gräsmatta som hade gjort kungar belåtna, lägg till mycket publik så har du en historia för barnbarnen. Jämn match som jag tycker vi borde ha plockat ett poäng åtminstone. Men idag var det tufft med bara 12 spelare och en skada efter runt 10 minuter. Vi känner oss nöjda med vår insats men mindre med resultatet.”

VBK som sagt tvåa i tabellen men bara en pinne före Hälsö som har en match tillgodo. Fotö är elva i tabellen och det ser riktigt mörkt ut.

 

Hisingen FC – Neutrala IF 1-4 (1-2)

Neutrala har tappat tätkänningen men tog iallafall en 4-1 seger mot Hisingen FC. Samir Taha gav dock HFC ledningen efter kvarten spelad. Innan paus kunde dock först Hussein Faarah göra 1-1 på straff innan Abdi Rahman Mohamoud gjorde 2-1. I andra kunde sedan Neutrala gå ifrån och göra både 3-1 och 4-1. Målskytt båda gångerna Salih Köse

Neutrala är fyra och Hisingen är sjua.

 

SÖNDAG 16/9

6C

Önnereds IK – Ösets BK 5-0 (1-0)

Topplaget Önnered hade inga större besvär med att besegra bottenlaget Ösets BK i söndags hemma på Apelsinplan. Det var förvisso bara 1-0 i paus efter mål av Jakob Lindgren. Magnus Johansson gjorde sedan 2-0 direkt i andra på straff och sen fortsatte målen att trilla in. Hadi Namro satte 3-0, Olof Möller 4-0 och i slutet kom även 5-0 (Andreas Säfström).

ÖIK:s Arthur Oresjö sa så här om segern:

”Vi börjar matchen helt ok med bollinehav och skapar lite chanser dock inget superfarligt. Öset ligger mestadels på kontring och väntar på att vi ska göra misstag. Vi gör 1-0 efter fint kombinationsspel på kanten. Andra halvlek hinner knappt börja innan vi får straff efter deras spelare fått bollen på handen. 2-0 och efter det så var tunga Apelsinplan lite för jobbig för att Öset riktigt skulle orka tillbaka. Tillslut blir det 5-0 kunde klart blivit fler men efter förra veckan så måste vi vara nöjda med att anfallarna träffar målet. Väl kämpat av Öset som försökte spela och aldrig gav upp. Men ganska enkel seger för oss i slutändan.”

Ösets Blertim Zuta hade följande att säga om matchen:

”Ja du, ganska väntat resultat då de orkar mycket mer än oss. Första halvlek slutar 1-0 och vi är ändå med i vissa stunder. Vi skapar lite halvchanser och känner att dom inte är så mycket bättre men orken tar över mer och mer samt ovana att spela på gräs. Skall sägas att direkt in på andra halvlek får de en jättebillig straff som stör oss inför resterande 35-40 minuter. Vi släpper denna match och förbereder oss inför nästa match då det väntas DERBY…vi ses på onsdag!”

Önnereds matchrapport hitas HÄR.

Önnered är tvåa i tabellen bakom FC Linné men har fem poäng upp med en match mer spelad. För Ösets BK är goda råd dyra och laget ligger tia.

 

6D

IF Vardar/Makedonija – Nödinge SK 5-0 (3-0)

Vardar rusar mot serieseger och Nödinge SK hade inte mycket att sätta emot i söndags. Stany Lokamba gjorde 1-0, Nikola Markovic satte 2-0 och Edin Ramic 3-0 innan klockan ens passerat halvtimmen spelad. I andra hamnade både Ramic och Lokamba i målprotokollet igen. 

Vardars ena tränare, Dime Angelsovski, sa så här om segern:

”Det finns inte så mycket att säga, målrik match 5-0, killarna spelade bra, Marijan och jag är nöjda med spelet och nu samlar vi nya krafter mot Diseröd på fredag.”

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om förlusten:

”Egentligen så finns det inte så mycket att säga, vi mötte seriesuveräna Vardar som idag var bättre än oss på nästan alla positioner. Det är inte mot Vardar som vi ska ta våra poäng, även om vi ville och försökte idag. Vi tackar Vardar för en bra genomförd match och önskar dem (även om det inte är helt klart än ) lycka till i 5:an nästa år.”

Vardar leder 6D med hela åtta poäng och har dessutom en match tillgodo på tvåan Västkurd. NSK är nia och får kämpa vidare om nytt kontrakt.

 

/Rasta